Mustafa Çiçek 5 Ağustos 2013 Paylaş 5 Ağustos 2013 Frenlerin ilk 100 km de alışıncaya kadar az tutar diye biliyorum sonra düzelir. Arka balatalarımı değiştirdim şu an çok iyi Yorum bağlantısı
Tunay Yıldız 20 Eylül 2013 Paylaş 20 Eylül 2013 Arkadaşlar, ani frende araba durmuyor...Hız kaç olursa olsun ani frende önler fazla tutup arkalar hiç tutmuyor gibi kızaklıyor araba.Abs yok,eğer fırsat bulup ta pedalı pompalayabilirsem düzeltiyorum durumu.Ön balataları değiştim(bendix) arkalar temizlendi,lastikler yeni (lassa) rot ayarı yeni.Normal frenlemede çekme kızaklama falan yok.Usta normal diyor,bu modeller böyle misali.Yardımcı olanlara teşekkürler. Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan 20 Eylül 2013 Paylaş 20 Eylül 2013 Tunay Yıldız yazdı: Arkadaşlar, ani frende araba durmuyor...Hız kaç olursa olsun ani frende önler fazla tutup arkalar hiç tutmuyor gibi kızaklıyor araba.Abs yok,eğer fırsat bulup ta pedalı pompalayabilirsem düzeltiyorum durumu.Ön balataları değiştim(bendix) arkalar temizlendi,lastikler yeni (lassa) rot ayarı yeni.Normal frenlemede çekme kızaklama falan yok.Usta normal diyor,bu modeller böyle misali.Yardımcı olanlara teşekkürler yakın zamanda aracın frenleriyle ilgili işlem yaptırdınız mı? fren havalarını kontrol ettirin.birde fren hidroliğini kontrol ettiriniz. Yorum bağlantısı
Tunay Yıldız 21 Eylül 2013 Paylaş 21 Eylül 2013 Serkan Ünsalan yazdı: yakın zamanda aracın frenleriyle ilgili işlem yaptırdınız mı? fren havalarını kontrol ettirin.birde fren hidroliğini kontrol ettiriniz. 15 gün kadar önce ön balataları değiştik,hidrolik seviyesi tamam ama arabayı aldığımdan beri (3 yıldır)değişmedik hiç öncesini de bilmiyorum.İlk iş onu halledeyim.teşekkürler. Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan 21 Eylül 2013 Paylaş 21 Eylül 2013 bende aynı şekilde 2 yıldır aldığımdan beri elletmemiştim.yakın zamanda bende aynı işlmeleri yaptırdım.frenler tutmamıştı ve hidrolik değiştirdim falan fren havalarını aldırdım.sonra düzeldi..bu işlemi bilgisayar bağlanarak ayarladın benimkiler. bunları kontrol ettirmenizi tavsiye ederim. Tunay Yıldız yazdı: 15 gün kadar önce ön balataları değiştik,hidrolik seviyesi tamam ama arabayı aldığımdan beri (3 yıldır)değişmedik hiç öncesini de bilmiyorum.İlk iş onu halledeyim.teşekkürler. Yorum bağlantısı
Tunay Yıldız 22 Eylül 2013 Paylaş 22 Eylül 2013 Serkan Ünsalan yazdı: bende aynı şekilde 2 yıldır aldığımdan beri elletmemiştim.yakın zamanda bende aynı işlmeleri yaptırdım.frenler tutmamıştı ve hidrolik değiştirdim falan fren havalarını aldırdım.sonra düzeldi..bu işlemi bilgisayar bağlanarak ayarladın benimkiler. bunları kontrol ettirmenizi tavsiye ederim. Eyvallah sağolasın. Yorum bağlantısı
Adem Balta 6 Mayıs 2014 Paylaş 6 Mayıs 2014 arkadaşlar kaliteli ve uygun fiyatlı fren öndisk ayna ve ön arka balatalar için ne tavsiye edersiniz şimdiden teşekkürler. Yorum bağlantısı
