Emrah Eraykaç 13 Ocak 2013 Paylaş 13 Ocak 2013 Bahçeli evler bu konuda iyidir ama karşıyakaya uzaktır. Yorum bağlantısı
Serdar Göktaş 13 Ocak 2013 Paylaş 13 Ocak 2013 6 ay askerlik yaptım, her çarşıya çıktığımda farklı yerlerde yemek yedim.... inanın askeriyenin yemekleri daha güzeldi. size sonuna kadar katılıyorum. İzmir kadar damak tadı olmayan bir yer yoktur herhalde... en sonundan sucuklu yumurta yapan yerlere takılıyorduk arkadaşlarla... balık yapan yerler varmış ama ben balık sevmediğimden gitmedim. Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 13 Ocak 2013 Paylaş 13 Ocak 2013 http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/160820-nerede-ne-yenir/ Yorum bağlantısı
Altan Berkman 13 Ocak 2013 Paylaş 13 Ocak 2013 Bornova'da var Feti adamnar on numara kebap ve çorba yapıyor ismini yazmayacağım reklam olmasın diye Yorum bağlantısı
Misafir 13 Ocak 2013 Paylaş 13 Ocak 2013 Koskoca İzmir'e damak tadı yok dediniz ya şaşırıyorum artık. Yiyecek yer bulamadınız diye İzmir'in mi damak tadı olmadı şimdi. Sanki hiç Antep'li Diyarbakır'lı insanlar bunu keşfetmedi ve İzmir'de kebap salonu açmadı. (Feti başka bir yerde konu açmış oraya istinaden cevap yazdım) Yorum bağlantısı
Guest Feti Ercan 13 Ocak 2013 Paylaş 13 Ocak 2013 Varsa söyleyin bilelim abi. O yüzden açtık zaten konuyu öğrenmek için Bir kişi daha söylemişti bornova da var diye ama yerini bilmiyorum. Özelden yazarsan sevinirim abi. Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 13 Ocak 2013 Paylaş 13 Ocak 2013 (düzenlendi) İzmirliler kebaba ne diyorlar acaba? İşin şakası bir kömürde iyi giderdi şimdi, 3-5 tane çakardım peşpeşe 13 Ocak 2013 tarihinde Osman Yücel Çetin tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Borga Tansel 13 Ocak 2013 Paylaş 13 Ocak 2013 İzmir'de kokoreç yenir. Olmadı söğüş yenir. O da olmadı kumpir yenir. Hadi diyelim ki o da olmadı ekmek arası döner yenir. Bunların hepside Hisarönü'nde yenir. Hani şu kömürde kahve yaptıkları Kızlar Ağası Hanı'nın yanındaki sokakta.. 1 Yorum bağlantısı
Guest Feti Ercan 13 Ocak 2013 Paylaş 13 Ocak 2013 Yemek konusu üzerinden dolaylı iltifat da ilk defa görüyorum Kişi balıkdan hoşlanmıyorsa ? Ama neresiymiş soralım Sabri ustaya. Kendim tutarsam yerim balığı Yorum bağlantısı
Akan Belen 13 Ocak 2013 Paylaş 13 Ocak 2013 Konuyla alakası yok ama İzmirde'de kiralar ve ev fiyatları ne alemde acaba Yorum bağlantısı
Guest Feti Ercan 13 Ocak 2013 Paylaş 13 Ocak 2013 Feti sen bu konuyu kapat istersen Devam ederse İzmir yerin dibine sokulacak benimde canım çok sıkılacak... Ben sana güzel yerlerin adresini ayrıca veririm. benim konu kapatma yetkim yok ki abi. Neden kızıyorsun abi İzmir Türkiye'nin bir ili. Ankaralıyım ve şahsen Ankara hakkında birileri kötü laf etse hiç sinirlenmem alınmam. Ankara benim değil çünkü herkezin Ankara hakkın da da İzmir hakkında eleştiri de bulunmaya hakkı yok mu? Sen bana yaz abi özelden