O.Yücel Çetin 9 Eylül 2011 Paylaş 9 Eylül 2011 Muayeneden geçtiysen, umursama... Ancak; Benim benim 99 model mondeodaki tek kusur, camda lpg etikenini olmamasıydı, dökülmüş senin araba Abi moralim çok bozuldu zaten ben kusursuzu ararken olaya bak... Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 9 Eylül 2011 Paylaş 9 Eylül 2011 Şaka yaptım yaa, boşver takılma.. Eyvallah abi. Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 30 Eylül 2011 Paylaş 30 Eylül 2011 Farda park lambası yoksa muayneden geçiyormu? veya sinyali amerikan park yapsam(sadece fardaki yanlar hariç) muayneden geçermi? Parklarda hafif yanacak sinyal verince normal yanıp sönecek. Mercek uygulaması yaptıgım farda park lambası yeri kalmadı, mercekle birlikte park lambası güzel durmuyor bence zaten eğer muayneden geçmiyorsa amerikan parkla yada hiç park lambasız farın içini aydınlatacak görünmeyen biyere şerit led takmayı düşünüyorum muayneye giderken parklara baglarım onun dışında kullanmam... Salı günü muaynem var büyük ihtimal mercekli farları takmamış olurum orjinal farlarla giderim ama sene olan muaynede ben askerde olucagım için(izini bu aya denk getiremezsem) muayneye babam götürecek aracı sorun yaşasın istemiyorum sonra kızar bütün farı söküp atar Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 30 Eylül 2011 Paylaş 30 Eylül 2011 Park lambası olmadan muayeneden geçeceğini sanmıyorum... Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 30 Eylül 2011 Paylaş 30 Eylül 2011 Bizimde salı günü. bakalım kısmet artık. Bencede park olmadan geçmez muayeneden. Reflektörde park lambası arada kaynadımı? Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 30 Eylül 2011 Paylaş 30 Eylül 2011 Bizimde salı günü. bakalım kısmet artık. Bencede park olmadan geçmez muayeneden. Reflektörde park lambası arada kaynadımı? Geçen sene sol park lambası kesmişti sorunsuz geçtim(sabah yanıyordu muayne olurken yanmadı) görevliye araçta yedek var değiştiriyimmi dedim gerek yok dedi... Ben gitsem hallederimde seneye babam büyük ihtimal götürcek muayneye o uğraşmaz böyle şeylerle... Salı günü gittigimde sorucam bakiyim ordaki görevli ne diycek.. Yorum bağlantısı
Enver Çatak 5 Ekim 2011 Paylaş 5 Ekim 2011 Bugün muayeneden geçemedim maalesef Öncelikle egzozdan takıldı aracım. Oysa yakıt ve çekişten son derece memnundum. Önceki egzoz muayenesinden çok iyi değerlerle geçmişti. Egzoz için sadece ayar mı yaptırıcam? Olası nedenler neler olabilir? Ağır kusur olarak bir de arka kemerler kullanılamaz durumda, koltuğun altında kalmış. Hafif kusur olarak da; cam filmi, kısa, uzun hüzmeli ve sis farı yönü hatalı, sinyal lambaları camı hasarlı, egzoz paslı, motor, şanzıman, amortisör hidrolik yağ kaçakları. Yağ kaçakları için neler yapılmalı? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Ekim 2011 Paylaş 5 Ekim 2011 2.hakkınızda da geçemezseniz, muayene parası da yanacak, iyi bir tamir tadilat lazım. İstanbulun neresindensiniz, yarın okullar da tatil, bence iyi fırsat . Yorum bağlantısı
Enver Çatak 5 Ekim 2011 Paylaş 5 Ekim 2011 Çağlar Bey Bahçelievler'deyim. Lpg emisyon değerleri de kötü, lpg bakımı da gerekecek. Yorum bağlantısı
Enver Çatak 6 Ekim 2011 Paylaş 6 Ekim 2011 Bugün ustama götürdüm. Yağ kaçaklarının sorun olmadığını aracın altını yıkatıp muayeneye gitmemi söyledi. Egzoz için de kendi yerinde hiçbir özel işlem yapmadan rahatça geçti. Veriler gayet normaldi. Tuvturk'ün egzoz muayene standartlarının ve ölçme kriterlerinin farklı olduğunu belirtti. Şu an tek sorunum ön sürücü emniyet kemerinin kendi kendine toplamaması. Sıfırı 400 tl civarı. Acaba tamir edilebilir mi? Yorum bağlantısı
Enver Çatak 6 Ekim 2011 Paylaş 6 Ekim 2011 Kemer toplamama ağır kusur mu değil mi tam bilmiyorum ama aktif gergisi çalışıyor. Muayeneden önce arka kemerleri koltuğun altında bırakmışım esas ağır kusur ona yazıldı. Önler için de birşeyler dedi gibi hatırlıyorum. Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 6 Ekim 2011 Paylaş 6 Ekim 2011 Bende muayeneden geçtim. Farlar hatalıymuş hafif kusur. Camlar filmliymiş hafif kusur. Arka stolar sağda solda toplam 4 tane yanıyormuş ağır kusur. :lol2: Alttaki 2 ampülü söktüm tekrar muayeneye girdim sonra geçtim. Mercekli farlara taktılar bunlar seneye belki geçemez su fiskiyesi gerekebilir dediler. Bende gerekirse su fiskiyesi yaptırırım farlarımdan çok memnunum dedim. Ama silecekte olması lazım dediler, dedim tamam gerekirse onu da yaptırırız. Yorum bağlantısı
Hasan Tahsin Şipit 6 Ekim 2011 Paylaş 6 Ekim 2011 Patlak amortisör vizede sorun oluyor mu? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Ekim 2011 Paylaş 6 Ekim 2011 Patlak amortisör vizede sorun oluyor mu? Amortisör test cihazı henüz kullanılmıyor sanırım, fren yüzdesine bakıyorlar. Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 6 Ekim 2011 Paylaş 6 Ekim 2011 Hadi ordan deseydin ya hocam. 90 lı yıllardaki volvolarda vardı silecek. Şimdi hangi arabanın farında silecek varmış. Cidden bilmiyorlar bu işi bence. Lada samara'dan sökerim dedim bende. Ne diyim abi adamlar gerçekten bilgisiz. Yorum bağlantısı
Hasan Tahsin Şipit 7 Ekim 2011 Paylaş 7 Ekim 2011 Amortisör test cihazı henüz kullanılmıyor sanırım, fren yüzdesine bakıyorlar. Teşekkür ederim. Peki freni etkiler mi? Yorum bağlantısı
Mehmet Teoman Tuncel 10 Ekim 2011 Paylaş 10 Ekim 2011 Geçen cuma günü 10 da randevu alıp 9:30 da orada oldum. Eskiye göre saçma bir sistem gelmiş. 11:30 işim bitti. Nasıl ranedvu sistemi anlamadım. Aradan o kadar kişi alıyorlarki. Evrak işlemleri için bile 10 randevusuna 10 dan sonra başlyorlar. E sonuçta sadece evrak işlemlerini bitirmek 20-25 dk. buluyor size sıra gelsin diye. Sonra çık dışarı aracı çağrılmasını bekle, o da 11:00 de başlıyor. Gidecekler önceki yıllara aldanıpta randevum var 1 saatte biter demesin. Yorum bağlantısı
Erbil Baklan 16 Kasım 2011 Paylaş 16 Kasım 2011 Ruhsatınızda yer kalmadığı durumlarda, Şoförler ve Otomobilciler Odasından Ek-1 belgesi (Trafik Tescil Müracaat ve İşlem Formu) temin etmeniz, doldurtmanız ve muayene için gerekli diğer evraklarla birlikte istasyonlarımıza müracaat etmeniz gerekmektedir. Aracın muayeneden geçmesi halinde onay bu belge üzerine gerçekleştirilecek olup Ek-1 belgesi ile Trafik Tescil Şubesine müracaat ederek tescil belgenizin muayene bölümünün değişikliğini gerçekleştirebilirsiniz. Tescil belgenizin değişikliği için gereken süre ile ilgili olarak Trafik Tescil Şubesi'nden bilgi alabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Kasım 2011 Paylaş 17 Kasım 2011 Mondeo nun muayenesi gelmişti, 1 seneye yakın oldu ancak gidebildik , arka frenler %48 dengesiz frenliyormuş,%30 üstü ağır kusur, geçemedik. Arkaları açtık, fren merkezleri korozyon olmuş, değiştirdik, Bosch taki cihazda yine de kontrol ettirdim, %6 farka kadar düşmüştü. Sonra tekrar aynı istasyona gittim, sıramı beklerken dikkatimi çekti, ilk muayeneye girenlere cartttt diye fren yaptırıyorlar, %20-30 gibi hep ağır kusur yazdılar ben orada iken, 2.muayeneye gelenlere biraz uzun ve ağır hareketler ile fren yaptırıyorlar, buna rağmen %25 farklı olarak çıktım, geçtim ama kafam rahat etmedi. Bİr başka detay dikkatimi çekti: Far kontrolü en son aşamada, bundan önce lastikleri yerden kaldırıp boşluk kontrolü yapıyorlar, yere indirince arabanın şekülü kayıyor tabii, bu şekilde de sanayide yaptırılan doğru ayar bile olsa, o suspansiyon normal eviyesine inmeden eski skoda kamyonet gibi yürürken yapılan kontrolden ne fayda gelir, bunu araştırmak lazım. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Kasım 2011 Paylaş 17 Kasım 2011 Güzel bir detay yakalamışsın Çağlar.. Belki de bu sebeple herkesin farı bozuk çıkıyor Yorum bağlantısı
Erkan Cansız 1 Aralık 2011 Paylaş 1 Aralık 2011 İnternette gezinirken buldum.Burdan ulaşabilirsiniz. inanamıyorum yaaa!!!!! çamurluk sinyalleri parklara bağlı olduğundan 4lü diye tabir ettiğimiz flaşörler farklı yandığı için muayeneden aracım geçmedi:)) (silivri muayene istasyonu) Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 2 Aralık 2011 Paylaş 2 Aralık 2011 motor nası ldeğişmiş ? ruhsatta yazandan başka bir motor mu var? yoksa değişmişi te ruhsata işlenmemiş mi? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 Aralık 2011 Paylaş 2 Aralık 2011 motor değişmiş, blok numarası ile ruhsat farklı mı? buna rağmen kusur yok mu? ben de anlamadım? Yorum bağlantısı
Recommended Posts