Görkem Azizoğlu 20 Aralık 2010 Yazar Paylaş 20 Aralık 2010 Görkem hocam ellerine sağlık çok güzel olmuş ...geç farkettim biraz konuyu.. Teşekkürler Erkan kardeşim. senin kapı altına yaptığın led fikri bendede senelerdir var ama bi türlü elim değip uğraşamıyorum çok güzel şeyler yapmışsın helal olsun..bence bunları yapıyosan,kapı açma kollarına (dışarıdan) birer tane aşağı bakacak şekilde led koy ve iç aydınlatmaya bağla.. kumandayla kapıyı açtığın anda 4 kapı kolundada ledler yansın bmw lerdeki gibi.. çok şık duruyor.. Abi aklımdaki fikri okudun konu kapansın. Murat abi yapmadan bi şekilde yapmalıyım. Arabam a uzak olmasam o projeye biraz daha ekleyip kesin uygulamıştım. Kısmet yaza inşallah. Yorum bağlantısı
Fatih Ada 20 Aralık 2010 Paylaş 20 Aralık 2010 Teşekkürler Erkan kardeşim. Abi aklımdaki fikri okudun konu kapansın. Murat abi yapmadan bi şekilde yapmalıyım. Arabam a uzak olmasam o projeye biraz daha ekleyip kesin uygulamıştım. Kısmet yaza inşallah. yaparsan muhteşem olur.. bu hafta silikonlu şerit led alıcam karaköyden bakmıştım zaten bakalım devre yapmadan gizleyerek hallediyim bi çırpıda hafta sonu gibide hava şartları iyi olursa bagaj aydınlatması hallolmuş olsun zevkli bi iş ledlerle uğraşmak.. Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu 27 Ocak 2011 Yazar Paylaş 27 Ocak 2011 Arabama kavuşmuşken şu submarineyi yapayım dedim. Soketli birşey yapıp istenilen rengi takmak en iyisi olur diye düşündüm. Tabi ledin tavanda sırıtmaması için aklımda bi malzeme vardı bunu da ledcide buldum. Elemana tarif ederek anlattım malzemeye buldu, fakat adına "led soketi" gibi bir şey dedi pek aklıma yatmadı bulmak isteyince yine tarif etmem gerekecek. 2 led kullandım (seri) 460ohm'luk bir direnç var. Önce sarı denedim çok az ışık verdiğini gördüm, yeşil denedim, beyaz denedim, kırmızı denedim yine de karar veremedim. Yarın bi daha bakacağım. Bu arada garip birşey oluyor. Bu iki seri ledden birine beyaz takıp diğerine sarı takarsam beyaz sönüyor sarı yanıyor. birine Yeşil takıp diğerine sarı takınca yeşil sönüyor sarı yanıyor. Birine beyaz takıp diğerine yeşil takınca ikiside birlikte yanıyor. Burayı çözemedim işte. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 27 Ocak 2011 Paylaş 27 Ocak 2011 (düzenlendi) led kılıfıdır o soket demesi ağız alışkanlığı olabilir.yerli anfilerde çok kullanılırdı.iyi, fikir. taktığın ledlerin volt değerleri farklı.ama ben hiç öyle denemedim.neden söner aklıma gelen tek şey volt değerleri farklı olması.denerim bende.mondimdeki gibi 3 renk yap her renğin yönü farklı olsun.kılıflarıda gri yapabilirsen bence iyi olur.sarı gözükmez o renkten vazğeç.yeşil mavi yada kırmızı en ideal görünümü verir.yada turuncu olabilir. o termometreyi nereden almıştın.varmı linki? 27 Ocak 2011 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu 27 Ocak 2011 Yazar Paylaş 27 Ocak 2011 Yeşil-Beyaz arasında düşünüyorum abi. Termometreyi praktikerden almıştım abi 2-3 yıl oldu. Ama hala olması lazım geçen gittiğimde gözüme çarpmıştı. Gece için ışığıda var. Link temsili Türkiye satıcısı "All Car" olması lazım. http://www.gadgettown.com/lcd-car-thermome...lue.html?ref=cj Yorum bağlantısı
Misafir 27 Ocak 2011 Paylaş 27 Ocak 2011 yeşili vites koluna yönelt beyazı arkaya doğru yönelt.kılıflarıda boya bence sırıtıyor.göze batar. link için sağol. Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu 27 Ocak 2011 Yazar Paylaş 27 Ocak 2011 yeşili vites koluna yönelt beyazı arkaya doğru yönelt.kılıflarıda boya bence sırıtıyor.göze batar.link için sağol. Yarın deneyim. Kılıfların icabına da bi ara bakmalı. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 27 Ocak 2011 Paylaş 27 Ocak 2011 Görkem, çok estetik olmuş.. Eline sağlık.. Yorum bağlantısı
