Murat Özkök 21 Ağustos 2012 Paylaş 21 Ağustos 2012 (düzenlendi) Denemekte yarar var 21 Ağustos 2012 tarihinde Murat Özkök tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Özkök 21 Ağustos 2012 Paylaş 21 Ağustos 2012 Selamlar,benim 97 model mondeo ghia aracım var. Araba 2 yıldır bende. Bazı enterasanlıklar yaşıyorum şöyleki, araba, yaz günlerinde marşa bastığımda ateşlemeyi yapıyor, fakat sonra teklemeye başlıyor ve gaz vermezsem stop ediyor. Kış aylarında iste tam tersi, ilk marşta yüksek bir devirle çalışmaya devam ediyor. Bu durumu ustaya anlattığımda, benzin deposuna bir katkı maddesi koyduk, benzin pompasını değiştirdik. Aracın çekişi benzinde çok iyi oldu ama ilk çalıştırma sırasındaki sıkıntı devam ediyor, gaza geçtiğinde ise araba adeta kendini buluyor, nefes alıyor diyebilirim. Bir de benzinde çalışırken, özellikle ani yavaşlamalarda ve durma sırasında araç hemen stop ediyor. Bunu gaz da kullanırken yapmıyor. Bu arıza durumu ile ilgili fikir alabileceğim arkadaşlar, abiler olursa memmun olurum, teşekkür ederim... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 21 Ağustos 2012 Yazar Paylaş 21 Ağustos 2012 % 99 lpg kalibrasyonunuz bozuk... Tespit için, aracı 100 km falan sadece benzinde kullanıp 100 km sonunda test edin.. Muhtemelen düzelecektir.. Eğer böyle olursa, aracınız lpg'de iken fakir karışımda çalışıyor demektir.. Ne alakası var, araç lpg de düzgün, benzinde bozuk çalışıyor demeyin.. Uzun hikaye ama, bu böyledir.. Yorum bağlantısı
Murat Özkök 22 Ağustos 2012 Paylaş 22 Ağustos 2012 % 99 lpg kalibrasyonunuz bozuk... Tespit için, aracı 100 km falan sadece benzinde kullanıp 100 km sonunda test edin.. Muhtemelen düzelecektir.. Eğer böyle olursa, aracınız lpg'de iken fakir karışımda çalışıyor demektir.. Ne alakası var, araç lpg de düzgün, benzinde bozuk çalışıyor demeyin.. Uzun hikaye ama, bu böyledir.. Teşekkür ederim Mehmet abi, ustamda öyle dedi, hatta bir depo benzinde git dedi. Geçen gün uzun yolda yaklaşık 150,200 km benzinde gittim. Fakat bir değişiklik olmadı, ama lpg kalibrasyonuna baktırmadım. Kalibrasyon dediğimiz olay formatla aynı mıdır acaba? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 22 Ağustos 2012 Yazar Paylaş 22 Ağustos 2012 Kalibrasyon format değildir.. Yazıcıyı, ses kartını, ekran kartını tanıtmaktır... 150-200 km benzinde kullanmanız yeterlidir... Bu mesafeden sonra lpg ye hiç geçmeden ertesi sabah benzinde araç yine sorunlu çalıştı ise, subaplarınız bozuktur... Yorum bağlantısı
Hakan Ulutaşlı 13 Ekim 2012 Paylaş 13 Ekim 2012 dün iş çıkışı kötü bir sürprizle karşılaştım. aracım çalışmadı. çekici çağırıp servise götürdüm. serviste aküyü kontrol ettiler akü sağlam çıktı. usta muhtemelen marş motorundan dedi.eğer marş motorundan ise parçasını bulmak zor ve parçası pahalıdır dediler. tahmini 700 civarı bir fiyat söylediler. daha önce bir kaç kez ikinci marşta çalıştı araba. bugün araştıracaklar. evde servisin telefonunu bekliyorum.umarım ucuz bir problemdir. Yorum bağlantısı
