Furkan Avcı 21 Temmuz 2020 Paylaş 21 Temmuz 2020 Peki Furkan bey görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Muhtemelen Nokian'da karar kılacağız, ilerleyen zamanlarda lastik ile ilgili tecrübelerimizi paylaşırım. Bir de sormak istediğim bir diğer mevzu aynı ebat lastiklerde XL modelleri var çok cüzzi bir fiyat farkı ile , lastikçiler XL alın çukurlarda teker balon yapmaz yarılmaz diyor ancak kimi yerde ses yaptığını ve ticari kullanım dışında gereksiz olduğunu okudum. Bu konu hakkında bir bilginiz var mı acaba?Benim kışlıklarda Nokian, 245/45/18 ve 98W idi araç 2.080 kg olunca XL (eXtra Load) olan modeli 101W olarak aldım. Yazlıklar direk 102Y geldi XL Bakmadım.Sizin araç için XL gerekli olmayabilir, yanak biraz daha güçlendirilmiş oluyor XL modelde.Yine tercih sizin çok çukurlu ve bozuk yollar var ise XL avantaj olabilir. Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 21 Temmuz 2020 Paylaş 21 Temmuz 2020 Nazmi Akoğlu yazdı: Fiat 500L aracımıza Hoş geldiniz, aynı araçtan forumda 2 adet var, sizin aracı da tanımak isteriz Yorum bağlantısı
Selim Kaya 30 Eylül 2020 Paylaş 30 Eylül 2020 Uzun zamandır aklımda olan, epeydir kullandığım ön lastiklerin yerine 2 tane Nokian Wetproof 175 65 r14 aldım. Arkalar 2. yılında olduğu için değiştirmek istemedim. Bakalım lastikler geldiğinde üzerinden çıkanlarla bi kıyaslarız. 1 Yorum bağlantısı
Oğulcan Akıncıoğlu 10 Kasım 2020 Paylaş 10 Kasım 2020 (düzenlendi) @Furkan Avcı abi powerproof düşünüyorum bende. Kaç km oldu ? Görüşlerin nasıl güncel olarak ? 10 Kasım 2020 tarihinde Oğulcan Akıncıoğlu tarafından düzenlendi imla Yorum bağlantısı
Barış AÇIL 10 Kasım 2020 Paylaş 10 Kasım 2020 Bende takipteyim Nokian e-line2 seçenekler arasında Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 10 Kasım 2020 Paylaş 10 Kasım 2020 Oğulcan Akıncıoğlu yazdı: @Furkan Avcı abi powerproof düşünüyorum bende. Kaç km oldu ? Görüşlerin nasıl güncel olarak ? 7.400 km oldu, yağmurda uzun yolda denk gelmedi hiç açıkcası ama sessizlik hala aynı yol tutuş olarak sert fren veya sert viraj çok tecrübe edemedim ama bir iki kez denedim, güven verdi bana. Yorum bağlantısı
Oğulcan Akıncıoğlu 11 Kasım 2020 Paylaş 11 Kasım 2020 7.400 km oldu, yağmurda uzun yolda denk gelmedi hiç açıkcası ama sessizlik hala aynı [emoji4] yol tutuş olarak sert fren veya sert viraj çok tecrübe edemedim ama bir iki kez denedim, güven verdi bana.Foruma bakayımda Furkan abiden olumsuz birşey yok ise alayım dedim, siparişi geçtim abi .225/40/18 ölçüsünde, yaza tecrübe ederim kısmet ise. 1 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 11 Kasım 2020 Paylaş 11 Kasım 2020 Oğulcan Akıncıoğlu yazdı: Foruma bakayımda Furkan abiden olumsuz birşey yok ise alayım dedim, siparişi geçtim abi .225/40/18 ölçüsünde, yaza tecrübe ederim kısmet ise. Pişman olunacak bir seri değil bence, hayırlı olsun, kazasız belasız... 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 12 Kasım 2020 Paylaş 12 Kasım 2020 Testlere ona buna baktım yine Nokian çıkıyor karşıma. Üstelik 2 tekerimi balon yapmama rağmen [emoji16] Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 22 Kasım 2020 Paylaş 22 Kasım 2020 Oğulcan Akıncıoğlu yazdı: Foruma bakayımda Furkan abiden olumsuz birşey yok ise alayım dedim, siparişi geçtim abi .225/40/18 ölçüsünde, yaza tecrübe ederim kısmet ise. Geçen hafta Elazığ'a git-gel yaptım (toplam 2250 km). Giderken sabah erken çıkıp akşam karanlığa kalmamak için, dün ise dönerken akşam 20:00 den önce geleyim diye normal kullandığım hız aralığının biraz üzerinde gittim geldim (yol durumuna göre 140+ km/h hızlarda). Özellikle giderken Gürün'den Malatya'ya kadar başka bir Mercedes E250 ile birlikte yol aldık ve fren/viraj denemeleri yaptım. Hem araç hem de Nokian lastikler benden tam not aldı. Önceleri aracı C(omfort) modda kullandığımı farketmedim virajlarda biraz yatıyordu araç, farkedince S(port) moda geçmemle araç hem alçaldı hemde sertleşti. Çok daha rahat ve güvenli girmeye başladım virajlara. Sert fren ve sert virajlarda lastikler en küçük güvensizlik hissi vermedi ( bazı 5 şerit bitişik yerlerde sert denemelerim oldu) Yalnız bu sert kullanımdan sonra bir uğultu baş gösterdi, daha önce benzer bir uğultuda tespitimiz ön porya rulmanları olmuştu değişmiştik ve düzelmişti. Bu seferde aynı rulman mı yoksa lastiklerden mi geliyor diye tereddüt ettim, döndüğümde usta ile baktık arka taraftan geliyor gibi dedi, kontrol edeceğiz. Zaten kışlıklara geçeceğim, kışlıklara geçtiğimde ses kesilirse lastikten diyeceğiz, ha eğer lastikten ise o zaman Nokian'dan vazgeçerim 😛 1 Yorum bağlantısı
Oğulcan Akıncıoğlu 27 Kasım 2020 Paylaş 27 Kasım 2020 Geçen hafta Elazığ'a git-gel yaptım (toplam 2250 km). Giderken sabah erken çıkıp akşam karanlığa kalmamak için, dün ise dönerken akşam 20:00 den önce geleyim diye normal kullandığım hız aralığının biraz üzerinde gittim geldim (yol durumuna göre 140+ km/h hızlarda). Özellikle giderken Gürün'den Malatya'ya kadar başka bir Mercedes E250 ile birlikte yol aldık ve fren/viraj denemeleri yaptım. Hem araç hem de Nokian lastikler benden tam not aldı. Önceleri aracı C(omfort) modda kullandığımı farketmedim virajlarda biraz yatıyordu araç, farkedince S(port) moda geçmemle araç hem alçaldı hemde sertleşti. Çok daha rahat ve güvenli girmeye başladım virajlara. Sert fren ve sert virajlarda lastikler en küçük güvensizlik hissi vermedi ( bazı 5 şerit bitişik yerlerde sert denemelerim oldu) Yalnız bu sert kullanımdan sonra bir uğultu baş gösterdi, daha önce benzer bir uğultuda tespitimiz ön porya rulmanları olmuştu değişmiştik ve düzelmişti. Bu seferde aynı rulman mı yoksa lastiklerden mi geliyor diye tereddüt ettim, döndüğümde usta ile baktık arka taraftan geliyor gibi dedi, kontrol edeceğiz. Zaten kışlıklara geçeceğim, kışlıklara geçtiğimde ses kesilirse lastikten diyeceğiz, ha eğer lastikten ise o zaman Nokian'dan vazgeçerim [emoji14] Kışlıklara geçince takip et abi, umarım lastiktendir S’e bişey olmasın diyeceğim ama lastikleride aldık [emoji3] Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 27 Kasım 2020 Paylaş 27 Kasım 2020 Barış AÇIL yazdı: Bende takipteyim Nokian e-line2 seçenekler arasında Var mı ki piyasada? 205/55R16 olarak göremedim ben hiç stok. Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 27 Kasım 2020 Paylaş 27 Kasım 2020 Oğulcan Akıncıoğlu yazdı: Kışlıklara geçince takip et abi, umarım lastiktendir S’e bişey olmasın diyeceğim ama lastikleride aldık Lastikten değil, kışlık Nokian lara geçtim sonuç aynı, arka porya bilyalarından tespit ettik. Önler değişmişti, arkalarda değişecek 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 6 Nisan 2021 Paylaş 6 Nisan 2021 Dün kışlık Lassa Snoways 3 225 45 17 den yazlık Nokian Powerproof 225 45 17 lere geçiş yaptım. Nasıl bir lastikse kışlıktan yumuşak güzel tatlı bir sekmesi var. Konforunu çok beğendim. Astra J konfor anlamında bir tık sert bir araç ama bu lastiklerle konforun hakkını tekrar verdi. Yol tutuşan ödün vermeden konfora da etkisini farkettiriyor. Eski yazlıklarımda Nokian XL Line idi. Ondanda memnundum. Sanırım parayı bol buldukça tercihim Nokian olacak. Şimdi sıra kışlık Nokian bulmaya geldi 😁 2 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 14 Mayıs 2021 Paylaş 14 Mayıs 2021 (düzenlendi) Galiba benim kullanabileceğim ebatlarda powerproof bulma şansım pek yok. Wetproof nasıldır? https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-jant-lastik-nokian-yaz-lastigi-195-65-15-95h-xl-wetproof-2021-150-tl-yakit-924224939/detay Lastik bu, etiket bilgisi ilanda verilmiş. @Metin Akbal hoca sana nokian Metin diyebilir miyiz? Var mı bu konuda görüş? 