İçeriğe Yönlendir

Muayene Hakkında Bilmek Istedikleriniz

Evren Barış Özbek

Recommended Posts

Çağlar Bayur

Aslında teknik açıdan, şu anki inceleme sadece göz boyama, sis-far ayarına, ruhsattaki motor no yazılımı hatasına takmış gidiyorlar, ne doğru dürüst fren-amortisör ne de jant-lastik kontrolü var.

Ruhsattaki kontrolden de 200 TL ye varan gelir var devlete!!! Ruhsatı ben mi yazmışım ki, şimdi meblağ harcayarak düzeltmem gerekiyor diye sorabilen de yok :nazar:

Yorum bağlantısı
Bahtiyar Aydoğdu
(düzenlendi)
Ben görmedim ve duymadım ama araçların çıkışını beklerken yan banttaki aracın sahibi, görevlilerden biri ile sırada bekleyen ticari minibüslerden birinin şöförü arasında 400 TL'ye içeri girmeden muayene yapılacağına dair konuşmayı duyduğunu söyledi...

ankarada da var bi arkadaş yaptırdı hatta araç gitmeden ruhsat gitti 2 gün sonra geldi muayene olmuş şekilde bedeli 300tl idi araç normal şartlarda muayeneden geçmezdi çünkü eski model ve boyası yanıktı...

tarihinde Mehmet tarafından düzenlendi
Al?nt? yaparken [quote]... [/quote] leri bozmay?n l
Yorum bağlantısı
Haydar Türer

Yeni lpg taktırdım.Ruhsata işletmek için bugün muayeneye gittim.Dudullu ve sultanbeyli tüvtürk mahşer günü gibiydi.İnternetten randevu alayım dedim olmadı.Dudullu nisanda randevu bile vermiyordu,sultanbeylide en erken ayın 14 üne veriyordu.İzinde olduğum için bu işleri bu hafta hemen bitirmek istiyordum.Siteden Şiledeki tüvtürkün numarasını alıp aradım saaat 11:30 du.Bugün gelsem halledebilirmiyim diye sordum,yoğun değil gelin halledersiniz dediler.Gerçektende bomboştu,bir araç vardı önümde sonra hemen beni aldılar.Bi taraftan çok şaşkın diğer taraftanda işim çabuk hallolacak diye mutluydum.Yaklaşık 20 dk sonra arabam geldi ve maalesef 3 hafif kusur ve bir ağır kusuru vardı.Onay vermediler,halledip gelin dediler.Arabamda simit tank olduğu için stepne bagajda olması gereken yerde değil boşta duruyordu,stepne uygun şekilde sabitlenmeli diye hafif kusur yazmışlar.LPG stikeri ön ve arka camda yok ve arka sisler yanmıyor diğer hafif kusurlarım.Ağır kusuruma gelince hem ilk defa duyduğum için şaşırdım hemde o kadar yolu boşa geldim diye sinirlendim.Lpg dolum ucunu gizli yaptırmıştım,tamponuma kıyamadığım için.Tampona monte ettirmem gerekiyormuş.Garantisinin falan bozulmasından korkup bu işi şilede yaptırmadım,Kartal daki yetkili servisime gittim.Onlarda ilk defa duyduklarını söylediler ve şaşırdılar.Neyse tampona delik açıp oraya sabitlediler.Diğer hafif kusurlarımıda halledip aynı gün tekrar tüvtürk e geri gittim.Muayene tekrarı olduğu için sıra beklemedim(gerçi birkaçtane araba vardı).Arabayı içerialdılar ve sonunda sağlam raporunu aldım.LPG için giden arkadaşlar dikkat etsinler tamponda istiyorlar dolum ağzını.Bir husus daha var uyarmak istediğim;dün sızdırmazlık raporu almaya gittiğimde Mart sonu Nisan başı gibi yeni bir yasa çıkmış,özellikle hb araçlarda simit tank uygulamalarında tank ile tampon arasında en az 15-20 cm mesafe istiyorlar.Arkadan çarpmalarda çok tehlike yaratıyormuş.Şimdilik bunu gözardı ettiklerini ama yakın bi süre sonra bunlara kesinlikle izin vermeyeceklerini söylediler.Yarında emniyete gideceğim ruhsatıda değiştirdimmi 2 sene rahatım inş.Ben çok yoruldum,uğraşan arkadaşlara kolay gelsin...

Yorum bağlantısı
Bahtiyar Aydoğdu
Ben normal muayenemi geçen hafta yaptırmıştım. LPG taktırmayı düşünüyorum. LPG taktırdıktan sonra da muayene girmek mi gerekiyor?

tekrar girmeniz gerekiyo mecburen ruhsata işletmeniz için bende öle yaptım çünkü...

Yorum bağlantısı
Bahtiyar Aydoğdu
Tekrar aynı muayene ücretini mi ödüyoruz?

Ve muayene tamamlanınca muyane kağıdı ile ruhsata işletmeye gidiyoruz herhalde, değil mi?

işlemleri en baştan yapıyosunuz ilk önce gaz sızdırmazlık sonra muayene sonra emniyet ruhsat işleri ankara için sölüyorum muayenede falan bi sıkıntı çıkmazsa yaklaşık 250 tl

Yorum bağlantısı
Bahtiyar Aydoğdu
Immmm,

keşke muayeneden önce yaptırsaydım. Sanırım fazladan bir muayene ücreti ödemiş olduk...

görünüşe bakılırsa öyle..

Yorum bağlantısı
Haydar Türer

Muayene: 124 TL Sızdırmazlık raporu : 25 TL Araç tescil : 30 TL Trafik tescil : 40 TL Ek 1 belgesi : 10 TL

Yorum bağlantısı
Ahmet Ertugay

lpg dolum ağzının tampona sabitlenmesinin zorunlu olması yeni kurallardan galiba. daha önceden arkadaşın vectrasına lpg taktırdıktan sonra Tüvturk'de muayenede böyle bir şey istememişlerdi.

