Görkem Azizoğlu 6 Şubat 2008 Paylaş 6 Şubat 2008 Öncelikle bu işi yapmak için kalkıştığımda beni aydınlatan Mehmet ve Muhittin ağabiye tekrar teşekkür ederim. LED ler şu şeffaf beyaz ledlerden. 4 ünüde seri bağladım 220 lik direnç kullandım. Elektriği çakmaktan aldım bi de devre anahtarı taktım. Kabloları burdan geçirerekten led lere ulaştırdım. Bu da ikinci operasyon... Bunlarada 220 lik dirençlerden kullandım Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu 6 Şubat 2008 Yazar Paylaş 6 Şubat 2008 Teşekkürler Ali Bey bagajada deniyeceğim yakın zamanda. Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 7 Şubat 2008 Paylaş 7 Şubat 2008 Güzel Olmuş Ellerine Sağlık. Keşke Anahtarı Hiç Koymasaydın Birde gece nasıl oluyor ? başlıkları çıktığı için fazla parlak görünmesin. Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu 7 Şubat 2008 Yazar Paylaş 7 Şubat 2008 Muhittin abi anahtarı istediğin zaman yak söndür olsun diye koydum, devamlı yani gündüzde aküden yiyecek boşu boşuna yanacak diye düşündüm. Parklara bağlasam genellikle gece uzun yola gittiğimiz için beyaz ışık sorun çıkarır diye düşündüm. Normalde başlıklarıda bu kadar dışarda değildi ilk yakışımdı bu deneme için. Sonradan bastırarak içeri iteledim. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 7 Şubat 2008 Paylaş 7 Şubat 2008 Bişey sorucam şu kapı kolları nasıl çıkıyor hiç sökmedimde, ortada mini bir tapa var onun içindeki vidayı söküncemi çıkıyor kol? Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu 7 Şubat 2008 Yazar Paylaş 7 Şubat 2008 Evet o ortadaki vidayı sökünce çıkarılıyor ama çok uğraştırdı beni hatta bunla ilgili az önce Muhittin abiye öm attım daha kolay bi şekli yok mu diye. Ben vidayı söktüm sonra kapı kolunun çerçevesiyle kapının plastik döşemesi arasına tam birbirlerinin örtüştükleri yerlere sivri düz ağız tornavidalarla küçük bir cerrahi müdahalede bulundum. baya bi zorladı ama çıkarıdım sonunda. Bi de kapı kolunun menteşelerinin tam üstünde içeri doğru bi çıkıntı var ona bastırarak birazda zorlayarak çıkardım Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu 3 Mart 2008 Yazar Paylaş 3 Mart 2008 Son ledler de geldi. Üçerli led plakadakiler ışığı dağıtan değil elimde vardı taktım. Dağıtan modelden elime geçince değiştiririm gibi. Solda 4 Sağda 3 normal bagaj ampülünüde emekli ettim. Torpido da 3 tane ışığı dağıtan. Yorum bağlantısı
Onur Demir 3 Mart 2008 Paylaş 3 Mart 2008 hayırlı olsun güle güle kullanın. bende şu torpidoyla bagaja bi güzellik yapacamda dur bakalım nezaman Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Mart 2008 Paylaş 3 Mart 2008 Bu uygulamalar bana beni hatırlattı.. Hey gidi günler hey... Güzel olmuş... Güle güle kullanın... 1 Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu 4 Mart 2008 Yazar Paylaş 4 Mart 2008 Sağol Mehmet abi Ford' un eksiklerini kapatıyoruz senden kopya çeke çeke. Yorum bağlantısı
Ömer Yüce 18 Mart 2008 Paylaş 18 Mart 2008 bende plakalıkları ledledim hatta sürücü ve yolcu ayak aydınlatmasını da yaptım da hiç aklıma gelmedi çekmek zaten zor bişi değil ampulleri değiştim Yorum bağlantısı
Mustafa Alemdar 21 Mart 2008 Paylaş 21 Mart 2008 öncelikle elinize sağlık diyorum. yalnız siz 4 seri led + 220 ohm direnç kullandım demişsiniz. benim araç için ayak aydınlatması yaptım seri 4 led taktım o bile yetti yani direnç koyunca dahada düşüyor verdiği ışık nasıl oluyor bu? sizin aracınızda sönük halinde 12 v elektrik sağlamıyor mu? Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu 21 Mart 2008 Yazar Paylaş 21 Mart 2008 Genellikle araç çalışırken voltaj 13.5 - 14 civarı olduğu için koydum bir de çok parlak olmamasanı istedim açıkçası biraz loşluk düşünüyordum ama yinede bu haliyle bile gayet parlak. Yorum bağlantısı
Boran Cansever 3 Nisan 2008 Paylaş 3 Nisan 2008 eline sağlık güzel olmuş ama ben olsaydın aküye kadar uzatmaz pile bağlamayı tercih ederdim ( işin kolayına kaçmayı severimde ) Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu 4 Nisan 2008 Yazar Paylaş 4 Nisan 2008 eline sağlık güzel olmuş ama ben olsaydın aküye kadar uzatmaz pile bağlamayı tercih ederdim ( işin kolayına kaçmayı severimde ) Teşekkürler ama tam anlayamadım aküye kadar derken Yorum bağlantısı
Boran Cansever 7 Nisan 2008 Paylaş 7 Nisan 2008 yani ne kadar çakmaktan alınsada sonuçta aküden alınıyor onu kastetmiştim. Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu 7 Nisan 2008 Yazar Paylaş 7 Nisan 2008 Pili değiştirme derdi filan adamı uğraştırır diye düşündüm. Hem zaten araç çalışırken aküden yemiyeceği için bir sorun çıkarmaz. Yorum bağlantısı
Boran Cansever 7 Nisan 2008 Paylaş 7 Nisan 2008 iyi düşünmüssün benim kesinlikle aklıma gelmeyecek bişi. Yorum bağlantısı
Engin Kırtay 22 Nisan 2008 Paylaş 22 Nisan 2008 bende bugun ledler uzerinde calıstım fakat, anahtar'a nasıl ters işlev yaptıracagım bana bu gerekiyor? Normalde anahtar acıkken lambalar yanıyor,kapalıyken yanmıyor ya bildigimiz gibi ama bunun tam tersini yapmak istiyorum.. Anahtar acıkken lambalar yanmayacak, kapalıyken yanacak.. Bunun için ne gerekiyor? Cok acil gerekli bu gece yapıp arabaya takmak istiyorum.. Yorum bağlantısı
Engin Kırtay 22 Nisan 2008 Paylaş 22 Nisan 2008 transistör kullanıp intverter yapman lazım. Daha ayrıntılı ve semalı olarak anlatabilirmisiniz? Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu 23 Nisan 2008 Yazar Paylaş 23 Nisan 2008 Kabloları anahtara tam tersi bağlasak olmaz mı ki? Biraz attım ama :lol: Yorum bağlantısı
Recommended Posts