Hakan Orman 2 Eylül 2008 Paylaş 2 Eylül 2008 Arkadaşlar Yeni Yeni Bişey Fark Ediyorum. Araba Gündüz Saatlerinde Pek Gitmiyor Yani Hızlanması Düşük Gece 23:00 dan Sonra Performans Artmaya Başlıyor. Malum Ramazan Ayındayız 2 Gündür Sahurda Ekmek Almaya Gidiyorum. Aman Allahım Benim Arabam Öyle Gidermiymiş Ya Valla Kime Söylesem Komik Karşılıyor Ama Bende Anlayamadım. Lpgdemi Sorun Diye Gündüz ve Gece Hem Benzinde Hem Lpgde Denedim. Gündüz Benzindede Gece Gittiği Kadar Gitmiyor. Sizlerin Bu Konudaki Fikri Nedir. Bundan Önceki Aracım Megane da Böyle Bi Olay Hiç Başıma Gelmedi Yorum bağlantısı
Ali Emre Öksüz 2 Eylül 2008 Paylaş 2 Eylül 2008 Ne diyeyim ''Ford'' un farkı diyelim... Yorum bağlantısı
Hakan Orman 2 Eylül 2008 Yazar Paylaş 2 Eylül 2008 (düzenlendi) Soğuk ve yoğun havadan dolayı. Geçen Gün Corsa Gsi İle Denedik Bu Kadar Rahat Geçeceğimi Tahmin Etmedim Valla Bunlar Sonra Drag Rolling İşlerini Gece Yapacam Ne diyeyim ''Ford'' un farkı diyelim... Evet Galiba Ford Farkı 2 Eylül 2008 tarihinde Hakan Orman tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 2 Eylül 2008 Paylaş 2 Eylül 2008 Araca sağlam bi cold air intake kit takarsanız(nerden nasıl kaça bulunur bilmem,teorik konuşuyorum),gündüzleri de böyle gider. Yorum bağlantısı
Hakan Orman 2 Eylül 2008 Yazar Paylaş 2 Eylül 2008 Araca sağlam bi cold air intake kit takarsanız(nerden nasıl kaça bulunur bilmem,teorik konuşuyorum),gündüzleri de böyle gider. Onu Ben Bi Araştırayım O Zaman. Peki Ya Bu Olay Sadece Forddamı Var. Renaultta Hiç Yaşamadım Böyle Bi Olay Yorum bağlantısı
Ali Emre Öksüz 2 Eylül 2008 Paylaş 2 Eylül 2008 Ben bilmediğimden espiri olsun diye söledim başka araçlarda varmıdır bilmem. Ama soğuk hava ile alakalı olduğu kesin. Yorum bağlantısı
Tarkan Sevilmiş 3 Eylül 2008 Paylaş 3 Eylül 2008 hava sıcaklık sensöründe bi problem olmasın? Yorum bağlantısı
Cansel Kansu 3 Eylül 2008 Paylaş 3 Eylül 2008 gece ile gündüz arasındaki sıcaklık farkı açılıyor bu aralar, farkedilmesi çok normal bence. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Eylül 2008 Paylaş 3 Eylül 2008 Kayseri gündüz 35 iken gece 10 derece falan olur... Bu farkı arabayın hissetmesi normal bence... Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 3 Eylül 2008 Paylaş 3 Eylül 2008 evet o da böyle. kartala taktın bu aralar hadi hayırlısı Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 3 Eylül 2008 Paylaş 3 Eylül 2008 ben sw severim. mondeo nun çeşitlerine hayır demem Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 3 Eylül 2008 Paylaş 3 Eylül 2008 yok aman istemem eksik olsun senden sonra aracın halini düşünemiyorum Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz 3 Eylül 2008 Paylaş 3 Eylül 2008 yok aman istemem eksik olsun senden sonra aracın halini düşünemiyorum muhahahah klik :dil: Yorum bağlantısı
Hakan Orman 3 Eylül 2008 Yazar Paylaş 3 Eylül 2008 Cevaplarınız İçin Tşk Ederim. Peki Ben Bu Gece İi Gitme Olayını Megane'da Neden Yaşamadım. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Eylül 2008 Paylaş 3 Eylül 2008 Cevaplarınız İçin Tşk Ederim.Peki Ben Bu Gece İi Gitme Olayını Megane'da Neden Yaşamadım. Megane turbomuydu... Yorum bağlantısı
Hakan Orman 3 Eylül 2008 Yazar Paylaş 3 Eylül 2008 Megane turbomuydu... Yok Abii Atmosferik :dil: Araçların besleme şekillerine, sıcaklık sensörlerinin sağlık durumlarına göre, motorların hacimlerine göre, havayı almak için kullandıkları yolun(borunun) uzunluğuna ve genişliğine göre.. ve bir kaç etkene göre değişiklik yaşanması normal, sıcaklık farkında oluşan performans farklarının farklı olmasında. Karışık oldu.. Yani yukarıdaki özellikleri farklı olan araçlar sıcaklık değişikliğine farklı tepkiler verebilirler. Hmm Anladım. Yorum bağlantısı
Guest Aydan Tambay 4 Eylül 2008 Paylaş 4 Eylül 2008 Geceleri hava daha serin olduğu için, soğuk hava da daha yoğun oksijen bulunur. ayrıca motor daha düşük ısında çalışacağı için performas kaybı da az olur. zira bazı araçlarda bulunan "intecooler" de aynı vazifeyi yapmaktadır. (diye düşünüyorum) Yorum bağlantısı
Guest Sinan Akg 4 Eylül 2008 Paylaş 4 Eylül 2008 Soğuk ve yoğun havadan dolayı. +1 başka hiç bi anlamı yok..Sefa abi.Yıkattıktan sonra kirden arınan araba aerodinamik olmaz + hafiflemezde.Psikolojik. Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 4 Eylül 2008 Paylaş 4 Eylül 2008 Temiz araba daha iyi gider çünkü psikolojik olarak rahatlamıştır. Gerçekten bence psikolojik. Bende aynı şekilde temiz olunca arabanın daha iyi gidip daha az yaktığını hissediyorum. Yorum bağlantısı
Hakan Orman 4 Eylül 2008 Yazar Paylaş 4 Eylül 2008 Başlığı açan arkadaşa teşekkürler. Ne zamandır böyle bir başlık açayım diyordum.Ben de şunu farkettim. Arabamı ne zaman yıkayıp cillop gibi yapsam yıkama sonrası süper gidiyor. Kirlenince durgunlaşıyor gibi. 2 sebebi olabilir diye düşünüyordum. Birincisi, araba kirlerden arınınca hafifliyor ve bu nedenle iyi gidiyor. İkincisi, araba suyun altında serinlediği için iyi gidiyor olabilir. Ama en güzel gidişi ziebarttan cillop gibi çıktığımda olmuştu. Arabamı değiştirip mondeo falan verdiler sanmıştım. Kendi arabamı tanıyamamıştım. Ben Teşekkür Ederim Haklısınız Valla Yıkanıncada Çok Güzel Gidiyor Araba Ama Gecenin Tadı Bi Başka Ya Yorum bağlantısı
R.Bahadır Irmak 4 Eylül 2008 Paylaş 4 Eylül 2008 Aynı durumu bende yaşıyorum ve psikolojik mi acaba demeye başlamıştım, 15-20 gün önce kadar İstanbul'a gittim,giderken saat öğlen 3gibi çıktım yola ve arabamın otobanda rampalardaki performansı tatmin etmemişti beni(karşıdan esen rüzgarın da etkisi vardı) , dönerken ise gece 12de çıktım yola ve dönüşteki uzun rampaları aracın zorlamadan 140-150 ile tırmanması şaşırtmıştı beni... Yorum bağlantısı
Recommended Posts