İçeriğe Yönlendir

Fusion`da Parça Kalitesi


Halil Yıldırım

Recommended Posts

Halil Yıldırım
(düzenlendi)

mayıs 2008 de Fusion almaya karar verdim ve aldım. Kullanmaya başladıkça tepit ettiğim imalat hatalarını sizlerle paylaşmak istedim.

1. Dikiz aynası sağ görüş açısını çok kapatıyor. özellikle dar ve sağa keskin virajlı yollarda sağ tarafınıza olan görüş hakimiyetinizi oldukça azaltıyor ve dikiz aynasinin arkadan aldığı görüntü ile yolun görüntüsü dikkat karmaşası yaratıyor.

2. Arka frenler disk degil kampana fren olduğu için aracı dik bir yola arkasi inişe gelecek şekilde parkederseniz el freninin tutması oldukca zayif ve eğer vitese takmadan el freninde bırakırsaniz arabaniz siz geri döndüğünüzde yerinde olmayabilir.

3. Araba ile stabilize yolda gitmişseniz yandınız. Yoldan çok fazla toz kaldırıyor (altı yuksek olmasindan olabilir) ve bu toz arabanın içine girebiliyor. Hava akimindan dolayı toz içeri bi şekilde giriyor.

4. On kapilarin alt kısmında kapının dengeli kapanmasi için bulunan lastik tampon çok iyi takılı değil ve düşüp kaybolabiliyor. Bu lastik tampon olmazsa rabanın kapisinin kapanma sesi bile değişik oluyor ve üst kısımdan hafif geri sarkma yapıyor. Bu lastik tampon ford yedek parçacısında (özel) bulunmuyor. ve bulunamayağını söylüyorlar. Çaresini tofaş arabaların sipiral şeklindeki kaput lastiginden kesip arkasini biraz oyarak taktim fena çözüm olmadı. Ama arabanın orjinalliği gitti.

5. Arka tampon reflektorleri kendiliğinden düşüp kayboluyor. O kadar kötü montaj edilmişki elinizle bile çok rahat çıkarılabiliyor. Adeta bir elektrik prizine fiş takıp çıkarır gibi. Benim arabanın sağ tarafındaki kayboldu servis grantiye girmez dedi. İmalat hatası olduğu ortada. Nasıl bir kullanıcı hatam olduda garanti dışı anlayamadim ama tamam dedim alıp takayım dedim bana farkli renk getirdiler. taksaydım biri koyu biri açık renk olacaktı. Orjinalini istedim böyle kodlu bir parça sistemde mevcut değil dediler. Buraya net fotograflarinida koyacagim bakın bu parca fordun değil mi üzerinde amblemi ismi cismi parça kodu her şeyi var. Orjinal parçası olmayınca bende taktırmadım soldakinide kaybolmasın diye çıkarıp bagaja koydum. Oyle tamponlarda reflektor olmadan biniyorum. herkes görsün ford un ayıbını.

Ayrıca Ford un müşteriye karşı hiç ama hiç ilgisi bile yok. İki kere mail yazdim arabamın şasi numarasını da vererek. Ama ne bir arayan oldu ne de maile cevap. Ford paraya doymuş anlaşılan ve markasına güveniyor. Ben aldım şu an biraz pişman gibi oldum daha alalı 3 ay oldu bakalım daha nelerle karşılaşagım.

tarihinde Halil Y?ld?r?m tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fedai Özoğlu

abi Allah yardımcın olsun. bu iş bir şans işi. bencede ford servisleri paraya doymuş gibi.

Yorum bağlantısı
Halil Yıldırım
(düzenlendi)
abi Allah yardımcın olsun. bu iş bir şans işi. bencede ford servisleri paraya doymuş gibi.

