İçeriğe Yönlendir

Atiker; Sorunlar, Yorumlar

Ali Tütün

Recommended Posts

Halil ibrahim Arslan

Arkadaslar benim lpgde bir ugultu sesi geliyor care bulamiyorum. sabah evden ise giderken sıkıntı yok aksam cikiyorum eve giderken gaza gectigi anda bir ugultu sesi geliyor benzine aliyorum elimle yaklasik bir km gittikten sonra tekrar gaza aliyorum ve ses kesiliyor. ustaya gittigimde bunun caresi olmadigini soylediler bu konu hakkinda bilgisi olan varsa yardimci olabilirmi

Yorum bağlantısı
Özgür Mert

Bilen arkadaşlardan yardım istiyorum Atikerin kitlerindeki sr03 olanlar ile olmayanlar arasında ne fark var?

Yorum bağlantısı
Serdar Çavuşoğlu

Merhaba, sr3 sistemlerde regülatör farklıdır, daha yüksek güçteki araçlarda bu regülatör kullanılır.

Yorum bağlantısı
Özgür Mert

Merhaba, sr3 sistemlerde regülatör farklıdır, daha yüksek güçteki araçlarda bu regülatör kullanılır.

teşekkürler

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Tolga Erdem

100 'ün üstünde gaza fazla yüklenince araç gazdan benzine geçiyor,nedir bunun sebebi yardımcı olabilir misiniz?

Yorum bağlantısı
Mustafa Yılmaz_1986

Abiler benim de bir sorum olacak. yaklaşık 2 haftadır bu sorunla uğraşıyorum 3 farklı ustaya gösterdim aracı ama sonuç alamadım.

Sorun, araç 2004 focus. atiker sistem var. araç yolda giderken kafasına göre bazen 100ü geçince bazen düşük hızlarda kendiliğinden benzine geçiyor.

ustaya gidiyorum adamlar sorun oluştuğunda görmeliyiz, bilgisayarda hata kaydı yok dedi gönderdi bir iki.

başka bir gün başka ustaya gittim gaz ayarı falan yaptı sıkıntı yok dedi aldı parayı sonuç yine aynı.

en son gittiğim usta kesici ve gaz filtrelerini değiştirdi, map değiştirdi, sağını solunu kontrol etti, halloldu dedi eve geldi yine kendiliğinden geçti benzine yolda.

araç kendinden soğuttu anlayacağınız. komple atikeri söktürmeyi bile düşünüyorum bu sorundan dolayı. Benzinde gitmekten cepte para kalmadı. Sizce sorun neden kaynaklı olabilir, ne yapmalıyım. Ankaradayım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Abiler benim de bir sorum olacak. yaklaşık 2 haftadır bu sorunla uğraşıyorum 3 farklı ustaya gösterdim aracı ama sonuç alamadım.

Sorun, araç 2004 focus. atiker sistem var. araç yolda giderken kafasına göre bazen 100ü geçince bazen düşük hızlarda kendiliğinden benzine geçiyor.

ustaya gidiyorum adamlar sorun oluştuğunda görmeliyiz, bilgisayarda hata kaydı yok dedi gönderdi bir iki.

başka bir gün başka ustaya gittim gaz ayarı falan yaptı sıkıntı yok dedi aldı parayı sonuç yine aynı.

en son gittiğim usta kesici ve gaz filtrelerini değiştirdi, map değiştirdi, sağını solunu kontrol etti, halloldu dedi eve geldi yine kendiliğinden geçti benzine yolda.

araç kendinden soğuttu anlayacağınız. komple atikeri söktürmeyi bile düşünüyorum bu sorundan dolayı. Benzinde gitmekten cepte para kalmadı. Sizce sorun neden kaynaklı olabilir, ne yapmalıyım. Ankaradayım.

Yaşadığınız sıkıntı gaza sert basıncamı yapıyor. Yani aracı hafif sıkıştırma anındamı yapıyor. Yoksa normal devrinde giderken kendiliğinden mi geçiyor ve depoda gaz durumu nasıl (azmı var)

Yorum bağlantısı
Mustafa Yılmaz_1986

Konya'daki genel merkezi arayın..

bunun numarasını bılıyorsanız yazarmısınz?

Yaşadığınız sıkıntı gaza sert basıncamı yapıyor. Yani aracı hafif sıkıştırma anındamı yapıyor. Yoksa normal devrinde giderken kendiliğinden mi geçiyor ve depoda gaz durumu nasıl (azmı var)

yanı tam dıkkat etmemekle bırlıkte.. ben tam bır anlam veremedım ne zaman yaptıgına.. resmen aklına estıkce yapıyor gıbı.. cunku bazen hızlı gıderken bazen yavas gıderken.. ama bıde sert basmayı deneyeyım..ama zannetmıyorum ustam arabadan sogudum resmen ya:((

Yorum bağlantısı
Tolga Erdem

Benim soruna yakın birşey arkadaşın dediğisert basınca yapıyor gaza.

Yorum bağlantısı
Mustafa Yılmaz_1986

peki bu sorunu yasayıpta cozume ulasan arkadas var mı?? regulatorde gecen yıl degısmıstı arabayı ılk aldıgımda...yanı 1 yıl ıcınde hata verır mı.. suan arabayı aldıgımdan bu yana sadece gazın beynı ve enjektorler degısmedı... bu ıkı haftada hersyı degıstrdım...

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Gaza sert bastığınızda LPGye geçiyorsa bu gaz basıncından kaynaklı. Bunun için reguletörde bir ayar düğmesi var oradan basıncı ayarlıyorlar. Ama sizinki yazılımla ilgili gibi duruyor. Yani seyir halindeyken rutin giderken gaza geçmesi yazılımla ilgili gibi.

Daha önce benim opelde kendilinden benzine ve gaza geçiyordu. ancak geçerken kısa devre yaparken çıkan ses gibi ses geliyordu (LPG geçiş sesi değil) usta baya uğraşıp tesisatta kaçak varmış kısa devre yapıyormuş. (Bilgi mahiyetinde söyledim)

Yorum bağlantısı
Mustafa Yılmaz_1986

Gaza sert bastığınızda LPGye geçiyorsa bu gaz basıncından kaynaklı. Bunun için reguletörde bir ayar düğmesi var oradan basıncı ayarlıyorlar. Ama sizinki yazılımla ilgili gibi duruyor. Yani seyir halindeyken rutin giderken gaza geçmesi yazılımla ilgili gibi.

Daha önce benim opelde kendilinden benzine ve gaza geçiyordu. ancak geçerken kısa devre yaparken çıkan ses gibi ses geliyordu (LPG geçiş sesi değil) usta baya uğraşıp tesisatta kaçak varmış kısa devre yapıyormuş. (Bilgi mahiyetinde söyledim)

gaz basıncı hem regulatorden hemde map yaptıgını soyleyıp mapı degıstrdıler regulatordende o ayarı yaptılar..

ama yazılımsa ve beyın degısecekse daha cok para cıkacak anlasılan:(((

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

gaz basıncı hem regulatorden hemde map yaptıgını soyleyıp mapı degıstrdıler regulatordende o ayarı yaptılar..

ama yazılımsa ve beyın degısecekse daha cok para cıkacak anlasılan:(((

Birşey bırakmamışlar. Ancak birtane geçici olarak beyin taksınlar deneyin. Şayet beyin ile ilgili ise sorun beyin değişsin. LPG kitiniz garantilimi?

Yorum bağlantısı
Mustafa Yılmaz_1986

Birşey bırakmamışlar. Ancak birtane geçici olarak beyin taksınlar deneyin. Şayet beyin ile ilgili ise sorun beyin değişsin. LPG kitiniz garantilimi?

yanı 2007 yılında takılmıs ben arabayı gecen yıl aldım... 1 yıldır problemsız calısmıstı... 2 haftadır bu sorun.. bakalım bugun bı numra cıkarmadı belkıde gercekten map yuzunden yaptı.. beklemedeyım suan..:)

Yorum bağlantısı
Mustafa Yılmaz_1986
(düzenlendi)

Arkadaşlar müjdee:)) sanırım sorundan kurtuldum.. Dün arabamı ustaya bıraktım ve usta bilgisayarı bağlayıp baya bi gezmiş:)) ve sonunda arıza verdiğinde arızayı tespit etmiş.. Arıza regülatorden miş...

Regulatoru degıstırdım ve sorun ortadan kalktı... Gecen yıl degıstırtmıstım ama bu yıl yıne sıkıntı cıkardı allahtan garantısı devam ettgı ıcın bana cok bırsye maal olmadı... Seytan kulagına kursun bugun 600km yaptım sehırler arası benzıne falan gecmedı... .

Bırde usta enjektorlerın 1.5 luk oldugunu bunları matkapla 2.0 a buyuttgunu soyledı sızce bunun bı zararı olur mu?? Sankı bunu yapınca daha az yaktı gıbı geldı bana..??

tarihinde Ahmet Kıyak tarafından düzenlendi
İletilerimizin tamamını büyük harfle yazmıyoruz.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Arkadaşlar müjdee:)) sanırım sorundan kurtuldum.. Dün arabamı ustaya bıraktım ve usta bilgisayarı bağlayıp baya bi gezmiş:)) ve sonunda arıza verdiğinde arızayı tespit etmiş.. Arıza regülatorden miş...

Regulatoru degıstırdım ve sorun ortadan kalktı... Gecen yıl degıstırtmıstım ama bu yıl yıne sıkıntı cıkardı allahtan garantısı devam ettgı ıcın bana cok bırsye maal olmadı... Seytan kulagına kursun bugun 600km yaptım sehırler arası benzıne falan gecmedı... .

Bırde usta enjektorlerın 1.5 luk oldugunu bunları matkapla 2.0 a buyuttgunu soyledı sızce bunun bı zararı olur mu?? Sankı bunu yapınca daha az yaktı gıbı geldı bana..??

