İçeriğe Yönlendir

Mondeo Mk2 - İlk Çalıştırma (marş) Sorunları ve Titreme

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

önder deli

kışın benim aracımda bir değirmen sesi peydah olmuştu. v kayışının iki gergi bilyasının sadece rulmanlarını değiştirip çözmüştük.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
HüseyinBülbül

arkadaşlar iyi günler

1994 model mondeo 2.0 glx aracımla 1 haftadır yaşadığım sıkıntıyı sizlerle paylaşmak istiyorum derdime yardımcı olabilecek varmıdır ; a

özellikle sabahları (aracın uzun saatler sonra ortalama 7-8 saat çalışmadığı) marş basıyor ancak motor çalışmıyor. bu işlemi en az 10 dk en çok 30 dk deniyorum hergün 15-20 kere marşa basıyorum ki çalışsın. çok zorluyorum çalışması için

3 - 4 tane ustaya götürdüm birisi benzin pompası dedi biri ateşleme dedi biri akü dedi hangisine güveneceğim bilmiyorum. deneme yanılma yöntemi çok para harcatıyor. 

ama araç çalışınca 2-3 saat sonra denesem bile araç çalışıyor. tek marşta sıkıntısız alıyor.

uzun süre yatınca çalışmıyor.

kafam çok karışık yardımcı olabilirmisiniz.

Yorum bağlantısı
Selim Kılınç

Kontağı çevirdiğimde hiç ses çıkmadı kaldım 2 saat bekledim kendiliğinden aldı çok şükür. Sökmesi çok sıkıntılı basit bir yerde değil Tofaşı arar oldum vallaha neyse Elektrikçide hallettim arkadaşlar marş motoru içi kömürün ikisi bitmiş.
2gw6cfn.jpg

Yorum bağlantısı

arkadaşlar iyi günler

1994 model mondeo 2.0 glx aracımla 1 haftadır yaşadığım sıkıntıyı sizlerle paylaşmak istiyorum derdime yardımcı olabilecek varmıdır ; a

özellikle sabahları (aracın uzun saatler sonra ortalama 7-8 saat çalışmadığı) marş basıyor ancak motor çalışmıyor. bu işlemi en az 10 dk en çok 30 dk deniyorum hergün 15-20 kere marşa basıyorum ki çalışsın. çok zorluyorum çalışması için

3 - 4 tane ustaya götürdüm birisi benzin pompası dedi biri ateşleme dedi biri akü dedi hangisine güveneceğim bilmiyorum. deneme yanılma yöntemi çok para harcatıyor.

ama araç çalışınca 2-3 saat sonra denesem bile araç çalışıyor. tek marşta sıkıntısız alıyor.

uzun süre yatınca çalışmıyor.

kafam çok karışık yardımcı olabilirmisiniz.

aracı stop etmeden en az 5 dk önce benzine alın biraz benzinde kullandıktan sonra o şekilde stop edin, bu şekilde yapınca sorun düzelmiş ise lpg enjektörleri arızalı dır, düzelmez ise ucuzdan pahalıya dogru değiştirin , buji sonra kablolar, bobin ve benzin pompası şeklinde.
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
HüseyinBülbül

aracı stop etmeden en az 5 dk önce benzine alın biraz benzinde kullandıktan sonra o şekilde stop edin, bu şekilde yapınca sorun düzelmiş ise lpg enjektörleri arızalı dır, düzelmez ise ucuzdan pahalıya dogru değiştirin , buji sonra kablolar, bobin ve benzin pompası şeklinde.

hiç gaz almadan sıfır gazla yani benzinle kullandım 1 hafta boyunca yine aynı problem

ancak geçen gün hemen hemen yarım depoya yakın benzin aldım 3-4 gün sıkıntı çıkarmadı benzin şu an var ama yine problem çıkarttı dün akşam

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Murat Yılmaz2
(düzenlendi)

Merhabalar,

Marş sorunu ile alakalı değil ama şöyle bir şey geçti başımdan. Aracımı 10 bin km bakımı yaptırmıştım. Sadece hava filtresini değişmemişlerdi, orj bulamadık demişlerdi temizleyip yerine takmışlar. Aracı aldığımda, ilk marşta çalışıyordu ama marş motoru 2-3 tur atınca. Öncesinde bu yoktu. Geçen haftalarda orj hava filtresi sipariş etmiştim. Dün fırsatım oldu taktım. Sonrasında marş durumu düzeldi.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

tarihinde MuratYilmaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
önder deli

bende de benzin az iken (bitmeye yakın) sabahları geç alıyor ama gün içinde tekrar sıkıntı çıkarmıyor. ta ki ertesi güne kadar. size tavsiyem lpg kitinizin acil durum çalıştırmasını öğrenerek direk lpg ile marş yaparak çalıştırın. eğer direk çalışır ise benzin ile ilgili durumlara yönelin. örneğin benzin basınç kaybediyor olabilir bir süre bekledikten sonra benzin basıncı düşüyordur. pompa yeterli basıncı sağlayamıyordur. deponuz yarım olsun ki sabahlar arası kıyas yaparak eksiğin nerede olduğunu bulun.

Yorum bağlantısı
Derviş Dursun

Benimde tek turda çalışırdı, şimdi iki bazen üç tura çıktı. Ellemiyorum, nerde tırt orda zırt :p

Yorum bağlantısı
Derviş Dursun

Sonunda Çözdük.Uzun bir süre sabahları çalışma sıkıntısı ve titreme ile mücadele ettikten sonra benim arabanın sorununu çözdük. bir çok usta bir çok farklı yorumlar yaptı. Kimisi ısı sensörü dedi, kimisi oksijen sensörü dedi. kimisi lpg dedi, kimisi de deneme yanılma yoluyla bulabiliriz dedi. Son bir şans başka bir ford ustası ise tanışıp arabamı bıraktım ve akşama beni aradı.

1. Aracın contası yanık değil ve kompresyon değerleri normal

2. Yakıt filtresi kontrol edildi ve pırıl pırıl, yakıt pompası basınç değerleri normal.

3. Bujiler ve ateşeleme bobini kontrol edildi değerler normal. ama bujilerimi değiştirdi. Bu araçta focus bujisi kullanmam gerektiğini söyledi.

Sonuç: Sorunun subaplardan olduğunu, bir şekilde açık kaldığını ve benim aracımdaki yağın kaç numara olduğunu sordu. ben 10w 40 deyince sorunun yağdan olduğunu ve kati suretle 5w30 kullanmam gerektiğini söyledi.

Yağını boşalttık ve akşama kadar içindeki yağın süzülmesini bekledik. 5w30 motorcraft marka yağ koyduk ve yağ filtresini de değiştirip, sabırla motorun soğumasını bekledik. Sabah büyük bir endişe ile marşa bastım ve motorun tek marşta hiç sarsılmadan gaz yeme sıkıntısı çekmeden çok güzel çalıştığını gördüm. mutluluğumu görmeliydiniz.

Hah işte konu bu. Benimde ilk başlarda tık diye hemen çalışırdı. Benim ustada 10.40 yağ olmalı dedi ve koydu. Ben 5.30 koydurmuştum onu boşalttı. Kadehlere dolar, ses yapmaya başlar ve motora zarar verir dedi. Sonra bujilerde focus bujisi çıktı dedi ve bosh normal mondeo bujisi taktı. Şimdi 2 yda 3 tur dönüp çalışıyor, bazende 2. marşta çalışıyor. Çalışırken ön göğüs resmen zangır zangır titriyor. Motorun sarsildigini hissediyorum. Yağı ne yapsam, degissem mi diyorum ama bir karar veremedim.
Yorum bağlantısı
Derviş Dursun

Acaba yağı biraz boşaltıp, üstüne 5.30 mu eklesem? Karıştırıp incelteyim biraz :D şaka maka belli bir km den sonra motorda aşınmalar olduğu için az daha kalın yağ konur dedi ustacıkım :) dip not; benim pistonlarda da hafif hafif aşınmalar başlamış dedi ama sık sık yağ değişiriz sorun olmaz dedi. Hadi bakalım okus pokus, ne yaparsın, nerelere gidersin. :başınıduvaravuranadamsmleyi

Yorum bağlantısı
Mehmet Çelebi

Acaba yağı biraz boşaltıp, üstüne 5.30 mu eklesem? Karıştırıp incelteyim biraz :D şaka maka belli bir km den sonra motorda aşınmalar olduğu için az daha kalın yağ konur dedi ustacıkım :) dip not; benim pistonlarda da hafif hafif aşınmalar başlamış dedi ama sık sık yağ değişiriz sorun olmaz dedi. Hadi bakalım okus pokus, ne yaparsın, nerelere gidersin. :başınıduvaravuranadamsmleyi