Sevgili arkadaşım Allaha mı kaldık yani. Bu araba bize hibe değil şans oyunundan da çıkmadı. 32.000 Ytl para ödedim. Böyle sağı solu dökülmesi nasıl oluyorda şans işi oluyor. Lütfen herşeye bu şekilde kabullenir yaklaşmayalım hakkımızı arayalım. Bu forumlarda bunları yazalım çizelim basit bile olsa konu herkes yazsın tespitlerini. Ayrıca biz yandık başkasıda bunları bilsin ona göre alsın alacağı ürünü. Burda yalan dolan yok yazdığım her şey gerçek.

tarihinde Halil Y?ld?r?m tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Şahin

Halil bey 2. sorunuz için şöyle bir düşüncem var.fordlarda el frenini kavrama olayı diğer markalara göre biraz daha farklı.yani el frenini iyiyce yukarı çekmeyince tutmuyor.fiestada öyle

Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu

Allah kolaylık versin. Fiestada da buna benzer sorunlar var. Araç içine hava veren fanın havayı dışarıdan aldığı yerdeki ızgara gibi olan kısımın iki tarafınaki plastik vidalar çıkıp çıkıp duruyor. İkidir serviste yerine taktılar yine de atıyor.

Yorum bağlantısı
Halil Yıldırım
Halil bey 2. sorunuz için şöyle bir düşüncem var.fordlarda el frenini kavrama olayı diğer markalara göre biraz daha farklı.yani el frenini iyiyce yukarı çekmeyince tutmuyor.fiestada öyle

Evet o kadar çekince tutuyor ama her seferinde o kadar çekersek bu el frenini şasiden kopar gelir.

Yorum bağlantısı
Halil Yıldırım

Unutmuşum bir de şu durum var.

6. olarak: Sürücü koltuğu yükselip alçalabilen diye satılıyor bu araçlar. Boyum 178 fakat en düşük halde bile insanın başı neredeyse tavana değiyor. Koltuğun alçalmasının başka hiçbir şekilde alternativide yok. İlk aklıma gelen bu araçları ford çinlilere mi dizayn ettirip yaptırdı acaba diye düşündüm. Çünkü sürücü koltuğuna oturacak 180 den uzun biri bu aracı asla rahat kullanamaz.

Yorum bağlantısı
İlhan Can
el frenini iyiyce yukarı çekmeyince tutmuyor.fiestada öyle

+1

Son yıllarda ,maliyeti iyice düşürmek adına yapılan üretim stratejileri yüzünden çoğu markada bu tür hatalar mevcut.

Geçmiş olsun, bence servise baskı yapın..

Yorum bağlantısı
Ali Şahin

fatih bey küt sesi arabadan ziyade sürüş tarzıyla ilgili bence.fiestalarda kavrama çok yukarıda oluyor.yani debriyajı hemen bırakmamak gerekiyor.araba kendini toparlayana kadar debriyajı bırakmmak gerekir.eğer bu şekilde kalkışları yaparsınız küt sesini duymazsınız.ben tecrübe ettim ve oldu.ilk zamanlar aynı sorunu bende yaşıyordum

Yorum bağlantısı
Halil Yıldırım
fatih bey küt sesi arabadan ziyade sürüş tarzıyla ilgili bence.fiestalarda kavrama çok yukarıda oluyor.yani debriyajı hemen bırakmamak gerekiyor.araba kendini toparlayana kadar debriyajı bırakmmak gerekir.eğer bu şekilde kalkışları yaparsınız küt sesini duymazsınız.ben tecrübe ettim ve oldu.ilk zamanlar aynı sorunu bende yaşıyordum

Aynı sorun benimde var debriyaj çok yukarda kavrıyor ve sanki kamyon kaldırır gibi kalkış çok agır oluyor. Seri kalkmak istersem de her seferinde küt diye ses geliyor. Buna bu şekilde alışmak mı lazım yoksa bi ayarmı yaptırmak lazim. Bu sıfır araçlar fabrikadan çıkarken bütün ayarları yapılmıyor mu?.. El frenini ayarlatmak için gittim ama tam istediğim gibi olmadi. Sert çekiyorsun iyi tutuyor ama freni bırakmak için resmen frenle boğuşmak gerekiyor. Acaba debriyaj içinde ayarlatmak için servise gitsem mi yoksa bu yukarda kavraması normal mi??

Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu
birde dikiz aynası yakın gösterirken yandaki sollama aynanız uzak gösteriyor sollarken hangisine uyacağız bilmiyorumm çok yanlış olay bu kazaya sebeb verir yani inanılmaz

Fatih Bey kitapçıkta şöyle yazıyor olması lazım "iç dikiz aynası cisimleri olduğundan büyük ve yakın gösterir"

Ama sağ ve sol aynalarda kör noktalar acayip çok. Şeridimi değiştireceğim, veriyorum sinyali arkadan bi korna sesi tam solumda bir araba aynada hiç bişey yok ama mecburen kafamı çevirip bakıyorum şerit değiştirirken. Aynaların en uçlarında kıvrımda yok yanımızdakini az da olsa göstermesi için. Kötü albea da bile var.

