Önder Özcan 12 Kasım 2014 Paylaş 12 Kasım 2014 Verdiğim anlam, arkadaşın 3 senedir muayene tarihine hiç bakmamış abi.. Şaka şaka. Mtv de aracın galeriye geldiği tarih geçerli oluyor ama bundada aynı şeymi bilmem.. Yani araç galeriye 30.09.2011 de gelmişse olabilir. hehe,doğru söze ne denir.şimdi sıkı dur : muayene tarihine neden baksın ki,arabaya bile binmiyor.2011 aralık çıkışlı araç henüz 5000 km de. Yorum bağlantısı
Misafir 14 Kasım 2014 Paylaş 14 Kasım 2014 Detaylı bilgi için; http://www.tuvturk.com.tr/duyurular.aspx?url=duyurular/arac-muayene-trafik-cezasi-ve-mtv-gecikmelerinde-tarihi.aspx Yorum bağlantısı
Serhat Işık 23 Aralık 2014 Paylaş 23 Aralık 2014 Arkadaşlar muayene si olmayan aracın noter satışı olur mu? Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ 23 Aralık 2014 Paylaş 23 Aralık 2014 Arkadaşlar muayene si olmayan aracın noter satışı olur mu?Evet olur. Muayne satışa engel değildir. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Aralık 2014 Paylaş 23 Aralık 2014 1 ocaktan beri artık yok . muayene yoksa satış ta yok 1 Yorum bağlantısı
Serhat Işık 25 Aralık 2014 Paylaş 25 Aralık 2014 çağlar abi en son sen noktayı koymuşsun senin dediğin geçerli oluyor bu durumda .ALLAH razı olsun Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 25 Aralık 2014 Paylaş 25 Aralık 2014 Çağlar'ın noktasının üstüne nokta olmaz 1 Yorum bağlantısı
Murat Dere 25 Aralık 2014 Paylaş 25 Aralık 2014 Çağlar'ın noktasının üstüne nokta olmaz Olma mı laa, noluyoru buu? Yorum bağlantısı
Emrecan Koç 28 Aralık 2014 Paylaş 28 Aralık 2014 Merhaba aracım 2010 Fiesta TDCI Titanium X, bir kaç sorum olacak . 12 Kasımda muayenem bitti , ocak ayında yeni MTV geleceği için bu ay içinde hallettim hallettim , o yüzden 30 Aralık Salı gününe randevu aldım . 1) Ocak ayında mtv gelecek ama , Ocak ayı sonuna kadar son ödeme imkanı olduğu için Ocak ayı vergisini ödemeden de muayeneye gitsem geçer miydim ? 2) Aracımda arkalar lazer cam , şöför ve yolcu camına film yaptırdım . Bu hafif kusur olarak mı geçer ? 3) Plakamı sorgulattığımda HGS borcu çıkıyor . Ama MTV'mi yatırıp tüvtürk sitesinden randevu alabildim . HGS cezasını ödemeden gitsem orda sorun yaşar mıyım? 4) Aracımda Bi-Xenon mercek var ( far yıkama yok ) . Bi-Xenon'u sökmeden gidersem ağır kusurdan kalır mıyım , yoksa hafif kusur olarak geçer miyim ? 5) Bagajdaki plaka ışıklarım beyaz led , onları da orjinale çevirmem yani sarı yapmam gerekir mi ? 6) Yangın tüpü - ilk yardım çantası almadan götürürsem hafif kusurla geçeceğimi söylediler . Bu doğru mu ? Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 28 Aralık 2014 Paylaş 28 Aralık 2014 Kusura bakmayinda niye muayeneye gidiyorsunuz. . 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 28 Aralık 2014 Paylaş 28 Aralık 2014 Merhaba aracım 2010 Fiesta TDCI Titanium X, bir kaç sorum olacak . 12 Kasımda muayenem bitti , ocak ayında yeni MTV geleceği için bu ay içinde hallettim hallettim , o yüzden 30 Aralık Salı gününe randevu aldım . 1) Ocak ayında mtv gelecek ama , Ocak ayı sonuna kadar son ödeme imkanı olduğu için Ocak ayı vergisini ödemeden de muayeneye gitsem geçer miydim ? 2) Aracımda arkalar lazer cam , şöför ve yolcu camına film yaptırdım . Bu hafif kusur olarak mı geçer ? 3) Plakamı sorgulattığımda HGS borcu çıkıyor . Ama MTV'mi yatırıp tüvtürk sitesinden randevu alabildim . HGS cezasını ödemeden gitsem orda sorun yaşar mıyım? 4) Aracımda Bi-Xenon mercek var ( far yıkama yok ) . Bi-Xenon'u sökmeden gidersem ağır kusurdan kalır mıyım , yoksa hafif kusur olarak geçer miyim ? 5) Bagajdaki plaka ışıklarım beyaz led , onları da orjinale çevirmem yani sarı yapmam gerekir mi ? 6) Yangın tüpü - ilk yardım çantası almadan götürürsem hafif kusurla geçeceğimi söylediler . Bu doğru mu ? Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim 1- 30aralık ayı için Ocak mtv sorulmaz 2-hafif kusur 3- ogs kaçak geçiş cezası varsa Geçmez diyor. Hgs geçiş borcuda bence Geçmez. 4- kalır Geçmez 5- hafif kusur 6- yangın tüpü muayene için değil canınız için aracınızda olsun. 2 Yorum bağlantısı
Emrecan Koç 28 Aralık 2014 Paylaş 28 Aralık 2014 1- 30aralık ayı için Ocak mtv sorulmaz 2-hafif kusur 3- ogs kaçak geçiş cezası varsa Geçmez diyor. Hgs geçiş borcuda bence Geçmez. 4- kalır Geçmez 5- hafif kusur 6- yangın tüpü muayene için değil canınız için aracınızda olsun. 30 aralık ayı için ocak mtv'nin sorulmayacağını ben de biliyorum . Diyelim ki muayeneden kaldım , ve en yakın tarih ocak ayı içinde alabiliyorum . Ocağın son gününe kadar 2. kez muayeneye gitsem muayene tekrarı olduğum için o vergiyi ödemem gerekir mi gerekmez mi bunu soruyorum Ayrıca Temmuz 2014 MTV'sini yatırmadan önce tüvtürk sitesine plakamı yazddığımda "vergi borcunuz , ogs veya trafik cezanız bulunmaktadır . lütfen bunları ödeyip öyle gelin " gibisinden bir yazı çıkıyordu . Sadece MTV'yi yatırdım ve muayene randevusu alabildim . Eğer HGS cezamı sistem görseydi , bana randevu vermezdi diye düşünüyorum . HGS cezası olmasına rağmen muayeneye girip geçen var mı son zamanlarda ? Eve makbuz falan da gelmedi sadece internette gözüküyor . Yangın tüpü konusunda haklısınız katılıyorum , ancak bu hafif kusur mu ? Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 28 Aralık 2014 Paylaş 28 Aralık 2014 2. Gittiğinizde para talep etmiyorlar. Belki mtv ödemeden geçer. 30-40tl verip set alın, Bixeonları da sökün, Hgs borcunu ödeyin. Riske girmeden İlk seferde geçsin. İkinci sefer strese girmeyin. Yorum bağlantısı
Emrecan Koç 30 Aralık 2014 Paylaş 30 Aralık 2014 Bugün muayeneye gittim ve sorunsuz geçtim . HGS borcu olan , ancak ödemeden gitsem muayeneden kalır mıyım diye düşünen arkadaşlar dikkatli okusunlar : Eylül ayında HGS cezası yemişim , internette plaka sorgulamasında gözüküyor . PTT müşteri hizmetlisini aradığımda evet cezanız var diyor . Ancak eve makbuz falan gelmedi . Eğer TÜVTÜRK'den online randevu alırken plakanızı girdiğinizde , ekrana " Ödenmemiş MTV , OGS veya kaçak geçiş cezanız vardır " gibi bir yazı çıkmıyorsa ve randevuyu alabiliyorsanız , ceza sisteme yansıtılmamış demek oluyormuş bu . Tüvtürk müşteri hizmetlerini arayıp sorduğumda konuştuğum kişi şuanda cezanın yansıtılmadığını , ama muayene günü tekrar arayıp sormam gerektiğini , karayollarının cezayı ne zaman sisteme yansıttıklarını bilemediklerini söyledi . Yorum bağlantısı
