İçeriğe Yönlendir

Nokian Yaz Lastikleri - Sorular, Öneriler, Yorumlar

İlhan Gülcan

Recommended Posts

O.Yücel Çetin
(düzenlendi)
Metin Akbal yazdı:
Osman Yücel Çetin yazdı:

Bu ebati bu paraya hayatta almam. Krali olsa da almam.

Abi fiyatlar uçmuş Michelin Energy Saver 500 lira altında yok. Senin tavsiyen ne olur?  

Furkan Avcı yazdı:

Etiket değerleri çok iyi 68 Db lastik ve A-A değerleri çok iyi, testlerde var mı acaba?

Genel olarak yorumlar iyi duruyor.

Aynen etiket değeri iyi Abi. 

tarihinde Osman Yücel Çetin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

4 lastikte 1000 lira fark az degil. Benim kendi 225 45 17 lastigim 500 lira ben ona bile bu parayi vermem az kullanilmis 2. el bakarim [emoji16]

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Dün Nokian Powerproof ları taktık.

İlk izlenim yumuşak ve gerçekten sessiz bir lastik.

Biraz km yapayım detayları bu konuda paylaşacağım.

nokian_powerproof1.jpeg 

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin
(düzenlendi)

Hep düz bassın taş değmesin inşallah hayırlı olsun Abi. 

tarihinde Osman Yücel Çetin tarafından düzenlendi
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı
Osman Yücel Çetin yazdı:

Hep düz bassın taş değmesin inşallah hayırlı olsun Abi. 

Allah razı olsun hocam, cümlemizin inş.

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Faturanın yanında bir de bunu göndermişler sağolsunlar, tebessüm ettirdi :)

nokian_olcum.jpeg 

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı
Engin Deniz yazdı:

Hayırlı olsun, jantlı da göreydik iyiydi 😊

SAhi onu unuttum, jantı sorduğum konuya göndereyim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gencay Bengli
Furkan Avcı yazdı:

Dün Nokian Powerproof ları taktık.

İlk izlenim yumuşak ve gerçekten sessiz bir lastik.

Biraz km yapayım detayları bu konuda paylaşacağım.

nokian_powerproof1.jpeg 

Kazasız günler dilerim. Nerden aldiniz fiyat ve ebat bilgisini verebilir misiniz?

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı
Gencay Bengli yazdı:

Kazasız günler dilerim. Nerden aldiniz fiyat ve ebat bilgisini verebilir misiniz?

245/45 ZR19 XL 102 Y önler

275/40 ZR19 101 Y arkalar

fiyat yazmiyim çok :)

Yorum bağlantısı
Gencay Bengli
Furkan Avcı yazdı:

245/45 ZR19 XL 102 Y önler

275/40 ZR19 101 Y arkalar

fiyat yazmiyim çok :)

19u gorunce kendimce dedim eyvah...

🤣

Teşekkürler

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı
Gencay Bengli yazdı:

19u gorunce kendimce dedim eyvah...

🤣

Teşekkürler

Ha tabi bu arada 17" üstü 4 lastik alımına OPET ten 200 TL yakıt kartı gönderiyor Nokian.

Müracaat ettim bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Gencay Bengli
Furkan Avcı yazdı:

Ha tabi bu arada 17" üstü 4 lastik alımına OPET ten 200 TL yakıt kartı gönderiyor Nokian.

Müracaat ettim bekliyorum.

Bak bu da güzel bir bilgi. Furkan Bey, teşekkür ederim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Furkan Avcı

Geçen çarşamba günü, 600 km yol yapıp geldim.

Bu arada dönüş yolunda lastikleri deneme fırsatımda oldu.

İzlenimlerim.

1- 18 janttan 19 a geçmeme rağmen araçta sertlik/konfor olarak hiç bir fark olmadı, bunu birazda Nokian ın yumuşak olmasına bağladım.

2- Kesinlikle çok sessiz bir lastik, Continental ile karşılaştırınca bariz farkediyor.

3- kendimce uygun gördüğüm ve trafikte başka hiç bir aracın denk gelmediği bir kaç yerde(viraj) biraz zorladım ama lastikler gerçekten iyi tutunuyor.

4- Fren durumu aklıma gelmediği için unuttum denemeyi.

İlk izlenimlerim 1.500 km deki lastikler için gayet olumlu, şöyle 10.000 i bulunca bir daha yazarım bakarım patatesemi bağladı yoksa conitnental gibi ömür geçtikçe aynı mı?

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Nazmi Akoğlu
Furkan Avcı yazdı:

Geçen çarşamba günü, 600 km yol yapıp geldim.

