Ali Cihangiroğlu 10 Mart 2009 Paylaş 10 Mart 2009 Bende frenler çok güzel çıktı, ABS ve EBD nin buna katkısı oldumu acaba... NOT: Son duyumlara göre buradada tüv-alaman-türk muayene istasyonunda 100 tl ekstra verirseniz sanki kusurdan dolayı gitmişte tekrar araya giriyormuş gibi yapılarak yalandan kontrolle geçiliyormuş arkadaşlar. Yorum bağlantısı
Misafir 10 Mart 2009 Paylaş 10 Mart 2009 (düzenlendi) Sol dikiz aynam çatlak muayenede sorun çıkar mı? Dikiz aynası çatlak - hafif kusur ön cam çatlak - hafif kusur fabrika verileri okunamıyor - hafif kusur sağ far ayarsız - hafif kusur tek üçgen reflektör eksik - hafif kusur (halbuki çiftti aceleden tek görmüş herhalde) neticede geçtik, 3 saate maloldu... Fren kontrolü esnasında aracın tekerleklerini ölçüm cihazının paletinden çıkartamadı ve bunun vitesinde bir problem var sanırım geriye atıyor dedi ben de anti-patinaj sisteminin düğmesini gösterip iptal etmesini söyledim, sorunsuzca çıkabildi:) edit: ekleme... 10 Mart 2009 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Utku Çay 10 Mart 2009 Paylaş 10 Mart 2009 hile hurda olacaksa gerekli mercilere şikayet etmek lazım... hiç olmadı uğur abime söylerim (uğur dündar) Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Mart 2009 Paylaş 11 Mart 2009 S-maxte, stepne fabrikasyon olarak yok yani sorun çıkmaz, tamir kiti ve seyyar kompresör var. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 11 Mart 2009 Paylaş 11 Mart 2009 Ankarada muayne işlemlerini yaptıracak arkadaşlara yapılacakları sırasıyla, çok güzel detaylı olarak anlatmış bir link veriyorum.Mutlaka okumalarını tavsiye ederim. http://www.hisse.net/forum/blog.php?b=588 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Mart 2009 Paylaş 11 Mart 2009 Yalnız tamir köpüğü sıkılınca O lastiğin bir daha kullanılamaz hale gelip , değişmek zorunda olduğunuzu biliyor sunuz değil mi? Yorum bağlantısı
Cavit Doğan 12 Mart 2009 Paylaş 12 Mart 2009 Bu sabah arabamın muayenesi için Hadımköy Tüv istasyonuna gittim.Aracı sıraya alıp kayıt işlemi için idari binada işlem yaptırdım, Ben vergi borcunu maliyenin ofisi vardır alırlar nasılsa diye düşünürken, almıyoruz..Eski istasyona gidin oranın maliye ofisi çalışıyor dediler. Gittim beylik düzünde borcu yatırıp geldim ve Muayeneyi yaptırdım. Hafif kusurlu olarak geçti. Kusurun nedenine ise "motor nosu okunamadı" yazmışlar.Anlayamadım, kirliydi herhalde..(Çağırsalardı ben silerdim) Neyse aradan çıkmış oldu..Yalnız yeni sistem çok iyi olmuş ben beğendim, Olması gerekende buydu zaten.. Not: Motorunuz kirli gitmeyin, numarasını okunur hale getirin..Eğer rot balans ayarlarınızdan endişeniz varsa önce yaptırın sonra gidin. Far ayarlarınızdan şüpheleniyorsanız ayarlatın sonra gidin. Fren sisteminizden sıkıntınız var ise baktırın, Ayarlatın sonra gidin, Bilginize.. Yorum bağlantısı
Guest Zeki Tufan Y?lmaz 17 Mart 2009 Paylaş 17 Mart 2009 yeni muayne sisteminde sonradan taktırılmış xenon far ve açık renkli cam filmleri sorun yaratırmı?tesekkurler. Yorum bağlantısı
Emrah Musalli 18 Mart 2009 Paylaş 18 Mart 2009 artvinli üyelerimizden artvin muayene istasyonu, yoğunluğu ve geçme kolaylığı hakkında bana yardım edebilecek olan birisi var mı. bu cumartesi eğer yarın oltu da sıra alamazsam artvin de yaptırmayı düşünüyorum. birde biliyorsanız yusufeline gezici istasyon ne zaman geliyor. bilgi verirseniz sevinirim. şimdiden çok teşekkürler. yardıma ihtiyacım var çünki muayenem 28 gün geçti ve hafta sonu rizeye gitmem lazım Yorum bağlantısı
