İçeriğe Yönlendir

Muayene Hakkında Bilmek Istedikleriniz

Evren Barış Özbek

Recommended Posts

Taner Dağlıgil

Evet Akyurt boş, belki boş olduğu için araçları çok sıkı inceliyorlar:) kendi arabamı ivedik veya gölbaşına götüreceğim.

Yorum bağlantısı
Bahtiyar Aydoğdu

babamın 90 model bi ford anadol kamyoneti var şimdiye kadar hiç muayeneye gittigini görmedim,ama muayenesi var... :)

Yorum bağlantısı
Hakkı Asil

Arkadaşlar benim sorum şu: aracıma lpg taktırdım ve muayenesi de 15.11.2009 tarihinde.her ikisini birliktee yaptıracam bana maliyeti ne olur.?

Lpg yi takan ustayla uzun zamandır karşılaşmıyoruz(3 ay) araca lpg takarken "abi sen nezaman istersen faturanı keseriz dedi".fatura kesilirken bunun içine sızdırmazlık raporu,proje çizimi dahil midir diye sormadım,ve şuan tereddütteyim,dahil veye değil diye?

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Bence hepsi dahildir, piyasaya göre çok farklı bir rakam ödemediyseniz eğer, yalnız bu arada yakalanmayın bence. Hemen kaçak lpg muamelesi görebilir aracınız.. :D

Yorum bağlantısı
Bahtiyar Aydoğdu
Bence hepsi dahildir, piyasaya göre çok farklı bir rakam ödemediyseniz eğer, yalnız bu arada yakalanmayın bence. Hemen kaçak lpg muamelesi görebilir aracınız.. :D

1 ay süre tanıyolar proje dahildir tabiki, muayene,sızdırmazlık,emniyet yaklaşık 220 tl gibi bi masrafınız olur...

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
1 ay süre tanıyolar proje dahildir tabiki, muayene,sızdırmazlık,emniyet yaklaşık 220 tl gibi bi masrafınız olur...

Faturayı alırsan bir aylık süre tanınır, yoksa ben taktırdım faturasını almadım, sonra alacağım dersen,.... :D

Yorum bağlantısı
Bahtiyar Aydoğdu
Faturayı alırsan bir aylık süre tanınır, yoksa ben taktırdım faturasını almadım, sonra alacağım dersen,.... :D

:good1::good1: dogru sölersin abi...

Yorum bağlantısı
Volkan Aydogdu
(düzenlendi)

Bugün Araç muayenesini yaptırdım :)

Tuv Türk e Helal olsun gerçekten kontrolleri sıklaştırmışlar...Ankarada istanbul yolu tarafında olan muayene istasyonunda işlemimizi tamamlattık...Randevu olayını bilmiyordum (halbu ki sitelerine 1 ay kadar önce bakmıştım:( ) bu nedenle ivedik istasyonuna gidip geri istanbul yolunda kine dönmek zorunda kaldım...Randevu almamış olanlar istanbul yolunda olana uğrayabilirler...Pazartesi olmasına rağmen işlemimiz abartmıyorum 15-20 dk içinde tamamlandı hiç sıra beklemedik ki randevumuz yoktu...Az kusurlu olarak arka plaka lamba çiftinin bir tanesinin yanmaması gösterildi...Randevu alamayanlar direk istanbul yolunda olana gitsinler benim gibi boşa şehir içinde turlamak zorunda kalmazsınız :)

***Fren testi

***Far değerleri

***Lastik derinliği

***Egzos gürültüsü

Gibi testleri raporda yazıyor...

İlk yardım çantasında bulunması gerekenleri tek tek tamamlamak yerine komple set halinde 40 liraya Tse onaylı olarak satılıyor reklam olmayacaksa ben bp den aldım...(Bazıları 50 liraya almış daha ucuz olduğu için yer belirttim...)

Muayene Bedeli 123.90 Lira tuttu...Aracım tourneo connect..

Bence çok güzel bir uygulama olmuş bizim Conniler için zaten sene de 1 muayene fakat bence muayene ücretini daha az tutup bunu her araç için senede 1 yapsalar herkesin güvenliği açısından daha doğru olur...Aracımın geçmesinden çok böyle bir denetlemenin olmasına sevindim : )

Tüvtürk daha yokken ben muayne yaptırdığımda adam motora baktı,camın kenarındaki numaralara baktı sonra dedi ki ben bu numaralardan bişey anlamadım dedi.Sağ ön yolcu tarafında paspası çekti orda bi kapak var plastik onu çıkarttı ordaki numaralarla diğerlerini karşılaştırdı.Tamamdır şimdi oldu dedi.En güvenilir yer burası dedi :)

düzeltme : ilave

Aynı işlemi benim araçta da gerçekleştirdi acaba napıyordu diye hala düşünüyordum :D

tarihinde Volkan Aydogdu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Hasan Aksüt

Bayram sonrası LPG'li aracımın muayenesini yaptırmak istiyorum. Sızdırmazlık Raporunu aldım. Muayene öncesinde egzos gazı muayenesi de isteniyor mu?

Yorum bağlantısı
Bahtiyar Aydoğdu

bu arada dün şirket aracını götürdük,vergi borcu çıkmış temiz kagıdı olmadan yapmıyolarmış,yatırdık ama temiz kagıdı almayı unutmuşlar bugün yine randevu ile gidecek araba acaba yatırdıgımız makbuz ile gitsek sıkıntı teşkil edermi...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Makbuz yetmez ama...

Borcu yok kağıdının olması önemli değil... Bilgisayara işlendiyse, borcun olup olmadığını muayene istasyonları da görüyor...

Siz randevunuza gidin..

Yorum bağlantısı
Bahtiyar Aydoğdu
Makbuz yetmez ama...

Borcu yok kağıdının olması önemli değil... Bilgisayara işlendiyse, borcun olup olmadığını muayene istasyonları da görüyor...

Siz randevunuza gidin..

teşekkür ettim abi muayene'den sorunsuz geçti,tek sorun sızdırmazlıkda verilen lpg etiketlerinin cama yapıştırılmamasıydı.. :(

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Sedat Can

Motor-şase numarasını bulamayan adamlar, muayene yapıyorlar. Arızayı nasıl buluyorlar acaba :D

Yorum bağlantısı
Eren Erdem

2008 aralık ayında 2 adet plakaları bile seri golf plus aracı muayeneye götürdüğümde (trafiğe çıkışları bile aynı) biri kusursuz geçtiği halde diğeri kısa farlar ayarsız ve motor numarası okunamıyor diye hafif kusurlu geçti, aracı muayene eden kişinin kabiliyeti gerçekten çok önemli, nedense kolaya kaçanlar okunamıyor diyip geçiyorlar, eğer aracın muayene yaprakları dolmuş ise okunamadı dedikleri için yetkili servisten belli bir ücret karşılığı motor ve şasi numarasının yazdığı kaşeli bir kağıdı alıp tekrar muayeneye gitmeniz gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Tamer Ergen

Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü, araç sahiplerini, 1 Ocak'tan itibaren egzoz gazı ölçümü yaptırmayan araçların araç muayenesinin yapılmayacağı konusunda uyardı.

Egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırmayan motorlu taşıt sahibine 660 TL, yönetmelikte belirlenen standartlara aykırı emisyona sebep olan motorlu taşıt sahibine ise bin 321 TL idari para cezası uygulanacak.

Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Türkiye'de hava kirliliğinin genel olarak ısınma, sanayi ve motorlu taşıtlardan kaynaklandığına dikkat çekildi. Motorlu taşıt kaynaklı egzozların oluşturduğu kirliliğin, özellikle trafiğin yoğun olarak yaşandığı büyük kent merkezlerinde önemli bir problem oluşturduğu vurgulandı.

Açıklamada, "Hava kirliliğine katkısına bakıldığında; karbonmonoksit emisyonlarının ortalama yüzde 80'inden, Azotoksit emisyonlarının yüzde 40-70'inden, Hidrokarbon emisyonlarının yaklaşık yüzde 50'sinden, şehir bazında kurşun emisyonlarının yüzde 100'ünde motorlu taşıtlar sorumludur. Bunların yanında büyük şehirlerimizde çarpık kentleşme, şehirlerin topografik yapısı, atmosferik şartlar ve rüzgar, bina ve nüfus yoğunluğu gibi etkenler de özellikle kış sezonunda kirliliğin artmasına katkıda bulunmaktadır." denildi.

Egzoz gazlarının neden olduğu hava kirliliğinden ve etkilerinden, canlıları ve çevreyi korumak, egzoz gazı kirleticilerinin azaltılmasını sağlamak ve ölçümler yaparak kontrol etmek üzere Egzoz Gazı Emisyonu Kontrolüne Dair Yönetmeliği ve buna bağlı olarak genelge yayımlandığı hatırlatıldı.

Bu çerçevede, egzoz gazı emisyon ölçümlerinin, Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından yetkilendirilen TS 12047 standardını sağlayan yetkili servisler ve Ulaştırma Bakanlığı'nın yetki verdiği gerçek veya tüzel kişilerin çalıştırdığı TS EN ISO/IEC 17020: 2004 standardını sağlayan araç muayene istasyonları tarafından yapıldığı ifade edildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"1 Ocak 2010 tarihi itibariyle, Türkiye genelinde her ilde en az bir tane olmak üzere TS 12047 standardını sağlayan yaklaşık 1120 adet, TS EN ISO/IEC 17020: 2004 standardını sağlayan 174 adet olmak üzere yaklaşık 1300 adet Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü yapan yetkili istasyon bulunmaktadır. Yetkili istasyonların sayısı gün geçtikçe artmaktadır.

Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü'nün "Araç Muayenesi Sonucu Belirlenen Eksikliklere İlişkin Kusur Grupları Yönergesi" gereğince egzoz gazı ölçümü tüm araçlar için 01.01.2010 tarihinden itibaren ağır kusur olarak kabul edilmiştir. 01.01.2010 tarihinden itibaren egzoz gazı ölçümü yaptırmayan araçların Araç Muayenesi yapılmayacaktır. Egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırmayan motorlu taşıt sahibine 660 TL yönetmelikte belirlenen standartlara aykırı emisyona sebep olan motorlu taşıt sahibine ise 1.321 TL idari para cezası herhangi bir süre verilmeksizin uygulanacaktır."

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Emre Gülşen

Bugün aracımı muayeneye götürdüm, haftaiçi bu sabah için saat 09:00'a randevu almıştım aynı tarihlerde dedemin Lada Vega'nında vizesi dolacağından 2 araç randevulu olarak saat 08:50 gibi muayene alanındaydık.Sıra fişimizi aldıktan sonra 5-10 dakika bilgisayar sistemlerindeki aksamanın ardından araçları hemen içeri aldılar, yaklaşık 10 dakikada muayene işlemi sonuçlandı."Kısa hüzmeli far ayarı yüksek" şeklinde hafif kusurla geçtik.İşlemin bitmesi yaklaşık 30 dakika bile sürmedi, 2 sene rahatım şimdi. :unsure2:

Yorum bağlantısı
Nuri Atasever
Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü, araç sahiplerini, 1 Ocak'tan itibaren egzoz gazı ölçümü yaptırmayan araçların araç muayenesinin yapılmayacağı konusunda uyardı.

Egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırmayan motorlu taşıt sahibine 660 TL, yönetmelikte belirlenen standartlara aykırı emisyona sebep olan motorlu taşıt sahibine ise bin 321 TL idari para cezası uygulanacak.

Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Türkiye'de hava kirliliğinin genel olarak ısınma, sanayi ve motorlu taşıtlardan kaynaklandığına dikkat çekildi. Motorlu taşıt kaynaklı egzozların oluşturduğu kirliliğin, özellikle trafiğin yoğun olarak yaşandığı büyük kent merkezlerinde önemli bir problem oluşturduğu vurgulandı.

Açıklamada, "Hava kirliliğine katkısına bakıldığında; karbonmonoksit emisyonlarının ortalama yüzde 80'inden, Azotoksit emisyonlarının yüzde 40-70'inden, Hidrokarbon emisyonlarının yaklaşık yüzde 50'sinden, şehir bazında kurşun emisyonlarının yüzde 100'ünde motorlu taşıtlar sorumludur. Bunların yanında büyük şehirlerimizde çarpık kentleşme, şehirlerin topografik yapısı, atmosferik şartlar ve rüzgar, bina ve nüfus yoğunluğu gibi etkenler de özellikle kış sezonunda kirliliğin artmasına katkıda bulunmaktadır." denildi.

Egzoz gazlarının neden olduğu hava kirliliğinden ve etkilerinden, canlıları ve çevreyi korumak, egzoz gazı kirleticilerinin azaltılmasını sağlamak ve ölçümler yaparak kontrol etmek üzere Egzoz Gazı Emisyonu Kontrolüne Dair Yönetmeliği ve buna bağlı olarak genelge yayımlandığı hatırlatıldı.

Bu çerçevede, egzoz gazı emisyon ölçümlerinin, Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından yetkilendirilen TS 12047 standardını sağlayan yetkili servisler ve Ulaştırma Bakanlığı'nın yetki verdiği gerçek veya tüzel kişilerin çalıştırdığı TS EN ISO/IEC 17020: 2004 standardını sağlayan araç muayene istasyonları tarafından yapıldığı ifade edildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"1 Ocak 2010 tarihi itibariyle, Türkiye genelinde her ilde en az bir tane olmak üzere TS 12047 standardını sağlayan yaklaşık 1120 adet, TS EN ISO/IEC 17020: 2004 standardını sağlayan 174 adet olmak üzere yaklaşık 1300 adet Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü yapan yetkili istasyon bulunmaktadır. Yetkili istasyonların sayısı gün geçtikçe artmaktadır.

Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü'nün "Araç Muayenesi Sonucu Belirlenen Eksikliklere İlişkin Kusur Grupları Yönergesi" gereğince egzoz gazı ölçümü tüm araçlar için 01.01.2010 tarihinden itibaren ağır kusur olarak kabul edilmiştir. 01.01.2010 tarihinden itibaren egzoz gazı ölçümü yaptırmayan araçların Araç Muayenesi yapılmayacaktır. Egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırmayan motorlu taşıt sahibine 660 TL yönetmelikte belirlenen standartlara aykırı emisyona sebep olan motorlu taşıt sahibine ise 1.321 TL idari para cezası herhangi bir süre verilmeksizin uygulanacaktır."

benim burda anlamadığım bir şey var. ben 2009 un 8. ayında muayene vs hepsini yaptırdım şimdi 2010 da tekrar mı bu egzos ölçümü yapmam gerekiyor ??

Yorum bağlantısı
Nuri Atasever

sanırım bilen yok neyse eğer bu konuyla ilgili detaylı bir bilgi öğrenirsem buraya yazarım tekrardan

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
sanırım bilen yok neyse eğer bu konuyla ilgili detaylı bir bilgi öğrenirsem buraya yazarım tekrardan

Kartın üzerinde geçerlilik tarih yazmıyormu ?

Yorum bağlantısı
Nuri Atasever

kart dediğiniz plakadaki mi yoksa ruhsat ın arasına sıkıştırmıştım hafif kusurla geçti filan diye olan mı ?

Yorum bağlantısı
Nuri Atasever

hmm o kartı hiç bilmiyorum ama yarın akşam tekrar bakayım. arabadaki kullanma klavuzu veya ruhsat ın içinde oluyo genelde öyle bilgiler tekrar size geri yazarım

Yorum bağlantısı
Nuri Atasever

serkan bey bende sadece hafif kusurla geçti kağıdı var bir daha ki muayene sanırım 2011 de plaka da öyle bir yapışkan var ama bahsettiğiniz kart ı bulamadım heralde yapılmadı

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...