İçeriğe Yönlendir

Muayene Hakkında Bilmek Istedikleriniz

Evren Barış Özbek

Recommended Posts

Yaşar Demirci

Arkadaşlar bugün connectimi araç muayenesine götürdüm ama maalesef geçemedim muayeneyi.. sebebi ise sol arka stop lambası patlamış... bu gibi şeylere çok dikkat eden hatta geçmişte 29 Ekim de aracımın farı patladığı için boş sanayide yedek parçacı arayan birisiyim... her ne kadar suçun %99 bende olsada bir far için muayeneyi geçememek bana biraz abartılı geldi... evet giderken kontrol etmeliydim ama aklıma bir aracın muayeneye giderkende farlarının yada lambalarının patlayabileceği aklıma geldii.... sorun arızayı gidermek deil. Kayserideki 2 muayene istasyonununda şehir merkezine uzaklığı yaklaşık 20 km ve etrafında nebir tamirci var nede bir servis....... yani bir ampül için 40-50 km yaptım ve bir o kadar daha yapacağım... o yüzden arızayı giderdiğim halde geri gidip bitiremedim işlemi... Yinede siz siz olun gitmeden farlarınızı ve lambalarınızı kontrol edin...

bizim servis muayene istasyonunun yakınında bu tip durumlarda başka markalarda bize gelip ampül degiştirmek istiyorlar bizde yardımcı oluyoruz, sizde o kadar yolu gitmeden yakındaki başka marka servisten yardım alabilirsiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Mustafa Akarslan

ilk muayene de cam filminden dolayı hafif kusurlu geçen araç cam filminde dolayı ikincisinde muayene den geçmeme durumu olur mu?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Yasa değişmedikçe sorun olmaz.. Mevcut yasalar göre bir sonraki muayenede yine hafif kusur ile geçer..

Yani, bir muayenedeki hafif kusurları bir sonraki muayenede gidermek zorunda değilsin...

Hafif kusur, bu araç yürüyebilir, trafiğe çıkabilir.. Bunlar da olmasa iyi olur demek gibidir..

Yorum bağlantısı
Mustafa Akarslan

iyiymiş ozaman bende filmleri söktürmem gerekir diye üzülmüştüm.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bizim servis muayene istasyonunun yakınında bu tip durumlarda başka markalarda bize gelip ampül degiştirmek istiyorlar bizde yardımcı oluyoruz, sizde o kadar yolu gitmeden yakındaki başka marka servisten yardım alabilirsiniz.

ancak tekara muayene için de randevu şart

Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci

ancak tekara muayene için de randevu şart

muayene önceligi var. randevuya gerek yok, en azından buralarda

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Bir soru daha,

çamurluk sinyalini iptal edip aynalara sinyal yaparsan muayneden geçermi, orjinali öyle değil çünkü.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Hüseyin Sönmez

Bir soru daha,

Farlarımın için yani far tası dışındaki çerçevenin boyası dökülmüş biraz eğer aşağıdaki resim gibi far tasının dışındaki bölümü boyarsam muaynede sıkıntı olur mu?

gxggm.jpg

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

abi bu nasıl bir soru ne resimden bir şey anladım ne sorudan :D

Hava diyorum serin biraz gideyimde bir hırka alayım üzerime. :):p

Farın için boyayacağım ama far tasını değil, resimdeki gibi olacak muayenede sıkıntı olurmukine?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Daha hala cevap yazılmadı mı? :p

Aydınlatma tası harici boyanırsa sıkıntı yok ;)

Açıp kapamak sıkıntı, bant tutmayabilir :p

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
(düzenlendi)

Aydınlatma tası harici boyanırsa sıkıntı yok ;)

Açıp kapamak sıkıntı, bant tutmayabilir :p

Sani merak etme her türlü close-up yaparık. ;)

Elnevi çeşit yapıştırıcı var, zaten her sene açıp içini temizliyorum, atıyorum bulaşık yıkama makinesine, cillop gibi oluyor.

tarihinde Hüseyin Sönmez tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Bir soru daha,

Farlarımın için yani far tası dışındaki çerçevenin boyası dökülmüş biraz eğer aşağıdaki resim gibi far tasının dışındaki bölümü boyarsam muaynede sıkıntı olur mu?

gxggm.jpg

Hava diyorum serin biraz gideyimde bir hırka alayım üzerime. :):p

Farın için boyayacağım ama far tasını değil, resimdeki gibi olacak muayenede sıkıntı olurmukine?

Yukarda işratlediğim yeri naıl anlıyayım :D

Focusun orjinal farları bu şekil de ve sıkıntısız geçer senin de geçer ;)

1356386341371.jpg

j8aGh.gif

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mehmet Göktürk

Facebook da her sene muayeneye hayır kapmanyası var. Haberi olan?

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Erman Devrim

Araç muayene istasyonlarının randevu sistemi hem telefonla hemde internet üzerinden yapılmakta.Yanlız bizim insanımız 14:00 da aldığı randevuya sabah 08:00 da gittiği için boş yere bekleyip sızlanmaktadır.Randevu saatinden 30 dk önce muayene istasyonunda olunması yeterlidir bu şekilde bir araç muayenesi en fazla 2 saat sürmektedir.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Onur Yeşil

Merhabalar,aracımda;

-2 numara cam filmi

-Tampon sinyallerinde amerikan park(Parklar açıkken yanıp sönmesi çok fazla belli olmuyor,ama parklar kapalıyken iyi bir şekilde yanıp sönüyor.)

-Mühürsüz plaka

-Ledli stoplar

-Beyaz led park lambası var muayenede sıkıntı olur mu?

Yorum bağlantısı
İbrahim Yılmaz

Geçenlerde arabamın muayene süresi dolduğu için muayeneye gittim. Aracımda çift aplikasyonlu jant var ve aracıma ağır kusur verdiler.Çalışan elemandan ne kadar bilgi istesem de tek söylediği git orjinalini tak gel oldu. Halen kafam almıyor çift aplikasyonlu jant nasıl bir tehlike oluşturuyor ki ağır kusur veriyorlar. Bilgisi olan yada böyle bir durumla karşılaşan var mı?

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Geçenlerde arabamın muayene süresi dolduğu için muayeneye gittim. Aracımda çift aplikasyonlu jant var ve aracıma ağır kusur verdiler.Çalışan elemandan ne kadar bilgi istesem de tek söylediği git orjinalini tak gel oldu. Halen kafam almıyor çift aplikasyonlu jant nasıl bir tehlike oluşturuyor ki ağır kusur veriyorlar. Bilgisi olan yada böyle bir durumla karşılaşan var mı?

Çift aplikasyonlu jant nedir ?

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Cemal Demirezen

Muayene tecrübesi olan sayın üyeler. Yarın veya bir sonraki gün muayeneye götüreceğim aracı kusurlar benim bildiğim 195-60-15 yerine 195-65-15 kış lastiği takılı, termostat gövdesinin oradan biraz su kaçırıyor fırsat bulup gidemedim ve sürücü emniyet kemeri kendini hızlıca toplamıyor ama kilitleme yapıyor. Bunlarla geçebilir miyim ? Birde araştırdığım kadarıyla önceden lpg li araçlardan sızdırmazlık raporu istiyorlarmış şu an istemiyorlarmış bilginiz var mı?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...