Mehmet Ali Karakaya 23 Ocak 2015 Paylaş 23 Ocak 2015 99 mondeo da röle ben de taktırmıştım. Ama iyi bir lpg ustası sökmemi isteyince söktürdüm. Röle sıralı sistem olmayan araçlar için uygunmuş. Bizim araçlarda faydadan çok zararı olur dediler. 1 Yorum bağlantısı
Uğur Bağcı 5 Mart 2015 Paylaş 5 Mart 2015 Mrb sevgili Ford severler 99 model 2.0 mondeomda var aracımın sıkıntısı benzinde çalışır iken 3000 devire kadar parıltılı bir şekilde çalışıyor lpg de ise hiçbir sıkıntı yok benzin deposunu çeyrek deponun altına indirmem bir gün değişiklik olsun diye aracı benzine alarak birazda devirli olarak sürdüm aracımı çeyrek deponun yarısına yaklaşınca arabada sanki silkeleme yapar gibi sarsıntı oldu aracımı tekrar tüpe alarak sıkıntısı bir şekilde yoluma devam ettim.yakıt alırken benzinide yarım depoya tamamladım belki deponun içindeki yakıtın oktanı düşmüştür o yüzden patırtılı çalışıyordur diye fakat hala aynı aracın sarsıntısı arabanın içinde iken bile rahatsız ediyor sizce ne olabilir bu dert. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 5 Mart 2015 Paylaş 5 Mart 2015 Mrb sevgili Ford severler 99 model 2.0 mondeomda var aracımın sıkıntısı benzinde çalışır iken 3000 devire kadar parıltılı bir şekilde çalışıyor lpg de ise hiçbir sıkıntı yok benzin deposunu çeyrek deponun altına indirmem bir gün değişiklik olsun diye aracı benzine alarak birazda devirli olarak sürdüm aracımı çeyrek deponun yarısına yaklaşınca arabada sanki silkeleme yapar gibi sarsıntı oldu aracımı tekrar tüpe alarak sıkıntısı bir şekilde yoluma devam ettim.yakıt alırken benzinide yarım depoya tamamladım belki deponun içindeki yakıtın oktanı düşmüştür o yüzden patırtılı çalışıyordur diye fakat hala aynı aracın sarsıntısı arabanın içinde iken bile rahatsız ediyor sizce ne olabilir bu dert. Benzinde ve LPG de ikisindedemi yapıyor? İkisinde de yapıyorsa ateşleme sistemine bakılmalı. En başta bobin kontrol edilmeli. Yok sadece benzinde yapıyorsa LPG de geçiyorsa benzin pompası kontrol edilmeli. Yorum bağlantısı
Uğur Bağcı 5 Mart 2015 Paylaş 5 Mart 2015 Benzinde ve LPG de ikisindedemi yapıyor? İkisinde de yapıyorsa ateşleme sistemine bakılmalı. En başta bobin kontrol edilmeli. Yok sadece benzinde yapıyorsa LPG de geçiyorsa benzin pompası kontrol edilmeli. Sadece.benzinde yapıyor 1 ay öncesinde buji ve bobin değişti kablolar iyi diye değiştirmedi. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 5 Mart 2015 Paylaş 5 Mart 2015 Sadece.benzinde yapıyor 1 ay öncesinde buji ve bobin değişti kablolar iyi diye değiştirmedi.Sadece benzinde yapıyorsa Benzin pompası Benzin filtresi Enjektörler Kontrol edilmeli Yorum bağlantısı
Uğur Bağcı 5 Mart 2015 Paylaş 5 Mart 2015 Sadece benzinde yapıyorsa Benzin pompası Benzin filtresi Enjektörler Kontrol edilmeli Abi penzin pompası ve filtresi 10 ay önce değişmişti eğer bozulmadıysa. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 5 Mart 2015 Paylaş 5 Mart 2015 Abi penzin pompası ve filtresi 10 ay önce değişmişti eğer bozulmadıysa.Aynı araçta 3 tane pompa denendi 5. Pompa çalıştı. Test etmek zor değil baktırın derim. Yorum bağlantısı
Uğur Bağcı 5 Mart 2015 Paylaş 5 Mart 2015 Aynı araçta 3 tane pompa denendi 5. Pompa çalıştı. Test etmek zor değil baktırın derim.Teşekkür ederim ustadan uzun süredir pompan yan sanayi sesli çalışıor motoru besleyemiyor yorumu oluyordu bende o An için sıkıntı yok diye pek önemsememiştim :-D tahmini ne kadardır benzin pımpasının yenisi mehmet abi Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 5 Mart 2015 Paylaş 5 Mart 2015 Teşekkür ederim ustadan uzun süredir pompan yan sanayi sesli çalışıor motoru besleyemiyor yorumu oluyordu bende o An için sıkıntı yok diye pek önemsememiştim :-D tahmini ne kadardır benzin pımpasının yenisi mehmet abiYansanayi ise kesinlikle kontrol edin. Usta da öyle demişse [emoji106][emoji106] Yorum bağlantısı
Misafir 7 Mart 2015 Paylaş 7 Mart 2015 Teşekkür ederim ustadan uzun süredir pompan yan sanayi sesli çalışıor motoru besleyemiyor yorumu oluyordu bende o An için sıkıntı yok diye pek önemsememiştim :-D tahmini ne kadardır benzin pımpasının yenisi mehmet abi Orjinali şamandırayla birlikte satılıyor ve 300-400 arası diye biliyorum. Benim de aracın pompası değişirken dışı metalik gri olan 3 tane bosch marka denendi ve hiçbiri çalışmadı. En son idarelik BSG marka takıldı ama 2 hafta sonra araç benzinde zangır zangır titremeye başladı. Garantisiyle uğraşmadan direk alttaki linkten sipariş verdim. Orjinali ile aynı renkte ama üzerinden çıkanda marka yoktu. Bunu aldım ve değiştim çok şükür 2 aydır bir problem yok. https://www.bu firman?n reklam?na izin vermiyoruz..com.tr/mondeo-depo-ici-yakit-pompasi-19932000-pid-11179.html Yorum bağlantısı
Uğur Bağcı 7 Mart 2015 Paylaş 7 Mart 2015 Orjinali şamandırayla birlikte satılıyor ve 300-400 arası diye biliyorum. Benim de aracın pompası değişirken dışı metalik gri olan 3 tane bosch marka denendi ve hiçbiri çalışmadı. En son idarelik BSG marka takıldı ama 2 hafta sonra araç benzinde zangır zangır titremeye başladı. Garantisiyle uğraşmadan direk alttaki linkten sipariş verdim. Orjinali ile aynı renkte ama üzerinden çıkanda marka yoktu. Bunu aldım ve değiştim çok şükür 2 aydır bir problem yok. https://www.bu firman?n reklam?na izin vermiyoruz..com.tr/mondeo-depo-ici-yakit-pompasi-19932000-pid-11179.html Komple şamandıra ile değişim şart mı yoksa sadece pompası değiştirmek iş görür mü bide benim araç 99 model motor farklı oluyor galiba linkteki pompa uyum sağlar mı. Yorum bağlantısı
Misafir 7 Mart 2015 Paylaş 7 Mart 2015 Sadece pompayı değiştirmek yeterli. Pompalar aynıdır diye biliyorum ancak yine de arayın bir sorun isterseniz. Yorum bağlantısı
Uğur Bağcı 7 Mart 2015 Paylaş 7 Mart 2015 Sadece pompayı değiştirmek yeterli. Pompalar aynıdır diye biliyorum ancak yine de arayın bir sorun isterseniz.Bu pompalar 1 seneye yakın zamanda bozulur mu bide araç benzinde iken pompanın sesini aracın içinde duyuyormusunuz. Yorum bağlantısı
Misafir 7 Mart 2015 Paylaş 7 Mart 2015 Bu pompalar 1 seneye yakın zamanda bozulur mu bide araç benzinde iken pompanın sesini aracın içinde duyuyormusunuz.Ilk marsa basmadan kontagi actiginizda her pompanin sesi duyulur ama sonra duyulmuyor. Mehmet Ozyurek abi bir sene sonra bozuluyor demişti ama orjinalini bulamadigim icin mecburen aldim sansa artik. Zaten pompa olmeden önce titreme vs yaparak ben gidiyorum diyor. Yorum bağlantısı
Uğur Bağcı 7 Mart 2015 Paylaş 7 Mart 2015 Ilk marsa basmadan kontagi actiginizda her pompanin sesi duyulur ama sonra duyulmuyor. Mehmet Ozyurek abi bir sene sonra bozuluyor demişti ama orjinalini bulamadigim icin mecburen aldim sansa artik. Zaten pompa olmeden önce titreme vs yaparak ben gidiyorum diyor.Bu gün farkına vardım rolanti ile 1500 devire kadar resmen aracın göğüs kısmını titretiyor fakat 1500 devinden sonra titremeden eser yok bide benzinde iken pompanın sesi sürekli duyuluyor. Yorum bağlantısı
Misafir 7 Mart 2015 Paylaş 7 Mart 2015 Bu gün farkına vardım rolanti ile 1500 devire kadar resmen aracın göğüs kısmını titretiyor fakat 1500 devinden sonra titremeden eser yok bide benzinde iken pompanın sesi sürekli duyuluyor. Ben çalışırken duymuyorum benzinde de. Bende de aynı şekilde 2000 devir civarlarında ve sonrasında titreme yapmıyordu. Ama değişince düzeldi. Yorum bağlantısı
Uğur Bağcı 23 Mayıs 2015 Paylaş 23 Mayıs 2015 Soruna el attım Son 2-3 gündür benzin pompası değişti dış rengi metalik renk olan bir pompa taktık çıkan parça altın rengine benzer bir renkidi parçacı sarı renk olanlardan alma orijinal ürün bu dedi onu taktık sorun gitmedi enjektörler söküldü 3. Enjektör tıkalıydı temizliğe gitti açılmamış mecbur yenisini aldık benzindeki sorun halloldu fakat araç ilk çalışırken sanki 1 saniyeye yakın geç marşlıyor gibi Yorum bağlantısı
İlhan Kol 15 Kasım 2015 Paylaş 15 Kasım 2015 merhaba arkadaşlar benim araç son birkaç haftadır ilk çalıştırma esnasında marş motoru çalışmaya devam eder gibi 3 4 saniye devam eden bir ses geliyor çıkırrr diye bir ses sonra kesiyor sesi. dağılmış bilya sesi gibi acaba marş motorumu yoksa volan dişlisi ilemi alakalıdır. Yorum bağlantısı
Misafir 16 Şubat 2016 Paylaş 16 Şubat 2016 Aksam aksam arac sapitti. Ilk marsi alirken gaza basmadan calisir gibi yapip stop ediyor. Eger gaza basarak calistirirsam calisiyor ama lpgye gecmesini de beklesem lpgde de benzinde de gazi biraktigim an stop ediyor. Rolanti valfi coktandir beni degistir uyarisi veriyordu tamamen ölmüş olabilir mi? Yorum bağlantısı
Hasen Kara 21 Nisan 2016 Paylaş 21 Nisan 2016 Aksam aksam arac sapitti. Ilk marsi alirken gaza basmadan calisir gibi yapip stop ediyor. Eger gaza basarak calistirirsam calisiyor ama lpgye gecmesini de beklesem lpgde de benzinde de gazi biraktigim an stop ediyor. Rolanti valfi coktandir beni degistir uyarisi veriyordu tamamen ölmüş olabilir mi? Yunus hocam halledebildin mi problemi? 2 ay geçmiş aradan ama... Yorum bağlantısı
Misafir 21 Nisan 2016 Paylaş 21 Nisan 2016 Yunus hocam halledebildin mi problemi? 2 ay geçmiş aradan ama... Soruna imzamdaki konuda değindim. Beyin rölanti valfine eksi gücü göndermiyormuş. Beyin değişti. Sorun halloldu. Yorum bağlantısı
Akif uzun 5 Mayıs 2016 Paylaş 5 Mayıs 2016 Aracimi iki yildir kullaniyorum..bir hafta öncesine kadar tek marşta salisesinde çalışan arabam.1 hafta önce ilk defa 2 defa gıy gıy yaparak çalıştı..ve bu her sabah dahada cansizlasti...5-6gün boyle yaptı ve dikkatimi cekti..dun arabayi hic kullanmamistim bugün marşa bastim 3 defa giy giy yapti ve çalışmadı kapatip bidaha bastim.bu sefer tik tik tik.. sadece isiklar belirebildi yani hic çalışamadi..sonra aku tavsiyesiyle calistirdik.. bunun sebebi ne olabilir.. bu arada akünün gostergesine baktim calistirmadan önce yesildi ici.. yani sarjli diyo.. sizce ne olmus olabilir.. simdidem teşekkürler.. Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar 7 Mayıs 2016 Paylaş 7 Mayıs 2016 Aracimi iki yildir kullaniyorum..bir hafta öncesine kadar tek marşta salisesinde çalışan arabam.1 hafta önce ilk defa 2 defa gıy gıy yaparak çalıştı..ve bu her sabah dahada cansizlasti...5-6gün boyle yaptı ve dikkatimi cekti..dun arabayi hic kullanmamistim bugün marşa bastim 3 defa giy giy yapti ve çalışmadı kapatip bidaha bastim.bu sefer tik tik tik.. sadece isiklar belirebildi yani hic çalışamadi..sonra aku tavsiyesiyle calistirdik.. bunun sebebi ne olabilir.. bu arada akünün gostergesine baktim calistirmadan önce yesildi ici.. yani sarjli diyo.. sizce ne olmus olabilir.. simdidem teşekkürler.. Sorun yine de aküden kaynaklı gibi görünüyor.Başka bir aküyle deneyin. Bu arada benimde bir sorunum var.Aracın çalışmasında sıkıntı yok.Lpg ye geçerken vuruntulu bir şekilde geçiyor bazen. Normal hızlarda seyrederken eğer 2000 devir altındaysa hafif sarsıntılı yol alıyorum.Deviri yükseltip devam edersem sıkıntı ortadan kalkıyor. Birde aracın egzos sesi biraz boğuk gibi çıkıyor.Sanki lpg kalitesi kötü gibi bir izlenim uyandırdı. Görüşü olan var mı? Yorum bağlantısı
Mehmet Eren 30 Haziran 2016 Paylaş 30 Haziran 2016 Merhabalar konu açmadan buraya yazayım dedim. Mondeoyu son bir kaç gündür ilk çalıştırdığım 1-2 dakkika esnasında gıcırtı sesi geliyor. Hani eski ford transitlerden gelen cinsten. Gaz verdikçe ses artıyor zamanla kayboluyor. Detaylı araştımadan önce konu altına yazayım dedim. Basit ve bilindik bir şeydi sanırım. Ne yapacağız ? Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu 30 Haziran 2016 Paylaş 30 Haziran 2016 Gergi bilyasından yapıyor olabilir. V kayış ve gergi bilyası değişecek. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts