İçeriğe Yönlendir

Mondeo ne kadar yakar?

Murat Karahan

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek

Oktay ne demek istediğini anlamadım.. :D

Daha kısa anlatsana..

Totalgaz konusunda ise, arabanin cekisi artti, daha iyi hizlaniyor ve bunu hissediyorum. Acaba psikolojik mi diye dusundum, Dikmen caddesini cikarken 2. viteste 2300 devirde vitesi 3'e attim, arabanin hizlanmasi devam etti, normalde araba hizlanmayip 2. vitese geri dusuyordu. Bir de menzili gorelim, menzil de normalse bundan sonra Totalciyiz :rolleyes:

İyi çekiyorsa, daha az gaza basarsın.. Daha az yakarsın..

Olumlu sonuç alacağını tahmin ediyorum..

Yorum bağlantısı

lpg aldıgımda yol bilgisayarındaki anlık degeride sıfırlıyordum.bu deger uzun mesafe yapmadan normal seviyelere inmiyor.inene kadar aracın çok yakmasına sebeb olabilir düşüncesini taşımaya başladım.dogrumu düşünüyorum yoksa yanlışmı?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Yanlış düşünüyorsun.. Orası sadece bir gösterge..

Oraya veri geliyor ama veri gitmiyor..

Yorum bağlantısı
Yanlış düşünüyorsun.. Orası sadece bir gösterge..

Oraya veri geliyor ama veri gitmiyor..

muhakkak öyle mantıgıda bu biliyorum.ama anlık degeri sıfırlayınca ecu içindeki deger sıfırlanıyor ve benzine göre olan fabrika degerlerine dönüyor olması gereken bu diyerek ve bu mantıgını güderek bu fikri benimsedim.artı kutup başını sökerek fabrika degerine gelincede aynı degerleri veriyor yol bilgisayarı,çünki bilgiler ecu den geliyor ekranda görünüyor.ekran tek başına bana anlık degeri veremez sadece ecu den gelen 0 1 veri datalarını sayı olarak görmemizi saglar.(tartışmaya açık bir konu)

bilmiyorum ama bu anlık degeri resetlemeden km yapacagım bakalım,içim rahat edene anlıyana kadar. :D

Yorum bağlantısı
Alphan Hazır

BP den 40 litre LPG depomu 76 liraya fulledim şehir içi şehir dışı karışık 360 km de bitti .. Arabam 2001 mondeo 2.5 v6 üzerinde zavolli sıralı sistem var

sırf uzun yol gidersem 430 km civarı şehir içi olursa 300 km civarı ortalama genellikle rahat 350km gidiyorum 70 liraya...

sizin 80 liralık yakıta 200km menzil çok az açıkçası mutlaka bir sorun vardır

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
muhakkak öyle mantıgıda bu biliyorum.ama anlık degeri sıfırlayınca ecu içindeki deger sıfırlanıyor ve benzine göre olan fabrika degerlerine dönüyor olması gereken bu diyerek ve bu mantıgını güderek bu fikri benimsedim.artı kutup başını sökerek fabrika degerine gelincede aynı degerleri veriyor yol bilgisayarı,çünki bilgiler ecu den geliyor ekranda görünüyor.ekran tek başına bana anlık degeri veremez sadece ecu den gelen 0 1 veri datalarını sayı olarak görmemizi saglar.(tartışmaya açık bir konu)

bilmiyorum ama bu anlık degeri resetlemeden km yapacagım bakalım,içim rahat edene anlıyana kadar. :)

Zararsız bir deneme.. ama sonuç değişmeyecek.. Değişirse de buna bağlı olmayacak..

Yorum bağlantısı
Çağrı Sağlam
İyi çekiyorsa, daha az gaza basarsın.. Daha az yakarsın..

Olumlu sonuç alacağını tahmin ediyorum..

Bence bir sure ayni basip arabamin tadini cikaririm :)

Yorum bağlantısı
Sinan Uzundumlu

Bu bahsedilen 1.56 , 1.75 tutarları güncel tutarlarmı :)

Bizim burda totalgaz 1.99, diğerleri 2.01 :/

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Bu bahsedilen 1.56 , 1.75 tutarları güncel tutarlarmı :crazy:

Bizim burda totalgaz 1.99, diğerleri 2.01 :/

Ankara-Aksaray böyle Sinan..

Aksaray'a gidip depo doldurup gelsem karlı çıkacağım nerdeyse :)

Yorum bağlantısı
Sinan Uzundumlu

Fark olduğunu biliyordum ama bu kadar olacağını tahmin etmemiştim abi.

Üzüldüm şimdi :/

Bana göre nerdeyse kafadan %25 kardasınız :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Fark olduğunu biliyordum ama bu kadar olacağını tahmin etmemiştim abi.

Üzüldüm şimdi :/

Bana göre nerdeyse kafadan %25 kardasınız :)

Ben de üzgünüm Sinan.. Çünkü ben de 1.90-2.00 aralığında lpg alanlardanım..

Yorum bağlantısı
Sinan Uzundumlu
(düzenlendi)

Benim anlamadığım Totalgazın kaliteli olmasına rağmen diğerlerinden azda olsa ucuz olması.