Misafir 27 Ocak 2011 Paylaş 27 Ocak 2011 bu kılfların yerine ledler için somunlu metal kılıflar var.istersen dükkana gel vereyim sana.hoşuna giderse takarsın. Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu 27 Ocak 2011 Yazar Paylaş 27 Ocak 2011 Görkem, çok estetik olmuş.. Eline sağlık.. Sağol emmi. Daha mcd'lisi senin olsun. bu kılfların yerine ledler için somunlu metal kılıflar var.istersen dükkana gel vereyim sana.hoşuna giderse takarsın. Çok sağol abi bunun krom tip metali mi? Gelirim inşallah ya da ufak çaplı bi toplantı da görüştüğümüzde alabilirim abi. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 27 Ocak 2011 Paylaş 27 Ocak 2011 Sağol emmi. Daha mcd'lisi senin olsun. Ben de yeşilden turuncuya mı geçsem ki Yorum bağlantısı
Misafir 27 Ocak 2011 Paylaş 27 Ocak 2011 üstadım kızılaya geldiğinde uğra.toplantıda buluşursak oda olur tabiki. emmi yeşilden kopamazsın sen. Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu 27 Ocak 2011 Yazar Paylaş 27 Ocak 2011 Benim aldığım sarı ama turuncuya yatkın bi renk emmi sinyal rengi gibi.Şu şekil. Ama aydınlatma yetersiz geldi bana kendine hayrı yok gibi yanıyor. Aynı yere yeşil takınca daha fazla hatta baya bi fazla aydınlatıyor. Işık renginin kırılması, led voltajı ile ilgili galiba. Yorum bağlantısı
Misafir 27 Ocak 2011 Paylaş 27 Ocak 2011 (düzenlendi) bu aldığın led normal klasik sarı ondan öyle.ama mantar sarı led daha iyi ışık verirdi. ayrıca buna tek dirençte en az 820ohm bağlayabilirsin. 27 Ocak 2011 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu 27 Ocak 2011 Yazar Paylaş 27 Ocak 2011 Çok sağol abi Kızılay'a gelince uğrayacağım yanına. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 27 Ocak 2011 Paylaş 27 Ocak 2011 Görkem direnç ne kullandın.. Kaç ohm.. ? Yorum bağlantısı
Misafir 27 Ocak 2011 Paylaş 27 Ocak 2011 Araçtakinde 460ohm luk abi. iki led sarı ve seri ise düşük direnç olmuş.en az 560ohm olacak.yeşil beyaz ise normal bu resimdeki tek bağlanntıda kaç ohm kullandın? Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu 27 Ocak 2011 Yazar Paylaş 27 Ocak 2011 Tekte 680ohm luk var. Araçtakide büyük ihtimal Beyaz-Yeşil yaparım direnç aynı kalır Oktay abi. Yorum bağlantısı
Misafir 27 Ocak 2011 Paylaş 27 Ocak 2011 (düzenlendi) düşük ohmda direnç kullanmışsın.ömrü az olur o ledin.sarı led kırmızı led ile aynı voltaja sahiptir.direnç hesabını buna göre yapmalısın. yeşil beyaz kullanırsan direnç kurtarır. direnç değeri hesaplamak için bu linkin faydasını çok görürsün. http://led.linear1.org/led.wiz 27 Ocak 2011 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 27 Ocak 2011 Paylaş 27 Ocak 2011 Araçtakinde 460ohm luk abi. 460 ohm ile 2 güne kalmaz bozulur o led.. Işığı da niye düşük anlamadım.. Muhtemelen led dandiktir.. Kaliteli bir led bul.. Açısı 15 dereceyi geçmesin ve minimum 1 kohm direnç bağla bence.. Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu 27 Ocak 2011 Yazar Paylaş 27 Ocak 2011 460 ohm ile 2 güne kalmaz bozulur o led.. Işığı da niye düşük anlamadım.. Muhtemelen led dandiktir.. Kaliteli bir led bul.. Açısı 15 dereceyi geçmesin ve minimum 1 kohm direnç bağla bence.. Işık olayını bende anlamadım abi. Düşük değerli dirençte bile az ışık veriyor. O düzden düşük direnç taktım ama olmuyor. 920 lik var elimde yarın deneyeceğim. düşük ohmda direnç kullanmışsın.ömrü az olur o ledin.sarı led kırmızı led ile aynı voltaja sahiptir.direnç hesabını buna göre yapmalısın. yeşil beyaz kullanırsan direnç kurtarır. direnç değeri hesaplamak için bu linkin faydasını çok görürsün. http://led.linear1.org/led.wiz 13.4 2 20 2 Değerleri sırasıyla böyle giriyorum. 470 ohmluk bir değer çıkıyor. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 27 Ocak 2011 Paylaş 27 Ocak 2011 Görkem, direncin yeterli.. Açı sorunun mu var ki.. ? Eğer açılarda uygun ise elleme.. Karanlıkta test et.. Vites kolunun yanına dijital bir saat koy.. Bunu okuyabiliyorsan tamamdır.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts