Ali Cihangiroğlu 18 Temmuz 2013 Paylaş 18 Temmuz 2013 (düzenlendi) Yani + yı herhangi bir yerden - yi tavan lambasından aldın doğru mu anladım abi. Doğrudur, tavan lambasının sistemine uy, al sana hazır dimmerlı sistem, modül ledlerde uğraşmanada gerek yok, bağla gitsin, benim tavan lambasında destek submarine ledide bundan, süper oluyor 19 Temmuz 2013 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Misafir 19 Temmuz 2013 Paylaş 19 Temmuz 2013 Sis için role kullanın tetiklem ucu role bobin ucuna bağlayın cillop gibi çalışır.O kablo 1 numerodur Ali bir ara sub marine için tavan yansıtmalı bişiler demiştim deneme imkanın oldumu? 1n4001 serisi diod bağlıyorsanız çektiği akıma göre max 1.5 volt ta kadar voltajı düşürürsünüz. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 19 Temmuz 2013 Paylaş 19 Temmuz 2013 Yok vallahi, deneyemedim bile, ön taraf ve ayak aydınlatmaları yeterince güçlü olunca uğraşmadım, fakat önden çıkan tavan lambam boşta, onu arka tarafa takarım belki... 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Aydın 19 Temmuz 2013 Paylaş 19 Temmuz 2013 Ayna altına taktıgınız ledler arabanın içindeki lamba gibi kısılarak mı sönüyor.Eğer öle sönüyorsa tavandan kablo çekmek yerine kapı switchlerine giden kablodan elektriği alsak da öle söner mi? Yorum bağlantısı
Misafir 19 Temmuz 2013 Paylaş 19 Temmuz 2013 Sönmez sanırım.Çünki ampule giden kablo elektronik kontrol sonrasında gidiyor diye biliyorum.Ampul - si ile kapı swichindeki kablo paralel değil galiba.Ölçen deneyen varsa yazsın bende merak ettim. 2 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 19 Temmuz 2013 Paylaş 19 Temmuz 2013 Ayna altına taktıgınız ledler arabanın içindeki lamba gibi kısılarak mı sönüyor.Eğer öle sönüyorsa tavandan kablo çekmek yerine kapı switchlerine giden kablodan elektriği alsak da öle söner mi? Tavan lambasından alırsan kısılarak sönüyor, kapıdan olmuyor. 1 Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu 19 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 19 Temmuz 2013 Sönmez sanırım.Çünki ampule giden kablo elektronik kontrol sonrasında gidiyor diye biliyorum.Ampul - si ile kapı swichindeki kablo paralel değil galiba.Ölçen deneyen varsa yazsın bende merak ettim. Mantıklı olan bu bence de abi denemedim için bişey diyemiyorum. Ama ayna altı kısılarak sönüyor onu iyi biliyorum Yorum bağlantısı
Ahmet Aydın 30 Temmuz 2013 Paylaş 30 Temmuz 2013 Ayna altındaki ledlere özenerek bende aynı şekilde ayna kapaklarımı söktüm.Deldim ve ledleri yerleştirdim.Ancak sıkımtım direksiyonun altına kadar tavan lambasından kablo çektım.Ama kapı döşemesini galiba sökmem gerekiyor.Birde elektrikli ayna kumandasının olduğu yeride sökmem gerekiyor mu ? Kapı döşemesi ve elektrikli ayna kumandasının olduğu yeri sökmem gerekiyorsa nasıl sökceğimi bilmiyorum.Forumda inceledim anlatılanlara göre kapı döşemesini 3 tane vida tutuyor.Vidaları söktükten sonra sanki tutan başka şey var. Yardımcı olursanız sevinirim. Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu 31 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 31 Temmuz 2013 Ayna altındaki ledlere özenerek bende aynı şekilde ayna kapaklarımı söktüm.Deldim ve ledleri yerleştirdim.Ancak sıkımtım direksiyonun altına kadar tavan lambasından kablo çektım.Ama kapı döşemesini galiba sökmem gerekiyor.Birde elektrikli ayna kumandasının olduğu yeride sökmem gerekiyor mu ? Kapı döşemesi ve elektrikli ayna kumandasının olduğu yeri sökmem gerekiyorsa nasıl sökceğimi bilmiyorum.Forumda inceledim anlatılanlara göre kapı döşemesini 3 tane vida tutuyor.Vidaları söktükten sonra sanki tutan başka şey var. Yardımcı olursanız sevinirim. Kapı döşemesini sökmeden de yapabilirsiniz. Öncelikle elektrikli ayna kumandası kısmını sökün ve ledlerden gelen kabloları aynadan gelen kabloların geldiği yerden geçirerek (kılavuz şeklinde tel kullanabilirsiniz) içeri alın. Tekrar trimin içine kılavuz tel yardımıyla kabloyu sokun ve aşağıdan bir yerden ya da aracın içine nereden alacaksanız oradan çıkarıp bağlantınızı yapın. Yorum bağlantısı
Misafir 2 Ağustos 2013 Paylaş 2 Ağustos 2013 Dış tavan aydınlatmasıyla iç tarafı parklardan almıştım. çok beğendim. emeğine sağlık.. benim firstanın yukarı kaldırmalı kulpları acaba onada yapabilir miyiz.? Yorum bağlantısı
Emre Ekinci 21 Ağustos 2013 Paylaş 21 Ağustos 2013 Merhabalar görkem bey öncelikle aracınızdaki çalışmalar çok hoş, sırf şunu sormak için üye oldum foruma; Ben aracın tabanına yaptığınız aydınlatma ve dikiz aynalarına yaptığınız aydınlatmaları merak ediyorum, benimde fiestam var ve bende bu uygulamaları yapmak istiyorum ama aracı zar zor elde ettiğinizde haliyle sağıyla soluyla uğraşmaya korkuyorsunuz ama kırarım aman bozarım diye, iç lambadan elektriği oraya nasıl aldınız ? yani döşemeyi nasıl söktünüz? bunları gösteren resimler varmıdır ? teşekkürler... Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu 22 Ağustos 2013 Yazar Paylaş 22 Ağustos 2013 çok beğendim. emeğine sağlık.. benim firstanın yukarı kaldırmalı kulpları acaba onada yapabilir miyiz.? Yeterli boş yer var mı açıp bakmalı. Merhabalar görkem bey öncelikle aracınızdaki çalışmalar çok hoş, sırf şunu sormak için üye oldum foruma; Ben aracın tabanına yaptığınız aydınlatma ve dikiz aynalarına yaptığınız aydınlatmaları merak ediyorum, benimde fiestam var ve bende bu uygulamaları yapmak istiyorum ama aracı zar zor elde ettiğinizde haliyle sağıyla soluyla uğraşmaya korkuyorsunuz ama kırarım aman bozarım diye, iç lambadan elektriği oraya nasıl aldınız ? yani döşemeyi nasıl söktünüz? bunları gösteren resimler varmıdır ? teşekkürler... Öncelikle iç lambayı sökün. Kablo bağlantılarını yapın. Kabloları tavan lambasının çerçevesinin oradan kılavuz tel veya başka bir sert malzeme ile ön cama doğru çıkarın ya da sol kapı fitiline doğru getirin. Şaside ki kapı fitilini sökün, daha sonra A sütunu trimini asılarak sökün. Yalnız dikkatli asılın ki tırnakları kırmayın. Daha sonra far anahtarının altında ki ve solunda ki trimleri söküp kabloları gizleyerek geçirin ve tüm kabloları sabitleyin. Çok zor bir işlem değil. Yorum bağlantısı
