İçeriğe Yönlendir

Mondeo ne kadar yakar?

Murat Karahan

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek
40 tl lpg ile ş.içi 150km,ş.dışı 180km yol yapıyorum.(Karasu'da lpg 1770)

Yani 26.5 litre mi. ?

26.5 litre 330 km..

100 km'de 8 litre... iyi bir değer...

Yorum bağlantısı
Çağrı Sağlam
Bilgisyarı sıfırladınız mı şehir dışı için

Hayir.

Yorum bağlantısı
Hasan Gökduman
Yani 26.5 litre mi. ?

26.5 litre 330 km..

100 km'de 8 litre... iyi bir değer...

yanlış anlamadıysam 180 km ş.dışı 40 tl mehmet hocam... yani toplamda 330 km 40 tl değil gibi anladım ben....

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
yanlış anlamadıysam 180 km ş.dışı 40 tl mehmet hocam... yani toplamda 330 km 40 tl değil gibi anladım ben....

Ben mesafeleri toplamıştım ama.. konuyu şimdi okuyunca;

150 km şehir içi veya 180 km uzun yol gibi de yorumladım...

Fatih Bey'den cevap bekleyelim...

Yorum bağlantısı
Fatih Bayram
Ben mesafeleri toplamıştım ama.. konuyu şimdi okuyunca;

150 km şehir içi veya 180 km uzun yol gibi de yorumladım...

Fatih Bey'den cevap bekleyelim...

Mehmet bey,38-40 liralık LPG alıyorum ş.içinde ort.145-150 km gidiyor,38-40 lirayla ş.dışı hıza göre değişmekle beraber 170-180 km.gidiyor.Bu arada alakasız olacak belki ama motor arıza ışığım lpg takıldığından beri yanıyor,birkaç kere söndürttüm 30-40 km sonra yine yanıyor,hata kodu lamda sensörü arızası diyorlar.Araştırdım ve içim rahat olsun diye başka arızaları tetikler mi diye,sadece yakıtın biraz fazla olur cevabını aldım,henüz değiştirmedim,şimdilikte değiştirmeyi düşünmüyorum.Mondeo motoruna ayrıca otm.olmasına rağmen bence makul ölçülerde yakıt tüketiyor.

Mehmet bey bide lpg gaza geçme ısısını 40'a ayarladılar,normali ve olması gerekeni kaçtır?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

40 derece iyidir ama son bilgilere göre yakıt tüketiminiz korkunç yüksek...

26 litre ile 150 km... Böyle bir tüketim olamaz... Tez zamanda çözüm bulmalısınız...

26 litrenin 10 litresini gereksiz yere yakıyorsunuz... 150 km için 16 litre yeter o arabaya...

Yorum bağlantısı
Fatih Bayram
40 derece iyidir ama son bilgilere göre yakıt tüketiminiz korkunç yüksek...

26 litre ile 150 km... Böyle bir tüketim olamaz... Tez zamanda çözüm bulmalısınız...

26 litrenin 10 litresini gereksiz yere yakıyorsunuz... 150 km için 16 litre yeter o arabaya...

Ne yapmamı tavsiye edersiniz?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Benzinde bir test yapın... Benzin tüketimini net olarak bir görün... Sonra lpg ye bakalım...

Yorum bağlantısı
Fatih Bayram
Benzinde bir test yapın... Benzin tüketimini net olarak bir görün... Sonra lpg ye bakalım...

Benzin tüketimi depo fulleme yoluyla mı yapılacak?Ayrıca kaç km yapmam gerekir,net bilgi için.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Arıza tespiti için kullanacağımızdan... Depo doldurup bir kaç gün minimum 100-150 km dolaşıp, aynı istasyondan aynı şekilde yine depo doldurmak lazım...

Bu sadece, sorunlu arabamı, lpg kitimi karar vereceğiz...

Yorum bağlantısı
Fatih Bayram

:(

Arıza tespiti için kullanacağımızdan... Depo doldurup bir kaç gün minimum 100-150 km dolaşıp, aynı istasyondan aynı şekilde yine depo doldurmak lazım...

Yorum bağlantısı
Çağrı Sağlam

Mehmet Bey,

100 km icin 15 LPG normalin ust sinirlari icerisindedir, eger arac 100 kmde 12-13 litre arasi benzin tuketiyorsa sorun normal gibi gorunuyor.

MKIII OV kullanan kimle konussam s. ici en az 10, normal olarak da 12-13 litre benzin tukettiklerini soylemektedirler ki 15 litre LPG normal karsilanabilir.

Ilk depomu bitirdikten sonra benim aracim da 100 kmde 13 litre LPG tuketti; ancak Ankara ici duraklamasiz yolculugum cok fazlaydi.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Az önce 47 litre olan gazım bitti.. O an km'ye baktım.. 540 km'yi gösteriyordu... Yarısından çoğu şehir içidir...

Total almıştım en son.. Totalden hep memnun kalıyorum.. Son damlasına sağlıklı şekilde çalışıyor...

