İçeriğe Yönlendir

Emniyet Kemerinin Önemi


Hamdi Bekiz

Recommended Posts

Şahin Topaloğlu

Değerli arkadaşlar.İşim gereği bir çok trafik kazasını incelemek zorunda kaldım.Size hangisini anlatayım.Emniyet kemeri bağlı olmadığı için toprak birikintisine çarpıp takla atan arabadan fırlayıp telefon tellerine çarparak kafası kopan şöforümü. arka koltuk ortasında oturan çocuğun frenle birlikte ön konsola çarpıp boynunun kırılmasınımı. Sabaha karşı uyuyup ford transite arkadan çarpan şöförün ön cam iç kısmına yapışmış saçları ile kırılarak bileklerinden çıkmış kol kemiklerinimi. Yapmayın arkadaşlar emniyet kemerinin hayat kurtardığını defalarca defalarca defalarca gördüm...

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Geçen gün garajda baktım arkadaşım tüm kemerlere sahte kemer tokası takmış...

Hepsini söküp çöpe attım...

Ertesi gün baktım o da benimkini atmış :D

İşin espirisi bir yana, ben kemersiz rahat edemiyorum, şehir içinde takmayı ihmal ettiğim çok oluyor ama yine de o uyarı sesini kesmiyorum..

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Kemer takma alışkanlığı olmayan biri yanınızda veya arka koltukta iken 20 km hızla sert fren yapın. O günden sonra takacaktır.

  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Kemer takma alışkanlığı olmayan biri yanınızda veya arka koltukta iken 20 km hızla sert fren yapın. O günden sonra takacaktır.

:bravo: :bravo: :bravo:

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Mahmut Sayar

bursada_ferrari_ile_olume_uctu13550749490_h962474.jpg

Bursalı işadamı Şükrü Mançu 29 yaşında hayatını kaybetti.

Bursa'nın Mudanya İlçesi yakınlarında, Ferrari marka otomobiliyle altgeçide uçan tekstilci 29 yaşındaki Şükrü Mançu yaşamını yitirdi. Kaza, gece saat 00.45 sıralarında Mudanya-Bursa Karayolu Güzelyalı Kavşağı'nda meydana geldi.

CAMDAN FIRLAYARAK OTOMOBİLİN ALTINDA KALDI

Gezmek için Mudanya'ya giden tekstilci Şükrü Mançu, dönüş yolunda iddiaya göre aşırı hız nedeniyle 16 JR 141 plakalı Ferrari marka lüks otomobilin direksiyon kontrolünü yitirdi. Savrularak takla atmaya başlayan araç, yaklaşık 5 metrelik yükseklikten alt geçide uçtu. İddiaya göre emniyet kemeri takılı olmayan Mançu, camdan fırlayarak otomobilin altında kaldı. Mançu'yu kendi araçlarıyla takip eden arkadaşları, kazayı polis, sağlık ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, alev alan otomobili söndürdü. Ancak otomobil altında kalan Mançu yaşamını yitirdi.

BURSA YASTA

Teksmak Makine Tekstil Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.'nin sahibi olduğu belirtilen Mançu'nun cenazesi, Mudanya Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Genç işadamının ölümü ailesini ve arkadaşlarını yasa boğdu. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

HIZ SEVİYORDU

Aşırı hız yapmayı seven genç tekstilci, iki gün önce attığı bu tweet kazanın nedenini açıklar gibiydi:

esh8620_6jpg_h505.jpg

SERCAN YILDIRIM'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Şükrü Mançu'nun ölümü, ailesi ve arkadaşlarını yasa boğdu. Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Bursa Şubesi üyesi Mançu'nun genç yaşta yaşamını yitirmesi ailesi ve arkadaşlarını yasa boğdu. Galatasaraylı futbolcu Sercan Yıldırım da Twitter'daki hesabından başsağlığı mesajı yayınladı.

TÜGİAD ÜYESİ

TÜGİAD da yine sosyal medya üzerinden üyeleri Mançu'nun ölümünden duydukları üzüntüyü paylaştı. Bursa'nın tanınmış tekstilcilerinden Mançu Ailesi'nin iki oğlundan biri olan Şükrü Mançu, aile şirketi olan Teksmak Makine Tekstil Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.'nin ortak ve yöneticilerindendi. Açık Öğretim Fakültesi öğrencisi de olan Şükrü Mançu'nun geçen mayıs ayında Esra Osanmaz ile nişanlanmış, 40 gün sonra yapılması kararlaştırılan düğüne birkaç gün kala nişanlısından ayrılmıştı.

CENAZESİNE 2 BİN KİŞİ KATILDI

Şükrü Mançu'nun cenazesi yapılan otopsinin ardından ailesi tarafından teslim alındı. Merkez Yıldırım ilçesi İsabey Mahallesi'ndeki evine getirilen Mançu'nun cenazesine annesi Huriye ve babası Müjdat ve ağabeyi Mehmet Mançu ile 2 bine yakın kişi katıldı. Evden alınan Mançu'nun tabutu omuzlarda taşınarak, ortağı ve Genel Müdürü olduğu fabrikanın yanındaki İsabey Mezarlığı'na getirildi. Musalla taşına konulan ve cenaze namazı burada kılınan Mançu'nun cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kaynak: AA

Yorum bağlantısı

Trafikte yapılan aşırı hız,aracın vermiş olduğu aşırı güven ve en önemlisi insanın kendine sürüş konusunda gereğinden fazla öz güven sahibi olması böyle kötü ve üzücü sonuçlar doğuruyor.Ailesine ve tanıdıklarına Allah sabır versin.Başları sağ olsun.

Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar

Türkiye'de bu hızları kaldıracak yol yokki.Ancak trafiğe kapalı özel pistlerde yapılacak hızlar.En ufak hatayı kaldırmaz,kaldırmamış.Ne kadar üzülsen de ,giden geri gelmeyecek.İbret alınmalı.

Yorum bağlantısı
Gürçay Hüseyin
(düzenlendi)

Benim Focus'u aldigimda onceki sahibi emniyet kemer ikaz sesini kapatmisti. Biraz arastrdiktan sonra, ikaz sesini tekrar acma yolunu buldum.

HAZIRLIK:

1. El frenini cekiyoruz.

2. Vites kolunu bosa aliyoruz.

3. Anahtari sokup "0"pozisyonuna koyuyoruz.

4. Aracin tum kapilarini iceriden kilitliyoruz.

5. Emniyet kemerini bosa aliyoruz.

AKTIVASYON:

1. Anahtari " II "pozisyonuna ceviriyoruz.

2. Aibrag indikasyonu yanacak. Sonmesi icin 10 saniye bekliyoruz.

3. ONEMLI!!! Bu nokta 1 dakika icerisinde tamamlanmalidir. Aksi taktirde, proseduru tekrarlamamiz gerekiyor.

Emniyet kemerini 9 kez takip cikartiyoruz. Islemi kemeri cikartmak ile bitirmemiz gerekiyor.

4. Emniyet kemer indikasyonu 3 kez yanip sonecek - bu islemin basari ile tamamlandigini gosteriyor.

Kesinlikle tavsiye etmiyorum ama isteyen 1'den 3'е kadar adimlari tekrarlayarak, emniyet kemeri ikaz sesini deaktive edebilir! Bu insanin kendi secenegine kalmis birsey. Lutfen herzaman emniyet kemerlerimizi takalim, takmayanlari uyaralim.

Saygilar

tarihinde Gürçay Hüseyin tarafından düzenlendi
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Onur Yeşil

Geçen hafta Bursa/Merinos'ta bi kaza görmüştüm,bordo bir Doğan,beyaz bi Bmw'ye sol arkasından vurmuş.Anladığım kadarıyla en soldan Doğan yardırmış gelirken,Bmw orta şeritten sola geçmeye çalışıyormuş.Doğan duramamış ve Bmw'ye kondurmuş.Bmw'nin sol arka farı kırılmış.Doğanın ise(!) radyatör motor birşey kalmamış,çamurluklar konserve kutusu gibi toplanmış,araçtakiler ön camdan uçmuş.Cam tuz buz olmuş,her yer kan içinde ambulans gelmiş,yaralılara (artık ölü mü yaralı mı bilmiyorum) yan taraftaki yeşillikte müdahele ediliyordu.Eminiyet kemeri olsaydı sanırım o insanlar ordan uçmazlardı.Allah korusun...

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Takmazsak hastane de başka şeyler takacaklar. Bu yüzden takmalıyız.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Onur Yeşil

Takmazsak hastane de başka şeyler takacaklar. Bu yüzden takmalıyız.

Sanırım emniyet kemeri,hastanede başka bişey taktırmaktan daha cazip...

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Demir

Arada unutsam da elimden geldiğince şehir içinde bile takmaya özen gösteririm. Geçenlerde bir arkadaşımla 600-700 km yol yaptık sonda dediği cümle beni baya düşündürdü :yildizlar:

Kurallar kapsamında sakin sürdüğümde takıyormuşum ipini koparan deli danalar gibi sürdüğümde kemer takılı olmuyormuş :shok: videolara baktık arkadaş haklı ama hala o kemeri ne zaman açıyorum çöze bilmiş değilim...

Kendimi şiddetle kınıyorum :bambam::)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Heralde birine kızınca, şimdi görürsün sen diyip, kemer tokasına basıyorsundur :D

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Demir

Heralde birine kızınca, şimdi görürsün sen diyip, kemer tokasına basıyorsundur :D

Yok sanırım ya duracağım zaman önceden kemeri açıp coşuyorum, yada ilk kalkışta coşuyorum düzeldikten sonra bağlıyormuşum :)

Yorum bağlantısı
Guest Feti Ercan

Ben takmadığım zaman kendimi çok güvensiz hissediyorum. Sabitlenmemiş patates çuvalı gibi sağa sola savrulduğumu hissediyorum.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Volkan Koca

Dün başıma gelen olayı anlatayım akrabamızın bir oğlu ve kızını okuldan aldım emniyet kemerim takılı değildi onlarda takmadı arabayı çalıştırdım okuldan çıkmak üzereyken kemerimi taktım, ben takasıya kadar onlarda takmamıştı hemen sarıldılar kemere siz takarsanız sizi rol model olarak alıp onlarda takıyorlar ilerde onlarda takacaklar eğer siz takmazsanız ilerde onlarda aman sıkıyo şehir içinde nolcak deyip takmayacak.

Yorum bağlantısı
Murat Dere

Takmazsak hastane de başka şeyler takacaklar. Bu yüzden takmalıyız.

Bambıh? :unsure2:

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Efiloğlu
(düzenlendi)

çok değil emniyet kemerimi 3-4 kez taktım artık bağımlılık yaptı takmadan araba kullanamıyorum sanki üstümde bişey eksik gibi hissediyorum ve arabama binen herkese taktrıyorum can taşıyoruz önce şöför uyarmalı ....

Bambıh? :unsure2:

alemsin abi ya...:)

tarihinde Gökhan Efiloğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Kısa mesaferlerde içimdeki şeytan amannn boş ver kemeri takma diyor. Sonra aklıma ailem geliyor ve takıyorum.

Yorum bağlantısı
Ali Eren

Keşke dememek için ayağımızı birazcık gazdan çekmemiz lazım.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
  • 1 ay sonra...
Murat Dere

Kemer'i takmadan gidemiyorum. Rahatsız oluyorum. 200 metre de gidecek olsam kemer takıyorum.

O da bi şey mi, ben arabada müzik dinlerken bile takıyorum... :p Latife ettim len hemen kızma sen de ya Allaallaaa... :seytan:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...