Yorum bağlantısı
Onur Demir

Öncelikle geçmiş olsun...

benim boyum 1.94 koltukla ilgili tek sıkıntım; bacaklarımı rahata kavuşturunca ellerim dreksiyona yetişmiyor illaki koltuk dik olmak zorunda, uzun yoldada zor oluyo biraz. koltuğu öne çekiyorum arkasını yatırabilmek için bu seferde dizim ön konsolun sol alt köşesine değiyor ve acıyor :D

Spor koltuk falan alcam az kaldı, alçak olan bişey. Bunlar dolmuş koltuğu gibi.

el frenine gelince servise gidin el frenini biraz sıktırtın. Fren merkezinin ordan, el frenininin ordan yaptırtınca gevşiyo zamanla, kampanadan yaptırtınca bişey olmuyo 4. çıtta tam çekili oluyo fazla çekmeye gerek kalmıyor.

Yorum bağlantısı
Beyhan Yılmaz

Cihanında dediği gibi diskler daha iyi tutar diye bi kayide yok ama daha performaslı olduğu bi kesin..Reflektör çıkmıştır ama elle çıkabilecek olan birşey değil aracınızı sanırım basınçlı suyla yıkatıyorsunuz..Arkaların disk olmaması 32,000 ytl verilmeden önce bakılması ona göre değerlendirmesi yapılacak birşey hak aramanız yalnış olur zaten alırken kriterinizi belirlememişsiniz demektir.Aracın konforsuz olduğunu forumda her arabası olan bilir çok konuşuldu yüksek olduğundan süspansiyon sert vs vs.. diye bundada aracın konforsuz olduğu ufak bi araştırma ile öğrenilebilirdi..Toz kaldırma olayına ben rastlamadım ama illakide toz içeri girmesin diyorsanız polen filtreniz muhtemelen yoktur onu taktırırsanız bu sorunda ortadan kalkacaktır..Debriyajınızda yüksek kavrama veya aşağıda kavramasının 32,000 ytl ile ilgisi olduğunu veya bir sorun olduğunuda sanmıyorum..Tak sesinizede alışamadığınızı düşünüyorum hakkınız aramak güzel birşey ama bence burda hakkınızı arayabileceğiniz tek şey polen fitreniz yoksa neden takılmamış sorusudur..

Yorum bağlantısı
Guest Sinan Akg
Fordda sıfır araçlarda polen filtresi takılmaz.

Debriyaj kavramasıda araca göre farklılık gösterebilir.Yukarda kavrayan bir aracın debriyajını, reno,honda,pejo gibi markalarınki gibi aşağıdayken bırakırsanız pat diyede ses çıkar küt diyede.25 bindede debriyaj masrafı çıkar..

Disk fren olayına gelince 4 sene önce focus 1 kendi sınıfındaki araçlar arasındaki en kısa duruş mesafesine sahipti. (bir otoshow testi) Fakat arka takımları kampana olan tek araçta focustu :D

+1

Yorum bağlantısı
Halil Yıldırım
....

Reflektör çıkmıştır ama elle çıkabilecek olan birşey değil aracınızı sanırım basınçlı suyla yıkatıyorsunuz..Arkaların disk olmaması 32,000 ytl verilmeden önce bakılması ona göre değerlendirmesi yapılacak birşey hak aramanız yalnış olur zaten alırken kriterinizi belirlememişsiniz demektir.Aracın konforsuz olduğunu forumda her arabası olan bilir çok konuşuldu yüksek olduğundan süspansiyon sert vs vs.. diye bundada aracın konforsuz olduğu ufak bi araştırma ile öğrenilebilirdi..Toz kaldırma olayına ben rastlamadım ama illakide toz içeri girmesin diyorsanız polen filtreniz muhtemelen yoktur onu taktırırsanız bu sorunda ortadan kalkacaktır..Debriyajınızda yüksek kavrama veya aşağıda kavramasının 32,000 ytl ile ilgisi olduğunu veya bir sorun olduğunuda sanmıyorum..Tak sesinizede alışamadığınızı düşünüyorum hakkınız aramak güzel birşey ama bence burda hakkınızı arayabileceğiniz tek şey polen fitreniz yoksa neden takılmamış sorusudur..