Hakan Ulutaşlı 13 Ekim 2012 Paylaş 13 Ekim 2012 servisten aracı aldım. sorun marş motorundaymış. marş motorunun kömürü bitmiş. şans eseri sanayiden gerekli parça bulunup marş motoru tamir edildi. bana toplam maliyeti 100 tl çekici+ 120 tl yedek parça + 75 tl işçilik = 295 tl. araç bayram harçlığı aldı benden. Yorum bağlantısı
İlhan Kol 13 Ekim 2012 Paylaş 13 Ekim 2012 eğer aracı vurdurarak çalıştırıp oto elektrikçiye götürebilseydin sadece kömür değiştirmeyi 50 ile 80 arası yapabiliyorlardı sağlık olsun. şansına küs ... Yorum bağlantısı
Hakan Ulutaşlı 14 Ekim 2012 Paylaş 14 Ekim 2012 araç otomatik. o şekilde çalıştırma şansım yoktu. yaşadığım yerde sadece yetkili servise güvenebiliyorum maalesef. başka şansım yok. bu modellerden anlayan özel servis yok. Yorum bağlantısı
Osman Bilgin 14 Ekim 2012 Paylaş 14 Ekim 2012 aynı sorun bende de var, benzin göstergesi bozulmuş bende farketmedim, benzin bitmiş marşa basıyorum almıyor basıyorum almıyor, orasına bakıyorum burasına bakıyorum bir sorun yok basıyorum almıyor sonunda hava sesşni duyuunca benzin gostergesininde uzun zamandır sabit oldugunu farkedince gittim benzin aldım çalışdı, o günden sonra "bazen" sarısıntılı çalışıyor gaza basıp çekince düzeliyor. benzin yememe gibi bir şey mi? pislikler yüzünden mi? pompadan mı bilemedim, sürekli değil bazen yapıyor gaza basınca düzeliyor. uzun yol yapıp durdukdan bir kac saat sonrada sarsıntılı çalışıyor, yani motor sıcakken de yapıyor. pompadan olsa her zaman yapardı di mi? Yorum bağlantısı
İlhan Kol 15 Ekim 2012 Paylaş 15 Ekim 2012 araç otomatik. o şekilde çalıştırma şansım yoktu. yaşadığım yerde sadece yetkili servise güvenebiliyorum maalesef. başka şansım yok. bu modellerden anlayan özel servis yok. o zaman haklısın anlaması önemli tabi.. Yorum bağlantısı
Misafir 16 Ekim 2012 Paylaş 16 Ekim 2012 (düzenlendi) araç otomatik. o şekilde çalıştırma şansım yoktu. yaşadığım yerde sadece yetkili servise güvenebiliyorum maalesef. başka şansım yok. bu modellerden anlayan özel servis yok. Hakan bey size küçük bir tüyo vermek istedim.Benim de aynı sorun başıma gelmişti ve araç çalışmamıştı.bu durumda aracı vurdurarak çalıştıramadığınız için yapabileceğiniz şey elinize ingiliz anahtarı ya da küçük bir çekiç alıp gaz kelebeği ile hava filtresi arasındaki büyük hortumun arkasından elinizi dirseğinize kadar aşağıya uzatıp marş motoruna(baktığınızda motor kulağının biraz aşağısında kalır) hafifçe birkaç kez vurmanız ve sonrasında marşa basıp çalıştırmanız.Eğer mümkünse siz marş motoruna ufak vuruşlar yaparken başka bir kişi de bu arada marşa basarsa işiniz daha kolay olacaktır.ben bu şekilde çalıştırarak sanayiye gittim ve 40tl ye kömür ve burçlarını değiştirerek çözüm buldum.Tabi marş motorunu sökmeleri biraz ızdırap oldu onlar için 16 Ekim 2012 tarihinde Bahadır Demir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Osman Bilgin 22 Ekim 2012 Paylaş 22 Ekim 2012 özelikle uzun yol yaptıkdan sonra motor sıcakken ve sogukken benzin yememe yada 3 silindir çalışıyormuş gibi sarsılıyor pat pat yapıyor. gaza basdıp bir kc sn sonra duzeliyor. kontagı kapatıp tekrar basınca hic sorun olmadan çalışıyor. Yorum bağlantısı
