İçeriğe Yönlendir

Akü mü bitik acaba.

Olcay Işıktaş

Recommended Posts

Olcay Işıktaş

İlk marşta ve kuvvetli bir marş ile sorunsuz calışan arabam 2 gündür sabahları ilk çalışma esnasında sorun cıkarmaya başladı.Sorun şu kontak anahtarı cevirip marşa bastıgımda eskisi gibi kuvvetli bir marş sesi gelmiyor,çok düşük bir ses ile lütfen çalışır oldu arabam.sanki akü bitikgibi çalışmayacak sansamda hafif bir marş sesi ile aldı.bunun üzerine çalışır vaziyette yakşalık 10 dk yol katederek akücüye gittim.Aküyü ölçen kişi gayet normal aküden yana bir sıkıntı yok dedi.O an stop edip tekrar marşa bastıgımda sorunsuz ve kuvvetli bir ses ile çalıştı.ama motor sogukken özellikle sabahları aynı problem devam ediyor:(

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Akü voltajını arabayı çalıştırmadan önce ölçmelisiniz...

Yorum bağlantısı
Olcay Işıktaş
(düzenlendi)

Akücüye gittiğimde akücü stop etti aracımı sonra ölçtü ama akücüye giderken araba 10 dakika kadar çalışmış ve o an şarj etmiş olabilirmi,sorun marş ilemi yoksa akü ile ilgilimi acaba.hoş akücü aküde sorun yok desede,sorun bir şekilde devam ediyor :rolleyes:

tarihinde Hasan Basri Bayraktar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

Akünüz kaç volt gösteriyordu,eğer 12V ve altı ise akünüz ömrünü tamamlamak üzeredir.Sağlıklı bir akü 12.4 volt göstermelidir.

Yorum bağlantısı
Olcay Işıktaş
(düzenlendi)

bugun elektrikçime gittim,teşhisi koydu arkadaş...Aküde problem yok ama marş motorunun kömürünün bittiğini söyledi.kısmetse sabah bırakacagım.Yarın umarım hallolur.İkinci bir sorumvar 1998 mondeo nun arka fren balatası ama orjinalinin fiyatı ne kadar arkadaşlar,bilen varsa yazarsanız memnun olurum.

tarihinde Olcay I??kta? tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Olcay Işıktaş

Körfez sanayiinde elektrikçi remzi usta...cok kaliteli bir usta,yaşı cok genç olmasına ragmen ufak tefek ne var neyok hallediyo sagolsun.tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Olcay Işıktaş

bugun elektrikçideydi gün boyu arabam.marş dinamosunun yanında ufak tefek birkaç arızalarım vardı.yapılan işler ise;

marş dinamosu kömürü yenilendi

bilya yuvası değişti

tavan lambam yanmıyordu o yapıldı,

sol ön kapı içinde bulunan kumanda düğmeleri(4 lü olup tüm camları acıp kapamaya yarayan) çalışmıyordu o yapıldı,

kapı içlerindeki led ampuller yenilendi

çakmak calışmıyordu buda yapıldı.

sis lamba elektrik hattı arızxalıydı.

bunlarıda hepsini yaptırdım şükürler olsun :)

160 ytl....geçmiş olsun bana :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...