Mehmet Ozyurek 16 Eylül 2009 Paylaş 16 Eylül 2009 Lastik bir araçtaki en önemli parça bence.. Yorum bağlantısı
Mustafa Ülger 1 Ekim 2009 Paylaş 1 Ekim 2009 Bence derhal değiştir, direksiyon titrer, uzun vadede rotlara zarar verebilir daha önemlisi, araç hareket halindeyken, patlarsa kaza sebebi olabilir, helede otobandayken yüksek hızlarda, o balon patlarsa aracın takla açabilir. Lastiğinin markası ne? Benim lastikler Pirelli, gerçektende adamlar garantinin hakkını veriyorlar, sende garantiden değiştiribilirsin, dene bence. Benim lastik iç köşeden darbe almış ve yama yapılmış ve balon vermişti, garanti için aradım expertiz baktı, kalan lastik diş kalınığı oranında geri para iadesi yaptı, ön iki lastik için bir lastik ödedi, bir tanede ben aldım böylece ön 2 lastik değişmiş oldu. Ne olursa olsun güvenliğin için mutlaka o lastikleri değiştir bence... +1000 Yorum bağlantısı
Özay Uçar 29 Ekim 2009 Paylaş 29 Ekim 2009 Balon yapmış kış lastiğini 4 kış sezonu toplamda 50.000 km kullanan bir tanıdığım var.Değiştir şunu, at çöpe diye söyleye söyleye dilimde tüy bitmişti. Beni dinlemedi. Verilmiş sadakası varmış başına bir şey gelmeden lastik eskidi. Ama siz siz olun böyle bir riske girmeyin. Lastiğin balon yapması demek, o bölgedeki telinin kopmuş olması demektir. Ne zaman olacağı belli olmaz, ama her an gümleyebilir. lastik yanaklarında tel değil kord bezi denilen bir metaryel var. hatta sabancı kordsa adı altında lastik fabrikalarına kord bezi üretimi yapar. tel jant ile tekerin temas ettiği noktada bulunur. ilgili makale aşağıda Kord Bezi : Günümüz araçlarında kullanılan modern pnömatik lastik, güçlü ve hafif polimer elyafların kauçuk ile işlemlenmesi ile oluşan karmaşık ve kompozit bir üründür. Kauçuk ile kord bezinin bir arada oval bir şekil alarak lastiğin gövdesini oluşturması için özel yapıştırıcılar kullanılır. Lastiğin gövdesi lastiğe esnekliğini ve dayanıklılığını sağlayan kat adı verilen kauçuk ile kaplanmış kord bezinden oluşur. Naylon, Polyester, Aramid, ve Rayon kullanılarak üretilmiş olan endüstriyel iplikler kord bezi üretiminde kullanılan başlıca hammaddelerdir. Kordbezi üretimin ilk aşaması ham ipliklerin tek ya da daha çok katlı olarak bükülmesidir. İkinci aşama ise bükülmüş olan ipliklerin ince atkılar kullanılarak dokunmasıdır. Böylece üretilen kordbezi son aşamada sıcak-germe prosesi ile özel solusyonlarla işlemlenerek lastik üretiminde kullanılacak yapışkanlığa ve fiziksel özelliklere kavuşturulur. Kord Bezi Kullanım Alanları : - Araç lastikleri, - Bisiklet lastikleri, - Hava Körükleri, - Lastik üretiminde kullanılan Chafer bezleri, - Polypropylene liner bezleri, - Kalender Servis bezleri Kaynak:http://www.kordsa.com.tr/tr/products.htm Yorum bağlantısı
Engin Özarı 29 Ekim 2009 Paylaş 29 Ekim 2009 (düzenlendi) Kordsa 2004 yılından buyana İMKB 'de tavan yapanlardan. Son 1 aydır düşüşe geçti. 29 Ekim 2009 tarihinde Engin tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hayrettin Gücin 1 Aralık 2009 Paylaş 1 Aralık 2009 Balon yapmış lastik aynı zaman da sesli olarak araç sahibine şunu söyler; "ben ve senin gittigin yollar anlaşamıyoruz senin geçtigin yollar ve kullanım stilin beni bu hale getirdi lütfen benim markam ve versiyonumdan uzak dur." bunu anlayıp da ona göre lastik yenilemek gerekir yani yanakları birz daha sert lastik tercih etmek gerekir buda yol konforu biraz azlır demektir. ama güvenlik için tabiki konfor azaltılabilir Yorum bağlantısı
Erkan Baydemir 4 Aralık 2009 Paylaş 4 Aralık 2009 Balon yapmış lastik aynı zaman da sesli olarak araç sahibine şunu söyler; "ben ve senin gittigin yollar anlaşamıyoruz senin geçtigin yollar ve kullanım stilin beni bu hale getirdi lütfen benim markam ve versiyonumdan uzak dur." bunu anlayıp da ona göre lastik yenilemek gerekir yani yanakları birz daha sert lastik tercih etmek gerekir buda yol konforu biraz azlır demektir. ama güvenlik için tabiki konfor azaltılabilir Bakın bu mantık doğru değil; yanağı daha sert lastik tanımlaması (bunu ayrıca kurcalarız) ve buna bağlı güvenlik ilşkisini bu şekilde kurmayın. Eğer öncelik güvenlikse ki öylede olmalı,şundan emin olun,üreticiler güvenlik kaygısından dolayı yanakları sertleştirmiyorlar. şöyle söyliyim kısaca,yanakları hasardan korıyacak kadar sert olan lastiklerin viraj alma kabiliyetindeki kayıpları kaçınılmaz olacaktır. Haa ayrıca,sert yanakmı yumuşak yanakmı daha kolay hasar olayıda tartışılır.(darbenin bir noktada toplanması yada dağıtılarak abzorve edilemsi ilkesi ) Çocuğu okuldan almalıyım :lol: yoksa dahada yazardık Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 4 Aralık 2009 Paylaş 4 Aralık 2009 Lastiğin yanakları bazen gelen şiddetli yüklerden dolayı bozuluyor. Bazen yanakta belli belirsiz dalgalanma şeklinde oluyor, bazende aşırı olup balon dediğimiz fazla çıkıntılar oluşuyor. Bu lastiklere pek güven olmaz. Hafif dalgalanma şeklindeyse bir derece düşük hızlarda şehir içinde idareten kullanılabilir. Ama baloncuk şeklindeyse ne zaman patlayacağı belli olmaz. Yaz aylarında ve şehirler arası uzun yollarda yani lastiğin fazla ısındığı durumlarda malzeme yumuşadığı için dahada tehlikelidir. Unutmayın araclarımız lastik üzerinde gidiyor, canımızda. Araclarımız ne olursa olsun lastik en önemli parca. İstemediğimiz anda patlayan lastik kendi canımızıda tehlikeye atar, trafikteki sucsuz insanlarıda. Yorum bağlantısı
Serkan Çok 4 Aralık 2009 Paylaş 4 Aralık 2009 Kısacası tekmeyi koyup bayırdan aşağı nasıl gittiğine bakmak lazım :lol: şaka biryana arkadaşlar lastik 1 defa lazım olur ondada işe yaramazsa birdaha ihtiyacın olmaz diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Erkan Baydemir 4 Aralık 2009 Paylaş 4 Aralık 2009 Lastiğin yanakları bazen gelen şiddetli yüklerden dolayı bozuluyor. Bazen yanakta belli belirsiz dalgalanma şeklinde oluyor, bazende aşırı olup balon dediğimiz fazla çıkıntılar oluşuyor. Bu lastiklere pek güven olmaz. Hafif dalgalanma şeklindeyse bir derece düşük hızlarda şehir içinde idareten kullanılabilir. Ama baloncuk şeklindeyse ne zaman patlayacağı belli olmaz. Yaz aylarında ve şehirler arası uzun yollarda yani lastiğin fazla ısındığı durumlarda malzeme yumuşadığı için dahada tehlikelidir. Unutmayın araclarımız lastik üzerinde gidiyor, canımızda. Araclarımız ne olursa olsun lastik en önemli parca. İstemediğimiz anda patlayan lastik kendi canımızıda tehlikeye atar, trafikteki sucsuz insanlarıda. Yok,bakın şimdi; Şu dalgalanma ama nasıl dalgalanma. Eğer günümüz lastik teknolojisinin kaçınılmaz sonucu olan,üst üste bindirme dediğimiz işlemin sonucundaki girinti-çıkıntı ise sorun yok. gerek şehir içi gerekse nerde olursa olsun rahatlıkla kullanılabilir. Yok eğer,farklı sebeplerden dolayı hafif dalgalardan bahsediyorsak,yine farketmez o lastik kullanılmamalı.Seyir güvenliğinin şehir içi şehir dışı olmaz. İşte burda sorun,bahsi geçen yanak görüntüsünün sebebi. Yani her girinti çıkıntı olan lastik çöp değildir. Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger 5 Aralık 2009 Paylaş 5 Aralık 2009 (düzenlendi) Geçenlerde bir tanıdığımdan çok iyi durumda bir çift kış lastiği alıp arabaya taktım. Sol ön taraftakinin devamlı havası iniyordu. Lastiğin yanaktan hava kaçırdığını bulduk ama görünürde, siboplarda falan hiçbir sorun yok. Lastikçi lastiğin yanağına birtakım işlemler uyguladı ve hava kaçırmasını engelledi ama kafam bu işe takıldı? Bu lastiği kullanmak sakıncalı mıdır? Hemen değiştireyim mi yoksa yaza doğru hepsini bir mi değiştireyim? 5 Aralık 2009 tarihinde Mert Can tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Demirci 5 Aralık 2009 Paylaş 5 Aralık 2009 aslında lastik tamiri gibi bir olay yoktur lastiğe yapılan onarım gecici ve tehlikelidir ama gerek lastik fiyatları gerek bizim umursamazlıgımızdan uymuyoruz yeni çıkan yada cıkacak olan araclarda stepne yok yada diğer lastik ebatlarından daha küçük bunun sebebi ise tamirli lastiğin kullanılmaması Yorum bağlantısı
Erkan Baydemir 5 Aralık 2009 Paylaş 5 Aralık 2009 Geçenlerde bir tanıdığımdan çok iyi durumda bir çift kış lastiği alıp arabaya taktım. Sol ön taraftakinin devamlı havası iniyordu. Lastiğin yanaktan hava kaçırdığını bulduk ama görünürde, siboplarda falan hiçbir sorun yok. Lastikçi lastiğin yanağına birtakım işlemler uyguladı ve hava kaçırmasını engelledi ama kafam bu işe takıldı? Bu lastiği kullanmak sakıncalı mıdır? Hemen değiştireyim mi yoksa yaza doğru hepsini bir mi değiştireyim? Yanağa yama olmaz,oldukça tehlikeli. Mümkünse o lastiği kullanmayın. Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz 25 Ocak 2010 Paylaş 25 Ocak 2010 aslında lastik tamiri gibi bir olay yoktur lastiğe yapılan onarım gecici ve tehlikelidir ama gerek lastik fiyatları gerek bizim umursamazlıgımızdan uymuyoruz yeni çıkan yada cıkacak olan araclarda stepne yok yada diğer lastik ebatlarından daha küçük bunun sebebi ise tamirli lastiğin kullanılmaması Evet doğrusu buymuş,lastik patladığı zaman çöpe atıp yenisini takmak gerekiyormuş. Zaten normal şartlarda yolda çivi,demir parçaları olmadığı süre lastik ömrü boyunca patlamaz. Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş 14 Aralık 2010 Paylaş 14 Aralık 2010 dün akşam bi çukura düştüm ilk defa balon yaptı sol ön lastik degiştirdim sıfır aldım arkadada balon yapan duruyor bagajda . hiç bi işime yaramaz galiba o lastik daha sıfır lastikti yav sağlık olsun ne diyelim ama çok güzel bi ders oldu bundan sonra çukurlardan geçerken çok yavaş geçecem. Yorum bağlantısı
Fatih Karaca 14 Aralık 2010 Paylaş 14 Aralık 2010 Bizim lastikçi, yanakta balon görür görmez orayı bıçakla kesip lastiği kullanılmaz hale getiriyor. Olur ya birisi lastiği kullanmaya kalkmasın diye sanırım ya da el alışkanlığıdır bilmiyorum. Yorum bağlantısı
Yunus Küllü 13 Mart 2011 Paylaş 13 Mart 2011 lastiğiniz balon yaparsa eğerki birde kaskonuz var ise korkmanıza gerek yok. aracımla ilerler iken çukura girdim ve balon yaptı yanaktan. ford servisine gittim. yenisi ile değiştirdiler. faturayı ve balon olan bölgenin işaretli fotosunu çekip kaskoma yolladım. 1 hafta sonra tüm masraflar hesabıma yattı. fkat arabam 4 aylık olduğundan yıpranma payı düşmediler. bilginize. kaskomun indirimi sedece %50 den %40 a düştü oda bana 25 tl ye mal oldu. lastik işçilik dahil 300 tlye mal oldu. gerisini siz düşünün. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 13 Mart 2011 Paylaş 13 Mart 2011 lastiğiniz balon yaparsa eğerki birde kaskonuz var ise korkmanıza gerek yok. aracımla ilerler iken çukura girdim ve balon yaptı yanaktan. ford servisine gittim. yenisi ile değiştirdiler. faturayı ve balon olan bölgenin işaretli fotosunu çekip kaskoma yolladım. 1 hafta sonra tüm masraflar hesabıma yattı. fkat arabam 4 aylık olduğundan yıpranma payı düşmediler. bilginize. kaskomun indirimi sedece %50 den %40 a düştü oda bana 25 tl ye mal oldu. lastik işçilik dahil 300 tlye mal oldu. gerisini siz düşünün. Kaskonun 50'den 40'a düşmesi sonucu 25 lira kayıp demişsiniz.. Bu hesabı nasıl yaptığınızı merak ettim.. Kaskoya yıllık 250 lira ödüyor olsanız bile bunun maliyeti 100 lirayı geçer.. Yorum bağlantısı
Mahmut GENÇ 7 Nisan 2012 Paylaş 7 Nisan 2012 (düzenlendi) aracımın ön sol lastiğinde bi hafta önce şişkinlik olduğunu farkettim. lastikçiye gösterdim değişmesi gerekiyor dedi sorum şu olacak orjinalinde olan markanın lastiğini mi takmam gerekiyor. farklı bi marka takarsam riski varmı arkanın birini öne alıp yeni lastiği arkaya takarız dedi lastikçi. sizce çift almam mı gerekiyor yoksa tek mi? bu arada araç 2011 model 9000 km de 7 Nisan 2012 tarihinde Onur Berktaş tarafından düzenlendi FORUMDA ARAMA YAPMADAN,YENİ KONU AÇMAYINIZ. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 7 Nisan 2012 Paylaş 7 Nisan 2012 km ve model çok eski değil bir adet alsa yeter. hatta tam boy stepne var ise araçta stepne lastiğini kullanabilirsiniz. stepneyede çıkma bi lastik alınıp hem maliyet düşürülür hem lastikler takım olur Yorum bağlantısı
Erkan Cansız 7 Nisan 2012 Paylaş 7 Nisan 2012 selam kardeşim.. lastik balon yaptıysa çöpe atıcaksın yada evde sehpa olarak kullanabilirsin:) lastik diğer üçüyle aynı marka ve desende ve ölçüde olmak zorunda, senin sürüş güvenliğin için.. yeni alıcağın lastiği arkaya takarsan frenlemede bi sıkıntı ve dengesizlik yaşamazsın... tabiki 9000 km de olan bir lastik için söylüyorum.. diğer üçüyle uyum sağlar.. 1 tane yeterli bence Yorum bağlantısı
Mahmut GENÇ 7 Nisan 2012 Paylaş 7 Nisan 2012 km ve model çok eski değil bir adet alsa yeter. hatta tam boy stepne var ise araçta stepne lastiğini kullanabilirsiniz. stepneyede çıkma bi lastik alınıp hem maliyet düşürülür hem lastikler takım olur onu düşündüm de stepneye farklı boy koymuşlar nedense selam kardeşim.. lastik balon yaptıysa çöpe atıcaksın yada evde sehpa olarak kullanabilirsin:) lastik diğer üçüyle aynı marka ve desende ve ölçüde olmak zorunda, senin sürüş güvenliğin için.. yeni alıcağın lastiği arkaya takarsan frenlemede bi sıkıntı ve dengesizlik yaşamazsın... tabiki 9000 km de olan bir lastik için söylüyorum.. diğer üçüyle uyum sağlar.. 1 tane yeterli bence aynı lastikten bi tane al arkaya taktır diyorsun yani. herhalde öyle yapıcam. sağolasın Yorum bağlantısı
İlker Kadılar 7 Nisan 2012 Paylaş 7 Nisan 2012 hemen değiştirmeyeceksen balon yapan lastiği arka tarafla yer değiştirirsen daha iyi olur Aynısı lastik bendede olmuşdu 30 tl ye sökme takma dahil diğerleriyle aynı tarihli çıkma lastik bulmuşdum.. Yorum bağlantısı
Mahmut GENÇ 7 Nisan 2012 Paylaş 7 Nisan 2012 hemen değiştirmeyeceksen balon yapan lastiği arka tarafla yer değiştirirsen daha iyi olur Aynısı lastik bendede olmuşdu 30 tl ye sökme takma dahil diğerleriyle aynı tarihli çıkma lastik bulmuşdum.. çıkma lastik diğerleriyle aynı mıydı..farklıysa bi sıkıntı oldu mu. lastiği 30 liraya aldıysanız iyi valla. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 7 Nisan 2012 Paylaş 7 Nisan 2012 (düzenlendi) aynı model lastik ama farklı tarihli olursa arkaya takılırsa idare eder ama önlere aynı tarihli takmakta fayda var. 7 Nisan 2012 tarihinde Mustafa Tüfekçi tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Nisan 2012 Paylaş 7 Nisan 2012 1 ay sonra üretilmiş ile 1 ay sonra üretilmişe ne olacak, veya 2 yıl olsun? şehir efsanesidir, ama ucuzlatmak için iyi vesile olur. Yorum bağlantısı
Recommended Posts