İçeriğe Yönlendir

Focus 2 direksiyon sertliği

Şükrü Güzelsu

Recommended Posts

Şükrü Güzelsu

slm arkadaşlar focus 2 tdcı chıa sedan kullanıyorum buğün arkadaşın meganını kullandım direksiyonu çok hafifti baya bir fark var yani focusların direksiyonu sertmi yoksa benim araçtamı sorun var yol bilgisayarında direksiyon ayarı konfor modunda bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bekliyorum

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik

Megane eğer dync II ise elektrohidrolik desteklidir. Hafif ve hissizdir. Ben nefret ederdim o zamanlar. Park ederken iyidir ama sürüşte bana göre fazla dengesiz.

Yorum bağlantısı
Şükrü Güzelsu

megan ıı dnym ti ama şehir içi kullanımda direksiyonun hafif olması güzel bişey bizim fordlar normalmi yani şimdi

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik
megan ıı dnym ti ama şehir içi kullanımda direksiyonun hafif olması güzel bişey bizim fordlar normalmi yani şimdi

Normal. Bence ford focus,megane dan daha konforlu ve yumuşak bi araç. Sadece direksiyon konusunda tüm fordlar gibi o da ağır ama bu kötü bi şey değil.

Yorum bağlantısı
Nuri Başer

benim focus da aynı.. ama cihan beyin dediği gibi daha iyi böyle olması.. kararlı bir sürüş sağlıyor.. ayrıca yüksek hızlarda güven veriyor.. önemli olan sertliği değil tepki verme hızı ve focusta bu çok iyi.. ani direksiyon hareketlerinde sürprizle karşılaşmıyorsunuz..

Yorum bağlantısı
Bahadır Akdemir

Günaydın.

1- Benim sattığım 2000 model focusumun direksiyonu son senelerde oldukça ağırlaşmıştı.Bu durumu başka araba kullanınca farkediyorsunuz.Devamlı aynı arabayı kullanınca ağırda olsa çok sorun yok.Hatta ağır direksiyon bana göre daha iyi.

2- Yeni mondeomun direksiyon eski focusuma göre çok hafifti.ikisinide aynı anda kullandığım için bunun tespiti kolaydı.Şimdi gelelim asıl meseleye.

3- Şu an sadece mondeo kullanıyorum,bana göre direksiyon çok hafif ya!! Geçenlerde 2006 model seat kullandım ve benim mondinin direksiyonunun çok ağır olduğunu gördüm.Tekrar söylüyorum,ağır olmasının bence çok sakıncası yok,en azından eğır bir araba kullandığınızı hissettiriyor size..Ama fordların direksiyonları diğerlerine göre daha ağır diyebiliriz.Benim şahsi fikrim.(ford teknolojisi naparsın) :D

Yorum bağlantısı
Barkın Kayaoğlu

Elektrohidrolikler, sadece araç hızlandıkça sertleşen direksiyon sistemi değil mi? Araç dururken devrede olmuyor sanırsam.

Yorum bağlantısı
Alkın Yılmaz
slm arkadaşlar focus 2 tdcı chıa sedan kullanıyorum buğün arkadaşın meganını kullandım direksiyonu çok hafifti baya bir fark var yani focusların direksiyonu sertmi yoksa benim araçtamı sorun var yol bilgisayarında direksiyon ayarı konfor modunda bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bekliyorum

Yol bilgisayarında nasıl yazıyor o direksiyon ayarı banada ögretirmisiniz :) ilk defa duydum.

Yorum bağlantısı
Nuri Başer

1.aracı çalıştırın

2.hareket etmeden yol bilg. yön tuşuyla menüyü gezin

3.Ayarlar sekmesi geldiğinde uçtaki tuşla giriş yapın

4.o menü içerisinde direksiyon ayarını bulacaksınız..

5.SPOR-Konfor.. V.S. ayarlar var.. seçip kaydedin..

bukadarr.

Yorum bağlantısı
Alkın Yılmaz
1.aracı çalıştırın

2.hareket etmeden yol bilg. yön tuşuyla menüyü gezin

3.Ayarlar sekmesi geldiğinde uçtaki tuşla giriş yapın

4.o menü içerisinde direksiyon ayarını bulacaksınız..

5.SPOR-Konfor.. V.S. ayarlar var.. seçip kaydedin..

bukadarr.

Peki ya bir işe yarıyormu yoksa formalite icabıımı

Yorum bağlantısı
Nuri Başer
Peki ya bir işe yarıyormu yoksa formalite icabıımı

yarıyor.. elektrik motorunun direksiyona olan katkı düzeyini değiştiriyor.. bu sayede direksiyon sertliği ve tepkisi değişiyor.. bence hissedilir düzeyde.. kimisi pek etkilemiyor desede benim fikrim etkilediği yönünde..

Yorum bağlantısı
Bahadır Akdemir
Bahadır hocam Seattaki lastik ebadı neydi? Sendeki 205 ama ondaki 195 falansa daha hafif olabilüü.. Yoksa alayı aynı teknolojiye sahip bunlar.

Mondeo ile aynı.205 55 16.üstelik seat 2,5 yaşında benimki 8 aylık.var bu fordda bi bit yeniği.

Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger

Renault'ların direksiyonu genel olarak diğer markalara nazaran hafiftir. 3-4 gündür 2001 Opel Corsa kullanıyorum, Bu aracın direksiyonu Focus kadar sert. Bence bu halde daha iyi, daha çok güven veriyor bana...