Ünal Altunbaşak 18 Haziran 2014 Paylaş 18 Haziran 2014 slm.arkadaşlar 2005 model fort focus 97 bin km de,iki haftadır abs lambası sürekli yanıyo.normal bi ustaya gösterdim abs modülü yanmış deniştir dedi.fakat yenisi 2600 tl,çıkması 1600 tl ve tamiri 600 tl diyor.anlamadıgım bu kadar pahalı bi parça bu kilometrede arızalanırmı? bu konuda bilgisi olan arkadaş varsa yardımlarınızı bekliyorum.tşk şimdiden. Yorum bağlantısı
Adem Balta 22 Haziran 2014 Paylaş 22 Haziran 2014 arkadaşlar araca alarm taktırdım. sonra abs ve el freni ışığı takıldığında yandı mı yanmadı bilmiyorum ama kasap amca tutmuş abs modulü ve radyo sigortalarından elektriği almış.sigortalar patlamamış. Abs modülü yanmışmıdır ve çıkma tamir fiyatı ne kadardır.boşu boşuna masraf adam gitsem benden kaynaklı demeyecek ,sonra elimden bir kaza çıkacak. Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek 28 Ekim 2014 Paylaş 28 Ekim 2014 Sabah kontağı çeviriyorum ışıkların yanıp sönmesini bekliyorum daha sonra marşa basıp arabayı çalıştırıyorum ABS lambası yanıyor 3 sn sonra sönüyor. Sebebi ne olabilir? Yorum bağlantısı
KADİR NERGİZ 23 Kasım 2014 Paylaş 23 Kasım 2014 Focus 2001 Ambiente otomatik vites. İki gün önce su kaçağından tüp beyni ve hortumları değiştirdim. Sabah araca bindiğimde normalde yumuşak olan fren pedalı taş gibi olmuş. (kış aylarında focusun normal hali diye düşündüm) aracı çalıştırdım fren yumuşadı. Ama ilk yüz metre fren tam tutmadı. El frenini çekerek kırmızıda durdum ayağım frende iken araba devir saati aşağı-yukarı sanki istop ediyorum der gibi gitti geldi. Hemen tüpü kapatıp benzine geçtim aynı durum devam etti. Tüpçünün kapısını çaldım. Tüpçü baktı bişey yok elektiriciye göster dediler, oda bişey anlamadı, servise gittim. Servise fren sertleşme sorunu dedim test ettiler sorun westinghos değişecek, oda olmazsa rolanti valfii altında ki vakum yerine bakılacak ama bakmamız lazım dediler. Ortalama fiyat (parça) 1720 lira %35 indirim araç için 1070 lira işçilik hariç dediler. Şimdi fren önemli boş geçemiyoruz ama birden bire bozulacak bir parça değil, emiş hortumunu değiştirdim fayda etmedi. Ne yapabiliriz başka fikri olanlara şimdiden teşekkürler. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 23 Kasım 2014 Paylaş 23 Kasım 2014 KADİR NERGİZ yazdı: Focus 2001 Ambiente otomatik vites. İki gün önce su kaçağından tüp beyni ve hortumları değiştirdim. Sabah araca bindiğimde normalde yumuşak olan fren pedalı taş gibi olmuş. (kış aylarında focusun normal hali diye düşündüm) aracı çalıştırdım fren yumuşadı. Ama ilk yüz metre fren tam tutmadı. El frenini çekerek kırmızıda durdum ayağım frende iken araba devir saati aşağı-yukarı sanki istop ediyorum der gibi gitti geldi. Hemen tüpü kapatıp benzine geçtim aynı durum devam etti. Tüpçünün kapısını çaldım. Tüpçü baktı bişey yok elektiriciye göster dediler, oda bişey anlamadı, servise gittim. Servise fren sertleşme sorunu dedim test ettiler sorun westinghos değişecek, oda olmazsa rolanti valfii altında ki vakum yerine bakılacak ama bakmamız lazım dediler. Ortalama fiyat (parça) 1720 lira %35 indirim araç için 1070 lira işçilik hariç dediler. Şimdi fren önemli boş geçemiyoruz ama birden bire bozulacak bir parça değil, emiş hortumunu değiştirdim fayda etmedi. Ne yapabiliriz başka fikri olanlara şimdiden teşekkürler. Westinghouse'un çıkmasına bakın. Ama acil bakının. Yorum bağlantısı