Muhammet Sarıçam 14 Kasım 2012 Paylaş 14 Kasım 2012 Sıralı sistem lpg'de iki üç defa dönen marş benzindeyken hemen alıyor. Bunun sebebini bir türlü öğrenemiyorum. Sıralı sistemlerde zaten benzinde çalışmıyormu araba? Neden normal benzine alınca daha çabuk çalışıyoru da düğmeden lpgye alınca geç çalışıyor? Yorum bağlantısı
İlhan Kol 2 Mart 2013 Paylaş 2 Mart 2013 meraba arkadaşlar benim araç 3 gün yattıktan sonra kontağı çevirip çalıştırmak istediğimde çat çat diye ses yapıyor marş basmıyor .biraz bekledikten sonra marş motoru ağır ağır dönüyor ve marş alıyor.farları yaktığımda normal yanıyor araç çalışmazken.akü yeni bunu arada bir yapıyor her zaman değil acaba neden olabilir.? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Mart 2013 Paylaş 21 Mart 2013 akü de kömrü olmazi, marşda olur, ancak ; bunları yaparken silecekler çalışmıyor ise, marş dişlisi, ileri gitmiyor olaiblir, otomaitk arızalı olabilir? elektrikçiye baktırın hala marş basıyorken Yorum bağlantısı
Fatih Karaot 27 Mart 2013 Paylaş 27 Mart 2013 Ana kontağı çevirdiğimizde -atiker marka lpg- lpg benzin göstergesinde hiç ışık yanmıyor,araç çalışmıyor.Ne dersiniz? Yorum bağlantısı
Fatih Karaot 27 Mart 2013 Paylaş 27 Mart 2013 Bu arada immo ışığı ilk marştan sonra sürekli göz kırpıyor,bu ışığın normal ve anormal hali nasıldır acaba? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 30 Mart 2013 Paylaş 30 Mart 2013 marşa bastık motor çalıştı, lamba sönmeli? Yorum bağlantısı
Fatih Karaot 31 Mart 2013 Paylaş 31 Mart 2013 Sorunu ilahi yardımla çözmüş bulunmaktayım,direksiyon altındaki sigorta kutusuna giren soketlerden biri tam oturmamış,bu arada ne kadar sigorta ,röle v.s varsa değiştirdim ,söktüm taktım.(tüp göstergesinin elektriği yoksa soket çıkmıştır Yorum bağlantısı
Osman Bilgin 17 Nisan 2013 Paylaş 17 Nisan 2013 çözüm bulanlar paylaşmadılar mı? benim araba 3 gündür su motoru gibi çalışmaya başladı zor çalışıyor 3 siilindirde çalışıyor gibi zorlanıyor gaza yüklenince 10-15 sn sonra tam olarak çalışmaya başlıyor, sanayi yolu göründü. Yorum bağlantısı
Hamdi Gökhan Atasoy 17 Nisan 2013 Paylaş 17 Nisan 2013 bujidir , buji , bujiler , buji kabloları , bobin ve bobine elektrik veren kablo soketler , (bobine gelen kablo erimiş kısa devre olmuştu benzer bir sorunlar çıkmıştı tekleme , rastgele gaz yeme vb.) tüm bunlar sağlamsa i enjektörlere bakılmalı , boğaz temizliği yapılmalı kolay gelsin 1 Yorum bağlantısı
Osman Bilgin 17 Nisan 2013 Paylaş 17 Nisan 2013 sağol Abim ama ilk 10-15 sn yapıyor sonra gaza yüklenince düzeliyor, sizin saydıklarınızda sürekli olmaz mı? ayrıca buji ve bobinler daha 1000 km civarındadır boğaz kelebeği orjinali ile geçen sene almışdım, ben kısacası motordan şüpheleniyorum kapakda bir sıkıntı yoktur İnşallah. Yorum bağlantısı
Recommended Posts