İçeriğe Yönlendir

Cilamania

Misafir

Recommended Posts

Süleyman Can Şahin

Çok fazla bir fark yok diyebilirim. :)

Teşekkürler.

Abi çok fazla pasta cila yapmanın zararı olurmu. Özelliklede pasta boyayı aşındırıyor

Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek

Abi çok fazla pasta cila yapmanın zararı olurmu. Özelliklede pasta boyayı aşındırıyor

Cilanın zararı olmaz faydası olur. Pastada düşündüğünüz gibi çok az da olsa yapılan yüzeyi inceltiyor :)
Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin

Cilanın zararı olmaz faydası olur. Pastada düşündüğünüz gibi çok az da olsa yapılan yüzeyi inceltiyor :)

peki bu pasta yaptırmanın bir sınırı varmıdır her yıl yaptırılabilirmi

Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek

peki bu pasta yaptırmanın bir sınırı varmıdır her yıl yaptırılabilirmi

Bu soruyu forumdaki bu konuda uzmanlaşmış abilerim daha iyi cevaplar ancak bende bildiklerimi yazayım.

Öncelikle kullanılan pastanın kalite ve aşındırma oranı ,uygularken ki işçilik vs önemli. Bilmeyen birisi boyayı eline alabilir. Zira çbs nin pastası var bende fabrikada kullandığımız, normal bir çizdiği kapatmak için kullandığınızda boyayı resmen götürüyor. Bu yüzden pasta kalınlığı önemli.

Ayrıca her yıl yaptırmakta bir fayda yok. Çoğu kişi aracına bir kere pasta yaptırıp boya üzerindeki mat tabakayı atar sonra da cila ile korumaya alır.

Yanlış bilmiyorsam Köksal abi boya ölçer ile kontrol edip aracın boya durumuna göre tedbirli bir şekilde yapıyor bu işlemi :)

Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin

Bu soruyu forumdaki bu konuda uzmanlaşmış abilerim daha iyi cevaplar ancak bende bildiklerimi yazayım.

Öncelikle kullanılan pastanın kalite ve aşındırma oranı ,uygularken ki işçilik vs önemli. Bilmeyen birisi boyayı eline alabilir. Zira çbs nin pastası var bende fabrikada kullandığımız, normal bir çizdiği kapatmak için kullandığınızda boyayı resmen götürüyor. Bu yüzden pasta kalınlığı önemli.

Ayrıca her yıl yaptırmakta bir fayda yok. Çoğu kişi aracına bir kere pasta yaptırıp boya üzerindeki mat tabakayı atar sonra da cila ile korumaya alır.

Yanlış bilmiyorsam Köksal abi boya ölçer ile kontrol edip aracın boya durumuna göre tedbirli bir şekilde yapıyor bu işlemi :)

çok derin çizikler yok geçen sene yaptırmıştım sadece ince ışık altında belli olan çizkler var. bu ufak çiziklere cilanın faydası olurmu

Yorum bağlantısı

Ben rutin olarak senede bir kere pasta cila yapar,geriye kalan zamanlarda da cila yaparım.bu işlemlerin zararından çok faydasını benim aracıma yakından bakanlar iyi biliyor.mikronda kesinlikle oynama olmaz,yeter ki işi uzman kişi yapsın.

çok derin çizikler yok geçen sene yaptırmıştım sadece ince ışık altında belli olan çizkler var. bu ufak çiziklere cilanın faydası olurmu

Önce kil ile temizleyeceksin aracı,sonra tekrar boya koruma yapacaksın.çizikler yok olur.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Şu ortadakinin altı biraz buruşuk gibi, senin el atman gerekiyor. ;)  :biggrin:

Emir telakki ederim, inşallah Gebze sınırlarına gelir :bomb:

Yorum bağlantısı

Ford sokağı

Teşekkürler abi,muhtara başvurduk sokağın adını değişecek,yoksa oy yok  :biggrin:

Şu ortadakinin altı biraz buruşuk gibi, senin el atman gerekiyor. ;)  :biggrin:

Hayır...hayır...... :angry:

Mahalleyi fordcular sarmış [emoji379]

Saysak 14-15 ford var  :biggrin:

Emir telakki ederim, inşallah Gebze sınırlarına gelir :bomb:

Deniz yolunu kullanırım  :biggrin:

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...

Bugün 2 adet sibobumuz çatlamış,yenileri ile değiştirdik ve rot&balans yapıldı.ardında yuvasında yıkandı ve inzivaya çekildi CilaMania'mız [emoji7]

07025136d431faab55098d7f36b431e8.jpg

aaad5eb1b3bc85115914e9013852c435.jpg

025499b6345bbf2d118778577ed2e183.jpg

7a66be459aaa34921b0277f7838d9c7a.jpg

8cd81c4bb2b6e5c890346558e9022e39.jpg

ea28b91abb4ecf21da7383cd6e83c905.jpg

2de751793cd6f7043d79cd06d70f32ca.jpg

Yorum bağlantısı
Okan Tansel

Direksiyondaki aleti ilk defa gördüm abi. Burada böyle yapılmıyor balans..  :unsure2:

aynen Keremim bende ilk gördüm demekki bize yapanlar sallamasyon yapıyorlar sistemi görsel inceledimde doğrusu bu bence direksiyonu tam konumunda kitleyip aracın rod kısımlarını direksiyona göre ayarlıyor gibi ve buda düz yolda aracın sağa sola çekmesini engelliyor ve çok rahat bir sürüş sağlıyor gibi iyiymiş beğendim ben  :good1:  :bravo:

Yorum bağlantısı
Bekir Afşar

Direksiyondaki aleti ilk defa gördüm abi. Burada böyle yapılmıyor balans..  :unsure2:

Rot ayarlarında kullanıyorlar o aleti. Direksiyonu sabitleyip rotları ayarlıyorlar.

Tabi sizin fransız sıfır olunca böyle şeylere fransız kalmanız normal :p

Yorum bağlantısı

Rot ayarlarında kullanıyorlar o aleti. Direksiyonu sabitleyip rotları ayarlıyorlar.

Tabi sizin fransız sıfır olunca böyle şeylere fransız kalmanız normal :p

Yok Fransız dan değil de, daha önceki araçlarıma yaptırdığım bakımlarda da hiç kullanılmadı. Demek ben sadece balans yaptırmışım..  :unsure2: Teşekkürler.  :flowers:

Yorum bağlantısı

Direksiyondaki aleti ilk defa gördüm abi. Burada böyle yapılmıyor balans.. :unsure2:

Bir çok kişi bilmiyor,onun için özellikle foto çektim.

Direksiyon ile rot ayarına nokta atışı yapıyorlar.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...