Valla Derviş senin ustaya uyduk 10 40 koyduk araba sapıttı gaz verince patlamalar sarsıntılı çalışması rolantinin düşmesi direksiyonu çevirdiğimde stop etmesi baya sorun çıktı gerçi hava filtresinin oraları söktü taktı birşeymi eksik yaptı bilmiyorum araştırmam lazım bakalım
Yorum bağlantısı
Derviş Dursun

Valla Derviş senin ustaya uyduk 10 40 koyduk araba sapıttı gaz verince patlamalar sarsıntılı çalışması rolantinin düşmesi direksiyonu çevirdiğimde stop etmesi baya sorun çıktı gerçi hava filtresinin oraları söktü taktı birşeymi eksik yaptı bilmiyorum araştırmam lazım bakalım

Abi hava akismetresinin kablusu tam oturmuş mu, bide filtreden kelebeğe giden hortumun altinda bi Sensör var onun kablosu takili mi bi kontrol et istersen. Başka yere de dokunamazlar diye düşünüyorum
Yorum bağlantısı
Derviş Dursun

Bide motorun sesi çalışması nasıl oldu.ufakta olsa bi değişiklik var mı

Yorum bağlantısı
Mehmet Çelebi

Bide motorun sesi çalışması nasıl oldu.ufakta olsa bi değişiklik var mı

O kabloları taktıkda bi yerden havamı alıyor bakıcam artık çalışma aynı ses gene var bir kaç gün gez oturur dedi işler yoğun ilgilenemedim dertsiz başımıza dertmi açtık bilemiyorum
Yorum bağlantısı
Derviş Dursun

O kabloları taktıkda bi yerden havamı alıyor bakıcam artık çalışma aynı ses gene var bir kaç gün gez oturur dedi işler yoğun ilgilenemedim dertsiz başımıza dertmi açtık bilemiyorum

Abi inşallah büyük bişey değildir ya. Buji kablolarını bobinden çıkarıp etmiş olabilir, tam oturmamış olabilir. Ayrıca biraz dene bakalım nolacak. Abi sen bundan önce ne yağ kullanmıştın, onu kullanınca bi sıkıntı yarattı mı o yağ? Yani 5.30 mu 10.40 mı vardı öncesinde
Yorum bağlantısı
Mehmet Çelebi

Abi inşallah büyük bişey değildir ya. Buji kablolarını bobinden çıkarıp etmiş olabilir, tam oturmamış olabilir. Ayrıca biraz dene bakalım nolacak. Abi sen bundan önce ne yağ kullanmıştın, onu kullanınca bi sıkıntı yarattı mı o yağ? Yani 5.30 mu 10.40 mı vardı öncesinde

Yarın bakıcam derdi neymiş, 3000 km önce değiştim motocraft 5.30 soğukken o sesten başka bir problemim yoktu gaza bastınmı uçuyordu meret
Yorum bağlantısı
Derviş Dursun

Hadi ya. Benle görüştü yağdan sonra o sesin başladığını söylemişsin ona, bana öyle dedi. Kadehler ince yağdan vurmaya başlamış, bu yağlada düzelmezse üst kapağı açılması lazım falan dedi ama gerek yok abi. Yağ konusu benimde kafamı çok karıştırdı. Acaba yağdan mı yaşadım bunca sorunu. Aldığım kişiye sordum, o hele hiç yağını değişmemiş. 8 ay binmiş üstelik mal adam. Değişsek mi yağları diyorum ben abi

Alınca 5.30 koydurdum, onu değiştirdi 10.40 koydu, sonra üst kapak açıldı kapandı tekrar yeni yag kondu. Bunuda değişirsem 2 ayda 4. yağ olacak bu. Yağa çalıştım resmen :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Çelebi