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Ben de pazartesi gideceğim muayaneye...Bakalım ne olacak?

Yorum bağlantısı
Musa Can Koca
lpg dolum ağzının tampona sabitlenmesinin zorunlu olması yeni kurallardan galiba. daha önceden arkadaşın vectrasına lpg taktırdıktan sonra Tüvturk'de muayenede böyle bir şey istememişlerdi.

Bunu ilk defa duyuyorum böyle birşeyin imkanı yok bence,öyle insanlar tanıyorum araç 200.000 TL nini üzerinde ve tüplü bunu kimseye söylemiyor tesadüf eseri uzun yolda bu nasıl iş benzin ibresi hiç düşmüyor deyince itiraf eden bir arkadaşım var.

Böyle tonlarca insanda var cumartesi geceleri 12 den sonra gidiyorlar LPG almaya,yani kompleksili bir zenginler ordusu var,bunlar imkanı yok tampona delik açtırmazlar

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı
Ben de pazartesi gideceğim muayaneye...Bakalım ne olacak?

Bugün muayaneye gittim, sabah saat 8.15'de orada idim.7. araç bendim. Muayene harcını yatırdıktan sonra, 15 dk. sonra çağırdılar, arabam muayeneye girdi. 15 dk. sonra çıktı. Klasik kusur sayılabilecek herkesten duyduğum, kısa farlar ayarsız olmak üzere hafif kusurlu olarak aracım muayeneden geçti. Saat 9.00 olmadan işim bitmişti. Benden önceki birkaç aracı trafik sigortası bittiği için muayeneye almadılar. Bir araçta da yangın tüpü olmadığı için, yangın tüpü al gel dediler. Ama çok zor bir şey değilmiş. Aracını bakımlı ise ve istedikleri şeyler tamsa bence sorun yok. 2011'e kadar rahatız. :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Erkan Kıyak
(düzenlendi)

Ben geçen perşembe gittim araç muayenesine, böyle bişey söylemediler, aracım lpgli ve dolum ağzıda tampona sabitlenmiş falan da değil. Herşeyden geçtim, kornadan kaldım :rolleyes: herkes bi yerlerleri ile güldü :p Yok neymiş kornanın sesi az çıkıyomuş, kamyon mu bu yav dediysemde yaptır gel dediler, ben de hemen gidip biraz sesini açtırdım bi oto-elektrikçiye, iki sene rahatım...

tarihinde Erkan K?yak tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Pazartesi günü bende muayenemi yaptırdım ,bende ön cama siperlik olarak 10cm kadar film yaptırmıştım ön camda folya var dediler hafif kusur sayılıyormuş :nazar::nazar::) 2011 de görüşürüz dedim.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Bu kısa far meselesi ortak sorun herhalde.
galiba öyle ... kime sorsam kısa farlarına ayarsız demişler

Bence arabalar fabrikadan çıkarken farları için ayrıca bir ayar yapılmadan çıkıyorlar.Yani bunu teslimden önce servisin yapması gerekebilir.Ben dikkat ediyorum yeni araba geliyor arkadan farın biri dağın tepesini bir 10 metre önünü gösteriyor.Haliyle vatandaşta sıfır araba far ayarı bozuk olurmu diye bakmıyor ve sonuç muayenede far ayarı bozuk hafif kusur geç oluyor.Bilmem siz ne düşünürsünüz arkadaşlar.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Far ayarı para kazandırmadığı için önemsenmezdi, yeni, muayene sisteminde kusur bulmak ve için güzel bir vesile oldu. 120 TL yi alıp; hem kusur aranıyormuş gibi oluyor, hem de vatandaş 5 TL ye düzelttirip geri geliyor.

Sıkıyorsa amortisör testini başlatsınlar da görelim :bambam:

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Yani servisler iyi yönetilmiyor, ben biliyordum zaten... :)

Kusur bulma amaçlı değil bence, hem iyi de oluyor...Belki iki sene sonra ayarsız farlardan şikayetçi olmayacak kimse.En azından çarpılıpta farı değişmemişlerden. :bambam:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Arabamın Mtv sorgulamasında hata verdi. Plaka sorgulamasında tescil tarihi ile ruhsatta yazan tescil tarihi farklı çıktı.ruhsatta yazan hata veriyor.Şimdi ne yapmam gerekiyor?

Plakanı söyle bi bakayım..

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bi çenc motor varsa o da seninki..

Benim mondeo daha çook X eskitir. :lol2:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
35 DCP 33

26.09.2003

01.01.1990

Bunları denedin mi.. ?

Eskitmeyi bilmem de bu sefer fena ezdim :lol2: ABD dönüşü asıl bombayı patlatacam.

Bu kriz nasıl olsa biter..

O zamna gidip GhiaXX almazsam neyim. :D

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
  • 4 hafta sonra...
Tuna Yiğit
Haydaaaa şimdi arabanın üstündeki orj. sismi sökeceğiz. Bişi diycem ama olmayacak...

ben bu hafta gölbaşındaydım sis farına bakmadılar bile?????????

Tekrar aynı muayene ücretini mi ödüyoruz?

Ve muayene tamamlanınca muyane kağıdı ile ruhsata işletmeye gidiyoruz herhalde, değil mi?

bizim arkadaşlar muayeneye giderken tüpü söktürüyor sonra tekrar takıyorlar
Yorum bağlantısı
Guest Yunus G

Dün bende muayneyi yaptırdım bı tek kısa far ayarsız cıktı motor numarası okunmadı halde okunmus yazmıs ne guzel dunya:)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...