İçeriğe Yönlendir

Muayene Hakkında Bilmek Istedikleriniz

Evren Barış Özbek

Recommended Posts

Murat İmeci

Bügün araçım muayeneye götürdüm ,randevu almanızı tavsiye ederim ,ben işimi 35 dakikada yaptırdın ,randevusuz gelenler en az 2 saaten önce cıkamiyorlar.

Araçım HAFİF kusurlu gecmiştir.Sadece sol far ayarsız ve iki yerine bir rekflektörüm olması gerekiyormuş.Ayrıca connectlerin arka basa basamağınınada hic bakmiyorlar bile.

Muayenemin 5 gün gecikmesinden dolayı 6 tl aliyorlar,yani her ay için 6 tl faiz bilginize...

Yorum bağlantısı
Murat İmeci

Evet araçımda hem yan hemde arka koruyucu basamak olmasına ramen hic sorun yapmadılar ,acıkcası en cekindiğim arka basamaği sorun yapabilecekleri idi ama bir sey demediler ,belkide anlayışlı bir görevliye denk geldik :)

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Erkan Baykın

Selamlar Arkadaşlar.05.06.2009 tarihinde Tuv Türk ŞİLE'den muayeneden sınıfta kalmadan geçtim.allahaşükür 2011 yılına kadar kafam rahat

Neler mi isteniyor soran arkadaşlara ön bilgi...

1* far ayarı

2* fren ayarı El frenide dahil

3*lastiklerin kontrolü Stepne dahil

4*ön takım ayarları aracın altındaki borular kablolar

5*şase numarası ve motor numaraları

6*ilkyardım çantası, boyunluk ve yangın tüpü

7*motor odasındaki tüm kabloların kontrolü

8*emniyet kemerlerinin çalışır durumda olması

9*sileceklerin,su fıskıyesinin ve stop lambaları arka plaka lambası ve sinyallerin çalışır durumda olması

10*araç içinde gösterge panelindeki tertibatın çalışır olması

İşte tüm bunlara bakılıyor.Ruhsat üzerinde Muayene onayı yapılacak yer yok ise Ek:1 hazırlanıp gidilmesi gerekiyor.

:D:):good1:

Yorum bağlantısı

Normal cam filmi geçiyor hafif kusur olarak. Merak ettiğim aracın ön kısmında da siyah film varsa Geçebilirmiyiz Tüvtürk'ten ? Nedense Bilecik'teki istasyonda geçirmemişler arkadaşı eskişehir'deki istasyonda geçti? Nedir bu uygulamanın Aslı astarı ?

Yorum bağlantısı
Tayyar Karahan

dün sabah saat 10-00 da randevulu olarak 1 saatte muayenem bitti ve geçtim çok sıra vardı iyiki randevu almışım istanbuldaki arkadaşların randevusuz gitmemelerini tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Erkan Baykın
Normal cam filmi geçiyor hafif kusur olarak. Merak ettiğim aracın ön kısmında da siyah film varsa Geçebilirmiyiz Tüvtürk'ten ? Nedense Bilecik'teki istasyonda geçirmemişler arkadaşı eskişehir'deki istasyonda geçti? Nedir bu uygulamanın Aslı astarı ?

Selamlar..Bu uygulama muayene istasyonundaki görev yapan şahısların o günkü psikolojik durumlarından kaynaklanmıştır.Akşam saatlerinde yorgunluk belirtisi olarak kişi asabilerşir ve problem çıkarır yani ısınan bir motorun su kaynatması veya hararet yapması diyebiliriz..:D))Saygılarımla :p

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Muayene eden zat ların psikolojik durumuna bağlı işlemlerin olduğunu şahsen görmüştüm. Konuşarak ikna yolu da açık vb.

Yorum bağlantısı
Yasin Balım

Arkadaşlar, dün saat 16:00 da aracımın muayene randevusu vardı. bende saat 15:30 istasyonun önüne geldim. geçtik aracı park ettik, idari büroda işleminizi yaptırın dediler iii, ii de benim aldığım randevunun hiçbir anlamı yokki benden sonra gelen randevusuz adamların numarası yandı işlemini yaptılar saat 16:00 biz randevulu 5-6 kişi beklişiyoz hala. sordum bizim sıramız ne 3 dk sonra dedi eeeee niye 10 dk önce gelin diyonuz......yani randevusuz gelenlerde bir üzel hızlıca işlerii görüldü.

sonunda verdik aracı ha bu arada aracı alırken görevli bana yangın tüpünle ilk yardım çantan VAR MI? dedi bende var dedim göstermek için bagajı açtım kapat kapat tamam dedi. reflektör, stepne çanta içeriği hiçbirşeye bırak göz atmayı sormadı bile.

geçtik öbür tarafa yaklaşık 5-6 dakikada bakacağına bakmış aracı alın beni burda bekleyin dedi. 2 dk sınra geldi işleminiz tamam dedi. yani 16:05 de parayı ödedik 16:10 da aracı teslim ettik 16:20 de muayene tamam ruhsat ve rapor elimde. açıkçası ben daha bir tefarruat bekliyodum pek bir sallamaya başlamışlar gibime geldi.