Misafir 22 Ağustos 2013 Paylaş 22 Ağustos 2013 Yeterli boş yer var mı açıp bakmalı. tam neresine bakayım boş alan için ? elimizin girdiği kısımdan mı bahsediyorsunuz..? Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu 22 Ağustos 2013 Yazar Paylaş 22 Ağustos 2013 tam neresine bakayım boş alan için ? elimizin girdiği kısımdan mı bahsediyorsunuz..? Çektiğimiz plastik aksamı diyorum. Sökmeli kapı kolunu aksi durumda çok bir fikir veremem maalesef. Yorum bağlantısı
Misafir 22 Ağustos 2013 Paylaş 22 Ağustos 2013 bu fotoğrafta ki derecenin dış sıcaklığı ölçen sensörünü nereye koydunuz.? Çektiğimiz plastik aksamı diyorum. Sökmeli kapı kolunu aksi durumda çok bir fikir veremem maalesef. anladım ben sökmeyi deneyim. yer var mı bakayım.. olmadı fotoğraf koyarım. teşekkürler. Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu 22 Ağustos 2013 Yazar Paylaş 22 Ağustos 2013 bu fotoğrafta ki derecenin dış sıcaklığı ölçen sensörünü nereye koydunuz.? anladım ben sökmeyi deneyim. yer var mı bakayım.. olmadı fotoğraf koyarım. teşekkürler. Rica ederim. Ayna altına yaptığım ledlerde yeri belli ama fotoğraflar görünmüyor. Aynanın altına bir delik açarak sabitledim dış ısıyı ölçen parçayı. Yorum bağlantısı
Misafir 23 Ağustos 2013 Paylaş 23 Ağustos 2013 anladım. ben ön çamurluğa kadar çekmek zorunda kaldım. tavan sacına dokunarak sağlıklı ölçemeyeceğinden şüphelendim. sıkıntı var mı? sizin koyduğunuz yer daha güzel aslında. Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu 24 Ağustos 2013 Yazar Paylaş 24 Ağustos 2013 anladım. ben ön çamurluğa kadar çekmek zorunda kaldım. tavan sacına dokunarak sağlıklı ölçemeyeceğinden şüphelendim. sıkıntı var mı? sizin koyduğunuz yer daha güzel aslında. Rüzgar gören fakat güneş görmeyen açık havayla doğrudan teması olan bir yer olmalı diye biliyorum. O yüzden aynanın altını tercih ettim. Tavan sacı ile olan bağlantıyı anlayamadım? Yorum bağlantısı
Misafir 24 Ağustos 2013 Paylaş 24 Ağustos 2013 Rüzgar gören fakat güneş görmeyen açık havayla doğrudan teması olan bir yer olmalı diye biliyorum. O yüzden aynanın altını tercih ettim. Tavan sacı ile olan bağlantıyı anlayamadım? tavan sacına yapıştırdınız sandım. boşlukta duruyor sanırım.. Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu 24 Ağustos 2013 Yazar Paylaş 24 Ağustos 2013 tavan sacına yapıştırdınız sandım. boşlukta duruyor sanırım.. Tavan döşemesine fotoğrafta görüldüğü gibi tutturdum. Tavan sacı ile arasında döşeme var ayrıca biraz boşluk var onun etkileyeceğini pek sanmam. biraz estetik durması ve güneş almaması için oraya koydum. Yorum bağlantısı
Misafir 25 Ağustos 2013 Paylaş 25 Ağustos 2013 (düzenlendi) Tavan döşemesine fotoğrafta görüldüğü gibi tutturdum. Tavan sacı ile arasında döşeme var ayrıca biraz boşluk var onun etkileyeceğini pek sanmam. biraz estetik durması ve güneş almaması için oraya koydum. Yok siz beni yanlış anladınız. bu cihazın dış sıcaklığı ölçen bir sensörü var. onu sormuştum. Bu arada fotoğraf için teşekkür ederim. ben bu derecenin aynısını aldım güneşten çok çabuk etkileniyor. yerini iyi düşünmüşsünüz. ayrıca bu tip cihazlar pille çalışıyor fakat ekran ışığı 12 volt çakmak ile. çok saçma yapmışlar. Direk 12 volt ile çalışsa daha iyi olurmuş yassı pil ile çalıştığı için sürekli pil değiştirmek zorunda kalıyorsunuz. Ben bir operasyon ile aküye bağladım. Daha sonra bozuldu bende pili çok gitsin diye aşağıdaki ürünü aldım kargo dahil 6 tl ye geldi, ince kalem pil ile çalışıyor. sağlıklı ölçüyor. sizin yaptığınız gibi bir yere koyabilsem çok iyi olacak. http://www.ebay.com/itm/Digital-Lcd-Screen-Display-Clock-Function-Auto-Car-In-outdoor-Thermometer-/170961682274?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item27ce1c3f62 25 Ağustos 2013 tarihinde Murat Sağdaş tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu 25 Ağustos 2013 Yazar Paylaş 25 Ağustos 2013 Yok siz beni yanlış anladınız. bu cihazın dış sıcaklığı ölçen bir sensörü var. onu sormuştum. Bu arada fotoğraf için teşekkür ederim. ben bu derecenin aynısını aldım güneşten çok çabuk etkileniyor. yerini iyi düşünmüşsünüz. ayrıca bu tip cihazlar pille çalışıyor fakat ekran ışığı 12 volt çakmak ile. çok saçma yapmışlar. Direk 12 volt ile çalışsa daha iyi olurmuş yassı pil ile çalıştığı için sürekli pil değiştirmek zorunda kalıyorsunuz. Ben bir operasyon ile aküye bağladım. Daha sonra bozuldu bende pili çok gitsin diye aşağıdaki ürünü aldım kargo dahil 6 tl ye geldi, ince kalem pil ile çalışıyor. sağlıklı ölçüyor. sizin yaptığınız gibi bir yere koyabilsem çok iyi olacak. http://www.ebay.com/itm/Digital-Lcd-Screen-Display-Clock-Function-Auto-Car-In-outdoor-Thermometer-/170961682274?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item27ce1c3f62 Bu da dış sıcaklık ölçen kısmın olduğu yer. Ekranı parklardan aldığım elektriğe bağladım ama pil dediğiniz gibi sıkıntı. 3 5 ayda bir sürekli değişmek gerekiyor. 20'li bir set aldım bittikçe hap gibi kullanıyorum. Bu gösterdiğinizden de kullandım fakat hiç estetik değil 12 13 cm uzunluğu var ve dış iç sıcaklığı görmek için düğmesini kullanmanız gerekiyor ve ekran ışığı gerçekten çakma duruyor. Biraz uğraşırsınız ama ayna altı güzel durur tavsiye ederim. Yorum bağlantısı
Misafir 25 Ağustos 2013 Paylaş 25 Ağustos 2013 Bu da dış sıcaklık ölçen kısmın olduğu yer. Ekranı parklardan aldığım elektriğe bağladım ama pil dediğiniz gibi sıkıntı. 3 5 ayda bir sürekli değişmek gerekiyor. 20'li bir set aldım bittikçe hap gibi kullanıyorum. Bu gösterdiğinizden de kullandım fakat hiç estetik değil 12 13 cm uzunluğu var ve dış iç sıcaklığı görmek için düğmesini kullanmanız gerekiyor ve ekran ışığı gerçekten çakma duruyor. Biraz uğraşırsınız ama ayna altı güzel durur tavsiye ederim. merak ettiğim buydu. siz aşmışsınız. onu oraya çekip montajlama işini herkes yapamaz. Tebrikler. Evet iç dış değişikliğinde düğmeye basmak gerekiyor. Olmadı sizinkinden alıp bir operasyonda ben yapayım Bu arada ilginize ayrıca teşekkürler. Yorum bağlantısı
Murat Dere 25 Ağustos 2013 Paylaş 25 Ağustos 2013 Aynada sensör olmaz ki. Dış etkenlerden kolay etkilenir. Di mi gıı? 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts