İçeriğe Yönlendir

Brc; Sorunlar, Yorumlar

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Resül Güldüren

Hayırlı olsun. Güle güle kullan. Herşey gönlünüze göre olur inşallah.

BRC taktırabilirsiniz.

Prins taktırabilirsiniz.

NOT: LPG kitinden daha önemlisi LPG kitini takan ustanın işçiliği.

Çevremde genelde BRC taktıran arkadaşlar var. Şu ana kadar bir sorunla karşılaşan duymadım. Ondan biraz daha BRC düşünüyordum ama. Foruma bakınca Prins tavsiyesi daha fazla sanki.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Çevremde genelde BRC taktıran arkadaşlar var. Şu ana kadar bir sorunla karşılaşan duymadım. Ondan biraz daha BRC düşünüyordum ama. Foruma bakınca Prins tavsiyesi daha fazla sanki.

BRC kötü değil. Ama ben 200-300 fazla verir prins silverline taktırırım.

Son yaşadığım bir sorunda arızları LPG kitinin beynine yazması. Araçta olan değişikliklerden dolayı lpgnin daha önce oluşan hataları da tutuyor.  Direk nokta atışı ile soruna müdehale edilebiliyor.

Yorum bağlantısı
Ebubekir Turan

P0420 kalibrasyonla düzelmez gibi geliyor bana...

Katalitik konvertör veya karter havalandırma hortumları sorunlarına işarettir diye yorumlarım ben..

Hocam sorun katalitik konvertörmüş. Servis bu parçayı motor garantisi olmadığı için karşılamam diyor . Tüpü takan ustada bu arızanın tüple hiç bir ilgisi yok diyor. Ustanın yönlendirmesiyle bir elektronikçiye gittim.yurt dışından emilatör getirdiğini bu parçayı takarak arıza lambasının söndüğünü ve sorunun ortadan kalktığını söyledi.280 lira dedi bu parça için ve ardından istersen arabaya hiç bi işlem yapmadan bu şekilde de binebilirsin hiç bi sorun olmaz dedi. Hocam bu şekilde arıza lambası yanık bi şekilde konvertörü değiştirmeden ne gibi sıkıntılar çıkarır benim için ?

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

brc de montaj kaynaklı hatalardaki zararları karşılama güvencesi vardı sözde.  servise yazdırın bir yazı. lpgden ötürü şu arıza vardır şu parça değişmeli diye. brc yi arayıp söyleyin. bakalım ne diyecekler.

Yorum bağlantısı
Ebubekir Turan

brc de montaj kaynaklı hatalardaki zararları karşılama güvencesi vardı sözde.  servise yazdırın bir yazı. lpgden ötürü şu arıza vardır şu parça değişmeli diye. brc yi arayıp söyleyin. bakalım ne diyecekler.

Servisin öyle bir şey yapamayacağını söylediler hocam.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

:)  siz dediniz mi lpg kaynaklı ise yazın yazııyı brc benden yazı bekliyor diye. sonrası zaten  eğer lpg ile alakalı ise ya lpg istasyonu ya lpg kit firması birinden biri bu masrafı karşılar. tabi işi kılıfına uydurmak lazım.

Yorum bağlantısı
Ebubekir Turan

tabi ki söyledim hocam daha fazla şeyler söyledim ama adam bi kere garantin yok senin motoruna hiç bakmam diyor.

Yorum bağlantısı
Ebubekir Turan
(düzenlendi)

öyle görünüyor ki garanti yapmayacak bu işi

tarihinde Ebubekir Turan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Hocam bu şekilde arıza lambası yanık bi şekilde konvertörü değiştirmeden ne gibi sıkıntılar çıkarır benim için ?

Sorun şu ki.. başka arızalar olduğunda da bu lamba yanacak.. Ya gerçek bir arıza ortaya çıkarsa ne olacak.. 

Bence ışık sönmeli.. 

Katalitik konvertör de tıkalı ise zaten ciddi performans kaybına sebep olacaktır.. 

Yorum bağlantısı
Doğu Türker

Manisada yada izmirde onerebileceginiz brc ustasi varmi srkadaslar?

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Mustafa Turgut

Evet arkadaşlar BRC pipo dan sonra bu yaz uzun yol yapıyorum . Şu ana kadar 1500 km yaptım . Yapılan km lerin hepsinde klima açık ve araçta en az 4 kişi var. Minimum 19kr , maximum 25 kr kmde yaktım LPG fiyatlarında 2-3 kr oynadı litre başına... Bu arada kullanım agresifti. Bu verilerin %90 ni uzun %10 u şehir içi . Zonguldak -ANTALYA-Demre- Korkuteli -Demre  

Yükseklik max 1400 m  ve deniz seviyesi arasında gerçekleşti. Uzun yolda sürekli rampalar oldu. bana makul geldi. Konya - Ankara yapsam sanırım 15-16 kr  ile gezebiliriz.

Yorum bağlantısı
Ferhat Demirpolat

abiler kardeşler herkese selamlar bende yeni üyeyim 

benim aracımda bir soun var  ford fosus hb 2009  yaklasık 5 ay önce brc taktırdım şehir içinde hiç bir problem olmadı ancak bir izimire  gittim pişman etti  gösterge palinde motor arızası yazıyor ve motor bloke oluyor gaz yemiyor kenara çek kontak yap biraz git tekrar bir kaç tekrardan sonra motor arıza lambasıda yanmaya başlıyor yaklaşık 5 saat dinlenince araç ışıkta sönüyür fakat ayın sorunu gelirknede yaptı

bu konuda bana yardımcı olacak kişi varmı acaba aynı sorunu yaşayan ? şimdiden teşekkürler

Yorum bağlantısı

yokmu yardımcı olacak ?

Kalibrasyon ayarı yada ecu da bir sıkıntı olabilir, ehil bir ustaya gösterin muhakkak..

Yorum bağlantısı

yokmu yardımcı olacak ?

sorun birkaç şeyden kaynaklanıyor olabilir, lpg yi taktırdıgınız yere gidin, sorunu çözeceklerdir, büyük ihtimalle basit birşey.

Yorum bağlantısı
Resül Güldüren

tüpçülerim garantisi hikaye gibi geliyor bana.

Aynen katılıyorum.  :good1:

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
(düzenlendi)

Bugün my 11 in değişim bir versiyonu takıldı aracima. Görelim neler olacak.

Nerede ne taktırdın?

tarihinde Mert Yeldan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Bugün my 11 in değişim bir versiyonu takıldı aracima. Görelim neler olacak.

Memnun kalacaksın abi , bende my11 var biliyorsun, problem yok ..Allah güzel günlerde kazasız belasız kullanmak nasip etsin..

Yorum bağlantısı
Bahadır Kılınç

2000 flair aldım yeni daha 118000 km de aracın litre bazında yakıt tüketimi düşük ancak benzin malum 5 tl olunca belimi bükecek gibi duruyor. Çevremdekiler lpg konusunda baya tavsiyede bulunuyor ama buraya da bi danışayım dedim  :) tavsiye edebileceğiniz sorunsuz ve uyumlu başımızı ağrıtmayacak bir marka sistem model önerebilir misiniz sayın kullanıcı ve tecrübeli arkadaşlar

Yorum bağlantısı
Bahadır Kılınç

Ankarada kalıyorum hep marka önerdiler ama asıl iş usta dediğiniz gibi arkadaşların yorumlarına baktım herkes öncelikle usta diyor.

Mesele ben Ankara da bu işin ehlidir denecek ustayı nasıl bulacağım malum her yer sözde usta kaynıyor sorsan hepsi usta ama hiçbiride beş para etmez gördüğüm kadarıyla  :angry:

gelen tafvsiyelerle araştırmaya devam edicem hayırlısı olur inşallah 

Yorum bağlantısı

2000 flair aldım yeni daha 118000 km de aracın litre bazında yakıt tüketimi düşük ancak benzin malum 5 tl olunca belimi bükecek gibi duruyor. Çevremdekiler lpg konusunda baya tavsiyede bulunuyor ama buraya da bi danışayım dedim  :) tavsiye edebileceğiniz sorunsuz ve uyumlu başımızı ağrıtmayacak bir marka sistem model önerebilir misiniz sayın kullanıcı ve tecrübeli arkadaşlar

Başım ağrımasın diyorsanız Prins.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...