Bahtiyar Aydoğdu 14 Aralık 2009 Paylaş 14 Aralık 2009 Fren hidroliğinde azalma oluyor mu? zaman zaman oluyor, tamirci ön fren balataları aşınması ile alakalı oldugunu söledi... Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 14 Aralık 2009 Paylaş 14 Aralık 2009 O normal zaten balatalar eridkçe diske yaklaşıyor boşluğu da o hidrolik dolduruyor. Yorum bağlantısı
Murat Akaloğlu 14 Aralık 2009 Paylaş 14 Aralık 2009 pedalın şişmesini,aşınıp incelmiş veya tornalanarak incelmiş disklere bağlayabilirmiyiz... Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 14 Aralık 2009 Paylaş 14 Aralık 2009 pedalın şişmesini,aşınıp incelmiş veya tornalanarak incelmiş disklere bağlayabilirmiyiz... Hiç bir alakası yok.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Aralık 2009 Paylaş 15 Aralık 2009 Öncelikle fren hidroliği kaynama testini yaptırın. Yetkili servislerde - Bosch servislerde bulunan bir cihazdır. Sonrasında gerekirse hidrolik değişilir (IDS ten menüsü vardır) sonrasında test. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Aralık 2009 Paylaş 15 Aralık 2009 Zaten iki yılda mı ne değiştirilmesi tavsiye ediliyor... En iyisi hidroliği değiştirmek... Yorum bağlantısı
Gökhan Bora Yıldız 16 Aralık 2009 Paylaş 16 Aralık 2009 (düzenlendi) Zaten iki yılda mı ne değiştirilmesi tavsiye ediliyor... En iyisi hidroliği değiştirmek... hidroliği değil ama ben bu balataları değişeyim ddim servise gittim söktüler dört tekeri birden daha fren balatalarının yarı bile olmadığını sölediler arkalara bakım yaptılar sonra tekrar taktılar ozaman geriye hidrolik kalıyor acab hidroliğimi değiştirsem,ne kadar maliyettir bu hidrolik yağı...... 16 Aralık 2009 tarihinde Mehmet tarafından düzenlendi [/quote] kodlar?n? bozmay?n l Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 16 Aralık 2009 Paylaş 16 Aralık 2009 Fren hidrolik yağı 10-15 TL bişey.. Yorum bağlantısı
Yunus Göl 18 Aralık 2009 Paylaş 18 Aralık 2009 (düzenlendi) Kaçırma yapmayabilir... Açık yada kapalı olarak yapışır kalır... konuyu okuyunca farkettim, bnmde fren arada şişme yapıyo.bırakıp tekrar basınca düzeliyo.ben önemsememiştim, ama açık veya kapalı olarak yapışıp kalmış olablir diyosunuz.geçenlerdede aracı parkettiğimde arka jantlarda balata yanığı kokusu geliyodu, el freniyle alakası yok tamamen inikti.acaba fren merkezi mi bozuktur benimde.bide fren merkezi bozuk olunca arka frenler çalışmaz mı, bnm araç da özellikle yağmurlu havalarda frenleme problemi de var.eğer öyleyse kapalı olarak kalmış sanırım çnkü hidrolikte azalma yok 18 Aralık 2009 tarihinde Yunus G tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yunus Göl 20 Aralık 2009 Paylaş 20 Aralık 2009 Yakit tuketiminizde bir degisiklik var mi ? Sorma sebebim, eger kapali kaldilarsa, araciniz daha fazla yakacaktir. Kalkarken kavrama noktasi ve kalkis devrinde bir degisiklik var mi ? Eger frenler takili kaldi ise, bunlarda degisecektir. düşük devirlerdeki performans eskisi gbi tatmin edici değil,ivmelenmesi yavaşladı sanki ama bi baktırmak grekiyo sanırım.kalkış neysede eğer bundan kaynaklıysa,frenleme konusu önemli, yağmurlu havalarda yeterli takip mesafesi olduğu halde iki sefer tam fren yapmama rağmen şerit değiştirerek kurtardığımı hatırlıyorum. buda abs sayesinde sanırım Yorum bağlantısı
Yunus Göl 29 Aralık 2009 Paylaş 29 Aralık 2009 (düzenlendi) Araç hiç hareket etmeden abs lambası yanık kalıyorsa, beyin/tesisat arızası ihtimali yüksektir, sensör arızalarında, tekerlekler döndükten sonra lambayı yakar, bu arada fren hidroliği azalmış yani balatalar bitiyorsa da abs lambası yanar(el freni de yanmalı) bzim arabada,geçenlerde fren şişme yapıyo arada diye başka bi konuya yazmıştım. ona baktırmadık henüz. ama bu ara abs lambası yanmaya başladı, ilk başlarda araba çalıştıktan sonra 5 sn flan yanıyodu bugün ise çalıştıktan sonra yanık kalıpbiraz gittikten sonra söndü. arka fren balatalarının değişmesi gerekiyo onu biliyorum, ama abs nin bununla alakası varmıdır_ neden yanar bu ışık.bu arada abs sistemi çalışıyo ama. frenlemelerde hissediyorum .ayrıca dünde fren şişme yaptı ve şişik kaldığı süre uzamaya başladı esskisi gibi hemen geçmedi 29 Aralık 2009 tarihinde Yunus G tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yetkin Akın 29 Aralık 2009 Paylaş 29 Aralık 2009 ABS Pompası yada VAlf arızası olabilir. Yorum bağlantısı
Murat Akaloğlu 29 Aralık 2009 Paylaş 29 Aralık 2009 ABS Pompası yada VAlf arızası olabilir. bu pompa veya valf abs mekanizmasının üzerindemi...yoksa westinghouse mu demek istediniz Yorum bağlantısı
Yunus Göl 29 Aralık 2009 Paylaş 29 Aralık 2009 akü kaç yıllık. onu bilmiyorum, ama marşta falan bi problem yok .o üzerindeki renginden anlaşılıyo ya şarjlı olup olmadığı.(yeşil di galiba) onlardan işte. aküden kaynaklandığını sanmıyorum. Yorum bağlantısı
Yetkin Akın 29 Aralık 2009 Paylaş 29 Aralık 2009 ABS kütüğü tabir edilen kısımda Komple ABS Pompa motoru ve Valfler Bu kısımdadır. Pek sık olmasada selenoid arızası yaşanmakta ancak (Selenoid bobin yanmamakta) fakat Selenoidleri Süren Kart'ın çıkışlarında kopma yada soğuk lehim arızaları sebebiyet vemektedir. Bunu dışında Tekerlek sensör'ü kablolarında kırık olması sonucu ara sıra ABS lambasıda yanmaktadır. Yine ABS sensörü soket kısımlarında oluşan korozyon nedeni ile ABS İşletim sistemine hatalı veya bozuk sinyal gitmesi sonucu ABS lambası arasıra yanmakta ve Arasıra FREN pedalının şişmesi yada Sert leşmesi hissi yaşanmaktadır.. bzim arabada,geçenlerde fren şişme yapıyo arada diye başka bi konuya yazmıştım. ona baktırmadık henüz. ama bu ara abs lambası yanmaya başladı, ilk başlarda araba çalıştıktan sonra 5 sn flan yanıyodu bugün ise çalıştıktan sonra yanık kalıpbiraz gittikten sonra söndü. arka fren balatalarının değişmesi gerekiyo onu biliyorum, ama abs nin bununla alakası varmıdır_ neden yanar bu ışık.bu arada abs sistemi çalışıyo ama. frenlemelerde hissediyorum .ayrıca dünde fren şişme yaptı ve şişik kaldığı süre uzamaya başladı esskisi gibi hemen geçmedi bu pompa veya valf abs mekanizmasının üzerindemi...yoksa westinghouse mu demek istediniz Yorum bağlantısı
Yunus Göl 29 Aralık 2009 Paylaş 29 Aralık 2009 marşta geç sönerse akünüz artık eskisi gibi formunda değil devamlı mı yanıyor yoksa marştan sonra geç mi sönüyor ama buda kafamı karıştırdı şimdi, söylediğin gibi marşta geç sönüyodu, ama bugünkü olayda marştan sonra 1 dk falan yanık kaldı Yorum bağlantısı
Engin Özarı 29 Aralık 2009 Paylaş 29 Aralık 2009 bu sensörler nerededir?kaç tanedir?temizlemesini biz yapabilirmiyiz? Sensörler, Hareket sensörleridir. ön fren disklerinin arka bölümünde, Frene basıldığında diskler kilitlendiğinde sensörler disk kilitlemesini okuyup, beyne komut göndererek , ABS sisteminin devreye girmesini sağlar. Sistem, fren merkezinden , ön fren pistonlarına giden hidroliliği, valf ile açıp kapatarak, vasılalı olarak hidrolik basıncı uygular. valf , saniyelik açıp kapama ile freni bırak- sık mantığı ile saniyelik güç uygulayarak tutma ve bırakma işlemini gerçekleştirir. Sensör, izalasyonlu kablo ile amortisör kenarından motor bölümüne giren kablo ile, ABS merkesine bağlıdır. Kablodaki, kopukluklar, çatlamalar, veya sensör önündeki toz. veya çamur birikntileri sistemin arıza vermesine neden olabilir. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 29 Aralık 2009 Paylaş 29 Aralık 2009 ama buda kafamı karıştırdı şimdi, söylediğin gibi marşta geç sönüyodu, ama bugünkü olayda marştan sonra 1 dk falan yanık kaldı Ben 9 yıllık aküyü değişmeden 1.5 sene öncesine kadar abs lambası geç sönüyordu hatta bir keresinde bayağı geç sönmüştü. Şimdi akü değişti bir daha sorun olmadı. Akünün üstünde yeşil gösterge olduğuna bakamyın zamanla o göstergede bozuluyor bir yerde voltaj ölçütürün derim size. Ben aküyü bitirmeden evvel akü 8.küsür volttu zaten en son alarm öte öte onuda bitirmişti. Yine hidrolik seviyesinide kontrol edin. Ön balatalırın aşınmasını kontrol edin. Arkalar çabuk bitmez ama hiç değişmedi ve yüksek kmde ise ona da bakmak lazım. Sonra zaten olası seneryolar yukarıda da mevcut Yorum bağlantısı
Yakup Amanvermez 30 Aralık 2009 Paylaş 30 Aralık 2009 Arkadaşlar kontağı açıyoruz ve lambalar yanıyor sonra sönüyor ama marş yaparken ABS ışığı yanıp sönüyorsa bu normal mi?Yeni dikkatimi çekti. Yorum bağlantısı
Zafer Ofli 30 Aralık 2009 Paylaş 30 Aralık 2009 Arkadaşlar kontağı açıyoruz ve lambalar yanıyor sonra sönüyor ama marş yaparken ABS ışığı yanıp sönüyorsa bu normal mi?Yeni dikkatimi çekti. Normal aynı durum benim arabada da var. acaba arızalımı diye bende başer otoda elektrikçi hasan ustaya sormuştum bunun arabada kullanılan abs modülünden kaynaklandığını söyledi. Yorum bağlantısı
Can Karacaer 30 Aralık 2009 Paylaş 30 Aralık 2009 Arkadaşlar kontağı açıyoruz ve lambalar yanıyor sonra sönüyor ama marş yaparken ABS ışığı yanıp sönüyorsa bu normal mi?Yeni dikkatimi çekti. Akunuzun son demlerini yasamasi disinda hersey normal Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 30 Aralık 2009 Paylaş 30 Aralık 2009 O şekilde 1.5 yıl gittim ki kısa mesafeli kullanılıyordu araç. Uzun yola gidincesorun ortadan kalkıyordu akü yeterince şarj olduğu için olsa gerek Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 31 Aralık 2009 Paylaş 31 Aralık 2009 Akunuzun son demlerini yasamasi disinda hersey normal +1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts