Mustafa Alemdar 21 Mart 2008 Yazar Paylaş 21 Mart 2008 bu arada direnç kullanmadık diye sakata gelmeyiz demi? kullanınca zaten fazlaca kesiyor devrenin ışıgını.resimdeki gibi aydınlatmıyor. Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2 21 Mart 2008 Paylaş 21 Mart 2008 Hayırlı olsun..Artık daha iyi görebiliyorsunuz sanırım pedalları Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu 21 Mart 2008 Paylaş 21 Mart 2008 Hayırlı olsun Mustafa ama ledleri ters lehimlemişsin sanırsam. Bakır halkalar ledlerin lehimlendiği bacakları tarafında olmalı galiba. Güle güle kullan. Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak 21 Mart 2008 Paylaş 21 Mart 2008 Bende böyle bir çalışma yapmıştım. Kapılar açılınca aşağıda da ışıklar yansın diye araç içindeki labaya bağladım.. Kablo çekmeside basit üstelik. Tavandan direklere oardanda doğruca aşağı iniyor kablo.. Ki yeni farkettim sende öyle yapmışın Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 22 Mart 2008 Paylaş 22 Mart 2008 Ledleri nasıl durdurdun o plakette... Evet plaket ters... Bide bence geniş açılı led kullanmalıydın... Daha hoş dururdu... Yorum bağlantısı
Mustafa Alemdar 22 Mart 2008 Yazar Paylaş 22 Mart 2008 Ledleri nasıl durdurdun o plakette... Evet plaket ters... Bide bence geniş açılı led kullanmalıydın... Daha hoş dururdu... ben aldım ama odaklı çıktı mehmet abi. bir daha geniş açılı yaparım canım sıkılınca çok teşekkür ederim. her bir ledi bir pedala odakladım. yalnız direnç kullanmadım. sorun çıkacağını sanmıyorum. Yorum bağlantısı
Mustafa Alemdar 22 Mart 2008 Yazar Paylaş 22 Mart 2008 Hayırlı olsun Mustafa ama ledleri ters lehimlemişsin sanırsam. Bakır halkalar ledlerin lehimlendiği bacakları tarafında olmalı galiba.Güle güle kullan. acemiyiz olur okadar yalnız lehim yapmadım. bacakları kıvırarak sardım lehime bile gerek kalmadı. dirençte takmıştım geri söktüm 4 seri fazlaca yetiyor zaten Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 22 Mart 2008 Paylaş 22 Mart 2008 Arkadaş acemiliğini atıyor ben tebrik ediyorum. İki ters bi düz falan yapıyor işte. Güzel olmuş. Yorum bağlantısı
Mustafa Alemdar 22 Mart 2008 Yazar Paylaş 22 Mart 2008 iç aydınlatma lambalarını çıkarıp led aydınlatma yaptım. direnç flan kullanmadım.yalnız ledler odaklı ledlerden Arkadaş acemiliğini atıyor ben tebrik ediyorum. İki ters bi düz falan yapıyor işte. Güzel olmuş. elim yatkındır abi ama cesaret yoktu ayrıca sağolun pek bilgimde yoktu sayenizde yaptık abi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 22 Mart 2008 Paylaş 22 Mart 2008 yalnız lehim yapmadım. bacakları kıvırarak sardım lehime bile gerek kalmadı. dirençte takmıştım geri söktüm 4 seri fazlaca yetiyor zaten Mustafa kıvırmayla olmaz bu işler... Ayrıca 100 ohm dirençe bu ledlerin ışığı kesilmez... Acaba yanlış dirençmi kullanıyorsun... Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu 23 Mart 2008 Paylaş 23 Mart 2008 acemiyiz olur okadar yalnız lehim yapmadım. bacakları kıvırarak sardım lehime bile gerek kalmadı. dirençte takmıştım geri söktüm 4 seri fazlaca yetiyor zaten Sen yine iyi lehim yapmamışsın. Ben ters taktım bi de üstüne lehim yaptım sonra anladım, baktım ledler oynamaya başladı baştan bi daha. http://www.otoclubturkiye.com/forum/index.php?...59367&st=20 Direnç renk kodları, üstteki linkte. Yorum bağlantısı
Uğur Aksoy 23 Mart 2008 Paylaş 23 Mart 2008 (düzenlendi) mustafacım devam et , kimse seni yıldıramaz : )) başarılarının devamını bekliyoruz. Ledleri seri bağlamışsın o yüzden direnç gerekmemiş, voltaj ledler üzerinde düşüyor 3 tane seri bağlarsan yakarsın ledi, 4 tane 5 tane seri bağlantılar için normal ..,direnç olayına ben araç içinde sıcak bakmam !. şöyleki , ledlerden biri farzetki kısa devre olursa ( bir yere temas halinde ) dirençten geçen akım aşırı olacağından büyük ihtimalle sigortayı attırtmayınca çünkü kullanacağın direnç genelde 1/4 veya 1/2 watt olacağından anında yanar , yanarkende çevresinde bulunan yanıcı maddelere denk gelirse mazallah sen iyi yapmışsın , her ledin çalışma voltajı farklıdır, kimisi 3.2 - 1.2 - 2.4 volt ile çalışırken kimisi 4.5 volt kaldırabilir, acemiler için tamamen deneme yanılma yöntemi , eline sağlık. ben pedallara led takmazdım , neden dersen : gece gereksiz dikkat dağıtır ve göz alır. sen memnunsan mesele yok güle güle kullan 23 Mart 2008 tarihinde U?ur Aksoy tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Alemdar 23 Mart 2008 Yazar Paylaş 23 Mart 2008 bülent abi kızma acemilik işte. deniyoruz bizde. maksat hevesimizi alalım belkide 1 hafta bile durmaz orda çok teşekkür ettim yorumlarınız için. Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 23 Mart 2008 Paylaş 23 Mart 2008 Mustafa modların güzel gidiyor tebrikler. Pedalların olduğu kısımdaki aydınlatma bazen hayati önem arzedebiliyor. Fekat renk konusunda ben de daha sade bi renk tercih etmen taraftarıyım.(Buz beyazı veya opak yeşil gibi) Yorum bağlantısı
Mustafa Alemdar 23 Mart 2008 Yazar Paylaş 23 Mart 2008 Mustafa modların güzel gidiyor tebrikler. Pedalların olduğu kısımdaki aydınlatma bazen hayati önem arzedebiliyor. Fekat renk konusunda ben de daha sade bi renk tercih etmen taraftarıyım.(Buz beyazı veya opak yeşil gibi) yeşil sordum fakat yoktu. bende maviyle deneyim dedim. fakat bu hafta beyaz led alıp yapıcam. biraz zaman geçsin değişicem rengini Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger 25 Mart 2008 Paylaş 25 Mart 2008 Rengi dışında herşey harika. İyi günlerde kullanın... Yorum bağlantısı
Mustafa Alemdar 26 Mart 2008 Yazar Paylaş 26 Mart 2008 çok teşekkür ederim can bey.resimler cep telefonla çektiğim için kalitesiz. yakından okadarda kötü değil. ayrıca ışıgı biraz daha arka tarafı aydınlatıcak şekilde koydum ki göz yormasın. Yorum bağlantısı
Mustafa Alemdar 26 Mart 2008 Yazar Paylaş 26 Mart 2008 (düzenlendi) [attachmen t=4081:Foto_raf_0004.jpg] ön aydınlatmayıda mavi led yaptım çok şahene duruyor. resimlere aldanmayın böyle göz almıyor. 26 Mart 2008 tarihinde Mustafa Alemdar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 27 Mart 2008 Paylaş 27 Mart 2008 Mustafa, tavana disko topu takmazsan valla gücenirim... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 27 Mart 2008 Paylaş 27 Mart 2008 Valla şoktayım.. Ben bile yapmadım bu kadarını Yorum bağlantısı
Bayram Bekman 27 Mart 2008 Paylaş 27 Mart 2008 hersey cok guzel de, ben su dısko topu muhabbetını ozlemısım ya!!! :) Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 27 Mart 2008 Paylaş 27 Mart 2008 hersey cok guzel de, ben su dısko topu muhabbetını ozlemısım ya!!! :) Takalım Bayram... Benim araba çok basık.. Benimkine yakışmaz... Seninkine takalım Yorum bağlantısı
Bayram Bekman 27 Mart 2008 Paylaş 27 Mart 2008 hah, abı alemsın valla! bırı gelıp takarsa valla durdurmayacagım! buyrun takın benım arabama tısko topunu! bol bol resım ekler gulusur sıkıntıdan arınırız... mustafa'da led'lerımı takarsa mukemmel olur.. ama her renkten olsun:) Yorum bağlantısı
Recommended Posts