Emrah Musalli 19 Mart 2009 Paylaş 19 Mart 2009 randevulu sistem pilot bölge olarak şimdikilik sadece ankara , istanbul ve izmirde diye biliyordum. tüm türkiye de uygulanmaya başlandımı... oltu da yaptıramadım. dağ kanunlarıyla sıraya geçemye çalışıyoruz. tanıdığı olan, ya da kabadayı olan sırada. diğerleri aylarca sıraya geçemiyor... Yorum bağlantısı
Emrah Musalli 20 Mart 2009 Paylaş 20 Mart 2009 özgür bey dün sordum. sadece istanbul ve ankara da geçilmiş randevulu sisteme. izmirde de dün geçilmiş. artvin de yok yani. yarın gideceğim artık. inşallah bi sorun çıkmaz. dün iyi bi haber duydum. doğru mu diye size sormak istedim. artık muayenesi geçmiş arabayı yakalayınca bağlanmıyormuş. sadece süre verip ceza yazılıyormuş. bu konu da bilgi verir misiniz. yakalanınca bana ne kadar ceza yazılıyor. meblağ büyük mü? teşekkürler... Yorum bağlantısı
Emrah Musalli 22 Mart 2009 Paylaş 22 Mart 2009 arkadaşlar araç muayenemi cumartesi günü artvin de 29 gün gecikmeli ve 602 tl cezalı olarak yaptırdım. araba hafif kusurlu olarak geçti. hafif kusurlar: stepne sabit değil, spoiler orjinal değil, sol far ayarsız, ve üçgen reflektörün birisi eksik. artvinde sıra denen bişey yok. yakın arkadaşlara tavsiye ederim... Yorum bağlantısı
Serkan Toker 22 Mart 2009 Paylaş 22 Mart 2009 29 gün gecikmeli ve 602 tl cezalı olarak yaptırdım. Rakam doğrumu? Yorum bağlantısı
Uğur Aksoy 22 Mart 2009 Paylaş 22 Mart 2009 sanıyorum ortadaki 0 fazla konmuş. 3 yıldır muayene yaptırtmayan bir dostumun ödeyeceği para aklıma geldi Yorum bağlantısı
Emrah Musalli 22 Mart 2009 Paylaş 22 Mart 2009 özür dilerim. virgüle basacak yere 0 a basmışım. doğrusu 6,2 tl.. Yorum bağlantısı
Bahtiyar Aydoğdu 23 Mart 2009 Paylaş 23 Mart 2009 bende aracımı yeni muayene yaptıttırdım ama hafif kusurlu olarak geçemedi far ayarı ve fren lambasının tekini yaptırınca geçdi takipçiye vermiştim aracımı ama bilmiyorum bana yanlışmı yaptı anlamadım sızdırmazlık 25. trafik 70. muayene 125. ek1 belgesi 10. arızaları giderme 35. ve takip işlermleri için 30 tl aldı benden toplam hepsi 295 tl.... Yorum bağlantısı
Serkan Toker 23 Mart 2009 Paylaş 23 Mart 2009 Bence sorgulanıyordur, çünkü onlarda bizim gibi maliyenin internet sitesinden sorgulama yapıyorlar....Orda borç görünmemeli... Yorum bağlantısı
Serkan Toker 23 Mart 2009 Paylaş 23 Mart 2009 Hayır sorgulanmıyor.Çünkü benim aracımda şu an 150 liralık eskiden kalma OGS cezası var benden önceki sahibi yapmış. Muayenede bir sorun olmadı. Karayollarına da sordum onlar da önemli değil, size ceza gelirse bize noter satış kağıdını yollarsınız biz de cezayı bir önceki sahibine yollarız dediler. Tamam size sorulmaz çünkü önceki sahibinin cezası, zaten görevliye verdiğiniz ruhsatın üzerinde tescil tarihi var.Ogs cezası trafik cezası olarak görünür bence ve muayeneye engeldir. Birde Kgs nin cezası nasıl oluyor, köntörlü telefon gibi değilmi, kredin varsa geçersin yoksa geçemezsin mantığı işlemiyormu, bende var ama kredisiz hiç denemedim merak ettim şimdi... Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 23 Mart 2009 Paylaş 23 Mart 2009 35 liraya bi far ayarı ve ampül mu? far ayarı 10 lira olsa, 5 lira da ampül olsa, takip işlemi etti mi 50 Yorum bağlantısı
Uğur Aksoy 23 Mart 2009 Paylaş 23 Mart 2009 35 liraya bi far ayarı ve ampül mu?far ayarı 10 lira olsa, 5 lira da ampül olsa, takip işlemi etti mi 50 Sani bey hangi ampul 5 tl ,parklar,sinyalse normal ama uzun kısa far ampulu 5 tl olamaz. ya muameleciye kusursuz teslim edeceğiz yada çıkacak sorunları yaptırtmak için muamelecinin insafına kalacağız. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 23 Mart 2009 Paylaş 23 Mart 2009 fren lambası dediğine göre mesajı yazan arkadaş, herhalde 5 liradan fazla olamaz? açıkçası ben osram h7 55watt a 15 liradan fazla vermem işçiliği ile beraber. Yorum bağlantısı
Bahtiyar Aydoğdu 24 Mart 2009 Paylaş 24 Mart 2009 fren lambası dediğine göre mesajı yazan arkadaş, herhalde 5 liradan fazla olamaz?açıkçası ben osram h7 55watt a 15 liradan fazla vermem işçiliği ile beraber. evet dediginiz gibi banada çok geldi sadece fren lambasının biri yanmıyodu onu degiştitirmiş.kendim gidecektim bu işlemler için ama vaktim olmadı ne yazıkki mecburen vermek zorunda kaldık :-( 35 liraya bi far ayarı ve ampül mu?far ayarı 10 lira olsa, 5 lira da ampül olsa, takip işlemi etti mi 50 yani yolunu bulacak ya bi şekilde birde tanıdık ha ....:-( Yorum bağlantısı
Murat Keskinoğlu 24 Mart 2009 Paylaş 24 Mart 2009 bir çileyi daha atlatmanın haklı gurur ve mutluluğu içinde edindiğim tecrübeyi sizinle paylaşmak istedim. ilk olarak LPG li aracın sızdırmazlık raporunu alabilmek için mühendisler odasına gittim. aracın tesisatı eski olduğu için hava bacası dedikleri sistem yokmuş. vede gaz dolum ağzı TSE mühürlü olmasına rağmen E2 standardına uygun olmadığı için değiştirmemiz gerekiyormuş. tüm bu işlemleride kaşesi mührü olan kayıtlı bir LPG takan firmadan yaptırılması isteniyor. tüm bunlara 40 TL. verdik. bu arada LPG boruları egzoz tarafından geçiyorsa boruların üzerini yanmaz alüminyum benzeri bir şeyle sarıyorlar. buda ilave olursa 50 TL. sızdırmazlıkta 25TL. geçmiş olsun. fenni muayene öncesi olmazsa olmaz noktaları muhakkak yaptırmak gerekiyor. çünkü aşırı bir kuyruk var. ve bir aracın muayenesi 20dk. ila 40dk. arasında yapılıyor. nedir bunlar en önemlisi frenler fren merkezleri. asla kaçıran tutmayan dengesiz tutan frenleri kabul etmeyip geri çeviriyorlar. farlar ayarlı ve tüm aydınlatma ve sinyal lambaları sağlam olmalı. bir tane bile lamba yanmasa geri çevriliyor. lastik ve jant ebatları aynı olmalı. diş kalınlığı 1,6mm den az olan lastik geçmiyor. farklı marka ve desende lastikler hafif kusur sayılıyor. alt takımda ön düzende takırtı tıkırtı boşluk ayarsızlık olursa geri çevriliyor. (motor yağ kaçağı hafif kusur sayılıyor ama motoru yıkatsanız iyi olur.) ilk yardım setini ve yangın söndürücüyü aracı daha görevliye teslim ederken kontrol ediyorlar.çekme halatı, takoz 2 tane üçgen reflektör isteniyor(1 tane olursa hafif kusur sayılıyor). bu arada egzoz emisyon ve vergi borcu yok kağıdını kontrol ediyorlar. borcu yok kağıdı şart değil ama bilmediğiniz bir ceza veya hesaba geçmemiş bir vergi borcu çıkarsa sıranız yanıyor. kabul edilmiyor. Şahsen gecikmeli olarak bankaya yatırdığım ocak pulu yüzünden sıram yandı.Çünkü sistemde yatırdığım görünmüyor. elimde banka dekontu olmasına rağmen kabul etmediler. vergi dairesine gidip borcu yok kağıdı çıkarmak zorunda kaldım. baştan almak daha pratik. fenni muayene günü 1 gün bile geçse 1-30 gün arası olan %5 gecikme faizi alınıyor. normal ücret 123,9 TL. herkese kolay gelsin. 2 sene rahatım. Yorum bağlantısı
Olcay Işıktaş 7 Nisan 2009 Paylaş 7 Nisan 2009 Bu işin bir ayarını tutturamıyoruz:( muayene istasyonları özelleşmeden önce çok laubali ve hatta araç gitmeden dahi muayeneye müsaade edilir ve bu duruma gülerdim..Şimdi ise avrupa standardının üzerinde özellikler aranır gibi inanılmaz muayeneden geçiriliyor ve bizlere kabus yaşatıyorlar...Demek istediğim yerlerde dolaşan ilgisizlik şuan en tepelerde..yokmu bunun ortası acaba....ama bura türkiye...ne diyebilirizki Yorum bağlantısı
Recommended Posts