Selçuk Merttürk 13 Eylül 2010 Paylaş 13 Eylül 2010 (düzenlendi) şehir içi 45 litre 340 km Ankara Petrol ofisi 1.69 (zamdan önceki fiyat) Otomatik Vites. Milangazdan aldım şimdiki gazı ucuz olandan şimdi onunla denicem. 13 Eylül 2010 tarihinde Sel tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağrı Sağlam 15 Eylül 2010 Paylaş 15 Eylül 2010 Yarim saat once Bursa'dan geldim. 4 kisi Bursaspor - Valencia macini izlemeye gittik, adam basi birer gol yiyip geldik Hemen ilk uzun yol yakit tuketimimi aktarayim size, git gel yaklasik 800 km. 40 kadari sehirici, toplam harcadigim para 145 TL. Hizim devamli 100'un uzerindeydi, hatta Eskisehir'e kadar bir iki viraj-rampa haric hiz 120'ye sabitliydi. Litre bazinda tuketimi ise, 37 litre LPG ile 390 km. Yaklasik 9.4L/ 100 km. Lpgyi Ankara'dan 1.79'dan almistim, yaklasik 17 kr. uzun yol tuketimim var. Donerken uykusuzlugun etkisiyle daha yavas ve sakin geldim, onu hesap karistigi icin litre bazinda hesaplayamadim. Yorum bağlantısı
Misafir 15 Eylül 2010 Paylaş 15 Eylül 2010 (düzenlendi) bayramda 27litre lpg ile 165km yaptı araç ama yeni gelen ve kodları bile aynı olan gaz potansiyometresi ters çalışıyormuş sebebi buna bagladım.yokuşlarda gaz yemesine ragmen araç yıgılıp kaldı.garantiden degişim için yolluyacagım artık. lpg kalibrasyonu için öncelikle bu rolanti sandıgım veya havasızlık ta olabilir bunu halledince yapalım dedi yoksa hiç anlamı yok dedi. 15 Eylül 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Alphan Hazır 17 Eylül 2010 Paylaş 17 Eylül 2010 İzmir adnan menderes havalimanına 5 kere gidip geldim son 4 günde .... üzerine foçaya falan gitim bir depo + 30 liralık gaz Toplamda 100 TL ile 509 km yaptım gazı BP ve SHELL den aldım aldığım gibi yol bilgisayarını sıfırladım km yi sıfırladım , Yol bilgisyarı ortalaması : 8.3 litre Yapılan toplam kilometre: 509 km Bu değerler hoşuma gitti km'de 19 kuruş yakıyor 2.5 V.6 mondim .... ama yol bilgiyarının ortalaması yanlış sanırım her seferinde gösterdiği ortalamaya 1 litre eklediğimdegerçek sonucu buluyorum.... Yorum bağlantısı
Selçuk Merttürk 20 Eylül 2010 Paylaş 20 Eylül 2010 47 litre 415 km yer Ankara gaz milangaz(ucuz olandan) tamamı ş. içi gaz 1.62 den aldığımda 1.83 kr gibi bir sonuç aldım ama tabii gayet sakin kullandım. şimdi 47 litre pogaz aldım bakalım kaç km gitcek sonuçları yazarım. saygılar. Yorum bağlantısı
Çağrı Sağlam 27 Eylül 2010 Paylaş 27 Eylül 2010 Ve ve ve Ankara trafigi kendini gosterdi, her gun Dikmen-Cebeci arasini saat 10.00 civarinda 15 dakikada giderken saat 19.00 civarinda Cebeci-Dikmen guzergahi 1 saatten fazla surdu ve son depo 235 km. dayandi Elbette bunda benim hircin kullanmamin da etkisi var. Yorum bağlantısı
Misafir 28 Eylül 2010 Paylaş 28 Eylül 2010 etlik esertepeden iş yerim maltepe tandogan 9.5km gece eve giderken en fazla 10 dakka acele etmiyorum.okul açıldıgında ve sabah iş yetişme saatinde trafikte oldugumda iş yerine yakın park etmem en az 45dakika sürüyor.kış şartlarında bazen 1 saati bulduguda oluyor.en fazla etlik lisesi gülhane önü eski garajlar sonrasında kazım karabekir cd. lpg de benzinde su gibi içecek yine araçlar. Yorum bağlantısı
Çağrı Sağlam 28 Eylül 2010 Paylaş 28 Eylül 2010 Oktay abi, bu sene Eylul'den itibaren Ankara'daki arac sayisi %40 artmis gibi, tamam benim guzergahimda hep sıkışıklık vardi; ancak hicbir zaman da eve olan yolculugum 1 saat surmezdi. Bugun son derse girmeden kactim okuldan Yorum bağlantısı
Misafir 28 Eylül 2010 Paylaş 28 Eylül 2010 (düzenlendi) Oktay abi, bu sene Eylul'den itibaren Ankara'daki arac sayisi %40 artmis gibi, tamam benim guzergahimda hep sikisiklik vardi; ancak hicbir zaman da eve olan yolculugum 1 saat surmezdi. Bugun son derse girmeden kactim okuldan arabam yokken dolmuşlada aynı sürede gidiyodum işe günlük 3.5tl yol parasıydı.6 günde 21tl yapıyor dolmuşa binmek için 7.30öncesi çıkmam lazım ayakta gitme pahasınada olsa en az 300metre dolmuşa binmek için yürüyordum.akşam 8.30dan sonraya kalırsam derdim büyük dolmuş çalışmıyor halk otobüslerine binsem yine 1.5km civarı yürüyorum belki fazla olabilir.belediye için kart almak gerek bunuda her zaman yapamıyorum.arabaylada aynı 25tl civarında yakıyorum o yüzden süreyi sorun etmemeye çalışıyorum.dolmuşta otur kalk oluyor arabamda dur yürü oluyor.ama arabamda rahatım.aküyü alıyım kızımı okula bırakıp ordan dedigim güzergahtan işe çare yok.en azından kızıma moral oluyorum biraz.buda bana kar olayor. artı güzergah yok degilmi senin için.bende yok. 28 Eylül 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağrı Sağlam 30 Eylül 2010 Paylaş 30 Eylül 2010 Arti guzergah var abi olmaz mi. Okulla beraber calistigim icin her an Ankara'nin her yerine gidebilirim. Haftada en az 2 defa ODTU'ye gider arkadaslarimla eglenirim. Haftada en az iki defa da kiz arkadasimla gezerim Ayda yaklasik 2.000 km. yaparim. Surekli de trafikte oldugum icin ve toplu tasima araclarinda asla ayakta duramadigim ve ailede araba kullanabilen bir tek ben oldugum icin araba vazgecilmezim; ancak fazla trafik de insanda sinir yapiyor Yorum bağlantısı
Selçuk Merttürk 1 Ekim 2010 Paylaş 1 Ekim 2010 Merhabalar. Araç 2005 mondeo ghiaX gaz Pogaz litre 47 Mesafe 440 Kullanım 3/1 uzun yol kalan ş. içi Yorum bağlantısı
Hasan Aksüt 1 Ekim 2010 Paylaş 1 Ekim 2010 Bir problemim var galiba. Araçta son LPG kullanımlarımı yapıyor olsamda tüketimden çok memnun olduğum aracımın, yakıt tüketimi arttı. 43-45lt gaz alıp 385-405 km yol yaparken, tatil sonrasında (son 2 depodur) 45-48 lt gaz almaya başladım 330-350 km yol yapabiliyorum. Bulabildiğim tek fark klimanın sürekli açık olması. Bir de 30 bin km'dir LPG bakımı yaptırmadım. (20 bin'de bir yaptırırdım.) Periyodik bakım içinde 1,5 bin km var. Carbon Clean'i de içeren detaylı bir bakım düşünmeye başladım. Özellikle dikkat etmem gereken bakım aşaması var mı? Benzinde de yakıt tüketiminden memnun olamadığım ve sabah soğuk motorla düzensiz rölanti nedeniyle Herford'a uğradım. Motor sibopları komperasör kaçırıyormuş. Silindir kapağı açılacağı için triger zincirinide kontrol ederek kurum temizliğide yapacağız. Bakalım kaça mal olacak? Yorum bağlantısı
Misafir 1 Ekim 2010 Paylaş 1 Ekim 2010 Benzinde de yakıt tüketiminden memnun olamadığım ve sabah soğuk motorla düzensiz rölanti nedeniyle Herford'a uğradım. Motor sibopları komperasör kaçırıyormuş. Silindir kapağı açılacağı için triger zincirinide kontrol ederek kurum temizliğide yapacağız. Bakalım kaça mal olacak? geçmiş olsun deyim umarım çok masraf çıkmaz. Yorum bağlantısı
Hasan Aksüt 1 Ekim 2010 Paylaş 1 Ekim 2010 Üstüne 40 -50 bin sonra otomatik şanzıman revizyonu da gelirse, maliyet yüksek tam olacak. Yani araba bir 150 bin'lik daha enerji toplamış olur. Not: Geçen yıl küçük bir ses için 4 amortisör ve kuleleri değiştirmiştim. Yorum bağlantısı
Çağrı Sağlam 1 Ekim 2010 Paylaş 1 Ekim 2010 Hasan bey irtibat kuralim, benim de sizinkilerle ayni problemlerim var. Gerci rolanti duzensizligi yok; ama bu kontrol edilemeyeci anlamina gelmez. Sanziman revizyonu ise, en gec 60.000 km. sonra gerceklesecek. Yorum bağlantısı
Alphan Hazır 3 Ekim 2010 Paylaş 3 Ekim 2010 Pazartesi üniversitem açılcağı için dün İzmirden İstanbula geldim , depoyu İzmirde fulledim tam 71 lira aldı 35 litre civarı ( 1.99 TL litre ) Yalova tabelasında yakıtım bitti , sürekli 100 110 km hızla çok az şehir içi yaparak geldim 415 km yaptı .... sanırım cruise controlü kullanarak sabit hızla gelmeninde etkisi var ... KM de 17 kuruş yaktı ... 2.5 V.6 bir Mondeo için 70 liraya 415 km çok başarılı bir sonuç benim için ... arabanın ilk sahibi olmamız ve bakımlarını aksatmadan yapmamızında büyük etkisi olabilir... 40 liralık gaz daha aldım 110 liraya 610 km yapmış oldum ve gönül rahatlığıyla yurduma yerleştim , ama kaldığım askeri yurdun öğrenci otoparkı yok istanbul sokaklarına izmirden sonra nasıl güvenebilirim bilmiyorum kaskosuda yok inşallah başına birşey gelmez aklım arabamda kaldı Yorum bağlantısı
Tunç Tunçdemir 3 Ekim 2010 Paylaş 3 Ekim 2010 Benim aracımda lpg yok ama sadece bilgi amacı ile, MK3 Mondeo 2.0 Benzinli Ghia, Adana-Elbistan arası gidiş dönüş toplam 720 km. 6.8lt/100 km tüketim. 300 km otoban 130 km/h ile cruise ile sabit hız, 200 km normal yol 105-110 km/h cruise ile sabit , 220 km tek şerit gidiş-geliş yol cruise yok bir sürü rampa ,kamyon sollaması vs vs Yorum bağlantısı
Hasan Aksüt 3 Ekim 2010 Paylaş 3 Ekim 2010 2001 Mondeo 2.5 V.6 & 01 Mondeo 2.0i Ghia Çok iyi değerler. Yorum bağlantısı
Hasan Aksüt 3 Ekim 2010 Paylaş 3 Ekim 2010 Uzun yolda bu kadar fark etmemeli aslında. 7.2'nin altını görmüşlüğümde yok gerçi. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Ekim 2010 Paylaş 4 Ekim 2010 96 otomatik mondeom 5.2 lt/100km leri , uzun yolda rahatlıkla görüyor. Konvertör 1-1 kitlenince sorun yok. Yorum bağlantısı
Misafir 4 Ekim 2010 Paylaş 4 Ekim 2010 İkisi de düz. Düz olunca bu kadar fark ediyor. Lanet cd4e. Söylenecek son söz. Konforun karşılığı bu olmamalıydı. Ben uzun yolda en ekonomik tüketimi İstanbul'a gidip gelirken toplamda 1040km'lik yolu 87lt ile tamamladığımda gördüm. Yani 100km'de 8.3lt. Uzun yolda 100km'de ortalamada 10lt gördüğüm de vakidir ama. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 4 Ekim 2010 Paylaş 4 Ekim 2010 Tırt olup olmadığını Elmadağ'da gördün di mi? Ne hafıza var kardeşim sende de.. Her zaman Elmadağ'da trafik mi tıkanıyor.. Bala'dan Kırşehire dolaşsam daha az yakardı.. Çok yakıyor.. Performansı yok.. 2.0 TDCI olmadığı sürece otomatik işi yaş.. Yorum bağlantısı
Ayhan Sırtıkara 4 Ekim 2010 Paylaş 4 Ekim 2010 Dizel otomatik güzel de, basınca feci yakıyor. Haftasonu Yozgata gittim. Boluya gelmeden yarım depo mazot bitti. 810 km yolda 93 lt (11,4lt/100km) tüketim çok geldi bana. Dönüşte daha tasarruflu geldim ortalamada 7lt/100 km. Elmadağ'ı konuda ve fiilen görmüşken aklıma geldi: İstisnaları tenzih ederim ama bu Ankara'lı sürücülerin sol şerit tutkusunu gişelere kadar anlayamadım;90-100 km hız araba gider gitmez ama sol şerit kapalı, ısrarla yol vermiyorlar. Yorum bağlantısı
Recommended Posts