bu arada istasyon İzmir Sarnıç istasyonu.

neyse Motor NO bulunamadı hafif kusur(bana sorsa buldururdum) kısa hüzmeli far ayarı yüksek hafif kusurlu geçtik bu muayeneyi. darısı sırası gelenlere.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Erdoğan Tezel

Bugün sabah 09:00 ile 10.00 arası Tuzla Orhanlı istasyonunda randevulu muayene yaptırdım.Neden Tuzla derseniz,kadıköyde oturuyorum,gişelerden çıkıp 17 dakika gidiyorsunuz ve muayene sonrası Pendik AVM'de oturup dinlenmekte var işin ucunda.Saat 08:30'da orada olmama rağmen randevulu gelenlerin işlerine 09:00'da başlanacağı söylendi.09.00' a kadar birkaç kişi muayene yaptırdı.Sonra randevulu gelenler alınmaya başlandı.Aslında işler fena yürümüyor.Banka şubesi gibi,sıra numarası alıyorsun,sıran gelince ücreti ödüyorsun,ruhsattan ilgili yerleri çıkartıp teslim ediyorsun.Trafik sigortan,MTV ödemen tamamsa araç başına gidip çağrılmayı bekliyorsun.Sonuç,kusursuz geçtik,hadi hayırlısı.Ben son olarak serviste aracı muayene yaptıracağımı söyleyip tedbir almıştım.Zira çoğu kişide far ayarsız çıktı.

Yorum bağlantısı
Ahmet Ertugay

muayenede bagajdaki kutulu subwoofer vb. cihazlarla ilgili bir sıkıntı yaşanır mı? Ona göre söküp gidelim.

Yorum bağlantısı
Serkan Çok

merhaba

açık hava filtresi problem çıkarıyormu?

saygılarımla

yoksa aldıklarımı çakacağım bizim KAYA ya

Yorum bağlantısı
Guest Sinan Akg
muayenede bagajdaki kutulu subwoofer vb. cihazlarla ilgili bir sıkıntı yaşanır mı? Ona göre söküp gidelim.

Olmaz rahat olun.

merhaba

saygılarımla

Egzoz vardı bende sorun çıkarmadı bence çıkarmaz hava filtresi.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
merhaba

saygılarımla

Problem olursa söker tekrar girersin, olmazmı? Yarım saatin gider en fazla ama bence de sorun olmaz...

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

benim aracın 9.ayda muayanesi şimdi memlekete gideceğim orda eski sistem yapılıyormuş orda yaptırsam olurmuki arkadaşlar.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
benim aracın 9.ayda muayanesi şimdi memlekete gideceğim orda eski sistem yapılıyormuş orda yaptırsam olurmuki arkadaşlar.

Neden olmasın abi, muayene değilmi sonuçta...Mühürü basacaklar ruhsata.Ancak eminmisin eski sistem olduğundan, ben kalmadı diye biliyorum...

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

bizim orası en son İl olan ilçelerden (Kilis) biraderle görüştüm o söylmişti. gerçi arabamda hiç bir sorun yok ama burdakileri görünce insanın aklına acaba bir sorun çıkarmı geliyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Malesef...

TÜVTURK Kilis Tesisleri ve Araç Muayene İstasyonu

Kilis Merkez İstasyonu

Adres: Ekrem Çetin Mah. Islahiye Yolu Küme Evler No:10 KİLİS

Tel: + 90 348 813 390 2-04 Faks: + 90 348 813 39 01

İş Ortağı: DO

Yorum bağlantısı
Emre Özen
(düzenlendi)

Kütahya Merkez de ve Tavşanlı ilçesinde olmak üzere 2 istasyon açıldı nisan ayında... gerçekten canını okuyorlar milletin eğer işleminizi kısa sürede gerçekleştirmek isterseniz tavsiyem ilk muayene olarak değil tekrar fişi almanız oradaki sıra belirleyen makinadan ayrıca tekrar kısmında daha az inceleme yapılıyor ki bildiğim kadarıyla tüm türkiyedeki istasyonların planı ve kullanımı aynı.. pek de korkulacak bişey yok aslında muayenede bizim aracın hemen arkasından 70küsür :lol2: model bi chevrolet impala geldi adam 65 yaşındaymış ve arabsına gözü gibi bakmış o bile geçmişti yani

bu arada fenni muayene sonucum :

Hafif kusurlu olarak geçti o kusurlarda 1. halojen farların hüzmesinden kaynaklı, 2. si de babamın yaptırmadığı egzos emisyon tarihi geçtiği için 2 kusurla geçtik..

tarihinde Emre tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Kenan Yılmaz

Arkadaşlar, TüvTurk web sitesine baktım. İstenen ekipmanlar gözümü korkuttu.

Bu söylediklerinin hepsinin ilk yardım çantasında bulunması gerekiyor ama

bizim ilk yardım çantalarında 4-5 parça eşya var.

Lamba, çekme halatı, reflektör, takoz, sargı bezi, makas, başka bişey var mı?

Standart olarak satılan ilkyardım seti var. Fakat istenilenlere bakınca bayağı eksik görünüyor.

İşte istenen ekipmanlar:

İlk yardım çantası: Traktörler, motosikletler ve motorlu bisikletler hariç tüm motorlu araçlarda 1 adet.

Büyük sargı bezi (10 cm x 3-5 m), 2 Adet

Hidrofil gaz steril (10x10 cm 50’lik kutu), 1 Kutu

Üçgen sargı, 3 Adet

Antiseptik solüsyon (50 ml), 1 Adet

Flaster (2 cm x 5 m), 1 Adet

Çengelli İğne, 10 Adet

Küçük makas (paslanmaz çelik), 1 Adet

Esmark bandajı, 1 Adet

Turnike (En az 50 cm örgülü tekstil malzemeden), 1 Adet

Yara bandı, 10 Adet

Alüminyum yanık örtüsü, 1 Adet

Tıbbı eldiven, 2 Çift

El feneri, 1 Adet

Üçgen Reflektör: Motosikletler ve motorlu bisikletler hariç tüm motorlu araçlarda 2 adet.

Yangın Söndürme Cihazı: Sayısı, cinsi ve kapasitesi araç sınıfına ve aracın kullanım amacına göre değişiklik gösterir.

Stepne: Motosikletler ve lastik tekerlekli traktörler hariç bütün araçlar ile tarım orman römorkları da dahil olmak üzere tüm römorklarda her zaman kullanılabilir durumda bulundurulacaktır.

Yangın tüpü:

Söyler misiniz bu ekipmanlar hangi ilk yardım setinde var ki?

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Tüvtürk yasasına uygun yeni çıkan ilkyardım setleri var.Onlardan edinmek gerekiyor veya eksikleri yavaş yavaş tamamlayacaksınız.

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Arkadaşlar, TüvTurk web sitesine baktım. İstenen ekipmanlar gözümü korkuttu.

Bu söylediklerinin hepsinin ilk yardım çantasında bulunması gerekiyor ama

bizim ilk yardım çantalarında 4-5 parça eşya var.

Lamba, çekme halatı, reflektör, takoz, sargı bezi, makas, başka bişey var mı?

Standart olarak satılan ilkyardım seti var. Fakat istenilenlere bakınca bayağı eksik görünüyor.

İşte istenen ekipmanlar:

İlk yardım çantası: Traktörler, motosikletler ve motorlu bisikletler hariç tüm motorlu araçlarda 1 adet.

Büyük sargı bezi (10 cm x 3-5 m), 2 Adet

Hidrofil gaz steril (10x10 cm 50’lik kutu), 1 Kutu

Üçgen sargı, 3 Adet

Antiseptik solüsyon (50 ml), 1 Adet

Flaster (2 cm x 5 m), 1 Adet

Çengelli İğne, 10 Adet

Küçük makas (paslanmaz çelik), 1 Adet

Esmark bandajı, 1 Adet

Turnike (En az 50 cm örgülü tekstil malzemeden), 1 Adet

Yara bandı, 10 Adet

Alüminyum yanık örtüsü, 1 Adet

Tıbbı eldiven, 2 Çift

El feneri, 1 Adet

Üçgen Reflektör: Motosikletler ve motorlu bisikletler hariç tüm motorlu araçlarda 2 adet.

Yangın Söndürme Cihazı: Sayısı, cinsi ve kapasitesi araç sınıfına ve aracın kullanım amacına göre değişiklik gösterir.

Stepne: Motosikletler ve lastik tekerlekli traktörler hariç bütün araçlar ile tarım orman römorkları da dahil olmak üzere tüm römorklarda her zaman kullanılabilir durumda bulundurulacaktır.

Yangın tüpü:

Söyler misiniz bu ekipmanlar hangi ilk yardım setinde var ki?

Yukarıda saydığınız bütün malzemeler aracımda mevcut ; ve öylede olmalı..

Allah göstermesin bir kaza anında hayat kurtarabilecek malzemeler bunlar, muayne için değil sizin ve ailenizin yada hiç tanımadığınız birinin hayatını kurtarmak, ilk yardım yapmak için aracınızda bulundurun..

50 tl civarına hepsini edinebilirsiniz..

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Yaklaşık 15 gün önce iş yerimin 10 -15 metre aşağısında bir araç birden yanmaya başladı araç sahibi hemen arabadan çıkıp kaputu açtı ve şansına marketin tam önündeydi litrelerce suyu dökmeye başladı söndüremedi tam o sırada arabamdam yangın tüpünü almaya gidiyordumki yanan aracın arkasındaki araçtan birisi yangın tüpünü aldı ve sıktıkları gıbı alevler yok oldu..

Yanan aracın başına bu talihsiz olay daha ıssız bir yerde olsaydı arabası yanıp kül olacaktı 15- 20 tl lik bir tüp arabasını kurtardı. O yüzden bu tarz malzemeleri muayne için bulundurmayalım gerekli olduğu için bulunduralım..

Yorum bağlantısı
Kenan Yılmaz

Tüvtürk sitesine bakmadan mevcut ilkyardım setimle gitseydim muayeneden geçemeyecek miydim?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...