KADİR NERGİZ 24 Kasım 2014 Paylaş 24 Kasım 2014 Çıkma 500-600 ama ne kadar sağlıklı olur bilmiyorum, Bide takacak usta (gerçek usta) lazım Yorum bağlantısı
Tayfun Ağan 10 Ocak 2015 Paylaş 10 Ocak 2015 merhaba ford tutkunları... aracım 2004 focus comford. yaklaşık bir aydır abs ve el freni lambaları sabit şekilde yanıyordu. yaptığım testlerde de abs devre dışıydı yani araba kızakladı. ben durumu fren disklerine(direksiyonda titreme vardı) ve balatalara bağlamıştım. dün diskleri ve balataları değiştirdim eve gelirken abs ve elfreni lambaları söndü test ettim abs devreye girdi. bugün sabah aracımla yaklaşık 3 km yol gidince lambalar gene yandı ve abs devre dışı. fren hidroliğinde eksiklik yok.bilgisayara bağlattım usta direk abs beyni bozuk deyip attı. tamiri olursa 400tl, çıkma beyin ise 700 tl civarındaymış. aküm yaklaşık 4 senelik. bu durumda ne yapmalıyım. disk ve balataların yeni olmasından kaynaklı bikaç gün denesem mi? sensörlerden kaynaklı olabilirmi? aküden şüphelenmelimiyim? bursa da bu işten anlayan usta tavsiyeniz olurmu? şimdiden sağolun... Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 10 Ocak 2015 Paylaş 10 Ocak 2015 Tayfun Ağan yazdı: merhaba ford tutkunları... aracım 2004 focus comford. yaklaşık bir aydır abs ve el freni lambaları sabit şekilde yanıyordu. yaptığım testlerde de abs devre dışıydı yani araba kızakladı. ben durumu fren disklerine(direksiyonda titreme vardı) ve balatalara bağlamıştım. dün diskleri ve balataları değiştirdim eve gelirken abs ve elfreni lambaları söndü test ettim abs devreye girdi. bugün sabah aracımla yaklaşık 3 km yol gidince lambalar gene yandı ve abs devre dışı. fren hidroliğinde eksiklik yok.bilgisayara bağlattım usta direk abs beyni bozuk deyip attı. tamiri olursa 400tl, çıkma beyin ise 700 tl civarındaymış. aküm yaklaşık 4 senelik. bu durumda ne yapmalıyım. disk ve balataların yeni olmasından kaynaklı bikaç gün denesem mi? sensörlerden kaynaklı olabilirmi? aküden şüphelenmelimiyim? bursa da bu işten anlayan usta tavsiyeniz olurmu? şimdiden sağolun... Lastik ölçüleriniz hiç değişti mi? Sensörler kontrol edildi mi? Yorum bağlantısı
Tayfun Ağan 10 Ocak 2015 Paylaş 10 Ocak 2015 Hayır lastiklerde değişiklik olmadı. Sensörler araç lift üzerinde gözle bakıldı. Yorum bağlantısı
Tuncay Çınar 13 Mart 2015 Paylaş 13 Mart 2015 Arkadaşlar Merhaba, 2007 model 1,4tdci comfort fiestam var. Aracımda ABS ışığı sürekli yanıyor kontağı açıyorsun marşa basıyorsun, araba çalıştığı müddetçe yanıyor Derya oto elektrik var maslak sanayide bilgisayara bağladık adam sol arka abs sensör arızası veriyor dedi 35 tl ye değiştirdik. Sonra bilgisyaara bağladı hata koudunu silmeye çalıştı olmadı. Ustanın da ustası geldi şunu dedi "ABS beyni değişecek boşuna uğraşmayın masraf etmeyin" dedi. ABS ışığım halen yanıyor yanık yanık gidiyoruz belli bir zaman sonra ben ona o bana alıştı. yan sanayi beyinler 600 ila 800 arası değişiyor orjinal ise 3100 TL civarı. Böyle bir sorun ile karşılaşan ve arızanın ne olduğunu bullan düzelten var mı acaba? Saygılar, Yorum bağlantısı