Totalgaz uzun yolda epey bi farkettiriyor.

tarihinde Sinan Uzundumlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Davut Tunacık
(düzenlendi)
Ankara-Aksaray böyle Sinan..

Aksaray'a gidip depo doldurup gelsem karlı çıkacağım nerdeyse :)

Mehmet bey ben Ankara ile Aksaray'ın tam ortasındayın ama burada lpg 1.97.Akaryakıt istasyonları aralarında anlaşıp fiyatları düşürmüyorlar.Yoksa dediğiniz gibi Ankara ucuz Aksaray ucuz Şereflikoçhisar pahalı

tarihinde Davut Tunac?k tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağrı Sağlam

Ankara'da Totalgaz 1.75'ten baslar. Zaten en pahali gaz 1.79 :)

Milangaz ise 1.55'ten baslar, en pahali 1.71'e gordum.

Ben hep bu iki markayi tercih ediyorum.

Yorum bağlantısı
Alphan Hazır

İzmirdede pek farklı değil fiyatlar .... en yüksek 1.95 en düşük 1.88 LPG ... birde total gaz ve milangazı hiç denemdim İzmirde yok gailba ...

Ben Shell ve BP den alıyorum ikiside aynı gibi Bp biraz daha iyi sanki

Yorum bağlantısı
Çağrı Sağlam
İzmirdede pek farklı değil fiyatlar .... en yüksek 1.95 en düşük 1.88 LPG ... birde total gaz ve milangazı hiç denemdim İzmirde yok gailba ...

Ben Shell ve BP den alıyorum ikiside aynı gibi Bp biraz daha iyi sanki

Milangaz ya da Totalgaz mutlaka vardir, bence denemelisiniz.

Yorum bağlantısı

aracımdaki sorun hala devam ediyor bayram nedeniyle ciddi yogunluktan dolayı ugraşamadım.compresyon testi yaptırcaktım ve carbon clean yaptırcaktım.randevuya gidemedim,bayram sonrasına kaldı.

21 litre lpg aldım 185km yol yaptım bu sürpriz oldu bana ama 90km uzun yol sayılır otobanda gittim.gerisi şehir içi.yinede gözlerim doldu diyebilirim.bayramda ne olucak bakalım.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
21 litre lpg aldım 185km yol yaptım bu sürpriz oldu bana ama 90km uzun yol sayılır otobanda gittim.gerisi şehir içi.yinede gözlerim doldu diyebilirim.bayramda ne olucak bakalım.

İyiymiş.. :D

Esas testler bayramda yapılacak galiba..

Uzun yola gidenlerinki tam uzun yol olacak.. Uzun yola gitmeyenlerinki de tam şehiş içi..

Yorum bağlantısı
İyiymiş.. :D

Esas testler bayramda yapılacak galiba..

Uzun yola gidenlerinki tam uzun yol olacak.. Uzun yola gitmeyenlerinki de tam şehiş içi..

katılıyorum test bayramı olucak :D

Yorum bağlantısı

total den, daha önce pek lpg almadım, bu bayram depoyu doldurup, yogun bayram trafiginde deniycem, gidecek ziyaret edilecek çok yer var (şehir içi) sonucu burdan yazarım.

Yorum bağlantısı
Alphan Hazır
aracımdaki sorun hala devam ediyor bayram nedeniyle ciddi yogunluktan dolayı ugraşamadım.compresyon testi yaptırcaktım ve carbon clean yaptırcaktım.randevuya gidemedim,bayram sonrasına kaldı.

21 litre ile 185km mesafeye sevindiniz mi ?

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

10litre lpg ile 50km yapınca 21litre lpg ile 185km yapınca seviniliyor.kadir durumu biliyorsun bujilerle alakası yok önceli patrçalarlada aynı idi.sevinmeyimde ne yapayım.çok yaktıgını biliyorum bu durum gelişme sayılır benim için.yine aynı km degerlerini bulucam sanırım.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağrı Sağlam
(düzenlendi)

33.5 lt, tamami sehirici hatta, sikca gidilen 1-2 km.lik yokuslu guzergahla, toplam 235 km.

13.7lt/100 km. yakit sarfiyati...

Bence cok hos :bravo:

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fatih Bayram
33.5 lt, tamami sehirici hatta, sikca gidilen 1-2 km.lik yokuslu guzergahla, toplam 235 km.

13.7lt/100 km. yakit sarfiyati...

Bence cok hos :bravo:

:bravo: ş.içi için iyi değerler.Otomatik+1500 kg+kullanım zevki için iyi değerler.

Bi ara sürekli ş.içi kısa mesafe kullandığım zaman 30 krş'a çıkmıştı,şu an aynen sizdeki değerler 25 krş.Ayrıyeten oksijen sensörüne bağlı motor arıza lambam yandığı halde.Bence makul,hatta iyi.

Motor arıza ışığı için baya bi MİLANO servisi gezdim,hepsinden aynı cevap geldi,fordlarda milano arıza ışığı yakıyor.

Yakmayan nasıl yakmıyo dediğimde milano ile ilgili olduğu cevabını aldım,boşuna serviste oksijen sensörünü değiştirip masraf yapma dendi,gene yakar dediler.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...