reklam olur derlerse. Ben yine de kızarım diyorsan kapansın abi canın sağolsun. Konuyla alakası yok ama İzmirde'de kiralar ve ev fiyatları ne alemde acaba Yerine göre değişiyor ilçe belirtin? Sahibindene yazın yada oradan aşşağı yukaru fikir yürütebilirsiniz Ben iltifat olduğunu söylemedim. Hatta öyle bir sebeple oradaydık ki, ne onların iltifata ve ne de kimsenin kimseye iltifat edece bir hali de yoktu. Balığı çok sevmem, o yüzden yediğim balık miktarı sayılıdır. Ve bu sayılı miktardaki hoşlanılmayan ürünlerin en güzeliydi, İzmir'de yediğim sardalyalar. Bunu kırmızı ete rağmen söylerim, çünkü kendim her ne kadar beceremiyorsam da sağlıklı beslenmeden yanayım. Bu bağlamda kebapçıya gidip kebap yemek yerine koca bir tabak yeşil salata yediğim çok olmuştur. İş de çok az balık yediğiniz için yediğiniz en lezzetli balık. Bu arada neden forum buluşmalarında o zaman hep adana şiş iskender deniliyor. Resimler hep ocakbaşın da Aslında balık kültürüne geçiş yapsam iyi olacak Ankara da deniz yok balık kültürümüz zayıf kalmış. Yorum bağlantısı
Misafir 13 Ocak 2013 Paylaş 13 Ocak 2013 Ben izmire gittigimde goturuyorlar Feti ben tam bilmiyorum. Tv de bile cikiyor. Ama izmirliler agzinin tadini bilmiyor demek yanlis. Ayrica her yerin damak tadi bir olmaz. Biz Egeliler ot yemeklerini daha cok severiz bunu belirtmek lazim. Yorum bağlantısı
Misafir 13 Ocak 2013 Paylaş 13 Ocak 2013 Ben bu konu kilitlendi diye Zaferin verdigi linke yazdim sonradan genemi acildi bu ? Abi deniz olan yerde deniz mahsulu yiyeceksin kebap her yerde yenir. Kebap yerinde tatli yerinde hepsi yerinde guzel. Yorum bağlantısı
Borga Tansel 13 Ocak 2013 Paylaş 13 Ocak 2013 Paraya kıyarım diyorsan Altınkapı'ya gidebilirsin Konuyla alakası yok ama İzmirde'de kiralar ve ev fiyatları ne alemde acaba İzmir Gaziemir'deki bir evimiz kirada. 550 TL'ye verdik.. ev 2+1.. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 13 Ocak 2013 Paylaş 13 Ocak 2013 Bu konuyu subat ayinda Mugla bulusmasinda ayrintili degerlendirelim. Cupranin vataninda bide kebapci ayarlarsak daha iyi karar veririz :D Yorum bağlantısı
Guest Feti Ercan 13 Ocak 2013 Paylaş 13 Ocak 2013 Evet, yılda yediğim 3-5 seferlik balık içerisinde yediğim en lezzetlisiydi. Burdan da anlaşılıyor ki, maksat iltifat değilmiş. Buluşmalardaki mangal mevzuunda ise; Türkiye olarak deniz canlılarına olan ilgimiz zayıf da ondan. Mayıs ayında Diyarbakır'daydık. Gelip bizi sağlam bir balık restoranına götürdün de biz mi gelmedik.! Yahut Ankaralısın madem, yolumuz düştüğünde uğrarız belki, Ankara'da iyi bir balıkçı adresi biliyor musun? İşte sırf bu sebeple; şu an deniz ürünleri kültürü yüksek olan bir memlekettesin. Tadını çıkar... Düzeltme: Nisan => Mayıs Ben diyarbakır da iken tel örgü dışına çıktığım gün sayısı çok azdır. Vallahi geçen devriye de bir tane balıkçı havalar güzelleşsin seni balığa çıkarayım dedi. Adamdan sözü aldım. Foça taraflarına doğru açılacağız. Bize de bir kaç levrek düşer herhalde. Yalnız abi sana şunu söyleyim ben karşıyaka da balık yiyen insanda hiç görmedim Baslık satan var da oturup güzel bir balık yiyen görmedim. Yorum bağlantısı
