İçeriğe Yönlendir

Arka Sağdan Gelen Ses

Misafir

Recommended Posts

Misafir

Benim mondeoda son 3-4 gündür bir ses oluştu. Her zaman gelmeyen bu ses sanki arabanın ilk kalkışını takiben kendini daha çok hissettiriyor. Tam arka sağdan kapı tarafına yakın bir bölgeden çukur veya engebelerde (lak-luk) diye tabir edeceğim metal sesine benzer sesler geliyor. Panzot desem yerinden oynamıyor. Arkada stepneyi iyice sıktım belki o yapıyor diye. Nafile. Kapının kapandığı bölümde karşısına denk gelen yerdeki plastiği çıkardım o da olmadı. Hatta az önce gelirken epey bir müddet ses yapmadı, eve yaklaşırken 1-2 kere gene geldi ses. İndim arka emniyet kemerleri ile oynadım ses benzer bir ses, ancak sol arka kemerden de el ile sallayınca ses gelmesine rağmen yolda o taraftan ses almadığım için emniyet kemeri de olmayabilir diye düşündüm. Geriye kalıyor amortisör. Belki arada yavaş yavaş hareketi sınırlanıyorsa (kilitleniyorsa) sert çukurlarda bagajdakileri hoplatıyor diye düşünüyorum. Gerçi daha önce mazda marka aracımda arka amortisör patladığında içim dışıma çıkacak gibi oluyordu. Mondeoda böyle bir problem de yok. Arabayı arkadan bastırınca çıt çıt ses geliyor lastik tarafından. Yarın emniyet kemerinin üstündeki plastiği kaldırıp bakacağım ancak problemi tespit edebileceğim konusunda emin değilim. Amortisör ise sesten başka arızasını anlayabileceğim test var mıdır? Arabanın bagajında bir tane sub. ile yardım seti ve yangın tüpü var sadece.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Misafir

Woofer amortisörü nasıl bozuyor Mehmet Bey? Asıl merak ettiğim amrtisörleri yenilersem, woofer olduğu müddetçe bozulacak mı o zaman?

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Woofer büyük mü küçük mü bilmiyorum ama.. 40-50 kiloluk bişeyse, bagajda sürekli bu ağırlığın taşınması amortisörlere sürekli bir baskı uygulayacaktır... bagaj dingilin arkasında olduğundan bu ağırlığı X2 olarak düşününüz...

Yorum bağlantısı
Misafir

Yok Mehmet Bey çok büyük bir şey değil. Resmi aşağıda;

1811200704000nq0.jpg

Yaşar Ustam ses devamlı gelmediği için, yada uzun bir ses olmadığı için frene basıp da denemedim, ancak gazda olmadığında da ses yapıyor.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Misafir

Usta; amortisörlerde ve emniyet kemerinde sorun olmadığını, arkadaki sub'ın hareket ettiğini ve sese neden olduğunu söyledi. Korkulacak bir şey yokmuş. Mehmet Bey bir nebze haklı çıktı.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...