İçeriğe Yönlendir

Focus 1 - Fren, Abs Lambası ve Sorunları

Ali Tütün

Recommended Posts

Mustafa Tüfekçi

Bu sorunun aynısını bu sabah yaşadım...Aküden şüpheleniyorum ancak araç tek marşta çalışıyor.Araç çalışmazken de araç içi lambaları teyp durumu falanda normal...Ne yapmak lazım?

Bu ara da ABS normal olarak işlev görüyor.Denedim...

ben o dediğin şekilde 2 yıl gezdim abi :D orji aküsü ile. hatta geçen gün far ayarı yapacam diye bayağı bir farlar açık durdum marşa basınca abs geç söndü yine :D akü o kadar da eski değil oysaki :p

akü voltajı 9 a düşünceye kadar marş basıyor vs ama abs aşırı akım çektiği için abs marş esnasında iptal oluyor.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Bence şimdilik umursamıyorum.Bakalım neler olacak.Bu sabah her şey normaldi.Ancak korkmuyorda değilim.. :D

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
  • 1 ay sonra...
Ahmet Kalkan

Focus 1 fren disklerini 10 ay önce serviste değiştirdim,yaklaşık 12 000 km olmuş.Frene bastığımda hafif titreme başladı.Bu fren disklerinin ortalama ömrü kaç km dir?

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

titreme ömür ile alakalı değil :) sıcakken ani soğuk görürse disk şoklanıp eğiliyor. yada kullanılan balata aşırı sert ise diski düzensiz çiziyor. 90 binde tornalattığım diskleri 135 binde mi ne değişmiştim :) ama değiştikten sonra 30 bin olmadan eski diskten beter olmuştu balata yüzünden.

Yorum bağlantısı
Ahmet Kalkan

Arabamı hep kendim yıkarım, araç sıcakken yıkamamaya gayret ederim ama dış etkenlerden olabilir.Tornaya versem mi diye düşünüyorum .30 TL alıyormuş tornacılar, bir yandan da nasıl olsa işçilik vereceğim değişsem mi diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

en sağlıklısı yeni disk ve yeni balata. ama bin km olmadan yine titreme yapacak hale gelebilir :) garantisi yok. ani bir fren ile su birikintisinden geçseniz bile yeter

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Erkan Cansız

o fren tutuyor arkadaşım,, sana kızaklamadığı için tutmuyor gibi geliyo:)

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
ismail olcay şen

merhabalar. 2001 ambiente gp aracımı yeni aldım. aranıza yeni katıldım yani. sormak istediğim konu aracın kontağını açtığımızda abs lambasının yanmadığını farkettim. sebebi ne olabilir acaba?

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

merhabalar. 2001 ambiente gp aracımı yeni aldım. aranıza yeni katıldım yani. sormak istediğim konu aracın kontağını açtığımızda abs lambasının yanmadığını farkettim. sebebi ne olabilir acaba?

Arızadan dolayı söndürülmüş olabilir ; ampülü patlamış olabilir.. :s

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
M.Ali Baş

bende abs ile ilgili aynı sorunu yasadım ve halen cozmedım...sorun aynı ismail arkadasımız gibi kontak actıgında abs lambası yanmıyordu...gittim servıse bılgısayarda ön sağ teker abs kablosunda hata oldugunu ve 100 tl oldugunu soledı simdilik değistirmedim ancak bu kablo hatası neden ısıgı yakmadı o aklıma takıldı ustada belkı ampulun sokulmus olabılecegınden bahsettı..bakalım kabloyu degıstırcem bu hafta o zaman yanmassa gorucez artık...

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Mehmet Yalas

meraba arkadaşlar benim 2000 model focusta da iki gün önce bir sorun başladı araçla 40 km hızı geçince frene basmadığım halde abs çalışıyor titreşimini gaz pedalından hissedebiliyorum, o durumdayken frene hafif dokunduğumda da fren pedalında abs nin titreşimi belli oluyor ayrıca abs lambasıda yanmıyor

ustaya baktırdım önce disklerden olabilir dedi disklere torna yaptırdık halen aynı, 40 km yi geçince başlıyor 90 km hıza gelince susuyor.

daha önce başına böyle bişey gelen varmı ya da bu durumda ne yapabilirim

ayrıca söylemeyi unuttum bu olay iki ön önce ankara çevre yolundayken sincandan kayaşa 170 km hızla giderken önüme başka bir aracın çıkıp fren yapmamdan sonra başladı ama abs çalışacak kadar sert fren yapmadım

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mehmet Yalas

arkadaşlar sorunun nedenini bulduk sol ön tekerin porya bilyesindenmiş bir ay önce değişmişti, bilyede herhangi bir sorun yok heralde üzerindeki sensörde fabrikasyon bir hata var

usta aracı cihaza bağlayıp her tekerin abs değerini ölçtü ustanın demesine göre sol ön tekerin değeri fazlaymış, oda sensörden kaynaklanabilir dedi, porya bilyesini değiştirince düzeldi

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Metin Yıldız

Merhabalar. 2001 focus otomatik vites aracımda daha önce birkaç kere yaşadığım bir olayı anlatayım. Sabah ilk çalıştırmada motor ısınana kadar devir biliyorsunuz 1200 civarında. Otomatik vites arabalarda da devir yüksekken araba ileri gitmek istediğinden araba biraz geç duruyor (Bu durum normal, daha önce de oluyordu). Fakat geçen gün ilk çaluştırmadan sonra yine devir yüksekken hafif aşağı eğimli bir yerde frene bastığımda frenin çok sertleştiğini ve tutmadığını farkettim. Hızım 20-30 civarıydı ve ne kadar basarsam basayım araba durmuyordu. El frenini çekerek falan zor bela durabildim. Fakat daha sonra yıolda denediğimde yüksek hızlarda fren tutuyordu, bir problem yoktu. Bir kere daha aynı problemi yaptı ama her zaman yapmıyor arada bir sabahları yapıyor.

En son dün de şöyle birşeyle karşılaştım ama aynı sorunla alakalı mı bilmiyorum. 30 km kadar yol gittikten sonra sağa çekip durdum. El frenini çektim fakat el freni boştaydı. Normalde cırt diye ses gelip yukarıda kalıyordu fakat ses gelmedi aşağıya düştü. Bir kaç kere denedim sonra düzeldi cırt diye ses geldi ve yukarıda el freni tuttu. (Hava biraz soğuktu). Sabah yine ilk çalıştırma esnasında el freni yukarıdaydı aşağı indirdim sonra tekrar deneyeyim dedim yine el freni boşa düştü fakat biraz hareket ettikten sonra düzeldi, tutmaya başladı. Hava yine soğuktu arka kampananlar buz tutup yapışmış olabilir diye düşündüm ama emin değilim.

En kısa sürede frenlere baktırtmayı düşünüyorum ama sizce problem ne olabilir. Sistemde hava olabilir mi?Fren hidroliğini de geçen yaz değiştirtmiştim. TRW marka dot4 hidrolik ile değiştirmişlerdi. Ön disk balata da yazın değişmişti. Arka balatalar kontrol edilip iyi denip değişmemişti. Acaba bu işlemler esnasında yanlış birşey yapılmış olabilir mi?

Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Metin Yıldız

Merhabalar. 2001 focus otomatik vites aracımda daha önce birkaç kere yaşadığım bir olayı anlatayım. Sabah ilk çalıştırmada motor ısınana kadar devir biliyorsunuz 1200 civarında. Otomatik vites arabalarda da devir yüksekken araba ileri gitmek istediğinden araba biraz geç duruyor (Bu durum normal, daha önce de oluyordu). Fakat geçen gün ilk çaluştırmadan sonra yine devir yüksekken hafif aşağı eğimli bir yerde frene bastığımda frenin çok sertleştiğini ve tutmadığını farkettim. Hızım 20-30 civarıydı ve ne kadar basarsam basayım araba durmuyordu. El frenini çekerek falan zor bela durabildim. Fakat daha sonra yıolda denediğimde yüksek hızlarda fren tutuyordu, bir problem yoktu. Bir kere daha aynı problemi yaptı ama her zaman yapmıyor arada bir sabahları yapıyor.

En son dün de şöyle birşeyle karşılaştım ama aynı sorunla alakalı mı bilmiyorum. 30 km kadar yol gittikten sonra sağa çekip durdum. El frenini çektim fakat el freni boştaydı. Normalde cırt diye ses gelip yukarıda kalıyordu fakat ses gelmedi aşağıya düştü. Bir kaç kere denedim sonra düzeldi cırt diye ses geldi ve yukarıda el freni tuttu. (Hava biraz soğuktu). Sabah yine ilk çalıştırma esnasında el freni yukarıdaydı aşağı indirdim sonra tekrar deneyeyim dedim yine el freni boşa düştü fakat biraz hareket ettikten sonra düzeldi, tutmaya başladı. Hava yine soğuktu arka kampananlar buz tutup yapışmış olabilir diye düşündüm ama emin değilim.

En kısa sürede frenlere baktırtmayı düşünüyorum ama sizce problem ne olabilir. Sistemde hava olabilir mi?Fren hidroliğini de geçen yaz değiştirtmiştim. TRW marka dot4 hidrolik ile değiştirmişlerdi. Ön disk balata da yazın değişmişti. Arka balatalar kontrol edilip iyi denip değişmemişti. Acaba bu işlemler esnasında yanlış birşey yapılmış olabilir mi?

Teşekkürler

Bu konuda yardımcı olabilecek kimse var mı acaba?

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Naci Coşkun

Bu konuda yardımcı olabilecek kimse var mı acaba?

Merhaba Metin Bey,

Aynı sorunu geçen sene yaşadım. Aracı yeni çalıştırdıktan sonra özellikle yokuş aşağı frende sertleşme oluyor, fren çok zayıf kalıyordu. Gün içinde yüksek hızlarda yaptığım denemelerde ise gayet iyi sonuçlar alıyordum.

Sorunu çözdük. Kaynağı arabama taktırdığım tüp hortumlarından birinin yırtık olması imiş. Hortumlar değişince problem kalktı. Kompresör yırtık hortumlardan hava kaçırdığından yeterli frenleme yapamıyormuş. Ayrıca ilk çalıştırdığımda rolantide yükselme-düşme oluyordu. O problem de hortumlarla beraber çözüldü. Hatta rolantideki bu sorun sebebiyle yetkili servis, motor kapağı açılacak conta değişecek, contadaki kaçaktan oluyor ve masrafı 1000-1200tl demişti.Neyse ki servise güvenip yaptırmadım.

Aracınızda tüp varsa tüpü takan servise hortum ve bağlantıları kontrol ettirmenizi tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Semih Özcan

abicim absnin kızlı giderken birden basıldığında pedalın geri tepmesi normal bu tekerin kitlenip arabanın kaymasını engeller pedal tepdiğinde pedalı bırakmayın daha çok yüklenin norman duruslarınızda sıkıntı yosa sorun yok gibi bide abs lambanız yanmıyosa. eger lamba yanıyosa zaten abs calışmaz bosuna uğraşmayın. disk balata dediğinize göre diskte 1.5 milim asınma kötü bide size göre o ölçü balataya girmiyorum zaten disk değiştiğinde balatanında değişmesi gerekiyor disk balatanıza baktırın ve değiştirin.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Ayhan Asil

Akü-buji-benzin/hava filtresi kontrol

Çağlar abi, ABS'nin beyni arızalanınca belirtisi nedir, tamiri mümkünmüdür, fiyatı hakkında bilginiz var mı? dün aynı arıza nedeniyle konu açmıştım. Araç stop ettikten sonra, sol ön tekerlek ve cam sileceğine yakın bir yerden inilti tarzında ses gelmeye devam ediyor. Ben öncelikle bu sesi önemsemedim, araç sabaha kadar aküyü bitirmiş, aküyü yeniledim ancak o ses devam etti. Bu nedenle usta onun sigortasını çıkarttı ses durdu ancak şu anda ABS yok, beyinden olabilirmi,,,, bir yardımcı olursanız, ben de bu gün uyurum :)
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Emrullah Güler

lastikler de sorun olduğunu sanmıyorum yeterli diş seviyesine sahip

lastiklerin dişi olması önemlidiyil lastiklrin kulanım süresi vardır ona bakın bence

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...

Frene pedalına sert bir sekilde basıldığında pedalın titremesi gayet normal olup / pedalın aşağı doğru sonumlenerek inmesi sonrasında pedalı bırakıp 2 nci bir defa daha basmanız gerekmektedir . ( ABS ) sistemi devreye girdiğinde zaten kaliper ( balata ) diski sürekli olarak sıkıp bırakmaktadır . Sebebi budur .

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Tarık Şimşek

merhabalar .aracım ford focus ambiante 2001 model 

bir kaç sorumu ve sorunlarım benimle paylaşmanızı rica ediyorum!

aracı daha geçen hafta

yağını deiştirdim 10w40 mobil

klima gazı klima hortumu değiştirdim

fren balatasını,polen ve hava filtrelerini değiştirdim.

fren yeni değiştirmeme rağmen fren pek umduğum gibi olmadı (daha kısa zamanda araba durur diye tahmin ediyordum) olmadı.

yağ koyduktan sonra motor da hafif bir titreme ve ses gelmeye başladı bu normalmi?

ve değişik bir sorunda araba hareket halinde park ikaz lambası yanmaya başladı (el freni) bu neyin alametidir?

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...