Muharrem Onur 8 Nisan 2008 Paylaş 8 Nisan 2008 (düzenlendi) Arkadaşlar merhaba .Ben temiz 97-2000 arası mondeo bakıyorum ama almak bir türlü kısmet olmadı . Bulduklarımıda usta beğenmedi . Bende ustamı beğenmiyorum artık . Adama arabayı götütürüyoruz bilgisayara sokmadan 3 dk. bakıyo yok motorun açılması gerekir , yok km ile oynanmış falan diyo . 'Ankaradaki servis önerisi' forum başlığını okudum ama orada genel olarak bakımla ilgili şeyler var. Ben arabayı alırken ankarada en iyi nereye götürebilirim . Yani bakacak ve diyecek ki ; beygiri şu kadar düşmüş , trigeri şu kadar km yapmış , motor km'si orjinal veya değil , tekerler şu kadar daha gider , kaportada şuralar şuralar boyalı falan gibi . Yani kısacası ankarada 2. el alırken arabayı nereye kontrol ettirelim ? Bu arada varsa mondeo ellinizde alıcıyım bilgilerinize . Yorum yapacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler . 8 Nisan 2008 tarihinde Muharrem Onur tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Zafer Ofli 8 Nisan 2008 Paylaş 8 Nisan 2008 Sanayide bu dediklerinizin hepsine birden bakacak usta bulamazsınız bence. servise giderseniz ancak olabilir. Onun haricinde tanıdık bir motorcu veya kaportacı veya elektrikçiye gidip onun tavsiyesiyle başka ustalara gidebilirsiniz. Beygir olayını ancak servislerde baktırabilirsiniz. Trigere bakıpta şu kadar km yapmış diyecek bir usta daha duymadım Yorum bağlantısı
Muharrem Onur 8 Nisan 2008 Yazar Paylaş 8 Nisan 2008 ** ustaya tavsiye üzerine gitiim ama adam kaportacı . motor hakkında çok emin konuşamıyor ve benide sürüncemede bırakıyor. sizin tavsiye ettiğiniz yerler tan oto başer oto gibimi yani. birde şunu sormak istiyorum . 98 model mondeo gia full sedan lacivert renk ve altılı cd çalar dahil 103 binde . lpg yok . ilk el doktordan . bu arabaya max ne kadar verilebilir. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 8 Nisan 2008 Paylaş 8 Nisan 2008 beygiri şu kadar düşmüş , trigeri şu kadar km yapmış , motor km'si orjinal veya değil , tekerler şu kadar daha gider , kaportada şuralar şuralar boyalı falan gibi . Araba alırken, kaportaya bakılır, değişeni boyananı varmı incelenir.. Ondan sonra masraflı arızası varmı ona bakılır... Nedir bunlar.. Yürüyen aksam; rotlar, frenler, direksiyon kutusu, lastikler, vites kutusu, akslar.. Motor; Yağ yakıyor mu, buhar veriyor mu, performansı düşmüş mü, Soğukta ve sıcakta çalışması nasıl. Elektrik; Arıza lambası yanıyor mu, airbagler sağlammı, abs, çalışıyormu, çalışmayan donanım var mı ? Egzoz ve çürükler... Bu çerçevede araç komple incelenir, tahmini masraflar belirlenir, aracın alış fiyatı göz önüne alınıp bu masraflarla bu araç işimize yarar mı yaramaz mı karar verilir... Yorum bağlantısı
Muharrem Onur 8 Nisan 2008 Yazar Paylaş 8 Nisan 2008 mehmet bey tüm söylediklerinizi serviste kontrol ettirirsek ve temiz çıkar ise yukarıda dediğim monde için 12.500 ytl verilebilir mi . bir de geçen servise sordum , glx kasaya cruise kontrol taktırılabilir mi diye ama servis takıldığını fakat randımanlı olmadığı için vazgeçtiklerini söyledi . Gerçekten takılamaz mı ? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 8 Nisan 2008 Paylaş 8 Nisan 2008 Glx'e cruise control takılır ve randımanlı çalışır ama maliyeti bilemem... Ghia tavsiye ederim... Bahsettiğiniz Ghia manuel mi otomatik mi... ? Yorum bağlantısı
Zafer Ofli 8 Nisan 2008 Paylaş 8 Nisan 2008 (düzenlendi) Cruise kontrol takılabilir bencede. benim araçta glx ancak göstergede cruise control un simgesi var eğer problem olacak olsa oraya o simgeyi koymazlardı. Mesela antipatinajın işareti yok göstergede demekki takılamıyor diye düşünüyorum 8 Nisan 2008 tarihinde Zafer Ofli tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Muharrem Onur 8 Nisan 2008 Yazar Paylaş 8 Nisan 2008 şu ilandan arabayı görebilirsiniz . 07 plaka . adam doktormuş .ilk el . 10 binde bir sürekli bakımları yapılmış . arabayı antalyada almış daha sonra tayini çoruma çıkmış orada kullanmaya başlamış Yorum bağlantısı
Osman Bala 8 Nisan 2008 Paylaş 8 Nisan 2008 Computest var Ankara'da kaporta, boya, motor hepsine bakıyorlar sonunda da ayrıntılı bir rapor veriyorlar. Arabayı bilgisayara bağlayıp çalıştırıyorlar. Yerinde dönen tekerlekler üzerinde motoru ve frenleri kontrol ediyorlar. Oldukça ayrıntılı gelmiştir bana. Yorum bağlantısı
Muharrem Onur 8 Nisan 2008 Yazar Paylaş 8 Nisan 2008 osman bey adres veya tel verebilirmisiniz Yorum bağlantısı
Muharrem Onur 8 Nisan 2008 Yazar Paylaş 8 Nisan 2008 osman bey , computest için iskitlerde diye bir bilgi var nette. ve tel no 3410195 . doğrumudur Yorum bağlantısı
Osman Bala 8 Nisan 2008 Paylaş 8 Nisan 2008 osman bey ,computest için iskitlerde diye bir bilgi var nette. ve tel no 3410195 . doğrumudur Büyük Sanayi'nin içinde idi. İstanbul yolu üzerinde Ulus'tan Migrosa doğru gelirken ikinci altgeçitten sonra sağa dönüyorsunuz. Sonra ilk sola dönüyorsunuz solda 50-100m ilerde idi sanırım. Yorum bağlantısı
Muharrem Onur 8 Nisan 2008 Yazar Paylaş 8 Nisan 2008 evet adres orası ama her ne hikmetse telefonarı devre dışı Yorum bağlantısı
Erhan Bulut 8 Nisan 2008 Paylaş 8 Nisan 2008 Kaporta, motor, fren, şasi kontrolü için computest'e gidin. Serviste bunlara doğru dürüst bakmıyorlar. Komple kontrol şubatta 60 YTL idi. Sonra da bir yetkili servise gidip bilgisayara bağlatın. Çünkü bu kontrolü de computest gereği gibi yapamıyor. Totalde 100 lira civarında masrafınız olur ama belki bunun 10 katı kadar masraftan kurtulursunuz. Yorum bağlantısı
Recommended Posts