İçeriğe Yönlendir

Muayene Hakkında Bilmek Istedikleriniz

Evren Barış Özbek

Recommended Posts

Kemal Korkmaz

Aracımı geçen hafta muayeneye götürdüm hiç bir kontrol yapmadan gittik yaklaşık 6 yıldır muayene ile ilgili hiç işim olmamamıştı. İlk defa gittim Tuvturke didik didik ettiler . 3 ağır kusur 3 hafif kusur buldular. Frenler tutmuyormuş balataları merkezi değiştirdik Egsozta sorun çıktı onuda hallettik bugün itibariyle muayeneden geçmiş oldum ama bayağı uğraştım. Mutlaka aracı bi kontrole götürmek gerekiyormuş onu anladım.

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Almanya da tuv den geçen çıkışta göbek atıyor dediklerinde gülerdik.

Bizede göbek attıracaklar bu gidişle :D

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Aracımı geçen hafta muayeneye götürdüm hiç bir kontrol yapmadan gittik yaklaşık 6 yıldır muayene ile ilgili hiç işim olmamamıştı. İlk defa gittim Tuvturke didik didik ettiler . 3 ağır kusur 3 hafif kusur buldular. Frenler tutmuyormuş balataları merkezi değiştirdik Egsozta sorun çıktı onuda hallettik bugün itibariyle muayeneden geçmiş oldum ama bayağı uğraştım. Mutlaka aracı bi kontrole götürmek gerekiyormuş onu anladım.

Frenlerin tutmadığın hiç farketmediniz mi?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz

Frenlerin tutmadığın hiç farketmediniz mi?

Ön tekerler tutuyor onlar tutunca hiç fark etmedim. Sadece sol arka teker merkezi bozmuş hiç tutmuyormuş merkezi ve balataları değiştirdik ve %2 sapmayla geçti .

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Ön tekerler tutuyor onlar tutunca hiç fark etmedim. Sadece sol arka teker merkezi bozmuş hiç tutmuyormuş merkezi ve balataları değiştirdik ve %2 sapmayla geçti .

Geçmiş olsun :)

Benim balatalar öte öte girdim, hiç fren hatası vermedi

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Boşver.. onlar buluyor işte eksikleri :D

Muayene iyi bir şeydir :D

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Önder Özcan

aracım şuan istanbul-büyük çekmece-mimarsinandaki mmo gaz sızdırmazlık muayenesine doğru yol alıyor (kardeşim götürüyor).saat 13,00 de randevusu var.

ordaki iş bitince gene mimarsinandaki tüvtürk'e gidecek,15,00 randevusu.

inşallah bir problem çıkmadan hallolur gelir.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Bülent Gökmen

Benim de 2 sorum olacak;

muayene bu ayın sonunda ve 30 eylül son. PAzar gününe denk geliyor. Pazartesiye mi randevu alayım yoksa cumadan da yaptırabiliyormuyuz?

Ayrıca aracım 2010 model ve henüz egzos emisyon pulum yok.Bunu muayene öncesi mi temin etmeliyim?

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Benim de 2 sorum olacak;

muayene bu ayın sonunda ve 30 eylül son. PAzar gününe denk geliyor. Pazartesiye mi randevu alayım yoksa cumadan da yaptırabiliyormuyuz?

Ayrıca aracım 2010 model ve henüz egzos emisyon pulum yok.Bunu muayene öncesi mi temin etmeliyim?

30 Eylül'den önce istediğiniz gün gidebilirsiniz. İsterseniz 10 gün önce gidin. Kimse neden geldin demez. Sadece muayene tarihinizi 10 gün öne almış olursunuz. Egzos pulunu bazı TUVTÜRK istasyonları da veriyor. İstasyona sorabilirsiniz. Yoksa muayeneye gitmeden önce yaptırmalısınız.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Vesile ile, son muayenede yeni bir hafif kusur türemiş, ya da ben ilk defa görüyorum: akü kutup +12V kapağı yok

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Vesile ile, son muayenede yeni bir hafif kusur türemiş, ya da ben ilk defa görüyorum: akü kutup +12V kapağı yok

1 senedir falan var. Aslında mantıklı, kısa devreyi falan önleme amaçlı diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

hafif kusurla geçmiş bir megane geldi, sağ arka lastik 10cm yakın yalpa atıyordu

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Ertan Çabuk

Benim bir sorum olacak

Yeni aldığım aracın muayene bitim tarihi 25.12.2012 idi. (doğrumu hatırlıyorum diye Ahmet Kiriş e de sordum onayladı.)

Bu gün ruhsatı değiştirdim, ilk muayene geçerlilik 01.08.2013 yazıyor :D

Şimdi netmeli?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Benim bir sorum olacak

Yeni aldığım aracın muayene bitim tarihi 25.12.2012 idi. (doğrumu hatırlıyorum diye Ahmet Kiriş e de sordum onayladı.)

Bu gün ruhsatı değiştirdim, ilk muayene geçerlilik 01.08.2013 yazıyor :D

Şimdi netmeli?

1.tüvturk sitesinden kontrol etmeli ruhsattaki hatayı affetmezler muayenede basarlar cezayı

2. yeni araçta bir yamukluk var :D

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

1.tüvturk sitesinden kontrol etmeli ruhsattaki hatayı affetmezler muayenede basarlar cezayı

Ne yani Ertan ın aracı yamukmu?

Zaten fotolarda da öyle gözüküyordu. :biggrin:

1, Hay ben böyle işin.... :D

2. Her tarafı yamuk bunun. Yımırta gibi bir araba :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Abi bir önceki aracında toplamaydı :D onunda bilgisi yoktu fordta :D

Senin aracın TIRT olmuş :)

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Abi bir önceki aracında toplamaydı :D onunda bilgisi yoktu fordta :D

Senin aracın TIRT olmuş :)

Siz kendi muayene özürlü arablarınıza bakın hadi bakam :p

Muayene numarası olmadan nasıl kontrol edecez?

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Siz kendi muayene özürlü arablarınıza bakın hadi bakam :p

Tırt işte tırt :D

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Tırt işte tırt :D

Senin muayene ne zamandı :D

O kadar araba ara git tırt olanını al. :)

O kadar arbaanın içinde en oricinali aldıklarım :D

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Osman Bilgin

iki sene once kadar bir sebebden dolayı eksozcuya gitmisdim, kokuydu sanırım, sonra eksozu salladı icinde su calkalanıyor, bu curume yapar eksozda biz bunu delelim dediler eksozun sonunda davul gibi olan kısımda her iki taraftada delik acdilar su oradan cıkdı ole kaldı. muayene olucagı zaman kaynatırız demislerdi, persembe gunu muayeneye gidicem o aklıma geldi. kaynattırmasam agir kusur olur muki?

Yorum bağlantısı
Misafir

Senin muayene ne zamandı :D

O kadar arbaanın içinde en oricinali aldıklarım :D

1. Önce ruhsata bak, bakalım kimin ismi yazıyor, yani her satırı iyice kontrol et.

2. Sonra arabaya bak, o ruhsat o arabaya mı ait,

3. Daha sonra kendine iyice bir kız, sinirlen niye ben bu ruhsatı alırken iyice kontrol etmedim diye

4. Eğer bu işi düzeltemezsen yandın, sakın kedi köpek avına çıkma darbeyi çift taraftan yersin (ruhsat da tırt ya)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

ses yoksa elletmeyin, ağır kusur yazarlarsa, çözüm metdounu da anlatırlar, masraf olacaksa o zaman olsun,

püf: ağır kusur yazıp kalınırsa, 29 gün sonra tekrar muayeneye girin, bir sonrakine 1 ay daha uzun süreniz olsun :seytan:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...