İçeriğe Yönlendir

Muayene Hakkında Bilmek Istedikleriniz

Evren Barış Özbek

Recommended Posts

Nuri Atasever

egzoz emisyon ölçümü araç 3 yaşını doldurduktan sonra yapılıyor bizim araçta muayene yapılırken 3. yaşını anca doldurdunca ondan pas geçildi sanırım. birde muayene de uzun ve kısa farlar da ayarsızlıktan hafif kusurla geçmiş bilgisayarlı far ayarı yapan bir yer bulursam bunuda halledicem. yangın tüpü eksikti bugün onuda tedarik ettim ilerki günlerde ilk yardım çantasını tüv türk te yazan listeye göre tekrardan şekillendiricem. yarın egzoz emisyonunuda yaptırıcam kusursuzluğa doğru adım atıyorum :D

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Far ayarı bilgisayarlı değilde bilinçli yapan bir yer bulun. Yükseklik ayarını 1. kademeye getiriyim orayı normal ayarlayım sen dağ yoluna falan gidersen sıfıra getirip daha ileriyi görürsün diyenlere hayırlı işler deyip uzaklaşın. Çok basit bir ayardır bilgisayara gerek yok bildiğim bilgisayarlısı da yok. Muayenede ayarı sıfıra getirip bakarlar vesile ile yazayım... :D

Yorum bağlantısı
Nuri Atasever

internetten biraz araştırdım da sanayide far ayarını yaptırıp gene geçemeyenler var. benim araç nası geçti onu anlamadım neyse denk gelirsem onu da halledicem bakalım. tüv türk daha gelişmiş sistem kullanıyor sanayiye göre sanırım

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
internetten biraz araştırdım da sanayide far ayarını yaptırıp gene geçemeyenler var. benim araç nası geçti onu anlamadım neyse denk gelirsem onu da halledicem bakalım. tüv türk daha gelişmiş sistem kullanıyor sanayiye göre sanırım

Burası için söylüyorum ( Ankara Eryaman istasyonu ), farları yakıp duvardaki işaretlere bakıyorlar.

Yorum bağlantısı
Barkın Kayaoğlu

İvedik'te ise mercekli aletle bakıyorlar. Mercek ise bilgisayara bağlanmış, değerleri ekranda görebiliyor teknisyen.

Yorum bağlantısı
Nuri Atasever

bugün egzoz emisyon ölçümü yaptırdım 26 tl tuttu 5 kere 3000 devirde bas çek yapıyorsunuz o kadar belli aralıklarla. sonuç= araç geçti dedi bende hiç bakmadım ondan sonra verdiği fişe filan zaten anlamıycam. ruhsat ın araya sıkıştırdım verdiği kartı. geri ye şu ilk yardım çantası eksikleri kaldı onları da sırasıyla doldurucaz darısı yapamayanların başına :)

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Görkem Azizoğlu
Burası için söylüyorum ( Ankara Eryaman istasyonu ), farları yakıp duvardaki işaretlere bakıyorlar.

Değişmiş artık Serkan abi. Cihazla kontrol ediyorlar şimdi. Benimde üst stop lambası patlamış haberim yok ağır kusurlu kağıdını verdiler. O stop lambasınıda sanayide bulamadım gittim Başer den aldım taktım geçtim. :bambam:

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Ankara da şuanda katalitik konvertöre bakıyorlar mı ? Kat olmayan geçemiyor mu? İki gün önce birisi öyle söyledi kafama takıldı.

Yorum bağlantısı
Ankara da şuanda katalitik konvertöre bakıyorlar mı ? Kat olmayan geçemiyor mu? İki gün önce birisi öyle söyledi kafama takıldı.

Evet bakıyolar olmayan geçemiyor. Eksozcular 50 TL'ye kiralıyorlar.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
Evet bakıyolar olmayan geçemiyor. Eksozcular 50 TL'ye kiralıyorlar.

Hadi yaa desene işimiz var :D Ben o zaman böyle bir gideyim olmaz derlerse taktırır giderim artık.Şansımı denemek istiyorum.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Emin Önal

P.tesi günü için muayeneye randevu aldım.Aklıma takılan tek bir şey varç.Arka tampon korumalığım araç çarpması sonucu yamuldu ve değiştirme fırsatım olmadı.sağ taraf sol tarafa göre 15-20 cm aşağıda duruyor.Trafikte düşmesi (öyle bir ihtimal yok ama),tehlike teşkil etmesi gibi bahanelerle sorun yaratırlar mı ?

Yorum bağlantısı
Emin Önal
O eklentiler zaten yasak değil mi (sonradan takılan)

bilgim yok :)

aracı aldığımda yan basamaklar ve arka koruma mevcuttu.

Yorum bağlantısı
Ahmet Öksüz

tüvtürk film cama bi çare bulması lazım çok para verip taktırdık söktürmenin de anlamı yok istanbulda 1 tane polis çevirp bucamlar ne demedi tüvtürk bi çare bulması lazım

Yorum bağlantısı
Çağrı Sağlam
tüvtürk film cama bi çare bulması lazım çok para verip taktırdık söktürmenin de anlamı yok istanbulda 1 tane polis çevirp bucamlar ne demedi tüvtürk bi çare bulması lazım

Benim gittigim muayene istasyonunda ( ankara-ivedik ) .... bakanliginin ..... sayili kararnamesine gore cam filmi olan araclari kesinlikle muayene etmiyoruz yaziyordu.

Yorum bağlantısı
Hasan Tahsin Şipit

Cam filmi burada ve bildiğim kadarı ile birçok yerde hafif kusur olarak vizeden geçiyor. İstanbulda hangi cam filmiyle uğraşsınlarki. Sorun olmaz bence geçebilir.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

lpg li araçlarda smit depo kullananların stepne sorunun nasıl aşabileceğini bilen var mı :nazar: Sabit olması gerekiyor diyor bir yere vidalamak mı oluyor acaba, yoksa başka şekilde bir sabitleme yöntemi var mı?

bir de boyunluk ilk yardım çantasında yok. arkadaşta da aynı ilk yardım çantası var o geçmiş açıp bakmıyorlar mı acaba bu ilk yardım setini.

Bu arda son olark hafif kusurlar diğer muayenede yine hafif hafif geçiyor mu :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Hasan Tahsin Şipit
lpg li araçlarda smit depo kullananların stepne sorunun nasıl aşabileceğini bilen var mı :nazar: Sabit olması gerekiyor diyor bir yere vidalamak mı oluyor acaba, yoksa başka şekilde bir sabitleme yöntemi var mı?

bir de boyunluk ilk yardım çantasında yok. arkadaşta da aynı ilk yardım çantası var o geçmiş açıp bakmıyorlar mı acaba bu ilk yardım setini.

Bu arda son olark hafif kusurlar diğer muayenede yine hafif hafif geçiyor mu :rolleyes:

Bende muayeneye arabayı götürdüğümde sadece bagajı açıp baktı o kadar.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
lpg li araçlarda smit depo kullananların stepne sorunun nasıl aşabileceğini bilen var mı :) Sabit olması gerekiyor diyor bir yere vidalamak mı oluyor acaba, yoksa başka şekilde bir sabitleme yöntemi var mı?

Bu arda son olark hafif kusurlar diğer muayenede yine hafif hafif geçiyor mu :lol:

Personelin o anki durumuna bağlı, bakabilir de bakmayabilir de....:)

Yorum bağlantısı
Hasan Dönmez

Aracım bir hafta önce yokuşları çıkmıyor hafif rampaları bile çıkmıyordu.Ustanın söylemesine göre katalitik konvektörün tıkanmış olmasından dolayı aracın çekişinin düşmesi idi.Bunun üzerine k. konvektör çıkarılıp yerine içi boş k.konvektör görünümlü boru takıldı.Seste pek bir etki yok gibi.Bu şekilde muayeneden geçebilirmiyim.

Yorum bağlantısı
Çağrı Sağlam
(düzenlendi)
lpg li araçlarda smit depo kullananların stepne sorunun nasıl aşabileceğini bilen var mı :) Sabit olması gerekiyor diyor bir yere vidalamak mı oluyor acaba, yoksa başka şekilde bir sabitleme yöntemi var mı?

Bu arda son olark hafif kusurlar diğer muayenede yine hafif hafif geçiyor mu :lol:

Ecza cantasi gorunumlu bir sey olsun yeterli; ancak cift reflektore dikkat et, ona bakma ihtimalleri daha yuksek. Benim stepne bagajin ortasinda kocaman duruyordu, kimse niye sabit degil demedi, o kadar hafif kusurum vardi sadece sileceklerde isaret yok diye hafif kusur verdiler.

Bu arada egsoz muayenesi yoksa dogrudan agir kusur veriyorlar.

Aracım bir hafta önce yokuşları çıkmıyor hafif rampaları bile çıkmıyordu.Ustanın söylemesine göre katalitik konvektörün tıkanmış olmasından dolayı aracın çekişinin düşmesi idi.Bunun üzerine k. konvektör çıkarılıp yerine içi boş k.konvektör görünümlü boru takıldı.Seste pek bir etki yok gibi.Bu şekilde muayeneden geçebilirmiyim.

Araciniza egsoz muayenesi yaptirmaniz gerekiyorsa katalitik konvertor sart. Ben Tuvturkte egsoz muayenesi sirasi beklerken adamin birisini muayeneden gecirmediler. Gorevli teknisyen bilmem kac cc motordan itibaren sart diyordu ki muhtemelen 1600cc de bunun icerisinde...

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bu arda son olark hafif kusurlar diğer muayenede yine hafif hafif geçiyor mu :)

Stepne bagajda, herhangi bir sabitlemesi yokken, herhangi bir kusur almadan geçtim..

İlk yardım çantan var mı diye soruldu.. Var hemde iki tane dedim.. Tamam dediler ve içeriğine bakılmadı..

Eskiden hafif kusur almış ise aynı kusurlardan yine hafif hafif geçiyor. Sorun yok..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...