Yusuf Taş 19 Şubat 2022 Paylaş 19 Şubat 2022 Fluence mercekli farımda philips xtreme vision h7 tip ampul takılı, 2019 da takmıştım ancak performansı mı düştü veya geçenlerde makine ile far ayarı yaptırmıştım ondan mı bilemiyorum aydınlatmadan memnun değilim. Hem mesafe olarak hem ışık yoğunluğu olarak. Konuyu okudum Çağlar Bey'in tavsiye ettiği osram cool blue intense (5000K) ile philips crystal vision (4300K) modeli arasında kaldım. İki ampulude kullanan Aydın Bey'in yorumunuda merak ediyorum açıkçası.Hem ışık yoğunluğu, hem aydınlatma mesafesi ( bu far ayarı ile ilgili olabilir, forumda manuel far ayarı konusuna uygun şekilde kendim yapacağım) hangi ampul de daha iyidir acaba, tavsiyeniz ne olur? Yorum bağlantısı
Yusuf Taş 19 Şubat 2022 Paylaş 19 Şubat 2022 Ampülü sökün içindeki tellere bakın kararmış ise performansı düşmüştürRedmi Note 9 Pro Max cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildiBende öyle düşünüyorum, sonuçta maşallah 3 yıl oldu patlamadı ama eski performansı yok. Yorum bağlantısı
Yusuf Taş 19 Şubat 2022 Paylaş 19 Şubat 2022 Benim 1 senelik photon %150 ler bu şekilde olunca çöpe attım standart halojenden daja kötü olduSöküp bakacağım ama, iyiyse bile uzunlara kısalardan çıkanı takarım, kısalar için tavsiyeye göre ya philips crystal vision yada osram cool blue intense takacağım Yorum bağlantısı
Aydın Sert 21 Şubat 2022 Paylaş 21 Şubat 2022 Yusuf Taş yazdı: Fluence mercekli farımda philips xtreme vision h7 tip ampul takılı, 2019 da takmıştım ancak performansı mı düştü veya geçenlerde makine ile far ayarı yaptırmıştım ondan mı bilemiyorum aydınlatmadan memnun değilim. Hem mesafe olarak hem ışık yoğunluğu olarak. Konuyu okudum Çağlar Bey'in tavsiye ettiği osram cool blue intense (5000K) ile philips crystal vision (4300K) modeli arasında kaldım. İki ampulude kullanan Aydın Bey'in yorumunuda merak ediyorum açıkçası.Hem ışık yoğunluğu, hem aydınlatma mesafesi ( bu far ayarı ile ilgili olabilir, forumda manuel far ayarı konusuna uygun şekilde kendim yapacağım) hangi ampul de daha iyidir acaba, tavsiyeniz ne olur? Hocam, Osram kesinlikle daha iyi. Philips' in camı tek kat yoğun mavi kaplı, Osram ise 2 katmanlı. Uç kısmı daha açık mavi, arkası da çok koyu mavi değil zaten. Bu da görüş mesafesini Philips' e göre arttırıyor. Osram' ın performansından ve renk tonundan memnunum. Bi-xenonlar ile çok uyumlu oldu. 2 Yorum bağlantısı
Yusuf Taş 21 Şubat 2022 Paylaş 21 Şubat 2022 Hocam, Osram kesinlikle daha iyi. Philips' in camı tek kat yoğun mavi kaplı, Osram ise 2 katmanlı. Uç kısmı daha açık mavi, arkası da çok koyu mavi değil zaten. Bu da görüş mesafesini Philips' e göre arttırıyor. Osram' ın performansından ve renk tonundan memnunum. Bi-xenonlar ile çok uyumlu oldu.Teşekkürler Hocam, philips aldım ama osram cool blue intense de sipariş vereceğim, elimizde bulunsun artık, bugün alsam yarından daha ucuz malum piyasa öyle artık. 1 Yorum bağlantısı
Yakup Kocaağa 12 Eylül 2022 Paylaş 12 Eylül 2022 Merhaba arkadaşlar aracımda halojen tip aydınlatma sistemine sahip beyaz ışıklı halojen ampüllerle veya %130 %200 fazla ışık veren ostram vb markaların ürünleri merak ediyorum kulanan var mı? beyaz ışık yağmurlu havalarda kötü gösteriyor mu ? kullanan arkadaşlar tecrübelerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 12 Eylül 2022 Paylaş 12 Eylül 2022 Işığın rengi açıldıkça yağmurlu havalarda görüş zorlaşıyor maalesef. Philips'in %130 ürünlerinden kullanmıştım, çok memnun kalmıştım. Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 12 Eylül 2022 Paylaş 12 Eylül 2022 H4 ampüldeosram cool blue ve H11 de osram Nihat breaker laser kullandım kullandıklarımın en iyisiydi. 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 13 Eylül 2022 Paylaş 13 Eylül 2022 bu konunun aynısı açılmıştı önceden. orada pek çok referans olması lazım. 1 Yorum bağlantısı
Aydın Sert 13 Eylül 2022 Paylaş 13 Eylül 2022 Osram Cool Blue Intense Next Gen 5000 serisinin H1 olanını uzunlarımda kullanıyorum. Çok memnunum. Tavsiye ederim. Sn. @Çağlar Bayurabimin tavsiyesi ile almıştım Yorum bağlantısı
Kaan Karakaya 13 Eylül 2022 Paylaş 13 Eylül 2022 5 yıldır Philips xtreme vision %130 kullanıyorum, ışık şiddetinde %50 civarında artış oldu. Rengi standart h7 lerden bir tık beyaz bu yüzden ıslak zeminde görüşü fazla etkilemiyor. Yorum bağlantısı
Celal YÜCEL 28 Aralık 2022 Paylaş 28 Aralık 2022 Halojen far ve ampül başlığını incelerken Osram ampülü önermeden geçmek istemedim. Eminim aynı fikirdeyiz, (merceksiz) farlarda xenon kullanmak karşıda ki vatandaşın günahına girmekten başka bir şey değil. Kısa farlarımda Osram H7 Night Breaker Laser, uzun farlarımda ise Osram H1 Night Breaker Laser +150 model ampülleri tercih ettim. Stok ampüllerden çok iyi olduğu tartışmasız. Uzun ömürlü olup olamayacağı konusunda tartışmalar var bunu zaman gösterecek. Ampül arayışında olanlar bu ampülleri tercih edebilirler. Yorum bağlantısı
Oğuzhan Çakır 17 Şubat 2023 Paylaş 17 Şubat 2023 Cool Blue'lar ömrünü doldurdu galiba H4 sol uzun yanmıyor 😑 varmı yeni bir ürün 😅 Osram nightbreaker 200 gördüm ama kisa mi olur ki ömrü ☹️ Yorum bağlantısı
Ahmet Murat Güçlü 5 Mart 2023 Paylaş 5 Mart 2023 Arkadaşlar merhaba. 2007 Ford Fiesta 1.4 tdcı mevcut. Aldığımızdan beri (2 yıldır ) farlar hiç göstermiyor desem yeridir. Öncelikle ampullerden kaynaklı sanıp boschun klasık h4 ampulunu aldım ama hiç bir fark olmadı. Acaba kaliteli bir ampul mu almalı yoksa far ile alakalı bir durum olabilir mi? Bu arada farlar sararmıştı, farları da temizlettim ama sonuç nafile. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Mart 2023 Paylaş 5 Mart 2023 Ahmet Murat Güçlü yazdı: Arkadaşlar merhaba. 2007 Ford Fiesta 1.4 tdcı mevcut. Aldığımızdan beri (2 yıldır ) farlar hiç göstermiyor desem yeridir. Öncelikle ampullerden kaynaklı sanıp boschun klasık h4 ampulunu aldım ama hiç bir fark olmadı. Acaba kaliteli bir ampul mu almalı yoksa far ile alakalı bir durum olabilir mi? Bu arada farlar sararmıştı, farları da temizlettim ama sonuç nafile. farlar orjinal mi? yan sanayi mi? iç tastaki aynaların durumu nasıl_? Yorum bağlantısı
Celal Aydın 6 Mart 2023 Paylaş 6 Mart 2023 Ahmet Murat Güçlü yazdı: Arkadaşlar merhaba. 2007 Ford Fiesta 1.4 tdcı mevcut. Aldığımızdan beri (2 yıldır ) farlar hiç göstermiyor desem yeridir. Öncelikle ampullerden kaynaklı sanıp boschun klasık h4 ampulunu aldım ama hiç bir fark olmadı. Acaba kaliteli bir ampul mu almalı yoksa far ile alakalı bir durum olabilir mi? Bu arada farlar sararmıştı, farları da temizlettim ama sonuç nafile. Normalde de çok güçlü aydınlatması yok, görmeyecek kadar kör değil aydınlatması, çok ışıl ışıl da değil. Bazı halojenler bayağı güçlü mesela. Yorum bağlantısı
Ahmet Murat Güçlü 19 Nisan 2023 Paylaş 19 Nisan 2023 Biraz geç bi dönüş oldu ama dün far temizliği yaptırdım içi dışı temizlendi fena da olmadı. Fotoğrafını eve geçtiğimde paylaşırım. Ordaki usta led ampul tavsiye etti ama almadım onun yerine halojen güçlü bir ampul almaya karar verdim. Ömür ve kalite açısından sizce hangisi.? Osram ve Philipsin %200 olan ampülleri de fiyat olarak %150liklere yakın ama ömür açısından %150 olanları tercih etmeyi düşünüyorum. @Metin Akbal @Celal Aydın @Çağlar Bayur Yorum bağlantısı
Cem Işık 19 Nisan 2023 Paylaş 19 Nisan 2023 Osram olanı kullandım 5 ay kadar, halojen standart ampule göre 1 misli kadar fark etti. Akabinde ledli merceğe geçtim, led ise osram laser’e göre 2-3 misli fark etti 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Nisan 2023 Paylaş 19 Nisan 2023 yolu aydınlatsın gece yolculupğunda göz konforu artsın dersek osram silver, konu komşu bu ne buna para mı verdin demesin, beyaz ışık atsın kafi dersek osram laser 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 19 Nisan 2023 Paylaş 19 Nisan 2023 Mert Gülkokan yazdı: Hepsinin ömrü var en güzeli csp tipi led ampül D1s için de varmış ledler. Napsak ki. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Nisan 2023 Paylaş 19 Nisan 2023 Mustafa Tüfekçi yazdı: D1s için de varmış ledler. Napsak ki. led tek parça, yüzük çantasından her tür montaj tipi için yüksük ççıkar, çinli yapmış Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 19 Nisan 2023 Paylaş 19 Nisan 2023 Çağlar Bayur yazdı: led tek parça, yüzük çantasından her tür montaj tipi için yüksük ççıkar, çinli yapmış Balasta takılıyor d serisi ama. Üstündeki d2s mi d1s mi farı komple sökmek Lazım Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Nisan 2023 Paylaş 19 Nisan 2023 d1s led denen, direkt 12v a bağlanıyordur bir araştırmalı, balasta takılan led ben duymadım, çinli bu 400 adet pilli araba fabrikası yapmış, bunu da yapmış mıdır bilemem Mustafa Tüfekçi yazdı: farı komple sökmek Lazım ampul değiştirmek için far mı söküon lem kapak felan yok mu Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 19 Nisan 2023 Paylaş 19 Nisan 2023 Tampon bile iniyor olaylar olaylar Yorum bağlantısı
Recommended Posts