> Aracımı her zaman opetin yıkama istasyonunda yıkatıyorum ve gözümün önünde yıkanıyor. Resimde de gorülecegi gibi reflektor sokete fiş takar gibi montajı yapılmış ne bir yapıştırma var nede bir sekman filanla takılmamış. Bu şekilde bir montal hindistanın Tata sında bile yoktur. Antalyadan Akşehire gidişimde yolda kendiliğinden kayboldu. Akşehire varınca park edince farkettim. Küçük bir parça ama sinekde küçük ama mide bulandırır. Ford iyi bir marka uzakdoğu araçları gibi bir işçilik beklenmemeli neresi olursa olsun sağlam olmalı. Broşürlerine yazarken sağlam diye yazıyorsa bunun sorumluluğunu taşımalı. Size gore tipografik hata mi brosurde sağlam diye yazması.

El freninin iyi tutmayışını arka frenlerin kampana oluşundan diye düşündüm. Disk frenin performansını bilen bilir, ama bildigim şey el freninin iyi tutmadığı. Bu araçlar fabrika çıkışında ayarlanmadan mi çıkıyor... Satın aldıktan sonra birde ayarlatmak mi gerekiyor orasini burasini.

Aracın içine toz alması kaldirdigi tozla ilgili eminiyet kemerinin boşluklarindan bile toz çıkarsa bunu polen filtresi ile nasil bir ilgisi olabilir. Ayrica polen filtresi var. İçinizdeki ford sevgisinden olsa gerek masallah toz kondurmuyorsunuz. Malesef o sizdeki sevgi bende hala oluşmadı. olumlu iyi yanları elbette var onuda bi başlıkda yazalım ya siz acin yada bir arkadaş açsin olumlu yanlarınıda yazalim.

Aracın yüksek olmasindan sikayetçi değilim özellikle yüksek olduğu için aldım. süspansiyon ve konforununda yüksekliginden dolayı yol tutuşu için süspansiyonun sert oldugunuda biliyorum yazdiklarimi iyi okumamışsınız.

Hak aramak sözü burda hakkımı aramak anlaminda degil. dikkat ederseniz Allaha kalmis diyen sevgili kardeşimize cevabendi. Her olumsuz gördüğümüz şeyi sineye çekmemeliyiz.

Ayrica iki ye bir 32.000 ytl yi vurgulamışsınız sizin için önemsiz bir deger olabilir ama bu ülkede asgari ücretle çalışan insanlar için önemlidir. sonuçda aldıgınız sizi taşıması için bir araç basit birşey, zaten parası olanlar bu araçların yakınından bile geçmiyor.

Yorum bağlantısı
Uğur Aksoy

el frenini çekerken , fren pedalına tam basıp öyle çekerseniz daha güçlü tutacaktır.

kampana fren sistemi disk frenlere göre daha ucuzdur, frenlemede ön frenler etkili olduğundan , arka frenlerin dengeleyici unsur sağladığından arka frenlere fazla önem vermezler.

disk fren ile kampana fren arasında el freni çekince kampana daha iyi kavradığı tespit edilmiş.

Yorum bağlantısı
Beyhan Yılmaz
> Aracımı her zaman opetin yıkama istasyonunda yıkatıyorum ve gözümün önünde yıkanıyor. Resimde de gorülecegi gibi reflektor sokete fiş takar gibi montajı yapılmış ne bir yapıştırma var nede bir sekman filanla takılmamış. Bu şekilde bir montal hindistanın Tata sında bile yoktur. Antalyadan Akşehire gidişimde yolda kendiliğinden kayboldu. Akşehire varınca park edince farkettim. Küçük bir parça ama sinekde küçük ama mide bulandırır. Ford iyi bir marka uzakdoğu araçları gibi bir işçilik beklenmemeli neresi olursa olsun sağlam olmalı. Broşürlerine yazarken sağlam diye yazıyorsa bunun sorumluluğunu taşımalı. Size gore tipografik hata mi brosurde sağlam diye yazması.

El freninin iyi tutmayışını arka frenlerin kampana oluşundan diye düşündüm. Disk frenin performansını bilen bilir, ama bildigim şey el freninin iyi tutmadığı. Bu araçlar fabrika çıkışında ayarlanmadan mi çıkıyor... Satın aldıktan sonra birde ayarlatmak mi gerekiyor orasini burasini.