Yorum bağlantısı
Alkın Yılmaz
yarıyor.. elektrik motorunun direksiyona olan katkı düzeyini değiştiriyor.. bu sayede direksiyon sertliği ve tepkisi değişiyor.. bence hissedilir düzeyde.. kimisi pek etkilemiyor desede benim fikrim etkilediği yönünde..

Ama benim aracım benzinli bildiğim kadarıyla bizimki sadece hidrolik aynı sey benzinli içinde gecerlimi

Yorum bağlantısı
Nuri Başer

Sanırım bu ayar seçeneği sadece elektrohidroliklerde var.. elektrohidrolik te yalnızca dizellerde var diye biliyorum.. yinede bi araştırmak lazım..

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Sancak Zengin

Bende daha önce megane II dynmc. vardı aslına bakarsanız o teknoloji daha iyi bence.. Çünkü yumuşaklığı hızınıza göre ayarlayan bir teknoloji.. Şahsi kanaatim megane yönünde olumlu çünkü yavaş hızlarda o kadar rahat hareket ediyorsunuzki araç tamamen sizin kontrolünüzde sanki ama hızlandığınızda o sertliği hissettiriyo ve yine hakimiyet üstün oluyor. Bence bu bir eksiklik ancak birşey sormak istiyorum. Direksiyonu spor seçeneğe getirdiğimizde daha da yumuşadığını hissedenler var mı? saygılar.

Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün

Ben de Mondeo direksiyonlarının haddinden fazla ağır olduğunu düşünüyorum.

Şehiriçi kullanımlarda yorucu ve zevksiz oluyor.

Hız artıkça direksiyon sertliğini arttıran bir sistem yapmak hiç de zor almamasına rağmen,

park manevralarında oldukça sert kalan bir direksuyon yapmış Ford.

en 98 Mondeo'mda direksiyonun sert olduğunu düşünürken

2007 TDCI GHIA aracın direksiyonunun ondan hiç de aşağı sertlikte olmadığını gördüm.

Bu teknoloji anlayışına tek kelimeyle YAZIKLAR olsun diyorum.

Size bir sorum var:

TDCI araçlarda elektrohidrolik direksiyon olduğu söyleniyor. Focuslarda da yol bilgisayarında sertlik ayarı var diyorsunuz.

2007 Mondeo'da da var mı böyle bir ayar???

Kestane kebap, acele cevap,

lütfen :D

Yorum bağlantısı
Batuhan Aldemir

bende megane dynamici bırakıp focusa gecenlerdenım bence electro-hidrolik direksiyon buyuk ıhtıyac çünkü park ederken alısmısım meganenın yumusak dıreksıyonuna sımdı ınanın kolum agrıyo ya ama yavas yavas alısıyorum kas yapmaya basladı herhalde :) yuksek hızlardada dıreksıyon sertlesmesı bence cok yeterlı oluyodu özellikle otobanda dıreksıyona dokunmam yetıyodu hele düzlüklerde onuda yapmıyordum bazen :) ben elktro-hidrolik taraftarıyım rahatlıgı ınanılmaz kullanınca daha ıyı anlasılıyor ...

Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün
ben elktro-hidrolik taraftarıyım rahatlıgı ınanılmaz kullanınca daha ıyı anlasılıyor ...

Ford'un çağdışı direksiyon teknolojisine yazıklar olsun.

Hıza duyarlı direksiyon sistemi yapmak zor bir şeymiş gibi,

yol tutuş ve sürüş hissi adına hiç savunmayın Fordlar'ın sert direksiyonunu

Yorum bağlantısı
Batuhan Aldemir

yol tutuş ve sürüş hissi adına hiç savunmayın Fordlar'ın sert direksiyonunu

kesinlikle katılıyorum ve şaşırıyorum :)

Yorum bağlantısı
Sancak Zengin

Anlamıyorum ya sanırım bazı arkadaşlar Ford savunucusu yapmayın ya şimdi.. Meganedaki o direksiyonu Forda uyarlasalar ne kadar güzel olur buradan birşeylere katkımız olsun.. Odun gibi bir direksiyonun kime ne faydası var anlamıyrum birde bunu savunuyorsunuz. Bahsettiğimiz arabaların direksiyonlarıda hızla birlikte sertleşiyor ama düşük hızlarda fazlasıyla sert Ford buda hoş değil.

Yorum bağlantısı
Utku Çay

Maliyet :mellow:

ordan da çalmışlar yani, yoksa yapamadığından değil

bu "çalma" işini çoğu otomobil firması yapıyor, buna toyota da dahil

Yorum bağlantısı
Osman Bala

Ford direksiyon hissi konusunda kullandığım en iyi arabalardan biridir. Verdiği tepkiler kararında ve zamanında bence. Tabi alışkanlık meselesi, ben Megan'dan çok hoşlanmadım mesela.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Anlamıyorum ya sanırım bazı arkadaşlar Ford savunucusu yapmayın ya şimdi.. Meganedaki o direksiyonu Forda uyarlasalar ne kadar güzel olur buradan birşeylere katkımız olsun.. Odun gibi bir direksiyonun kime ne faydası var anlamıyrum birde bunu savunuyorsunuz. Bahsettiğimiz arabaların direksiyonlarıda hızla birlikte sertleşiyor ama düşük hızlarda fazlasıyla sert Ford buda hoş değil.

Meganın geçti tepki veren, araç kullanırken atari hissi uyandıran sezgileri hakkında ne düşünüyorsunuz... ?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...