Bu arada dönüş yolunda lastikleri deneme fırsatımda oldu.

İzlenimlerim.

1- 18 janttan 19 a geçmeme rağmen araçta sertlik/konfor olarak hiç bir fark olmadı, bunu birazda Nokian ın yumuşak olmasına bağladım.

2- Kesinlikle çok sessiz bir lastik, Continental ile karşılaştırınca bariz farkediyor.

3- kendimce uygun gördüğüm ve trafikte başka hiç bir aracın denk gelmediği bir kaç yerde(viraj) biraz zorladım ama lastikler gerçekten iyi tutunuyor.

4- Fren durumu aklıma gelmediği için unuttum denemeyi.

İlk izlenimlerim 1.500 km deki lastikler için gayet olumlu, şöyle 10.000 i bulunca bir daha yazarım bakarım patatesemi bağladı yoksa conitnental gibi ömür geçtikçe aynı mı?

Furkan bey merhaba, Fiat 500L aracımıza yazlık lastik bakıyorduk Nokian Powerproofları gördük 225 45 R17 ebatları için uygun fiyatlı bir model buldum, yorumları da continental ve michelinlerde kafa kafaya bir lastik olduğu yönünde siz de satın almışşınız galiba. 2 arada bir deredeyiz pek bilinen bir marka olmadığı için çok bayisi de yok internetten alsak servis konusunda vs bir problem yaşar mıyız ve muadilleri arasında sizce Powerproof en iyi tercih midir? Yakıt sarfiyatı önemli değil yol tutuş, frenleme ve yağmurda tutunma kabiliyeti önceliğimiz. n11 de şuan 500 tl civarı 17 jantı bu lastiğin conti ve michelinler 600-700 tl bantlarında geziyor siz ne diyorsunuz bir probleme rastladınız mı şuana kadar? Önerir misiniz? Teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı
Furkan bey merhaba, Fiat 500L aracımıza yazlık lastik bakıyorduk Nokian Powerproofları gördük 225 45 R17 ebatları için uygun fiyatlı bir model buldum, yorumları da continental ve michelinlerde kafa kafaya bir lastik olduğu yönünde siz de satın almışşınız galiba. 2 arada bir deredeyiz pek bilinen bir marka olmadığı için çok bayisi de yok internetten alsak servis konusunda vs bir problem yaşar mıyız ve muadilleri arasında sizce Powerproof en iyi tercih midir? Yakıt sarfiyatı önemli değil yol tutuş, frenleme ve yağmurda tutunma kabiliyeti önceliğimiz. n11 de şuan 500 tl civarı 17 jantı bu lastiğin conti ve michelinler 600-700 tl bantlarında geziyor siz ne diyorsunuz bir probleme rastladınız mı şuana kadar? Önerir misiniz? Teşekkür ederim.
Hocam merhaba,
Benim 3.000 km geçti ama, sessiz bir lastik olduğu dışında, yağmurlu havada henüz kullanmadım, sert fren ve viraj tecrübem henüz olmadı ama sadece hissi olarak söylüyorum bana güven verdi lastikler. Satın alın tavsiyesi verecek seviyede deneyim edinmedim açıkçası.
Ama continental, Michelin alternatifi olarak ben araştırarak bunda karar kılmıştım.
Yani özetle seçim sizin.
Saygılar.
Yorum bağlantısı
Nazmi Akoğlu
Furkan Avcı yazdı:

Hocam merhaba,
Benim 3.000 km geçti ama, sessiz bir lastik olduğu dışında, yağmurlu havada henüz kullanmadım, sert fren ve viraj tecrübem henüz olmadı ama sadece hissi olarak söylüyorum bana güven verdi lastikler. Satın alın tavsiyesi verecek seviyede deneyim edinmedim açıkçası.
Ama continental, Michelin alternatifi olarak ben araştırarak bunda karar kılmıştım.
Yani özetle seçim sizin.
Saygılar.

Peki Furkan bey görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Muhtemelen Nokian'da karar kılacağız, ilerleyen zamanlarda lastik ile ilgili tecrübelerimizi paylaşırım. Bir de sormak istediğim bir diğer mevzu aynı ebat lastiklerde XL modelleri var çok cüzzi bir fiyat farkı ile , lastikçiler XL alın çukurlarda teker balon yapmaz yarılmaz diyor ancak kimi yerde ses yaptığını ve ticari kullanım dışında gereksiz olduğunu okudum. Bu konu hakkında bir bilginiz var mı acaba?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...