Aracın içine toz alması kaldirdigi tozla ilgili eminiyet kemerinin boşluklarindan bile toz çıkarsa bunu polen filtresi ile nasil bir ilgisi olabilir. Ayrica polen filtresi var. İçinizdeki ford sevgisinden olsa gerek masallah toz kondurmuyorsunuz. Malesef o sizdeki sevgi bende hala oluşmadı. olumlu iyi yanları elbette var onuda bi başlıkda yazalım ya siz acin yada bir arkadaş açsin olumlu yanlarınıda yazalim.

Aracın yüksek olmasindan sikayetçi değilim özellikle yüksek olduğu için aldım. süspansiyon ve konforununda yüksekliginden dolayı yol tutuşu için süspansiyonun sert oldugunuda biliyorum yazdiklarimi iyi okumamışsınız.

Hak aramak sözü burda hakkımı aramak anlaminda degil. dikkat ederseniz Allaha kalmis diyen sevgili kardeşimize cevabendi. Her olumsuz gördüğümüz şeyi sineye çekmemeliyiz.

Ayrica iki ye bir 32.000 ytl yi vurgulamışsınız sizin için önemsiz bir deger olabilir ama bu ülkede asgari ücretle çalışan insanlar için önemlidir. sonuçda aldıgınız sizi taşıması için bir araç basit birşey, zaten parası olanlar bu araçların yakınından bile geçmiyor.

Yok ben zaten 2. el aldım yani paranın nasıl kazanıldığınıda iyi bilirim merak etmeyin, arabam içinde içimde ford sevgisi gibi bir sevgide pek yok açıkcası..Emniyet kemerinin içinden toz çıkması aracın içinde fazla toz bulunupta temizlenmeyipte çıkan toz emniyet kemer boşluğu emniyet kemerinin soketinin takıldığı yerden bahsediliyorsa..Aracın olumlu yanlarını zaten sizde gayet iyi bilrisiniz size göre kötü olan yanlarını belirtmişsiniz ama stabilize yolda gitmekten rahatsız olduğunuzu belirtmişsiniz bu sert süspansiyondan kaynaklanıyor aracınızda polen filtresi var ve hala içine toz alıyorsa ya fan çalışır durumdadır yada filtrenizde sorun vardır yada yerinde öyle bir filtre yoktur..O reflektörde mecburen öyle bir piriz dediğiniz sistem kullanılır oraya somun veya herhangi birşey kullanızmaz heleki segman dediğini şey hiç kullanılmaz.O plastik bir parça montajı basit kayda değer bir parça değildir ama dersenizki 0 aracımda işte paslanma oldu vs oldu 32,000 yazık olmuş derdim..

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Ali Şendur
Unutmuşum bir de şu durum var.

6. olarak: Sürücü koltuğu yükselip alçalabilen diye satılıyor bu araçlar. Boyum 178 fakat en düşük halde bile insanın başı neredeyse tavana değiyor. Koltuğun alçalmasının başka hiçbir şekilde alternativide yok. İlk aklıma gelen bu araçları ford çinlilere mi dizayn ettirip yaptırdı acaba diye düşündüm. Çünkü sürücü koltuğuna oturacak 180 den uzun biri bu aracı asla rahat kullanamaz.

bende de ford fusion tdci lux var(2008)

halil bey biraz abartıyorsunuz.benim boy 189,ve arabanın tavanıyla benim bas arasında yeteri kadar mesafe var

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
M.Volkan Özbek
bende de ford fusion tdci lux var(2008)

halil bey biraz abartıyorsunuz.benim boy 189,ve arabanın tavanıyla benim bas arasında yeteri kadar mesafe var

Katılıyorum.1.84 boundayım koltuğun arka kısmını en alt seviyeye indirmiş bir şekilde kullanıyorum ve başım ile tavan arasına baş parmağım hariç 4 parmağım sığıyor.Fusionlar zaten sınıfına göre yüksek bir araç, bu yükseklik sadece jantlardan amortisörlerden kaynaklanmıyor.Ancak yukarıda bir arkadaşın yazdığı gibi koltuk öne getirdiğimde sol diz kapağım farları açıp kapattığım yere değiyor..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...