Hadi ya. Benle görüştü yağdan sonra o sesin başladığını söylemişsin ona, bana öyle dedi. Kadehler ince yağdan vurmaya başlamış, bu yağlada düzelmezse üst kapağı açılması lazım falan dedi ama gerek yok abi. Yağ konusu benimde kafamı çok karıştırdı. Acaba yağdan mı yaşadım bunca sorunu. Aldığım kişiye sordum, o hele hiç yağını değişmemiş. 8 ay binmiş üstelik mal adam. Değişsek mi yağları diyorum ben abi

Alınca 5.30 koydurdum, onu değiştirdi 10.40 koydu, sonra üst kapak açıldı kapandı tekrar yeni yag kondu. Bunuda değişirsem 2 ayda 4. yağ olacak bu. Yağa çalıştım resmen :)

Valla benimde kafam karıştı yarın biraz kurcalayayım düzelmezse yağı değiştiricem artık, motoru açtırmam problem çıkana kadar devam, senide söyledi yeni yağı değişmişsin keşke bidona koyup alsaymışsın yazık olmuş, yağdan önca sende problem varmıydı
Yorum bağlantısı
Derviş Dursun

Valla benimde kafam karıştı yarın biraz kurcalayayım düzelmezse yağı değiştiricem artık, motoru açtırmam problem çıkana kadar devam, senide söyledi yeni yağı değişmişsin keşke bidona koyup alsaymışsın yazık olmuş, yağdan önca sende problem varmıydı

Abi motor tık diye tek çevirmede çalışırdı. Şimdi yine tek çevirmede alıyor ama 2 3 turdan sonra alıyor. Bazende ilkinde almıyor 2. de alıyor. Olmadı başka bir ustaya gösterelim bilemedim. En azından fikir sahibi oluruz. Bu arada senin tesisattan bahsetti çoğu yeri izole gerekiyor dedi. Oynadı mı bir yeriyle falan. Kablolar sıkıntı yaratmadı inşallah.
Yorum bağlantısı
Mehmet Çelebi
(düzenlendi)

Abi motor tık diye tek çevirmede çalışırdı. Şimdi yine tek çevirmede alıyor ama 2 3 turdan sonra alıyor. Bazende ilkinde almıyor 2. de alıyor. Olmadı başka bir ustaya gösterelim bilemedim. En azından fikir sahibi oluruz. Bu arada senin tesisattan bahsetti çoğu yeri izole gerekiyor dedi. Oynadı mı bir yeriyle falan. Kablolar sıkıntı yaratmadı inşallah.

Senin çalışma olayı yağdan olduğunu zannetmiyorum soğukken benimde tek seferde çalışmıyor motor sıcakken kontağı çevirmemle çalışması bir oluyor

Bugün söktüm hava filtresinin oraları kabloları kontrol ettim taktım bujinin biri hafif gevşekti yerine oturttum sersemliği gitti turlayamadım bi gezip bakıyim fark varmı

tarihinde MehmetÇelebi tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Derviş Dursun

Senin çalışma olayı yağdan olduğunu zannetmiyorum soğukken benimde tek seferde çalışmıyor motor sıcakken kontağı çevirmemle çalışması bir oluyor

Bugün söktüm hava filtresinin oraları kabloları kontrol ettim taktım bujinin biri hafif gevşekti yerine oturttum sersemliği gitti turlayamadım bi gezip bakıyim fark varmı

Abi sıcakkende yine 2 3 turda ancak çalışıyor. İlk çalışma şeklini biliyorum çünkü. Dediğim gibi muhtemelen kablolarda falan gevşeklik vardır. Herşeyi güzelce otuttur yerine bi tur at bakalım bekliyorum abi
Yorum bağlantısı
Derviş Dursun

Benzin pompasi kontrol edildi mi Derviş?

pompadan olduğunu sanmıyorum kardeşim, pompa sağlam. daha önce böyle değildi. ya yağ yoğun geliyor pistonlar ilk harekette zorlanıyor ya da buji ve kablolarda bi iş var. bu sorun değilde inşallah tekleme olayı hallolur. gerisini pek önemsemiyorum hani :(

Yorum bağlantısı
Mehmet Çelebi

pompadan olduğunu sanmıyorum kardeşim, pompa sağlam. daha önce böyle değildi. ya yağ yoğun geliyor pistonlar ilk harekette zorlanıyor ya da buji ve kablolarda bi iş var. bu sorun değilde inşallah tekleme olayı hallolur. gerisini pek önemsemiyorum hani :(

Bujiler eskimi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...