İçeriğe Yönlendir

Muayene Hakkında Bilmek Istedikleriniz

Evren Barış Özbek

Recommended Posts

Zafer Ayvacı

Ben rapor almadım, gerek yok dendiği için. Almam da. Çünkü rapor olmaması sızdırmazlık muayenesinin yapılmadığını göstermez. TUV onaylı muayene evrağımda sızdırmazlık muayenesi yapıldı ve bu muayeneden geçtiği belli. Gerek yok. Polis çevirmesine girmedim.

Yorum bağlantısı
Eray Eski

Ben rapor almadım, gerek yok dendiği için. Almam da. Çünkü rapor olmaması sızdırmazlık muayenesinin yapılmadığını göstermez. TUV onaylı muayene evrağımda sızdırmazlık muayenesi yapıldı ve bu muayeneden geçtiği belli. Gerek yok. Polis çevirmesine girmedim.

tesekkurler Zafer bey.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eray Eski
(düzenlendi)

az once geldim eve. birkac hafif kusurla vizeden gectik cok sukur :)

cam filimleri, farlarin ayarsiz olmasi , yag kacagi varmis (ben goremedim) , sizdirmazlik raporu yok,,, vs vs vs... gibi hafif kusular.

frenlerimde %2 gibi bir sapma cikti :nazar:

once sizdirmazlik raporunuz varmi diye soruyorlar parayi oderken. almadim dedim. tamam sorun degil dedi islemleri yapti.

icim rahat etmedi hem icerde evrak islemlerini yapan gorevliye hemde aracin muayenesini yapan teknik personele sordum ;

-sizdirmazlik raporu sizin icin artik zorunlu degil ama polisler ceza yazar mi rapor olmadigi icin dedim ?

-hayir artik bu rapor zorunlu degil, zaten biz sizdirma varmi diye kontrol ediyoruz dediler.

-madem zorunlu degil neden sizdirmazlik raporuna hafif kusur yaziyorsunuz diye sordum :)

uygulama boyle dediler.... :)

tarihinde Eray Eski tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Eray Eski

eskiden sizdirmazlik raporu alirken yapilan islerimlerin aynisini yapan gorevli var. gaz kacagini varmi yok mu tanki ve lpg baglanti noktalarini cihazla kontrol ediyor. tankin uretim tarihine bakiyor. sagina soluna bakiyorlar arabanin iste. ama herkesin agzinda dolasan bir iddia var. sizdirmazlik raporu olmazsa polis ceza yazabiliyormus. cezasi eksoz muayene cezasindan (700-800tl civari ) daha agirmis hatta. oyle diyorlar hep. o yuzden sordum vize yaptirirken gorevlilere. ama hala suphe icindeyim. polisle denk gelirsek bir de polise sormak lazim ceza yaziyorlar mi???

Yorum bağlantısı
Eray Eski
(düzenlendi)

bu arada artik muayenede km kaydi da yapiliyor... :)

muayene raporunun arsivde 5 yil saklanma suresi oldugu icin km dusurme olayini engeler bence..

tarihinde Eray Eski tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Engin Ünal

lpg tankının üretim tarihi 01/09 yazıyor, lpg ci 01/2009 yazması gerekir muayenede sorun çıkarıyorlar diyor , varmı böyle birşey?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Yok da, 09 yazıyorsa, TMMOB den sızdırmazlık raporu istiyorlar, mini bir yazı yüzünden , tek fark O, bu da AB ye uyum ile gelen bir uygulama değişikliği

4 haneli yazıyorsa yılıi yeni tip diyorlar, üreten aynı, üretim aynı :s

Yorum bağlantısı
Yaşar Özleyen

Arkadaşlar bugün 2007 model dizel focusumu muayeneye götürdüm hafif kusurlu olarak geçti sonucları ekliyorum frenlerdeki sapmalar ne demek oluyor ne yapmam lazım birde egzoz ölçümünde fazla duman çıktı oradaki görevli bir sonraki muayeneden geçemezsiniz dedi dumanı temizletmeniz gerek dedi ne yapmam lazım yardımlar için şimdiden teşekkürler.

Frenler için yapılacak bi durum yok , geçmişsiniz..

1.aks = ön lastıkler

2.aks = arka lastıkler

Ön ve arka frenlerde ki sapma %30 büyük olmaması gerekir. >fazlası ağır kusur

el freninde sapma degerının önemi yoktur. ama bazı ıstasyonlada %70 fazlasını agır kusur kabul ederken , bazı ıstasyonların %96 da gecer verdıgını gördüm.

el fren için aslolan el freni çektiğinde , test yapılan tamburlardan aracı dışarı atması yada tamburları durdurmasıdır. eğerki atmıyorsa PFS yazan yerde bir formülle hesaplanırlar oda şöyle:

sağ elfren + sol elfren tutma değeri (bölü) aracın azami yuklu ağırlığı = 0.16 dan büyük çıkması gerekir . aşşağısı kalır..