Ahmet Hacıoğlu 7 Mayıs 2015 Paylaş 7 Mayıs 2015 herkese merhaba. bu konuyu bilgi amaçlı açıyorum. bu sabah aracı gecikmeli olarak muayeneye soktum araç ghia x ilk önce egzos pulunu aldık çok şükür geçtik. sabahın ilk saatlerine aldığım için egzostan sonra hemen sırayı beklemeden girdim muayeneye. en koktuğum şey cam filmi, beyaz sisler, xenon far ve çamurluktaki surtme hasarıydı. araçta en koyusundan ön cam dahil film var , sislere sonradan beyaz ampul takmışlar ( xenon değil ) bunlara hafif kusur yazdılar. gergin bekleyiş mutlulukla sonuçlandı 15 dakika da not :bi abinin aracında sonradan taktıkları xenon far sis ve tavana yapılan kaplama nedeniyle ağır kusur yazdılar geçirmediler muayene ücreti :182 tl gecikme ücreti : 10 tl egzos ölçüğm : 40 tl öss, ünide vize final sınavlarında dahil bu kadar gerilmiyorum muayeneden geçerken darısı herkese Yorum bağlantısı
Misafir 7 Mayıs 2015 Paylaş 7 Mayıs 2015 herkese merhaba. bu konuyu bilgi amaçlı açıyorum. bu sabah aracı gecikmeli olarak muayeneye soktum araç ghia x ilk önce egzos pulunu aldık çok şükür geçtik. sabahın ilk saatlerine aldığım için egzostan sonra hemen sırayı beklemeden girdim muayeneye. en koktuğum şey cam filmi, beyaz sisler, xenon far ve çamurluktaki surtme hasarıydı. araçta en koyusundan ön cam dahil film var , sislere sonradan beyaz ampul takmışlar ( xenon değil ) bunlara hafif kusur yazdılar. gergin bekleyiş mutlulukla sonuçlandı 15 dakika da not :bi abinin aracında sonradan taktıkları xenon far sis ve tavana yapılan kaplama nedeniyle ağır kusur yazdılar geçirmediler muayene ücreti :182 tl gecikme ücreti : 10 tl egzos ölçüğm : 40 tl öss, ünide vize final sınavlarında dahil bu kadar gerilmiyorum muayeneden geçerken darısı herkese Merhaba Ahmet Bey, Konunuz birleştirilmiştir. Saygılarımla, Yorum bağlantısı
Misafir 26 Mayıs 2015 Paylaş 26 Mayıs 2015 Dün LPG li Focusumu muayeneye götürdüm. LPg yi ruhsata işletmek için 2 sene önce götürmüştüm. Şimdi rutin muayeneye götürdüm. Öncelikle toplam ücret 222 TL bunun 47 TL si egzost pulu için. Muayene istasyonunda pul veriliyor. LPG li araçlar tekrardan sızdırmazlık raporu almıyor dediler. Ben de almadım. Ama sızdırmazlık raporu yok diye hafif kusur verdi. Anlamadım. Verirse versin. Gerek yok demek ki. LPG stepne yerine takılınca, buradan mini stepne aldım. Bagaja koydum. Stepne bağlantıları yok diye hafif kusur verdi. Kardeşim bunun için ben makine mühendisine proje çizdirmişim, Makine Mühendisleri Odasından onay almışım. Bana ne diye hafif de olsa kusur veriyorsun. Git onlara anlat derdini. Cam filmi hafif kusur. Verirse versin. LPG etiketim yokmuş camda. Yok bir de kendimi afişe edeyim kapalı otoparka girerken. O da hafif kusur. Verirse versin. Far ayarım düşükmüş. Bilmiyorum. Sonuçta muayeneden geçtik. Hadi bakalım. Kısmet 2 sene sonraya. Yorum bağlantısı
Aydın Perçem 29 Mayıs 2015 Paylaş 29 Mayıs 2015 1 - Yangın tüpünün tarihi biraz geçmiş, 2 - Park ampulleri mavi led, Sorun yaşarmıyım sizce? Yorum bağlantısı
Misafir 29 Mayıs 2015 Paylaş 29 Mayıs 2015 1 - Yangın tüpünün tarihi biraz geçmiş, 2 - Park ampulleri mavi led, Sorun yaşarmıyım sizce? Yangın tüpü sorun yaratır abi. Ağır kusur sanırım. Değiştir derim. 10-15 lira gibi birşey. Ampüller hafif kusur yazılırsa yazılır. Tüv elemanının insiyatifinde. Ama sorun olmaz. Yorum bağlantısı
Koray Demir 29 Mayıs 2015 Paylaş 29 Mayıs 2015 Yangın tüpü sorun yaratır abi. Ağır kusur sanırım. Değiştir derim. 10-15 lira gibi birşey. Ampüller hafif kusur yazılırsa yazılır. Tüv elemanının insiyatifinde. Ama sorun olmaz.Yangın söndürme tüpü ve ilk yardım çantası hafif kusur. Ağır kusur olması gerektiği düşüncesindeyim. [emoji4] 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 29 Mayıs 2015 Paylaş 29 Mayıs 2015 1 - Yangın tüpünün tarihi biraz geçmiş, 2 - Park ampulleri mavi led, Sorun yaşarmıyım sizce? Yangın tüpüne bakan olmaz.. olursa da hafif kusur... Mavi led ile geçemeyebilirsin.. 1 Yorum bağlantısı
Sinan Özvarlık 13 Temmuz 2015 Paylaş 13 Temmuz 2015 Dün LPG li Focusumu muayeneye götürdüm. LPg yi ruhsata işletmek için 2 sene önce götürmüştüm. Şimdi rutin muayeneye götürdüm. Öncelikle toplam ücret 222 TL bunun 47 TL si egzost pulu için. Muayene istasyonunda pul veriliyor. LPG li araçlar tekrardan sızdırmazlık raporu almıyor dediler. Ben de almadım. Ama sızdırmazlık raporu yok diye hafif kusur verdi. Anlamadım. Verirse versin. Gerek yok demek ki. LPG stepne yerine takılınca, buradan mini stepne aldım. Bagaja koydum. Stepne bağlantıları yok diye hafif kusur verdi. Kardeşim bunun için ben makine mühendisine proje çizdirmişim, Makine Mühendisleri Odasından onay almışım. Bana ne diye hafif de olsa kusur veriyorsun. Git onlara anlat derdini. Cam filmi hafif kusur. Verirse versin. LPG etiketim yokmuş camda. Yok bir de kendimi afişe edeyim kapalı otoparka girerken. O da hafif kusur. Verirse versin. Far ayarım düşükmüş. Bilmiyorum. Sonuçta muayeneden geçtik. Hadi bakalım. Kısmet 2 sene sonraya. Allahtan sınavlarda ki gibi yanlışlar doğruyu götürmüyor yoksa 4 hafif kusur =1 ağır kusur Yorum bağlantısı
Misafir 13 Temmuz 2015 Paylaş 13 Temmuz 2015 Allahtan sınavlarda ki gibi yanlışlar doğruyu götürmüyor yoksa 4 hafif kusur =1 ağır kusur Zaten stepne bağlantısının olmaması ve cam filmi hafif kusurlarında benim pek suçum yok. LPG montajımda makine mühendisleri onayı, trafik tescil onayı ve makine mühendisinin projesi var. Onlara kusur bulunmalı. Cam filmi de her köşe başında yapılıyor, satılıyor. İthal ediliyor, monte ediliyor. Bu cam filmlerinin ülkeye girişine izin veren Gümrük ve Ticaret bakanının kendisine, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme bakanının kendisine ve Türk Standartları Enstitüsü başkanına kusur verilmelidir. Ben onların onayıyla ülkemde satılan malları satın alıyorum ve kullanıyorum. Yorum bağlantısı
Sinan Özvarlık 13 Temmuz 2015 Paylaş 13 Temmuz 2015 Zaten stepne bağlantısının olmaması ve cam filmi hafif kusurlarında benim pek suçum yok. LPG montajımda makine mühendisleri onayı, trafik tescil onayı ve makine mühendisinin projesi var. Onlara kusur bulunmalı. Cam filmi de her köşe başında yapılıyor, satılıyor. İthal ediliyor, monte ediliyor. Bu cam filmlerinin ülkeye girişine izin veren Gümrük ve Ticaret bakanının kendisine, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme bakanının kendisine ve Türk Standartları Enstitüsü başkanına kusur verilmelidir. Ben onların onayıyla ülkemde satılan malları satın alıyorum ve kullanıyorum. Çok haklısınız Yorum bağlantısı
Recommended Posts