İçeriğe Yönlendir

Focus 1 - Fren, Abs Lambası ve Sorunları

Ali Tütün

Recommended Posts

Misafir

Affınıza sığınarak bir iki sorum olacak;

F1 2005 modelde ön ve arka frenlerin ikisi de disk fren mi?

Adını bilmiyorum (kampana mıydı acaba) ancak tekerleklerin göbek kısmındaki silindir şeklindeki bölge (balata ve diski kastetmiyorum, onların bağlı olduğu göbek) paslı görünüyor bende, bu normal mi acaba, çirkin bir görüntü oluşturuyor fazla görünmese de. Çözüm yolu nedir?

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Sizinkinde arkalar kampana önler disk. Arka kampananız paslanmış olabilir. Boyarlar genelde.

Yorum bağlantısı
Misafir
Sizinkinde arkalar kampana önler disk. Arka kampananız paslanmış olabilir. Boyarlar genelde.

Yok benim dediğim paslı bölgeler hem önde hemde arkada var.

Şu resimde mavi ile kaplanmış bölgeler bende 4 tekerlekte de paslı görünüyor. Boyama dışında kapak gibi birşey satılmıyor mu acaba?

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
:D Jantın oturduğu yerler değil mi :rolleyes: arkada jant kampanaya önde de diske oturuyor olması lazım. Oksitlenme paslanma kaçınılmaz bence.
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Anil Berke Kavraal
abs lambası devamlı yanar hale geldi ve abs artık devreye girmiyo?

bu beyinlerin tamiri var mı?

benim aküm öldüğü zamanlarda bu şekilde oluyordu belki işine yarar bilgi olarak...

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal
Yok benim dediğim paslı bölgeler hem önde hemde arkada var.

Şu resimde mavi ile kaplanmış bölgeler bende 4 tekerlekte de paslı görünüyor. Boyama dışında kapak gibi birşey satılmıyor mu acaba?

şu şekilde kapaklar buldum :nazar:

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.34931

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
:nazar: 15" için sorun yaratıyor demişlerdi sürtme yapıyormuş galiba
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Ceyhun Yilmaz

arkadaşlar bugün akşam üzeri arabayı çalıştırdım kısa bir süre sonra abs lambası yanmaya başladı hemen akabinde plastik yanığı gibi ağır bi koku gelmeye başladı arabaya hemen kontağı kapattım motoru kaputunu açtım ama anormal bişey yoktu sonra gene çalıştırdım ve hareket ettim abs lambası bu sefer yanmadı ama o kablo yanık kokusu iice arttı bende arabayı olduğu yerde bıraktım sizce ne olabilir..

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

balata olabilirmi acaba? freni çok kullandıysanız, olabilir gibi geliyor.

Yorum bağlantısı
Ceyhun Yilmaz

lokman abi bilemiyorumki ama bu olay başıma gelmeden önce yokuş aşağı 3-4 metre arabayı çalıştırmadan frene basarak arabayı aşağıya salmıştım acaba orda balatalarımı zorladım daha doğrusu bu yokuş inmeden sonra araba yıkamaya girdi ondan sonra 3saat sonra bu olay başıma geldi..

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

Ceyhun el freni takılı kalmış olabilir gibi geliyor bana, yinede uzman arkadaşlar buna değerlendirme yapacaklardır.

Yorum bağlantısı
Murat Akaloğlu

merhaba arkadaşlar....uzun zamandır beri fren sertleşmesi problemleri yaşamaktaydım...bugün çıkma westinghouse ve ana merkezle serviste deneme yaptık pedalın dozlaması gayet güzel oldu ve sorunum çözüldü....yalnız bu seferde başka bir sorunla karşılaştım....arabayı stop ettikten sonra fren pedalının kendi kendine 5 dk içinde basılamayacak kadar sertleştiğini farkettim....daha önce araba hiç çalışmasa bile fren pedalına bir veya iki basımlık boşluk olurdu sonra pedal şişerdi....bunun sebebi sizce ne olabilir....

Yorum bağlantısı
Ceyhun Yilmaz

bugün servise gittim burdan cub arkadaşımıza çok teşekkür ederim çok ilgili davrandı.araçta plakalıktaki lamba sigortayı attıramayınca arkaya giden kabloları yakmış şans eseriki arabay yanmadı serviste çok yüksek rakam istenince sanayide elektrikçi ustaya bıraktık arabayı yarın teslim alacam bakalım..

Yorum bağlantısı
Murat Akaloğlu

kimseden yorum yok ne güzel ;) bir soru daha sorayım bari....focuslarda fren pedal boşluğunu nasıl alabiliriz...

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Havasını alamadılar mı acaba. Hidrolik değişti mi tamamen.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
kimseden yorum yok ne güzel :rolleyes: bir soru daha sorayım bari....focuslarda fren pedal boşluğunu nasıl alabiliriz...

Fren pedalı boşluğu almaktan kastınız ne ki.. ?

Yorum bağlantısı
Murat Akaloğlu

dozlama için abi....sanki müşür ile pedal arasında boşluk varmış gibi geliyo...o boşluğu alabilirsem bir sıkıntı kalmayacak gibi...

Yorum bağlantısı
Murat Akaloğlu
Sorun mekanik mi ki. ?

mekaniğe benziyo artık abi...deneme yanılma yoluyla bu arızayı bir şekilde gidermek istiyorum...

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
dozlama için abi....sanki müşür ile pedal arasında boşluk varmış gibi geliyo...o boşluğu alabilirsem bir sıkıntı kalmayacak gibi...

küçük bi yay işinizi görecek gibi görünüyo. bence fazla kurcalatmayın.

Yorum bağlantısı
Murat Akaloğlu
küçük bi yay işinizi görecek gibi görünüyo. bence fazla kurcalatmayın.

kurcalandı bile :) sorunum çıkma westinghouse ve ana merkez alıp yerine montajıyla başlamıştı...arabanın üzerinden çıkarttığım westinghouse üzerinde biraz inceleme yaptım ve arızanın sebebini çözdüm...westinghousun içinde fren merkezine basan çiviye benzeyen çubuk var....bu çubuk aşağı yukarı hareketli,yani bir şekilde tahliye supabı görevi görüyo.....yeni aldığım merkezle westinghouse, ayrı ayrı başka olarak takıldığı için...merkezle wetinghouse içindeki çubuk arasında çok az bir boşluk var....bu boşluk araç stop durumundayken hafif hafih havayı kaçırıyo....

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...