Her halükarda istasyona gittiginizde süprizle karşılaşmamak için ,gitmeden evvel mutlaka fren testi yaptırın.

4.Levent Otosanayi Emniyet Fren Servisi 0212 264 48 87

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

aynı test makinasında aynı arabayı, arabadan inmeden hemen arka arkaya, 2 defa test edeyim , birinde kusurlu diğerinde de kusursuz gösterebilirim :fiuw:

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Erman Devrim

Merhaba Akadaşlar

İşim gereği haftanın 1 günü kesinlikle Muayene istasyonuna gidiyorum şirket araçlarını muayene ettiriyorum

Bu konu hakkında kafanıza takılan Örn:''Aracımın far ayarı bozuk'' ,''Tüpü yeni taktırdım'',''Renginde değişiklik var'',''Randevu nasıl alınır'' vesaire sorularınız olursa burdan yazın, not alır gittiğimde muayene memurlarına sorarım

aldığım cevaplarıda burda yanıtlarım

Umarım yardımcı olabilirim

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İsmail Yanık

İlk soru benden olsun.

Ruhsatta yazan araç ağırlığı ile araç etiketinde yazan ağırlık farklı ise muayenede sıknıtı olur mu ?

Yorum bağlantısı
Serkan Danış

Cam filmi varsa muayeneden geçer mi ? sıkıntı olur mu? Ya da geçmesi için ne yapmak lazım?

Yani cam filmi ile ilgili bilgi alır paylaşırsanız sevinirim :good1:

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

Cam filmi hafif kusur olarak geçiyor sıkıntı eksoz kafası da varsa oda hafif kusur :D :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erman Devrim

Ruhsatla araç arasında farklılık olursa Ek-1 belgesi doldurulması istenir Muayeneden gene geçersinis yanlız Ruhsatı değiştirmeniz gerekir

Cam filimleri hafif kusur olarak geçer

Xzenon farlar tek noktadan ışık verdiği için far yıkamna istiyorlar yanlız detaylı bilgileri ik istasyona gittiğimde alacağım

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bak bu sorum çok önemli.. Bence iyi not al ve sor...

Araca sonradan mercekli xenon far takılmış... Sonradan otomatik seviye ayarı takılmış, sonradan far yıkama takılmış..

Muayeneden geçer mi ?

Yorum bağlantısı

Cam filmi varsa muayeneden geçer mi ? sıkıntı olur mu? Ya da geçmesi için ne yapmak lazım?

Yani cam filmi ile ilgili bilgi alır paylaşırsanız sevinirim :good1:

Açık renk cam filmi hafif kusurlu olarak geçiyor,Farlardan(ön,arka,kısa,uzun,park) biri yanmasın geçmiyor.Ayarsız olması önemli değil,yeterki yansın.Ayrıca frenlerde de ayarsızlık olsa hafif kusurlu geçiyor.Ama far muayeneye giderken yanıyordu,gidene kadar yolda lambası patladı muayeneden geçmez.5 tl lik lamba için bir daha uğraş dur.Yanınızda yedek götürün.tecrübeyle sabit muayenemi yeni yaptırdım.

Yorum bağlantısı
Erman Devrim

Tüm sorunları not alıyorum ilk gittiğimde tek tek sorup burda cevaplıyacağım ozamana kadar kendi bildiğim kadarıyla

Far ayarı hafif kusur

Xzenonlar bilmiyorum

Cam filmi hafif kusur

Spor egzozlar Abrat değil dikkat edin hafif kusur

Lpg szıdırmazlık için tüpün tarihine bakıyorlar tarih hanesi 04/08 ise sıszdırmazlık raporu ister 04/2008 ise istemez

Ayrıca frenlerde de ayarsızlık olsa hafif kusurlu geçiyor.!!!

Kesinlikle geçmez

Yorum bağlantısı
Erman Devrim

Firenlerin iyi tutmasının yanısıra sağ ve sol teker firen farkı ki buna sapma deniliyor %30 dan fazla olunca kalırsın

Yorum bağlantısı
Ahmet Buğrak Gözel

19 Hazirana randevu aldık bakalım.Hadi hayırlısı...

Yorum bağlantısı
Erman Devrim

Hadi bakalım hayırlısı bütün lambaların yansın birde fren ayarına baktırt tamamdır gerisi Piyango D:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Tampon yoksa muayeneden geçer mi ?

Düşündüm de.. güvenlik gereği olması gereken bir şeydir ya.. bence geçmez... Belki ne yazacaklarını bilemezler ama geçirmezler :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...