Ayhan Onaran 21 Mayıs 2010 Paylaş 21 Mayıs 2010 Tamam sorunu tespit etmişsiniz...Sıra sorunu çözmeye gelmiş Yorum bağlantısı
Soner Kayışlı 9 Kasım 2010 Paylaş 9 Kasım 2010 geçenlerde ani fren yapmak zorunda kaldim ama fark ettimki sağ ön teker de abs devreye geçti ama sol tekerde bunu hissetmedim bir kaç kere daha denedim aynı sonuç bunun sebebi fren merkezi ayarlatmakmı gerekiyor yoksa bakşa bi problem vardır. yardım için teşekkürler Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 9 Kasım 2010 Paylaş 9 Kasım 2010 geçenlerde ani fren yapmak zorunda kaldim ama fark ettimki sağ ön teker de abs devreye geçti ama sol tekerde bunu hissetmedim bir kaç kere daha denedim aynı sonuç bunun sebebi fren merkezi ayarlatmakmı gerekiyor yoksa bakşa bi problem vardır. yardım için teşekkürler hangi teker kayarsa abs beyni o tekere kumanda eder. Yorum bağlantısı
Soner Kayışlı 9 Kasım 2010 Paylaş 9 Kasım 2010 hangi teker kayarsa abs beyni o tekere kumanda eder. teşekkürler yaşar abi saol Yorum bağlantısı
Soner Kayışlı 10 Ocak 2011 Paylaş 10 Ocak 2011 (düzenlendi) hafta sonu arabanın arka sol teker bilyasını değitirttim . ama montajdan sonra abs lamabası yandı hata koduna baktım arka sol abs sensörü hatası verdi usta kampananın içinde diske benzer sensörün temas ettiği parçayıda değiştirdi ama hala aynı hatayı verdi. değişmesi gerektiğini söylüyor usta yenisinimi almak gerekir yoksa çıkma alayım sıfırı 120 ile 150 tl arası bir fiyat çıkmasu 40 - 50 tl arası dedi.. bu arada önceden kablosu kopmuş bantla onarım yapmışlar... bantı söküp kablolara yeniden bağlantı yapsam düzelirmi.. yeni aküde aldım inci 60a lık 100 tl fiyat normalmidir.. şimdiden tavsiyeleriniz için teşekkürler.. 10 Ocak 2011 tarihinde Soner Kay??l? tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yüksel Çamcı 12 Ocak 2011 Paylaş 12 Ocak 2011 slm focus 2001 1.6 Ambiente aracım bir hafta önce sabah çalıştırmak istedim ama çalışmadı akü den olduğunu anladık başka bir araçtan takviye ile çalıştırdık. Çalıştıktan sonra ABS ve El Fren lambası yanmaya başladı ve sönmedi. Daha sonra yeni akü aldım, ustaya götürdüm, bilgisayara taktılar ama bilgisayar fren sistemini okumadı usta gerekli yerlerine baktı ama gözükürde bir şey bulamadı, bunu komple karadüzen incelememiz lazım dedi çok masraf çıkacak diye tedirgin oluyorum bilen veya fikri olan yardımcı olursa sevinirim. Yorum bağlantısı
Soner Kayışlı 12 Ocak 2011 Paylaş 12 Ocak 2011 slm focus 2001 1.6 Ambiente aracım bir hafta önce sabah çalıştırmak istedim ama çalışmadı akü den olduğunu anladık başka bir araçtan takviye ile çalıştırdık. Çalıştıktan sonra ABS ve El Fren lambası yanmaya başladı ve sönmedi. Daha sonra yeni akü aldım, ustaya götürdüm, bilgisayara taktılar ama bilgisayar fren sistemini okumadı usta gerekli yerlerine baktı ama gözükürde bir şey bulamadı, bunu komple karadüzen incelememiz lazım dedi çok masraf çıkacak diye tedirgin oluyorum bilen veya fikri olan yardımcı olursa sevinirim. arıza koduna birde serviste baktırı n derim. yada şaşmaz oto benim sürekli gittiğim şaşmaz nuri usta var tur otadan ayrılma fordlardan iyi anlıyor istersen birde ona gidebilirsiniz ben bu hafta sonu benim arka sol abs sensörünü değiştirecem ona istersen adresini verebilirim. fiyat konusunda da gayet makul fiyatlara yapıyor ve işçiliğini beğendiğim bir usta .. Yorum bağlantısı
Yüksel Çamcı 12 Ocak 2011 Paylaş 12 Ocak 2011 soner bey ilginize teşekkür ederim, Nuri ustanın adresini verirsen bir de ona göstereyim. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 12 Ocak 2011 Paylaş 12 Ocak 2011 Öncelikle Fren yağ seviyesi kontrol edilmeli; sonrasın da Ford a uygun arıza teşhis cihazı olan bir yere gidin, yetkili servisten de korkmayın, bu tip durumlarda, piyasadan ucuz çözümler sunarlar. Yorum bağlantısı
Soner Kayışlı 12 Ocak 2011 Paylaş 12 Ocak 2011 soner bey ilginize teşekkür ederim, Nuri ustanın adresini verirsen bir de ona göstereyim. şaşmaz 1.cad. 11. sok. no : 44 usta otomotiv yetkili nurettin akarsu zaten başka kimse yok bir kendi birde çırak var :lol2: Öncelikle Fren yağ seviyesi kontrol edilmeli; sonrasın da Ford a uygun arıza teşhis cihazı olan bir yere gidin, yetkili servisten de korkmayın, bu tip durumlarda, piyasadan ucuz çözümler sunarlar. +1000 çağlar abime katılıyorum yüksel bey önce bir ford yetkili servisine götürün arıza kodunu ne olduguna baksınlar. ilk önceliğiniz bu olsun bence. daha şaşmaz oto sanayi derim .. Yorum bağlantısı
Hilmi Müftüoğlu 27 Ocak 2011 Paylaş 27 Ocak 2011 Merhabalar. Bu sefer frenler sorun çıkardı bana. Bir anda ortaya çıkan bir sorun. Hareket halindeyken frene basınca tutuyor, yavaşça bırakıyor, pedal da dibe kadar iniyor. Yani pedala basınca önce tekerleri sıkıyor sonra hava kaçırıyor gibi boşaltıyor. pompalayarak durmak zorunda kalıyorum. hatta el freni de kullanıyorum. bir de fren lambası yanıp sönüyor ara ara. burda az sayıdaki tamircilerden en iyisine götürdüm. ''fren ana merkezi'' arızalanmış değişmesi gerekirmiş. 400 tl dedi orjinal parça. bende özel ford servisini aradım. orjinal 880 tl, yan ürün 200 tl dedi. bana sanki hortumda hava kaçağı var gibi geldi. tabi havayla çalışma olayı varsa. bende anlamadım. bu başlığın ilk mesajıyla aynı sorun gibi geldi fakat herkes farklı yorum yapmış fren disk vs. bilgisi olan var mı servise gitmeden bilgim olsun biraz Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 27 Ocak 2011 Paylaş 27 Ocak 2011 Merhabalar. Bu sefer frenler sorun çıkardı bana. Bir anda ortaya çıkan bir sorun. Hareket halindeyken frene basınca tutuyor, yavaşça bırakıyor, pedal da dibe kadar iniyor. Yani pedala basınca önce tekerleri sıkıyor sonra hava kaçırıyor gibi boşaltıyor. pompalayarak durmak zorunda kalıyorum. hatta el freni de kullanıyorum. bir de fren lambası yanıp sönüyor ara ara. burda az sayıdaki tamircilerden en iyisine götürdüm. ''fren ana merkezi'' arızalanmış değişmesi gerekirmiş. 400 tl dedi orjinal parça. bende özel ford servisini aradım. orjinal 880 tl, yan ürün 200 tl dedi. bana sanki hortumda hava kaçağı var gibi geldi. tabi havayla çalışma olayı varsa. bende anlamadım. bu başlığın ilk mesajıyla aynı sorun gibi geldi fakat herkes farklı yorum yapmış fren disk vs. bilgisi olan var mı servise gitmeden bilgim olsun biraz Fren hidroliğini kontrol ettinizmi? Yorum bağlantısı
Hilmi Müftüoğlu 27 Ocak 2011 Paylaş 27 Ocak 2011 Fren hidroliğini kontrol ettinizmi? Ben kontrol etmedim zaten yerini de bilmiyorum. Sanayici adam etti hidrolik var dedi. Zaten sanırım direksiyon hidroliği ile aynı. Yani direksiyonda bir sertleşme yok. Halen hortumlardan şüphe ediyorum. Yorum bağlantısı
Misafir 27 Ocak 2011 Paylaş 27 Ocak 2011 Ben kontrol etmedim zaten yerini de bilmiyorum. Sanayici adam etti hidrolik var dedi. Zaten sanırım direksiyon hidroliği ile aynı. Yani direksiyonda bir sertleşme yok. Halen hortumlardan şüphe ediyorum. fren ve direksiyon hidrolikleri farklıdır.ayrı haznedelerdir.daha detaylı kontrol yaptırırsanız iyi olur.bence çok önemli bir sorun. Yorum bağlantısı
Hilmi Müftüoğlu 27 Ocak 2011 Paylaş 27 Ocak 2011 fren ve direksiyon hidrolikleri farklıdır.ayrı haznedelerdir.daha detaylı kontrol yaptırırsanız iyi olur.bence çok önemli bir sorun. yerini biliyormusunuz? antifirize yakın olan bir hazne var, bir de silecek suyuna yakın olan bir hazne var. hidrolik bitmişse dediğim tepkiyi yapar mı? hava kaçırıyor gibi freni yavaşca boşaltıp pedalı sonuna dayama problemini Yorum bağlantısı
Murat Akaloğlu 27 Ocak 2011 Paylaş 27 Ocak 2011 yerini biliyormusunuz? antifirize yakın olan bir hazne var, bir de silecek suyuna yakın olan bir hazne var. hidrolik bitmişse dediğim tepkiyi yapar mı? hava kaçırıyor gibi freni yavaşca boşaltıp pedalı sonuna dayama problemini Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 27 Ocak 2011 Paylaş 27 Ocak 2011 yerini biliyormusunuz? antifirize yakın olan bir hazne var, bir de silecek suyuna yakın olan bir hazne var. hidrolik bitmişse dediğim tepkiyi yapar mı? hava kaçırıyor gibi freni yavaşca boşaltıp pedalı sonuna dayama problemini Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 27 Ocak 2011 Paylaş 27 Ocak 2011 Tarifiniz, fren merkezindeki contaların-keçelerin aşınması sonucu, hidrolik basıncının azalması ve fren pedalını dibe inmesi. Vakum-westinghouse arızalarında, fren pedalı altında taş var gibi şişer, Vosvos pedalı gibi olur, frenler de tutmaz. Acilen merkezi tamir ettirin. Yağ kaçağı olsaydı, zaten çoktan frenler yoktu ! Yorum bağlantısı
Hilmi Müftüoğlu 27 Ocak 2011 Paylaş 27 Ocak 2011 cumartesi günü g.antep ford özel servisine gittiğim zaman kesin teşhisi koyunca Murat bey ben sizinle irtibata geçeyim. Eğer servis masraflı olursa sizden siparişedeyim. gerçi mesafe sorunu vs. sıkıntılı olacak. teşekkür ederim. her yol fren merkezine çıkıyor. yan sanayi ürünü umarım sıkıntı yaratmaz sonuçta güvenlikle doğrudan ilgili. Yorum bağlantısı
Murat Akaloğlu 27 Ocak 2011 Paylaş 27 Ocak 2011 cumartesi günü g.antep ford özel servisine gittiğim zaman kesin teşhisi koyunca Murat bey ben sizinle irtibata geçeyim. Eğer servis masraflı olursa sizden siparişedeyim. gerçi mesafe sorunu vs. sıkıntılı olacak. teşekkür ederim. her yol fren merkezine çıkıyor. yan sanayi ürünü umarım sıkıntı yaratmaz sonuçta güvenlikle doğrudan ilgili. hilmi bey kesinlikle ticari amaç beslemiyorum buna emin olunuz....ben frenlerden çok çektim....forumdada bayağı paylaştım bu sorunları....sırf iş görülsün sıkıntı giderilsin diye yazdım... bir işime yaramayacak zaten evde yatacağına bir işe yarasın....yazıktır ya 300-500-800 liralar vermeye.... yan sanayi ürün sadece piyasada bir marka var metelli cifam, esas fiyatı 22 lira gibi birşeydir...ama ustalar ve parçacılar 200 lira isterler....mecbursunuzdur almaya orjinali çok pahalıdır başka altarnetifinizde yoktur çünkü...aman diyeyim benim şahsi fikrim o markadan uzak durun....arka fren merkezlerim arızalıydı cifam ile değiştirdim....2 ay sonra tekrar arızalandı....paranızı çöpe atmayın.... Yorum bağlantısı
Hilmi Müftüoğlu 28 Ocak 2011 Paylaş 28 Ocak 2011 Bu sabah işe gelmeden fren hidroliğine baktım boşalmış. Burda zaten bir yerde var aldım Opet Fren Hidrolik Yağı diye bişey 5 tl ymiş. Daha iyisi yokmu dedim tek bu var dedi neyse. Yağını koydum aracı çalıştırdım fren yine aynı boşta dibe kadar iniyor. Yağ haznesine bir daha baktım yine boş. Bi yerden sızdırıyor mu anlamadım. Ya da Çağlar bey'in dediği ''fren merkezindeki contaların-keçelerin aşınması'' sonucunda kendi mi boşaltıyor yağı bilerek ve isteyerek. Benim kafam iyice karıştı. Velhasıl benim fren tamamen iptal ve ilçedeyim ve en yakın il 90 km. Çekicilik olmaktan korkmaktayım. Yarın el freni ile gidebilirmiyim ki trafik canavarı modunda. yarından sonra bir daha buraya yazamazsam tahmin edersiniz olanları Yorum bağlantısı
Murat Akaloğlu 28 Ocak 2011 Paylaş 28 Ocak 2011 Bu sabah işe gelmeden fren hidroliğine baktım boşalmış. Burda zaten bir yerde var aldım Opet Fren Hidrolik Yağı diye bişey 5 tl ymiş. Daha iyisi yokmu dedim tek bu var dedi neyse. Yağını koydum aracı çalıştırdım fren yine aynı boşta dibe kadar iniyor. Yağ haznesine bir daha baktım yine boş. Bi yerden sızdırıyor mu anlamadım. Ya da Çağlar bey'in dediği ''fren merkezindeki contaların-keçelerin aşınması'' sonucunda kendi mi boşaltıyor yağı bilerek ve isteyerek. Benim kafam iyice karıştı. Velhasıl benim fren tamamen iptal ve ilçedeyim ve en yakın il 90 km. Çekicilik olmaktan korkmaktayım. Yarın el freni ile gidebilirmiyim ki trafik canavarı modunda. yarından sonra bir daha buraya yazamazsam tahmin edersiniz olanları riske girmeyin bence....yolda giderken arka balatalarıda yakarsanız iyice frensiz kalırsınız.... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 28 Ocak 2011 Paylaş 28 Ocak 2011 Fren merkezini aşmış bu olay, fren yağı kaçıyor, çekici ile ulaşıma geçme zamanı. Yorum bağlantısı
Yetkin Akın 28 Ocak 2011 Paylaş 28 Ocak 2011 Bu sabah işe gelmeden fren hidroliğine baktım boşalmış. Burda zaten bir yerde var aldım Opet Fren Hidrolik Yağı diye bişey 5 tl ymiş. Daha iyisi yokmu dedim tek bu var dedi neyse. Yağını koydum aracı çalıştırdım fren yine aynı boşta dibe kadar iniyor. Yağ haznesine bir daha baktım yine boş. Bi yerden sızdırıyor mu anlamadım. Ya da Çağlar bey'in dediği ''fren merkezindeki contaların-keçelerin aşınması'' sonucunda kendi mi boşaltıyor yağı bilerek ve isteyerek. Benim kafam iyice karıştı. Velhasıl benim fren tamamen iptal ve ilçedeyim ve en yakın il 90 km. Çekicilik olmaktan korkmaktayım. Yarın el freni ile gidebilirmiyim ki trafik canavarı modunda. yarından sonra bir daha buraya yazamazsam tahmin edersiniz olanları Arabanın altına hiç bakmadınızmı yağ kaçağı varmı yokmu diye? Yağ kısa sürede boşalıyorsa ciddi şekilde kaçak var başta fren hortumları kontrol edilmeli jant içerisinde yağlanma varmı bakınız! Opet istasyonundan alıp doldurduğunuz hidrolik yağı muhtemelen DOT 3 tür ve aracınızla uyum sağlamaz DOT 4 olmalıdır dikkat ediniz. Yorum bağlantısı
Recommended Posts