İçeriğe Yönlendir

2000 Model Ford Mondeo Ghia


Mustafa Gürak

Recommended Posts

Mustafa Gürak

Yeni almış olduğum arabamla ilgili bilgi eksikliğini sizlerle giderebilirsem memnun olacağım.Gerçi 3.cü ford kullanışım ama geneli taunus tipi.Lastikleri 195x60x15 fransız malı gıslaved marka, amortisör sorunum olacak,nemarka almalıyım?2.el motor kaput içi halıfleksi ve motor manifoltu üstündeki hava dinlenme kutusu olmak üzere yıpranmış yenisi çok pahalı 550ytl,ekonomik bulabilirmiyim?Ayrıca kullanım inceliği varsa öğrenebilirmiyim.Şimdiden teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Hayrılı olsun. Düz-otomatik şanzıman?

Kaput iç izolasyonu sarkma yaptığında maalesef bu aşınma oluyor. Muhtemel sebebi motoru suyla yıkatmadır yoksa kendi kendine zamanla bile sarkmayacak kadar kalitelidir iç izolasyon. Emme manifold üst plastiğine sarkan keçeler yapışmıştır diye düşünüyorum yani sadece kozmetik bir zarar, fonksiyonel olarak değişmeniz gerekmez bence. İzolasyon fiyatını bilmiyorum ama çok pahalı değildir? Eğerki görünüm hoşunuza gitmez ise izolasyonu çıkarıp atmanızda hiçbir teknik sorun olmaz.

Amortisörleri Ford parçacılarında bulabilirsiniz, ehil amortisörcülerde tamirde ettirebilirsiniz. Km bazında triger kayışı değişimini ihmal etmeyin. En ufak şüpheniz var ise trigeri ve bilyalarını değişin yoksa çok ağır motor masrafı çıkartır. 195/60/15 orijinal GLX ölçüsüdür. Marka ve diş derinliğine bakarak bütçeniz doğrultusunda daha yumuşak karakterli lastik takarsanız aracınız inanılmaz keyifli hale gelir onu da ekliim.

Yorum bağlantısı
Mustafa Gürak

Çağlarbey,

Açıklamalarınız için sağolun,dün serviste enjeksiyon temizliği olmak üzere motor yağına varıncaya kadar tüm bakımlarını yaptırdım.Amortisörlerin bakımını önümüzdeki aylarda değiştireceğim.Aldığım kişi arabayı normal kullanmadığından sanıyorumkaput içi izalasyonu bozulmuş tabikiyıkanmadan dolayı,fiatını sordum 450 ytl. dediler,diğeri hava dinlendirme kutusu zevke keder verdiğinden değiştirmek istiyorum onun fiatıda 550 ytl.ama arkadaşlarım Antalyada 2.el fort parçaları satanlarda bulursun deyince aradım ama bulamayınca sizlere yönlendim.Araba düz vites gıslaved marka lastiği kullanmadığım için sormuştum ayrıca sert de değil doğrusu zaten 9000 km yapmışlar daha.Başka sorunu yok arabanın teşekkürler.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...