İçeriğe Yönlendir

Kar, Buz Ve Soğuk Havada Araç Kullanırken Nelere Dikkat Etmeliyiz !

Onur Firik

Recommended Posts

Hasan Varnalı

anladım mehmet abi evet yerler çamur olmaya başladı oda kayma etkisi yaratırmı?lastikler aracın üstünde gelen lastiklerle aynı goodyear 205 55 olması lazımdı unuttum valla :s

Yorum bağlantısı
Aziz Türkmen

Çıkmamakta fayda var, taksi kullanın çok zorumda kalırsanız...

Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

İzmirde çok güzel kazalar oldu. Arabada bir ara otururken arkamda pat küt sesleri dinledim. Otoparka girmeye çalışanların kaldırımlara vuruşunu gördüm durdum. Acil gerek yoksa bence çıkmayın...

Yorum bağlantısı
Hasan Tahsin Şipit

Yağmur bana kardan daha iyi geliyor o yüzden dedim. :) Karlı havada hiç tecrübem yok. :)

Yorum bağlantısı
Hasan Varnalı

Yağmur bana kardan daha iyi geliyor o yüzden dedim. :) Karlı havada hiç tecrübem yok. :)

bizede öyle abi alışık değiliz karlı havaya ve yollara 12 sene sonra ilk defa gördük bugün :D

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar

Ufak bir tur atın küçük viteste ilerlerken tam gaz ve fren denemesi. Yeterli gelirse ki zannetmiyorum :) bence de çıkmayın.

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar
(düzenlendi)

Kayma yada patinaja kalmıyorsa yani :D

Yazlık lastik her halükarda tehlikelidir de yolun durumu önemli ona bakın yani :)

tarihinde Yiğitcan Coşar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

orası malum tabii ki ama benim merak ettiğim 4 mevsim lastiği denen lastikler ne kadar güvenlidir?

Dört mevsim lastiği diye birşey yok.Sadece türkiyede kullanılan bir terim. Yazlık yada kışlık lastik vardır.Muhtemelen sizin lastikleriniz yazlık.Bu da yanında büyük risk getirir.Eğer zincir takıp sökme işini kısa sürede yapabiliyorsanız çıkabilirsiniz.Ama zincir gereken yerde takmadan giderseniz çok çok tehlikeli olur.

Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

Manisada merkeze inicekseniz zaten araba sıkıntı. Manisa Belediyesi kaldırımları genişletip araçlara park edicek yer bırakmıyorlar. Sokak sokak dönüp arabayı koycak yer arıyorsunuz.

Yorum bağlantısı
Sercan Eskin

Genelde kar yağmayan yerlerdekiler kar lastiği değil kış lastiği bile almazlar..

Buraya bugün kar yağdı mucurları erimiş soğuk asfaltta buzlanma oldu.. 2-3 kaza olmuş.. Bi tanesi az önce gözümün önünde oldu sabahta kanı kaynayan gençlerden biri az kalsın bana çarpıyordu..

Acil değilse çıkmayın kaza geliyorum demez.. :)

Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar

Çıkmak için tereddüt ediyorsanız , araba kullanırken de tereddüt edecekseniz sürekli. Lastikten sıkıntı olmaz da , siz yola çıkmayın.

Yorum bağlantısı
Hasan Varnalı
(düzenlendi)
Manisada merkeze inicekseniz zaten araba sıkıntı. Manisa Belediyesi kaldırımları genişletip araçlara park edicek yer bırakmıyorlar. Sokak sokak dönüp arabayı koycak yer arıyorsunuz.
. manisanin içinden değilim ben akhisarda oturuyorum.

En iyisi evde oturmak :)

tarihinde Hasan Varnalı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mahmut Kızıl
(düzenlendi)

Manisada ne kadar kar yağacak sanki zaten yağmurda başlamış çık bence dikkatli ol yeter. Akhisarda biraz fazla yağabilir ama Akhisarda hiç yokuş yokki.

tarihinde Mahmut Kızıl tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

LAstikleriniz Goodyear Vector 5 mi?

Vector 5 le kar buz gezerim ve gezdim çok güzel lastik.

Yorum bağlantısı
Hasan Varnalı

abi sonuç olarak çıkmadım sıcak sıcak evimde oturdum :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 9 ay sonra...
Çağlar Bayur

her gözlük değil, polarize olanların bir kısmı, genelde sarı olurlar, bende de var, tesadüfen aldığım, tesadüfen yağmur başlangıcında gözümde olan bir gözlük, faydası oluyor, ancak uzak mesafe görüşü kısıtlı

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

cam renkleri sarımtırak olanlarda bir şans oluyor, açık kahverengi gibi de oabilir, siyaha kaçan duman grilerinde şans yok yağmurda siste, eski otobüs şoförleri takardı, sapsarı camlı

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Ertan abi bilgilendirmen için teşekkür ederim. Ben nasıl bu konuyu atlamışım. O kadar sıkı takipçin olduğum halde. Kendi notumu kırdım :angry::tongue::p:D

Gerçekten çok faydalı bilgiler abi. Eline sağlık.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Sarı gözlüklerle ilgili geçen sene ortalarda dolaşan bir mail vardı diye harırlıyorum.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün

Ben de kendime polarize camlı, yüksek kalite filtreler kullanılan bir çift numaralı sarı cam alarak, gözlük yaptırdım. Zon derece memnunum.

Bu kış çok sert ve yoğun yağışlı geçecekmiş. Ben tecrübeliyim demektense, bilgilerimizi tazelemekte ve tedbirli olmakta fayda var.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...