Regületörle ilgli olabileceğini söylemiştik. Şükür sorun kalmamış. 1.5 lik 2.0 çıkarması aracın daha rahat gitmesini sağlar. Bunuda yazılımla kontrol ederek yapıyor zaten. Bende 2.0 motor araca 2.5 büyüklükte deldiler. Şu anda bir sorun yok. Sizdede olacağını sanmam.Daha az yakmasının sebebinide aracı hareket ettirmek için gaza daha az bastığınızdan dolayı az yakmış olabilir. Bende de ilk geldiğind 1.8 di ve 20 lt lerin üzerinde yakıyordu. Şimdi düzgün kullanım ve 2.5 olunda 15-16 lt kadar düştü.

Güle güle sorunsuz kullanın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Akif Sarı

100 'ün üstünde gaza fazla yüklenince araç gazdan benzine geçiyor,nedir bunun sebebi yardımcı olabilir misiniz?

aynı sorun bende de vardı lpg fitresini değiştirdim sorun düzeldi. Aynı zamanda soğuk yerlerde seyir halinde su sıcaklığının düşmesi halinde veya basınç ayarıyla ilgili olabileceğini de söylemişti. ama benim sorunum gaz filtresini değiştirdiğimde düzeldi. Uzun süredir değiştirmediyseniz değiştirin derim.

Yorum bağlantısı
Tolga Erdem

2bin km oldu değiştireli.Hatta yeni değiştiğinden beri yapıyor.

Yorum bağlantısı
Cem Yıldız

regülatör ecu ikisinide kontrol ettirin %90 bu ikisinin arızalanmasından yapar

Yorum bağlantısı
Halil ibrahim Arslan

peki bu sorunu yasayıpta cozume ulasan arkadas var mı?? regulatorde gecen yıl degısmıstı arabayı ılk aldıgımda...yanı 1 yıl ıcınde hata verır mı.. suan arabayı aldıgımdan bu yana sadece gazın beynı ve enjektorler degısmedı... bu ıkı haftada hersyı degıstrdım...

aynı sorunu bende yasadım 4-5 ustaya gittim hepsi ayar yaptı sonuc aynı ne zaman nıye benzine gectiğini cözemedim benim lpgde atiker hatta bir usta değişecek birçok parca soyledi hesapladım 350 400 tl masraf cıkıyor sıfır lpg taktırsam daha iyi dedim. en son bosh servisine gittim sorunu orda usta cözdü hepsi ayar yaparken motoru stndart motor olarak degilde turbo motor olarak ayarlamışlar ve her ayarda hiçbiri onu görüp standart motor ayarı diye düzeltmemiş yani sıkıntı ilk ayar yaptırdığım yerde olmuş bir de ona baktır. olmadı kabloları kontrol etir. yoksa ayar yapmayla olmuyor. ben 3 ay gaz almadım benzinle gezdim bu yüzden

Yorum bağlantısı
Mustafa Yılmaz_1986

aynı sorunu bende yasadım 4-5 ustaya gittim hepsi ayar yaptı sonuc aynı ne zaman nıye benzine gectiğini cözemedim benim lpgde atiker hatta bir usta değişecek birçok parca soyledi hesapladım 350 400 tl masraf cıkıyor sıfır lpg taktırsam daha iyi dedim. en son bosh servisine gittim sorunu orda usta cözdü hepsi ayar yaparken motoru stndart motor olarak degilde turbo motor olarak ayarlamışlar ve her ayarda hiçbiri onu görüp standart motor ayarı diye düzeltmemiş yani sıkıntı ilk ayar yaptırdığım yerde olmuş bir de ona baktır. olmadı kabloları kontrol etir. yoksa ayar yapmayla olmuyor. ben 3 ay gaz almadım benzinle gezdim bu yüzden

ustadım ben sorundan kurtuldum ama baya bır parca degıstırerek ve en sonunda regulatoru degıstırerek oldu... valla senın dedıgın olayda hıc bılmıyorum acaba benım ayarları hangı motora gore yaptılar.. ama ben hep aynı yerde yaptırıyordum 1 yıldır sıkıntı cıkmıyordu.. allaha sukur suan kurtuldum ... bakalım ıns bırdaha yasamam..

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Basınç sorunu varsa ellerinde mutlaka deneme yapılabilecek regülatör vardır. Onu taksınlar onunla bir süre binin ve sonuca göre hareket edin derim.

Yorum bağlantısı
Tolga Erdem

Bir lpgci arkadaş ayardan bu ben ayarı verdim bir daha olmucak böyle birşey dedi :)Bakalım görücez ...

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Bir lpgci arkadaş ayardan bu ben ayarı verdim bir daha olmucak böyle birşey dedi :)Bakalım görücez ...

İnşallah düzelir.

Ama bana bu lafı söyleyen ustanın ayarından sonra hiç arıza lambası yakmayan aracım (30binkm) arıza lambası yaktı. Araç stop etmeye başladı :)

İnşallah sizde olmaz :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...