Yorum bağlantısı
Az önce 47 litre olan gazım bitti.. O an km'ye baktım.. 540 km'yi gösteriyordu... Yarısından çoğu şehir içidir...

Total almıştım en son.. Totalden hep memnun kalıyorum.. Son damlasına sağlıklı şekilde çalışıyor...

Teleflex'in öneisi Total'di.

Shell kullanmayın diye uyarmıştı beni Tunalı.

Mondeo OV kullanıcısı olarak yol bilgisayarım genelde 9.8-10,5 aralığında olur. HEr benzin aldığımda sıfırlarım.

Tabi 70km boyunca 80km ortalama hız ile kullanırsanız ve uzun bir rampa inişine denk gelirseniz bu resimdeki rakamı da görebiliyorsunuz.

img00042201006020432.jpg

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

hafta sonu lpg sıkıntım oldu(basit bir hata imiş ama benzin testine fırsatım oldu) kırşehir mucura benzinde gitmek zorunda kaldım 220km mesafe gösterdi km göstergem.yarım depo çizgisinin üzerindeydi ibrem 18 litre benzin almıştım(47tl) önceden de vardı ibre dedigim gibi gösteriyordu yol bilgisayarım sürekli 7.8 ile 8.4 arası degişken degerleri verdi.mucura evin önüne geldigimde ibre çeyrek depo cizgisinin biraz üzerindeydi hala tahminen 12 litre diye düşündüm o anki degerleri yazmaya fırsatım olmadı malum aile ile olunca telaşe hat safhada oluyor.bugün dönüşte 22 litre benzin aldım 75tl.yarım depo çizgizini biraz daha geçti yol bilgisayarım yine 8 li degerlerde dolaştı durdu bu arada gidiştede geliştede 120 li km degerlerinde epey yol aldım ve yollar sürekli yokuşlarla hemde epey rampalı yokuşlarla doluydu gidişte 3 çocuk ve eşim vardı klima yok bozuk.dönüşte tektim yol boştu öglen sıçakta yol yaptım.ankaraya direk batikent sanayinde lpg ustasına kadar durmadım.240km yol yapmışım.ibre yine çeyrek depo çizgisinin biraz daha üzerinde idi bu duıruma göre sanırım iyi bir deger diye yorumladım.yarım depo 22 litrede doluyor ise bunun yarısından fazlası 14litre falan oluyor diye düşünüyorum.dönüşte 35km şehir içi.ve rolanti valfimin mefta oldugunuda anlamış bulunuyorum.buna ragman iyi bir deger oldugunu düşünüyorum.full dolu lpg tankım ise işime yaramadı yarayacak artık.basitce çeyrek depo ile 240km yol yapmış oluyorum umarım yanılmıyorum.30tl lik lpg ile 17litre en fazla zorlama ile 85 ile 90km yaptıgım düşünüülürse şehir içi ama benzinle gitmek karlı gibi geldi.lpg sorunuma çare bulmam şart.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hasan Gökduman

benim mk3 mondeonun benzinle testini bugun ilk olarak yaptım... 450 yaktı... ortalama 12.5 lt/100... LPG de ise 300 yakıyordu... ortalama 15-16lt/100... aldığım istasyon OPET katkılı aygaz... litre fiyatı 1,79...(petrol ofisinden almış olsam LPG yi litresi 1,65 den o zaman LPG yakışı 270 e gelmiş oluyor)...şimdi bu duruma göre düşünülürse sorun olarak ne görebiliriz veya sorun var mı? LPG ayarları benzin değerleri ile eşdeğer şekilde ayarlı... markası OMVL... 2001 mondeo mk3 OV aracım...

Yorum bağlantısı
benim mk3 mondeonun benzinle testini bugun ilk olarak yaptım... 450 yaktı... ortalama 12.5 lt/100... LPG de ise 300 yakıyordu... ortalama 15-16lt/100... aldığım istasyon OPET katkılı aygaz... litre fiyatı 1,79...(petrol ofisinden almış olsam LPG yi litresi 1,65 den o zaman LPG yakışı 270 e gelmiş oluyor)...şimdi bu duruma göre düşünülürse sorun olarak ne görebiliriz veya sorun var mı? LPG ayarları benzin değerleri ile eşdeğer şekilde ayarlı... markası OMVL... 2001 mondeo mk3 OV aracım...

Aracınızın LPG kalibrasyonu normal gözüküyor.

Tüketim de şehir içi ve ana arterler dışında kullanım ağırlıklı ise normal. Bir miktar daha düşmesi ya da artması kullanım şekline bağlı olarak değişecektir.

Ben genelde eski şehir yolu - kızılay- dikimevi güzergahında 27lt'lik benzin ile 330 km yol yapıyorum. Ancak avantajım özellikle eskişehi yolunda durmadan 25km yol kattetmem. 80-90km hıza cc ile sabitleme yaparak bu değerleri yakalıyorum.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
abi bu olayı EGR tamamen tapa ile kapattıgındamı yaptıgın kilometre bu yoksa daha sonramı yaptırdın bu işlemi..

Birde ne yapıcaz abi şu yakıtı yaaa sende bir Carbon Clean yaptırman lazım acilen neden bekliyorsun :):good1:

yola çıkmadan önce egr yi iptal ettim.conta koydumaraya.

cc yaptıracagım da öncelikle şu rolanti sorununa yol açan sorunu ortadan kaldırmam gerekiyor.en kısa sürede yaptırıcam.

Yorum bağlantısı
Hasan Gökduman
Aracınızın LPG kalibrasyonu normal gözüküyor.

Tüketim de şehir içi ve ana arterler dışında kullanım ağırlıklı ise normal. Bir miktar daha düşmesi ya da artması kullanım şekline bağlı olarak değişecektir.

Ben genelde eski şehir yolu - kızılay- dikimevi güzergahında 27lt'lik benzin ile 330 km yol yapıyorum. Ancak avantajım özellikle eskişehi yolunda durmadan 25km yol kattetmem. 80-90km hıza cc ile sabitleme yaparak bu değerleri yakalıyorum.

Saygılarımla.

evet şehir içi kullanımda ana arterler nadiren denk geliyor trafik olmadığında... genelde trafik ışıklarında beklerken ortalama yakıt tüketimi artıyor... bir de arabada çocuk oldugu için cam açmıyoruz klimalı kullanıyorum genelde... kilmanın otomatik olması da yakıt tüketimine etkisi oluyordur diye düşünüyorum... son olarak motorun basınç testini ölçtüreceğim... sanırım o zaman tam anlamıyla birşey söylenebilir.... bir de sorum olacak... hava akış metresini temizleyen yerler varmış... ne derecede etkisi olur temizlemenin... sağlıklı olur mu?

Yorum bağlantısı
Çağrı Sağlam

Benim de soyle bir problemim var, yeri burasi midir bilmiyorum; ancak yeni bir konu acmaya gerek gormedim.

Aracima LPG montaji yaptirdiktan sonra yaklasik ceyrek depoluk benzin almistim. Km menzili 190 km gosteriyordu; ancak hic benzinli kullanmama ragmen su an aracin benzin isigi yaniyor ve km menzili 70 km civarinda. Sorun ise surada, benzin depo gostergesi hala ceyrek gosteriyor :D Yani km menzili dusmesine ragmen, depo gostergesinde hic bir azalma olmadi, km menzili 80i gosterdigi anda benzin ikaz isigi yanmaya basladi. Buna nasil bir cozum bulmaliyim?

Yorum bağlantısı
Benim de soyle bir problemim var, yeri burasi midir bilmiyorum; ancak yeni bir konu acmaya gerek gormedim.

Aracima LPG montaji yaptirdiktan sonra yaklasik ceyrek depoluk benzin almistim. Km menzili 190 km gosteriyordu; ancak hic benzinli kullanmama ragmen su an aracin benzin isigi yaniyor ve km menzili 70 km civarinda. Sorun ise surada, benzin depo gostergesi hala ceyrek gosteriyor :D Yani km menzili dusmesine ragmen, depo gostergesinde hic bir azalma olmadi, km menzili 80i gosterdigi anda benzin ikaz isigi yanmaya basladi. Buna nasil bir cozum bulmaliyim?

benzin almanız gerek sanırım araç ilk çalıştıgında benzinle çalışır lpg ye geçene kadar benzin tüketiyor.

benzin aldıktan sonrada ikaz ışıgı sönmesli diye biliyorum

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Bir süre sonra tekrar eski haline döner merak etmeyin.. Yol bilgisayarı baktıki benzin azalmıyo tekrar eski rakamlara döner.. :D

Yorum bağlantısı

bende, hafda sonu, iki günlügüne sinop a gittim, toplam 1100 km, 190 tl lpg tükettim, kılima daima açıkdı, hiç kapatmadım.

Yorum bağlantısı
Çağrı Sağlam
Bir süre sonra tekrar eski haline döner merak etmeyin.. Yol bilgisayarı baktıki benzin azalmıyo tekrar eski rakamlara döner.. :good1:

Ersen Bey, umarim dediginiz gibi olur. Korkum yol bilgisayari menzili sifirlayinca aracin kendini durdurmasidir.

Bu arada yaklasik 300 km. oldu, bir an evvel kendini duzeltirse sevinirim. ;)

Benzin isigi hic bu kadar rahatsiz etmemisti.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Ersen Bey, umarim dediginiz gibi olur. Korkum yol bilgisayari menzili sifirlayinca aracin kendini durdurmasidir.

Bu arada yaklasik 300 km. oldu, bir an evvel kendini duzeltirse sevinirim. ;)

Benzin isigi hic bu kadar rahatsiz etmemisti.

Böyle bi şey olmaz, merak etmeyin :good1:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...