Muhammer DANDIL 13 Nisan 2015 Paylaş 13 Nisan 2015 (düzenlendi) Merhaba arkadaşlar. Benim 2001 model Ford Focus Ghia aracım var. Bir kaç aydır arabada fren sisteminde olduğunu zannettiğim bir sıkıntı var. Sürekli yaptığı bir arıza değil. Kendi kafasına göre arada bir yapıyor. 2. veya 3. viteste giderken arabadan sanki metal metale sürtüyor gibi bir ses geliyor. Sesin her gelmesinde araç kendini öne doğru yığıyor. Bu arada fren çok sertleşiyor. Frene basınca fren pedalı ayağımın altında oynuyor. Gaza basarsam da araba gaz yemiyor. Ekranda herhangi bir uyarı ışığı falan da yanmıyor. Servis hariç götürmediğim usta kalmadı. Ama maalesef usta sesin nerden geldiğini tam olarak kestiremiyor. En son ABS sistemine bağladılar ama tam olarak açıklayamıyorlar. Bu konu hakkında yardımcı olabilir misiniz? 13 Nisan 2015 tarihinde Muhammer DANDIL tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Nisan 2015 Paylaş 13 Nisan 2015 yığılma sırasında göstergede hangi lambalar yanıyor? Yorum bağlantısı
Muhammer DANDIL 13 Nisan 2015 Paylaş 13 Nisan 2015 Yığılma sırasında veya sonrasında göstergede hiçbir lamba yanmıyor. Yorum bağlantısı
Yusuf Atılgan 6 Mayıs 2015 Paylaş 6 Mayıs 2015 Merhaba arkadaşlar aynı problem benim aracımdada var 2004 comfort abs ve el freni lambası sürekli yanıyor bilgisayara bagladılar beyin arızalı dediler Aksarayd abeyin tamiratı yapan usta yok bu konuda deskekleriniz ricası ile Yusuf Atılgan yazdı: Merhaba arkadaşlar aynı problem benim aracımdada var 2004 comfort abs ve el freni lambası sürekli yanıyor bilgisayara bagladılar beyin arızalı dediler Aksarayd abeyin tamiratı yapan usta yok bu konuda deskekleriniz ricası ile Yorum bağlantısı
osman sezgin 27 Mayıs 2015 Paylaş 27 Mayıs 2015 Bugun araci calostirdigimda 10m olerledim abs ve el freni lambasi yandi sonra sondu ve 50m sonra tekrar yandi. Sonra sondu ve birdaha yanmadi. Sorun merde acaba. Arac 2 kere mars almadigi ocin akuden suphelendim. Aku 1.5 yillik ama yinede guvenemiyorum. Yorum bağlantısı
Koray Demir 27 Mayıs 2015 Paylaş 27 Mayıs 2015 osman sezgin yazdı: Bugun araci calostirdigimda 10m olerledim abs ve el freni lambasi yandi sonra sondu ve 50m sonra tekrar yandi. Sonra sondu ve birdaha yanmadi. Sorun merde acaba. Arac 2 kere mars almadigi ocin akuden suphelendim. Aku 1.5 yillik ama yinede guvenemiyorum.Fren hidroligi, balatalar öncelikli olmak üzere abs sensörlerini kontrol ettirin. Abs ışığı yanıkken çıkan arıza koduna göre de gerekli teşhis yapılabilir. Yorum bağlantısı
osman sezgin 28 Mayıs 2015 Paylaş 28 Mayıs 2015 On disk balatalar 2 hafta once degisti hidrolik yerinde. Ama hava sabah cok yagmurluydu göletlerden gecerek ise gittim. Sensörlermi islandi acaba. Yorum bağlantısı
Recommended Posts