İçeriğe Yönlendir

Muayene Hakkında Bilmek Istedikleriniz

Evren Barış Özbek

Recommended Posts

Turgay Durak

selamlar. önümüzde ki hafta muayene için gideceğim. sormak istediğim konu ogs-kgs borçları ...

300 tl ogs borcum var. muayene sırasında bunu sorguluyorlar mı?

300 tl vermek o kadar zor geliyor ki :) bir sıkıntı olur mu acaba? bazı sitelerde kontrol ediliyor diyen var , bazıların da yok.

net bilgisi olan var mı acaba?

Yorum bağlantısı
Bahadır Akdemir
(düzenlendi)

Bende birşey sormak istiyorum.

Çok yakında muayenem var.wwwgib,gov.tr den plaka girip baktığımda " böyle bir plaka ile kayıtlı araç yoktur" diye mesal veriyor.bu durum muayene sırasında sorun olurmu? Bugüne kadar yatmamış vergisi ve cezası yok.Banka dekontları mevcut.

tarihinde Bahad?r Akdemir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş
Ferrari kornası hepten ağır kusur, hatta çok çok ağır. Ben daha öyle havalı kornası olan bi Ferrari duymadım :)

Gerçek hayatta kaç tane ferrarinin kornasına bastın sani ? :) Ağır kusur derken ciddimisin anlamadım ?

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş
430 da kullanmamıştır, viraj dışına da taşmamıştır :)

abi yeni kampanyalar ile 12000 bilet oldu adamlar = 1.200.000 TL

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Bende birşey sormak istiyorum.

Çok yakında muayenem var.wwwgib,gov.tr den plaka girip baktığımda " böyle bir plaka ile kayıtlı araç yoktur" diye mesal veriyor.bu durum muayene sırasında sorun olurmu? Bugüne kadar yatmamış vergisi ve cezası yok.Banka dekontları mevcut.

tescil tarihinden dolayıdır. bir önceki bir iki sonrak iayın tarihlerinide deneyin.

Zaten randevu alınırken kontrol ediliyordu sistemde sanki.

Yorum bağlantısı
Bahadır Akdemir
Yoksa sıkıntı olmaz. Muhtemelen ordaki bilgileri istenilen formatta giremediniz.
tescil tarihinden dolayıdır. bir önceki bir iki sonrak iayın tarihlerinide deneyin.

Zaten randevu alınırken kontrol ediliyordu sistemde sanki.

Hepsini denedim.önceki tarih,sonraki tarih vs.Muayeneye gittiğimde borcu varmı ,yokmu , diye bakarlarsa sanırım onlarda bişey göremiyecekler.Bu durumda neler olabilir?

Yorum bağlantısı
Bahadır Akdemir
Plakaları birlikte mi yazdınız ayrı ayrı mı?

Örneğin

06YK000 veya 06 YK 000

Zaten girerken uyarı var nasıl yazılacağına dair.sanırım bitişik yazılıyordu.daha önceleride denemiştim,kredi kartından vergi yatırmak için ,o zamanda ulaşamamıştım.

Yorum bağlantısı
Turgay Durak
(düzenlendi)

selamlar.

bugün dudullu tüvtürk te muayene mi oldum. öncelikle şunu belirteyim 300 tl ogs borcum olmasına rağmen ödemeden gittim. herhangi bir sorun olmadı. sitede ogs borcunu varsa ödemeden gelmeyin diyor ama bu bir taktik bence. insanları ödemeye itiyorlar direk. Ama mtv , trafik cezası var ise affetmeyip geri yolluyorlar.

sıramızı aldık muayeneye girdi araç. gönül rahatlığı ile geçecek diye etrafıma gülücükler saçarken , görevli personel bana doğru gelmeye başladı. tam bitti bu iş derken, " aracınız red aldı, kusurları yaptırıp tekrar geleceksiniz" dedi. öylece bakakalmışım elemana. :) 4 adet ağır kusur saptandı dedi. ön sağ-sol fren hortumları ve arka sağ-sol fren hortumları çatlamaya başlamış diye ağır kusur olarak işlemişler. bunlar dışında tek kusur bile yoktu kağıtta. hemen kadosan oto sanayi ye gidip frenci de ilgili parçaları değiştirttim. tekrar istasyona gelip sıra aldım.kontrolden tekrar geçtim. malzemeler+işçilik için 170 tl ödedim. 126 tl de muayene için vermiştim. etti mi 300 tl :bravo:

saçma sapan sebeplerden dolayı red alsaydım eğer çok küfür edebilirdim. ama söz konusu fren olunca direk güvenlik sorunu. ileride başıma ciddi dert açabilirdi. bu yüzden içim gayet rahat bir şekilde verdim 170 lirayı :lol:

şahsen şöyle bir ders çıkarttım ben kendi kendime. muayene olayını önceden çok ciddiye almazdım. mecburen yapılması gereken bir teferruat olarak bakardım. ama bugün yaptırmış olduğum muayene de ortaya çıkan bu kusurlar belki de ilerleyen zamanlarda frenlerimin tutmaması sonucu yapabileceğim olası bir kazanın önüne geçmiş olabilir.

siz siz olun muayene den red alırsanız , kızmadan , küfür etmeden gidip kusurlarınızı bir an önce yaptırın :p

bu arada yetkililere teşekkürlerimi sunuyorum. 13.30\ 14.00 arası verilen randevu sonucu, saat 13.59 da araç raporunu sundular önüme. takdire şayan bir hizmet :good1:

tarihinde Turgay Durak tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m

Denizli' de 4x4 araçlara fren testi yapılacak TÜV istiyoruz. Bu sene de elemanlarının keyfi densizliği ile bilyeleri değiştirmek zorunda kalmak istemiyoruz ! :flowers:

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Gerçek hayatta kaç tane ferrarinin kornasına bastın sani ? :flowers:

Basmadım :flowers: Ama basarlerken duydum, o taksiciler gibi havalı kornası yoktu.

Ağır kusur derken ciddimisin anlamadım ?

Tabiiiki değilim, takılıyorum :rofl:

Yorum bağlantısı
Emre Erdoğmuş
Geçenlere arkadaşıma cam filmini söktürmüşler.

cam filmi hafif kusur olarak geçiyor. söktürme olayı yok. en azından ankarada öyle. 2 hafta önce muayeneden çıktım. kendimden biliyorum :(

Yorum bağlantısı
Bahadır Akdemir

Bugün saat 8,30 da gölbaşı tüvtürk de randevum vardı,saat 9 da muayene işlemi bitmişti.Sanırım eski araçları daha çok inceliyolar.İşlemi yapan görevliye bi sorun varmı diye sorduğumda,2008 model 34,000 km deki araçta ne sorun olacak ki dedi.olması gereken ekipmanlara bile bakmadı sanırım.bagajda kapalı duruyodu ve işlem bittiğinde açılmamıştı.sonuç olarak kusursuz olarak işlemi bitirdik.Ankara daki kar kış kıyamet dışında herşey iyidi.

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Sefa abi bagajı açmayan adama farı anlatmaya çalışmışsın yani helal. Cam filmini geçirmiyorlar sanırım artık

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Sinyalin rengi mi solmuş :D demekki, yangın tüpünü falan bagajda stepne civarına koymalı ki, üfürükten hafif kusur bulabilsinler... Geçmiş olsun Sefa.

Garantin devam ediyor, yarın Ford servisine git: sinyallerimi garantiden değiştirin, solmuşlar, işte belgesi de. Bakalım ne olacak?

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş
Sinyalin rengi mi solmuş :i-ih: demekki, yangın tüpünü falan bagajda stepne civarına koymalı ki, üfürükten hafif kusur bulabilsinler... Geçmiş olsun Sefa.

Garantin devam ediyor, yarın Ford servisine git: sinyallerimi garantiden değiştirin, solmuşlar, işte belgesi de. Bakalım ne olacak?

+1

Yorum bağlantısı
Bahadır Akdemir

Demekki bu iştede bir standart yok.yukarıdada anlattığım gibi bende yangın tüpü ve diğerleri bagajdaydı ve üstelik açıktada değildi çanta içindeydi. sanırım açıp bakmamış bile.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Konunun ilk mesajlarında personelin muayene konusunda toleranslı olabileceğini, birini olmaz dediğine diğerinin olur verebileceğini yazmıştım..

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Yangın tüpü ve bilimum ilkyardım malzemeleri ön yolcu koltuğunun üzerine konmalıymış. Bagaj kabul değil :angry:

yan söndürücüyü ben yolcu koltuğun altına koydum. elemanada söyledim. Mercedeslerde mi ne o şekil demişlerdi zamanında. Mantıklı gelmiştyi bana. Bana bagajı açtırmıştı lpg kontorlü ederlen çantayı da gösterdim. ilk yardım çansaını orada dedim. içine bakmadı.

bize stepne sabit değil diye kusur vermişti. Dedim önümüzdeki muayenede ne oalcak. bilemiyorm dedi. eğer değişiklik olmazsa yine hafif kusur yazar dedi.

cama lpg çıkartmasını bile yapıştırmıştım o derece :) hatta muayene öncesi sis farı ve amerikan panjuru söktüm. uğraştırmasınlar diye :blink: Ama şase nosundan ilk seferde geçemedik. 5 dk sonra bir daha girdim muayeneye. tekar kontrol yapmadılar. sadece ek1 ile şaseyi düzeltti gittim. Bundan önce tüv de değildi muayene. 3 dk sürmemişti. kaputu aç dedi açıyodum tam açmadan tamam dedi. yangın söndürücü -ilk yardım çantan var mı dedi. var dedim. sadece sürücü kısmında halıyı kaldırdı şaseye baktı tamam dedi ;)

tüvden önce ruhsatta 0 O muhabbeti yapmamdılar.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
tüv-türk le ilgili yeni bir haber size

eskiden aracını bayiden alırken ruhsatta yazan tescil tarihi üzerine 1 yıl eklenip son vize geçerlilik tarihi yazıyordu(bu örnek ticari araç için mesela)

artık vizenin başlangış tarihi teknik belge tarihi oldu.örneğin 6 ay stokta beklemiş bir aracı alırsanız siz aldıktan 6 ay sonra yeniden vizeye girmeniz gerekecek.bilginize..

Yeni oto alanlarda buna dikkat etmeyen çok olacaktır.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)
Konunun ilk mesajlarında personelin muayene konusunda toleranslı olabileceğini, birini olmaz dediğine diğerinin olur verebileceğini yazmıştım..

bizzat yaşadım katılıyorum.

2009 aralık 2.haftasında istanbul yolu eryamandaki tüvtürkteki muayenede bakmadık yer bırakmadılar.motorun altınada üstünede baktılar.5 dakikadan fazla fren testi yapıldı.farlara cihazla bakıldı.aracın içine girildi el freni emniyet kemerleri hepsine bakıldı.silecekler camlar korna.kısaca didik didk incelendi.2.defada geçtim.sadece ön cam hafif kusurlu olarak kağıdı aldım.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Bildiğim kadarı ile katalitik konvertöre bakıyolar.

Hatta eksozcularda sıralı duruyor 50 tl ye kiralıyorlar :selo: muayneden sonra söküp alıyorlar.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...