İçeriğe Yönlendir

Eski Kasa Mondeo'larda Esp

Guest Mustafa Can

Recommended Posts

Guest Mustafa Can

>>Arkadaşlar eski kasa (98-99-2000) mondeo almayı düşünüyorum.bence fiyatına göre piyasadaki mercedes bu arabalar.konfor,yol tutuşu,güvenlik,kalite full.özellikle ghia almak istiyorum donanımdan dolayı.internetteki ilanlarda 13,5-15,5 arasında ama sanırım piyasada 1-2 milyar düşük olur gibime geliyor.Arkadaşlar siz tecrübeli mondeoculara sormak istediğim eski kasalarda ESP var mı?yada hangi modellerde var? teşekküler

Yorum bağlantısı
Ahmet Kapdan
(düzenlendi)

Abs ye ilaven sadece ASR (Antipatinaj önleyici) donanımlısını bulabilirsin.Ghia larda standarttır.ESP li olanı yoktur.Çoğu ASR yi ESP zannediyor veya zannettirmeye çalışıyor.

tarihinde Ahmet Kapdan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Misafir

Peki 1997-98-99-2000 modellerde ABS, EBD destekli midir? Benim gözlemlediğim 2000 mondeoların bir kısmında (özellike ford yetkili satıcılarının 2.el'lerinde) bu seçenek işaretleniyor. Benim araçta buna ilişkin ışık, ibare vs. göremediğim ve fren yaparken etkisinin nasıl hissedildiğini bilmediğimden olup olmadığını ben de anlayamadım.

(***) EBD: ''Electronic Brake Distributor''ün kısaltması olan ''EBD'', fren yapılması halinde gücün ön ve arkadaki akslara dengeli şekilde dağılmasını sağlar. Böylece, güvenli fren yapılmasına yardımcı olur.

http://tumarabalar.com sitesinde maxess'ten alıntıdır.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Mondeolarda ebd de yoktur. Sadece son yıllarında gelen 2.5 v6 larda olabilir (sayısı da az ve olanı görmedim). Sadece abs sistemleri 4 lastiğin hızını ayrı ayrı okuyarak çalışmaktadır ki bu üretildiği yıllarda bir ayrıcalıktı.

Zaten yol tutuş ve frenaj üstünlüğü ebd, esp sistemlerine gerek olmayacak kadar iyidir. Örneğin şu anda S-max ve mondeom var. S-max de sunulan esp ve tcs bir zaruret yani bu sistemler olmasa çoğu S-max i viraj dışı refujde görürdük, halbuki Mondeom da bu sistemlere pek gerek duymuyorum.

Yorum bağlantısı
  • 5 hafta sonra...
Alper Karadut
>>Arkadaşlar eski kasa (98-99-2000) mondeo almayı düşünüyorum.bence fiyatına göre piyasadaki mercedes bu arabalar.konfor,yol tutuşu,güvenlik,kalite full.özellikle ghia almak istiyorum donanımdan dolayı.internetteki ilanlarda 13,5-15,5 arasında ama sanırım piyasada 1-2 milyar düşük olur gibime geliyor.Arkadaşlar siz tecrübeli mondeoculara sormak istediğim eski kasalarda ESP var mı?yada hangi modellerde var? teşekküler

selamın aleyküm.. bende siteye yeni üye oldum.. satılık 1997 model mondeo 2.0 ghia vardır.(tan aradıgın araba sanırım). fiyatı da düşündüğünüz gibi. msn de daha fazla yardımcı olabilirim...

saygılarımla...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...