14 Mayıs 2021 tarihinde Murat Sahın tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 14 Mayıs 2021 Paylaş 14 Mayıs 2021 Murat Sahın yazdı: Galiba benim kullanabileceğim ebatlarda powerproof bulma şansım pek yok. Wetproof nasıldır? https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-jant-lastik-nokian-yaz-lastigi-195-65-15-95h-xl-wetproof-2021-150-tl-yakit-924224939/detay Lastik bu, etiket bilgisi ilanda verilmiş. @Metin Akbal hoca sana nokian Metin diyebilir miyiz? Var mı bu konuda görüş? Rize de bir üye vardı adı aklıma gelmedi Jetta ya aldı Wetproof. 1 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 14 Mayıs 2021 Paylaş 14 Mayıs 2021 Metin Akbal yazdı: Rize de bir üye vardı adı aklıma gelmedi Jetta ya aldı Wetproof. uğur almıstı sanırım. 2 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 14 Mayıs 2021 Paylaş 14 Mayıs 2021 (düzenlendi) Alpay Sumer yazdı: uğur almıstı sanırım. Metin Akbal yazdı: Rize de bir üye vardı adı aklıma gelmedi Jetta ya aldı Wetproof. O kim? Davet edelim konuya mümkünse 14 Mayıs 2021 tarihinde Murat Sahın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Cavit Çırakoğlu 14 Mayıs 2021 Paylaş 14 Mayıs 2021 Murat Sahın yazdı: O kim? Davet edelim konuya mümkünse Uğur Kamil olmalı. 3 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 14 Mayıs 2021 Paylaş 14 Mayıs 2021 Alpay Sumer yazdı: uğur almıstı sanırım. Aynen o aldı. @Uğur Kamil Cavit Çırakoğlu yazdı: Uğur Kamil olmalı. Arabam konusuna bakıyordum bende şimdi buldum. 2 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 14 Mayıs 2021 Paylaş 14 Mayıs 2021 Metin Akbal yazdı: Aynen o aldı. @Uğur Kamil Arabam konusuna bakıyordum bende şimdi buldum. güneşgözlüklükeyfiyerindesmaylisi. 2 Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 14 Mayıs 2021 Paylaş 14 Mayıs 2021 (düzenlendi) Bugün tam 1 ay olmuş alalı lastikleri. Ben 860 tl almıştım şuan 910 tl olmuş çifti. goodyear eagle sport kullandım 3 yıl, şuan arka lastiklerim hala goodyear(%80 durumda) konfor ve yol sesi olarak bir fark hissetmedim, yada varsa çok küçüktür. Eski lastiklerim ıslakta sert kullanımda veya dik rampada patinaja kalıyordu hemen Nokian'larda bu durum ortadan kalktı. Onun dışında aracı aşırı zorlayan biri olmadığım için(hız veya viraj olarak) başka bir fark dikkatimi çekmedi. Goodyear'leri alırken aracı yeni almıştım, ucuz olsun bilindik marka olsun mantığı ile almıştım. Islak zemin performansının düşük olduğunu bilerek kullanıyordum. Tehlike yaratacak bir durum yaşamadım. Nokian'larıda bütçeyi çok zorlamadan ıslak zemin performansı iyi olsun mantığı ile aldım(adını çok duyuyordum), memnunum 1 aylık sürede. Islak zeminde bariz farkı hissettiriyor gooogyear göre. Sert kalkış veya fren durumu olmadığı için o konuda fikrim yok ama ıslakken yolu iyi tutuyorsa doğal olarak diğer durumlardada iyi sonuç vericektir. Bu arada şehir içinde bir fark hissetmedim ama, uzun yolda özellikle 70-90 arası sabit hızlarda kullanımda yakıtta(yol bilgisayarına göre) küçükte olsa azalma var. 0.2-0.3 cıvarı. 90 üstü hızlarda yakıt ekonomisi düşünerek kullanmadığım için daha önce yaktığı rakamlara dikkat etmediğim için kıyaslayamadım. 14 Mayıs 2021 tarihinde Uğur Kamil tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 14 Mayıs 2021 Paylaş 14 Mayıs 2021 Murat Sahın yazdı: Davet edelim konuya mümkünse Geldi bile. Adamdır. Dosttur. 👋 2 Yorum bağlantısı
Bilgehan Kara 24 Mayıs 2021 Paylaş 24 Mayıs 2021 Merhaba bende de mondeo mk 4 var ebatlarım 215 55 r16 yada 215 50 r 17, r 16 da wetproof r17 de de powerproof var sizce tercihim ne olmalı Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 24 Mayıs 2021 Paylaş 24 Mayıs 2021 İki jant seçeneğiniz varsa 17" derim ben powerprof ile. 16" küçük kalıyor o kasaya. Yorum bağlantısı
Recommended Posts