Furkan Avcı 7 Mart 2012 Paylaş 7 Mart 2012 yüksek hızda çok işe yaramayabilir. yüksek hızlarda hiç değilse camdan uçup kurtulma ihtimali var ama aksi taktirde araba paramparça oluyor eziliyor büzülüyor. Çok farklı bir bakış açısı Arabayı ezecek büzecek kadar sürat yapmak zaten ölümle dans etmek olduğu için camdan uçup kurtulma şansını düşünmek en son akla gelecek şey sanırım. Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 7 Mart 2012 Paylaş 7 Mart 2012 yüksek hızda çok işe yaramayabilir. yüksek hızlarda hiç değilse camdan uçup kurtulma ihtimali var ama aksi taktirde araba paramparça oluyor eziliyor büzülüyor. nereye uçacan ön camdan (tabi ezilip büzülen aracın içerisinde ön camı tutturup uçabilirsen) ? Yorum bağlantısı
Özgür Temiz 7 Mart 2012 Paylaş 7 Mart 2012 nereye uçacan ön camdan (tabi ezilip büzülen aracın içerisinde ön camı tutturup uçabilirsen) ? araç 10 takla atsa 2. taklada camdan çıkabilinir veya ilkinde yada 3 te emniyet kemerli olunca 10 taklanın 10 unuda yaşayabiliriz . yanlış anlamayın bende kemer takma taraftarıyım ama böyle de bi durum bakış açısı olabiliyor. Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 7 Mart 2012 Paylaş 7 Mart 2012 araç 10 takla atsa 2. taklada camdan çıkabilinir veya ilkinde yada 3 te emniyet kemerli olunca 10 taklanın 10 unuda yaşayabiliriz . yanlış anlamayın bende kemer takma taraftarıyım ama böyle de bi durum bakış açısı olabiliyor. Yanlış anlamadım zaten Böyle bir bakış açısı olmasın diye yazdım. camdan çıkan adam ya arabanın altında kalır ya da camdan çıkıp yere çakılır. Yere çakılan birinin durumunu gördüm kimsenin görmesini istemem Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 7 Mart 2012 Paylaş 7 Mart 2012 İhtimaller gözününe alındığında emniyet kemerinin zararlı olduğu durumlar da olabilir. Sizin söylediğiniz bunlardan biri. Yanan araçta panikle kemeri açamayıp yananlar da var, suya düşen araçta kemeri açamadığı için boğulanlar da. Ama genel olarak kemer kaza anında yaralanma riskini azaltan, hayatta kalma şansını artıran bir unsurdur. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 7 Mart 2012 Paylaş 7 Mart 2012 İhtimaller gözününe alındığında emniyet kemerinin zararlı olduğu durumlar da olabilir. Sizin söylediğiniz bunlardan biri. Yanan araçta panikle kemeri açamayıp yananlar da var, suya düşen araçta kemeri açamadığı için boğulanlar da. Ama genel olarak kemer kaza anında yaralanma riskini azaltan, hayatta kalma şansını artıran bir unsurdur. Bunun için kemeri kesmeye yarayan aparatlar var aslında araçta bulundurmak lazım ama o panikle kullanma şansı olur mu bilmiyorum ? 1 Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 7 Mart 2012 Paylaş 7 Mart 2012 Bahsedilen örnekler istatistiklerde dikkate alınamayacak kadar az miktarda gelişen olaylardır. kaza istatstikleri incelendiğinde bu durum açığa çıkacaktır. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 5 Temmuz 2012 Paylaş 5 Temmuz 2012 Hayatta yapılacak en son hata,heleki uzun yolda. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 5 Temmuz 2012 Paylaş 5 Temmuz 2012 Ben bu aracı aldığımda kemer tokası vardı.Çıkartıp attım...Çok önemli bir konu. 1 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 5 Temmuz 2012 Paylaş 5 Temmuz 2012 Benim sağ yolcu koltuğuda ötüyor hayatta almam o emzik tabir ettikleri şeyi, 200 metre de gitsem emniyet kemerim takılıdır. Takla attığımız kazada arka koltukta dahil emniyet kemeri takılıydı, yoksa durum çok vahim olabilirdi. Allah akıl fikir versin. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 5 Temmuz 2012 Paylaş 5 Temmuz 2012 Emniyet kemeri kullanımını, çocuk yaştan itibaren alıştırmak gerek, kemer takanın acemi, çömez gözüyle görülememesi gerek.. 5 Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 5 Temmuz 2012 Paylaş 5 Temmuz 2012 Şoför şanslıymış kemeri takıp üzerine oturmuş ama ölmemiş, ama sağ önde oturanın hayatını kaybetmesine neden olmuş. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 5 Temmuz 2012 Paylaş 5 Temmuz 2012 90'la çarpmışlar. Kemer olsa çok büyük ihtimal kurtulurdu herkes... 1 Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 5 Temmuz 2012 Paylaş 5 Temmuz 2012 Nasıl emniyet kemeri arka koltukta olma zorunluluğu geldi ; araçlarda uyarı sistemide zorunlu olmalı ; cayır cayır bağırmalı... Yorum bağlantısı
Tahir İlter 5 Temmuz 2012 Paylaş 5 Temmuz 2012 50 kere konuştuk 50bin kere daha konuşsak yine değişmez resmen intihar... Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 5 Temmuz 2012 Paylaş 5 Temmuz 2012 (düzenlendi) Bir bunlara, bir de 1-2-3 yaşlarındaki çocukları direksiyonda kucaklarına alan babalara ayar oluyorum. 5 Temmuz 2012 tarihinde Osman Yücel Çetin tarafından düzenlendi 6 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 5 Temmuz 2012 Paylaş 5 Temmuz 2012 Bir bunlara, bir de 1-2-3 yaşlarındaki çocukları direksiyonda kucaklarına alan babalara ayar oluyorum. Bende fena oluyorum, kızıyorum bağırmak geliyor içimden ama söylesen tesiri yok sussan gönül razı değil...Arabayı alırken havayastığı sayarlar 8-10 tane diye...Uygulamada bebeğin kafasını hava yastığına hizalarlar... Aşağıdaki haberde gördüğümüz yavrunun günahı neydi tırın altında kaldı.... http://www.haberturk.com/gundem/haber/756377-1-5-yasindaki-bebek-trafik-kurbani Yorum bağlantısı
Erkut Uysal 5 Temmuz 2012 Paylaş 5 Temmuz 2012 Sanatçı Bengü'nünde koruması bu şekilde vefat etmişti... Ha asıp boynuna ipi intihar etmişsin ha bu... Ben hiç bir fark göremiyorum... Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 5 Temmuz 2012 Paylaş 5 Temmuz 2012 O kamyonu durulmaz anormel yerde oraya koyan, kamyonun zamanında görünmesini engelleyecek şekilde viraj vs yapan, trafik işaretlerini düzgün koymamış olanların, durmuş olan kamyonun geriye arıza konisi koymamış şöförünün hiç suçu yok mu şimdi? 2 Yorum bağlantısı
Okan Balcı 5 Temmuz 2012 Paylaş 5 Temmuz 2012 daha öncedende (sanırım geçen yaz)bursada bir megane emniyet kemerini bu şekilde bağlamış ve sürücüsü araçtan fırlayarak vefat etmişti. Yorum bağlantısı
Osman Tekindemir 6 Temmuz 2012 Paylaş 6 Temmuz 2012 Bende fena oluyorum, kızıyorum bağırmak geliyor içimden ama söylesen tesiri yok sussan gönül razı değil...Arabayı alırken havayastığı sayarlar 8-10 tane diye...Uygulamada bebeğin kafasını hava yastığına hizalarlar... Aşağıdaki haberde gördüğümüz yavrunun günahı neydi tırın altında kaldı.... http://www.haberturk...-trafik-kurbani ya afedersiniz ama b..k mu varda kucağında bebekle ön kolduğa oturur bir anne. vallahi içim parcalandı.ne günahı var daha 1.5 yaşındaki bir coccuğun. bahtı benzemesin inşallah tam benim oğlumla yaşıtmış Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 6 Temmuz 2012 Paylaş 6 Temmuz 2012 90'la çarpmışlar. Kemer olsa çok büyük ihtimal kurtulurdu herkes... O Yavaşlayabildiği son hızdır. Kimbilir kaçla geliyordu. Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 6 Temmuz 2012 Paylaş 6 Temmuz 2012 şimdi yeni moda, sağdan sollayıp kamyon tır altına girmek. Yorum bağlantısı
Doğu Kemik 8 Eylül 2012 Paylaş 8 Eylül 2012 Ehlyetimi aldıım ilk günden beri emniyet kemerini kısa mesafe dahi olsa takarım. 2010 kasım ayında yapmış olduğum kazada beni kurtaran hava yastığı değil emniyet kemeriydi. Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 9 Eylül 2012 Paylaş 9 Eylül 2012 Kemer takmak kadar, kemerin boyunuza göre doğru ayarlanmış olması da önemli. Eğer doğru ayarlamazsanız köprücük kemiğiniz kırılabilir. Kemeri taktığınız zaman kemer ile köprücük kemiğiniz arasında boşluk olmamalıdır. Yorum bağlantısı
Recommended Posts