Guest Feti Ercan 13 Ocak 2013 Paylaş 13 Ocak 2013 Ben izmire gittigimde goturuyorlar Feti ben tam bilmiyorum. Tv de bile cikiyor. Ama izmirliler agzinin tadini bilmiyor demek yanlis. Ayrica her yerin damak tadi bir olmaz. Biz Egeliler ot yemeklerini daha cok severiz bunu belirtmek lazim. Ben öyle demedim abi izmirlede izmirlilerde de sorunum yok. Ama bariz fastfood kültürü yerleşmiş durumda. Bu her yer için geçerli. Hızla ele geçiriyorlar Sabri abi bilir iyi balıkçı dur bakalım görürse Ama ben kendi balığımı kendim tutacağım. Yarın nöbet istirahitliyim balıkçıların yanlarına bir uğrayım bakalım Yorum bağlantısı
Guest Feti Ercan 13 Ocak 2013 Paylaş 13 Ocak 2013 Ben balık tutmayacağım zaten. Balıkçıyla gideceğimi belirttim. Şu an bu konuyu forumda gündeme getirmek de bir arama şekli değilmidir. Adananın kebabı meşhurdur ama sizde balık sevdası hasıl olmuş abi Yorum bağlantısı
Hasan Aksüt 13 Ocak 2013 Paylaş 13 Ocak 2013 İzmir'den ne zaman geçsek uğradığım 2 durak oluyor. Kordon boyu ve Topçu Restorant. Özellikle çöp şiş yenir ama ben osmanlı mutfağından başarılı örneklerini seviyorum. Bir de iddalı bir Bolu Mangal rest. var. 1 Yorum bağlantısı
Guest Feti Ercan 13 Ocak 2013 Paylaş 13 Ocak 2013 Gündeme geliş şekline bağlı. Biri konu açsa, "Adana'da yemek yiyecek bulamıyorum, her yerde dönerci, simitçi var. Şöyle İzmir usulü köfte, Karadeniz usulü muhlama yahut Kayseri mantısı yiyebileceğim yer nerede var?" dese, "zıkkım ye emi" der çıkarım işin içinden.! Sen yörenin yemeklerini ve bunların güzel olduğu adresleri sormuyorsun, yöreye ait olmayan ürünleri nerede bulacağını soruyorsun. Balıksa; çocukluğumun sevdası. 8 yaşımızda el oltasını sallamaya boyumuz yetmediğinden kurşunundan tutar fırlatırdık Marmara'nın sularına. Parmaklarımız iğne darbelerinden parça parça olurdu ama kimin umrunda. Doğru diyorsunuz saydığım yemek türleri yöresel. Balık da İzmir'in yöresel yemeği. Pizza da. Ankara da kütahya da konya da vs de balık pizza vs bulunmuyor. Konya da da her yerde kıymalı pide onların deyimi ile etli ekmek var. Birisi sorsa burada pizzacı nerede var her yerde etli ekmekçi var dese oda hata etmiş olur. Zira Konya da ya etli ekmek yenecektir yada zıkkımı yenilecektir. Ankara da güzel bir balık restaurantı soran İzmirli de hata etmiş zira yıllarca ağız tadına alışkın olduğu balığı ne sormaya nede yemeye haddi yoktur. Yörenin yemeği olan döner iskender vs yiyecektir aksi halde balık yiyemez sorarsa azarlanır zıkkım yemesi tavsiye edilir. Yorum bağlantısı
