İçeriğe Yönlendir

Lastik balon yaparsa ne yapmak gerekir?

Zafer Ofli

Recommended Posts

Zafer Ofli
Değiştirin, balon yapan lastiğe güven olmaz...

+1000

Yorum bağlantısı
Furkan Esgin

Kesinlikle değiştirin.Takla bile söz konusudur balon lastikle.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ben bisikletim varken lastik balon yaptığında, tamir eder içerden kalın bir yama atar ve kullanmaya devam ederdim...

Ama bu otomobil ve benzerlerinde olmaz...

Bir an önce değiştirin...

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

soruya cevap veriyorum.2 adet lastik alınır takılır.karşılığı eskimiş ise eğer.

Yorum bağlantısı
Serkan Öz

Aracı uzun yolda kullandıysanız, park ederken durduğu yerde çok fazla döndürmediyseniz vs çok aşınmamış olabilir karşısındaki..

Ben lastikleri genelde 55-60.000km rotasyon yaparak kullanıyorum, diş derinliği ancak yetersiz hale geliyor ama marka/model ve kullanım tarzı önemli.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Profili ölcün. Düsükse, stepne de eski degilse, yeni 1 lastikle beraber stepneyi kullanabilirsiniz.

Profili ölctügünüz 13bin kmlilk lastigi de stepneye atarsiniz.

Fiestanın stepnesi kuş kadar.12 jant falan herhalde.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Ali Şahin

Arkadaşlar sorum için en uygun yer bu başlık diye düşündüm.geçen hafta sonu arabanın tekeri patladı.ş.arası yolda 90 km hızla giderken.sesi duydum ama anlayana kadar patlak teker üzerinde 1km e yakın gittim.stepneyi taktım.patlayan tekeri lastikçiye götürdüm.hafiften balon yapmış.değiştirmem gerektiğini söyledi.Arkdaşlar şunu sormak istiyorum stepneyi patlayan lastiğin yerine taktım;diğer lastikleri değiştirmeme gerek var mı?arka sağ lastik patladı.patlayan lastiğin jantını yeni taktığım jantıyla değiştirmeliyim?yardım edrseniz sevinirim.araban 8000 km belirteyim

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Araba 8000'de ise stepne yenidir. Stepnenin aynından bir tane alın. arka sol lastiği de stepne yapın.

Yeni lastik ile stepneyi arka lastikler olarak kullanın.

Senin yaptığın gibi ;)

Yorum bağlantısı
Erkan Baydemir
E sonuçta birisi yeni diğeri 8000 km de olmuyormu, yani stepneyi sağa taksa ne zararı olur ben onu anlayamadım hala ;)

Bunu belli marjları var Galip.

Genel kabul gören;

Normal şartlarda %20 ye kadar varan farklarda yanına takabilirsin...

Yorum bağlantısı
Ali Şahin

Arkadaşlar fiestamın orjinal lastiğini ş.urfada bulamadım.buradaki lastik bayileri fabrikanın grevde olduğunu ve bu yüzden bulamayacağımı söylediler.bridgestone 175 65 14 ebatında.uzun yola çıkacağım stepnem yok.fikirlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum.başka marka bir lastiği stepne olarak kullanabilşr miyim?yada bana bulunduğu yerde tedarik edeck bir arkadaş var mı?

Yorum bağlantısı
Erkan Baydemir
Arkadaşlar fiestamın orjinal lastiğini ş.urfada bulamadım.buradaki lastik bayileri fabrikanın grevde olduğunu ve bu yüzden bulamayacağımı söylediler.bridgestone 175 65 14 ebatında.uzun yola çıkacağım stepnem yok.fikirlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum.başka marka bir lastiği stepne olarak kullanabilşr miyim?yada bana bulunduğu yerde tedarik edeck bir arkadaş var mı?

ali,sanada belirttiğim gibi;

Al bir tane çıkma,koy stepneye.

bişey olmaz...

Yorum bağlantısı
Guest Aydan Tambay

Lastik balon yaptıysa, yanak telleri kopmuştur. bazı lastikçiler içerden "tiptop" tabir edilen tamiratı yapıyorlar (genede kamyonlarda). ama kesinlikle değiştirmek gerekli. özellikle lastik ısısı yükseldiğinde ne tamiratı yaparsanız yapın, işe yaramaz.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Sina Güran

Balon yapan lastik tamir edilir vs gibi şeyler duysam da doğru gelmiyor bana fakat bir yandan da tel bu koptuğu yere ufak bir lehim atıldığnda eski halini alır diyerek kafamda karışıyor. Sizler neler düşünüyorsunuz? (Tabiki en sağlıklısı değiştirmek)

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Sina bey bu telden elektrik akımı geçmiyor ki?Bahsettiğimiz çelik tel.Neredeyse bütün basınç yükü telin üstünde.Balonlu lastik en tehlikeli lastiklerin başında gelir bence.

Yorum bağlantısı
Erkan Baydemir
(düzenlendi)
Balon yapan lastik tamir edilir vs gibi şeyler duysam da doğru gelmiyor bana fakat bir yandan da tel bu koptuğu yere ufak bir lehim atıldığnda eski halini alır diyerek kafamda karışıyor. Sizler neler düşünüyorsunuz? (Tabiki en sağlıklısı değiştirmek)

:D yok yok,o teller bildiğiniz tellerden değil :)

Hadi bildiğiniz tel olsa bile ahaha,yok olmaz,nasıl olucak :D

Üstelik,lastiğin yanak kısmında radyal yapı yoktur,yani yanakta farklı birr yapı mevcuttur.Tekstil bir yapı sözkonusudur.

Bu tamam herhalde.

Gelelim asıl konuya.

Özellikle yanak hasarlı lastiklere,hiçbir şekilde müdahele yapılmamalı.

Direk çöp.

tarihinde Erkan Baydemir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Guest Sinan Akg
E bence de lastik balon yapmışsa direk gidin vergi verin :D Lastikçi tabii ki direk çöp diyecek :)

aha + 1

Yorum bağlantısı
Erkan Baydemir
sadece aha değil ahahaha + 1 kilit +1 kol böreee +1 conti +1 hacı +1

Hadi +1kiliti anladık,+1 kol böreğinide anladık :)

da son ikiyi anlamadım :)

1-Hakaan hiç birisi babamın malı değil,bananeeeee :D

2-yahu valla +1 hacıyı anlamadım,yorgunluktanmıdır nedir anlamadım :clapping:

E bence de lastik balon yapmışsa direk gidin vergi verin :D Lastikçi tabii ki direk çöp diyecek :D

Daha bugün,balon yapmış,görmüş,fakat amaaannn diyerek biraz sallamaya çalışmış ve ardından yolda giderken aniden lastiği gümlemiş,allahtan bişey olmamış bir arabayla uğraştım.

Daha kötülerinide,hatta ölümcül sonuçlarıda bilen biri olarak söylüyorum abicim,aşk olsun :)

Cidden, oldukça sakat :clapping:

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Rıdvan Ergün
(düzenlendi)

Balon yapmış kış lastiğini 4 kış sezonu toplamda 50.000 km kullanan bir tanıdığım var.

Değiştir şunu, at çöpe diye söyleye söyleye dilimde tüy bitmişti.

Beni dinlemedi. Verilmiş sadakası varmış başına bir şey gelmeden lastik eskidi.

Ama siz siz olun böyle bir riske girmeyin. Lastiğin balon yapması demek, o bölgedeki telinin kopmuş olması demektir.

Ne zaman olacağı belli olmaz, ama her an gümleyebilir.

tarihinde R?dvan Erg tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...