Ali Karadağ 13 Ocak 2013 Paylaş 13 Ocak 2013 İzmir'den ne zaman geçsek uğradığım 2 durak oluyor. Kordon boyu ve Topçu Restorant. Özellikle çöp şiş yenir ama ben osmanlı mutfağından başarılı örneklerini seviyorum. Bir de iddalı bir Bolu Mangal rest. var. Topçu öyle bir yerdir ki radyo reklamlarında adres tarifi için "yanı sağı solu karşısı" gibi ibareler kullanılır. İzmir'de çok iyi yerler var Feti, kuytuda kalmışı da var janjanlısı da. Ne yemek istiyosun ona göre yer tarif edelim, örneğin Balıklıova'da Garibin Yerinde bilumum deniz mahsulünü afiyetle yerken dönüşte Urla'da midye tava, daha bi gelirsen Koç Büfe'de balık-ekmek köfte-ekmek vs.. Yer çok, hem de işini iyi yapan yer çok Yorum bağlantısı
Borga Tansel 13 Ocak 2013 Paylaş 13 Ocak 2013 Ege yöresinin kültürü zaten "Ot" kültürüdür. Aklınıza hayalinize gelmeyen, adını sanını daha önce hiç duymadığınız yeşillik türlerini pazarlarda bulabilirsiniz. Zeytinyağlı yemekler meşhurdur. Türkiye'nin pizza lezzetleri yine İzmir'den çıkmadır. Örnek olarak pizza pizza ve pasaport pizza. Her 2'side daha önceden Eskişehir'de var idi.Fakat pasaport pizza kapattı, pizza pizza devam ediyor. Diğer pizza markaları zaten dünya çapında bilinen markalar. İzmir'in en önemli gıdası yine "boyoz"dur. Sabahları bilimum yenir. İzmir'in yine en önemli yiyeceği kömürde sandviç'tir. Bunu yine yerinde yemek lazımdır. Eskiden benim gittiğim bir mekan vardı Alsancak'ta ama şu an olacağını sanmıyorum. En son lisede dershaneye giderken var idi. Yine Alsancak'ta sahil tarafında Topçu vardır. Bilhassa çorbaları meşhurdur. Kelle paça-işkembe-tuzlama-karışık.. Ekmek arası bir şeyler yemek isterseniz Ekmekiçi diye bir zincir vardır, fena değildir. Kıbrıs şehitleri'nde Kekik diye bir mekan olması lazım. En son gittiğimde vardı. Yemekleri güzeldir, tavsiye ederim. İskender yemek isterseniz eğer, hala tadını unutamam, Fahrettin Altay'da ufacık bir mekan var idi. Üçyol'dan Fahrettin Altay'a geldiğinizde sağ tarafta kalıyor. Bursa İskender yazması lazım. Servis ettiklerinde uyarıyorlar "Beyfendi tabak sıcaktır dikkat ediniz" diye.. Adana dürüm tarzı yemek isterseniz, Basmane'de Çorakkapı Cami'nin orada Anafartalar Cad. üzerinde bir mekan var idi. Google Maps'tan bakabilirsiniz. Mekan hala duruyor mu bilmiyorum çünkü yine lisede gitmiştim en son. Şimdiden afiyet olsun.. Daha detaylı nasıl bilgi veririm bilemedim Yorum bağlantısı
Borga Tansel 13 Ocak 2013 Paylaş 13 Ocak 2013 (düzenlendi) Yahu Feti, misafir geleceğini söylesene O zaman seni anca Altınkapı paklar Paraya kıyacaksın oraya götüreceksin Millet orada evlenme teklif ediyor http://www.altinkapi.com/ 13 Ocak 2013 tarihinde Borga Tansel tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tahir İlter 14 Ocak 2013 Paylaş 14 Ocak 2013 İzmir'de köfte yemiştim bu Kız hanı mı ne öyle bir yere yakındı.Ekmeği yağına bandıra bandıra yapıyorlardı.Ben böyle mükemmel bir köfte yemedim daha önce ya.Bir de kokoreç yemiştim ki kokoreç mükemmeldi onu da Narlıdere de sokakta satan bir adamdan yemiştim ama çok geçe kalınca kalmıyordu adamda. Yorum bağlantısı
Recommended Posts