Çağlar Bayur 25 Kasım 2007 Paylaş 25 Kasım 2007 anladığım kadarı ile ön hoparlörlere ek olarak arkaya 15.8 cm çapında hoparlör ilave edeceksiniz. bir problem olmaz sadece montaj yapanın iki hoparlör takımı ile artı eksi uçlarını uyumlu takması gerekir yoksa baslar çoğalacağına azalır. pratik test: sırayla her hoparlöre ses verilerek bas çoğalması dinlenir. bas azalır veya ses yankı gibi gelirse artı eksi ucu yer değiştirilir. nacizane tavsiyem piyasada 30-40 ytl ye bulunacak basit bir anfi ilavesi olacaktır. ses az maliyetle çok doyurucu olacaktır. tabi bu anfiyi ford teybine bağlamak ve 12 volt elektrik kablosu çekmek vs ücreti yaklaşık 70 - 80 ytl yi bulabilir. Yorum bağlantısı
Oğuz Yıldırım 1 Aralık 2007 Paylaş 1 Aralık 2007 bizim arkadaş 2 degil 4 tane taktı . Bi süre sonra teybi sustu =) Aşırı yüklenmeden dolayı i aşırı ısınma =) 2 de nolur bilmiorum ama bencede küçük bi amfi işi görebilir Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Aralık 2007 Yazar Paylaş 1 Aralık 2007 5000 e 4 oval hoparlör ilave olarak paralel çıkış yapıp anfi çevirici takmıştım. sorun çıkarmadı. tesadüfte olabilir arızalanması. sonuçta ne hoparlör takarsanız takın teyp çıkış gücü, voltajı sabittir. sadece çıkışa paralel 2 takım bağlarsanız ohm değeri yarıya yani 2ohm a düşeceği için belkiiiiiiii bi ihtimal arıza şansı doğabilir. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Aralık 2007 Yazar Paylaş 1 Aralık 2007 hiçbir sorun olmaz. sadece bağladıktan sonra tam kapatmadan bas kontrolünü yapın. yani artı eksi uçlar ön kolonlarla uyum içinde takılmazsa baslar azalır. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Aralık 2007 Yazar Paylaş 5 Aralık 2007 kolonlardaki 400-500 watt ibareleri sizi yanıltmasın. bence piyasada 2x250 watt diye satılan alpin tarzı bir anfi işinizi görecektir. 70-90 ytl civarında fiyatları var. tabii anfiye bağlamak için ara adaptör almanız gerekcek. teypte anfi çıkışı olmadığı için. bazı anfilerde normal hoparlör çıkışı bağlantısı da vardır bu tip bir model tercih ederseniz adaptöre de gerek kalmaz. Yorum bağlantısı
Ömer Yüce 24 Aralık 2007 Paylaş 24 Aralık 2007 tam performans alamıyacağınızı söyliyim ama orjinallerden iyidir... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Ocak 2008 Yazar Paylaş 3 Ocak 2008 Benim başım ağrımaz Öncelikle: 1. Fiyat/performans uygun markalarda yani 100-200 ytl lik cihazlarda anfiler de kaldırır hoparlörlerde patlamaz böylesine güçleri yoktur. 2. Aslında bol hoparlörden ziyade güzel hava yalıtımlı montaj daha önemlidir. Sorunuza gelince anfinizin 2 girişi 2 çıkışı olduğunu anlıyorum yazdıklarınızdan. Şu şekilde bağlayın: Teybin ön ve arka çıkışlarından araya anfi çevirici koyarak anfinin iki girişine bağlayın. Anfinin 1 çıkışına 2 çift 4 hoparlörünüzü seri bağlayın, diğer 1 çıkışına subwoofer ı bağlayın. Seri bağlanmış 2 adet oval hoparlör sesi fazlaca açtığınızda boğulmayı engeller (sesi açmanız gerekecek zira subwoofer dan güzel bas almak isteyeceksiniz). Bu bağlantıları yapınca orjinal kapılara teypten çıkış vermeyin zaten gerek de kalmaz. Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz 4 Ocak 2008 Paylaş 4 Ocak 2008 Sorunuza gelince anfinizin 2 girişi 2 çıkışı olduğunu anlıyorum yazdıklarınızdan. Şu şekilde bağlayın: Teybin ön ve arka çıkışlarından araya anfi çevirici koyarak anfinin iki girişine bağlayın.Anfinin 1 çıkışına 2 çift 4 hoparlörünüzü seri bağlayın, diğer 1 çıkışına subwoofer ı bağlayın. Ben buradan şunu anladım; Ampli 2 kanallı,1 kanalına 4 adet hoparlör seri bağlanıyor(4 ohm dan hepsi seri olursa 16 ohm olur,bence beslemez)diğer 1 kanala ise sub. bağlanıyor. Böyle olunca stereo kanalın birine hoparlör birine sub. bağlanmış oluyor,tamamen yanlış bir bağlantı. Ama ön ve arka çıkış derken 4 kanalı kastetmiş olabilirsiniz burada çelişki var. Arkadaşa gerekli olan 4 kanallı bir ampli,2 kanala hoparlörleri 2 şer olarak sağve sol kanala paralel bağlayıp 2 ohm kullanacak,diğer 2 kanalıda köprü yapıp mono olarak subwoofera sürecek. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Ocak 2008 Yazar Paylaş 4 Ocak 2008 2 giriş 2 çıkış diyerek tarif ederken zamane anfi tabirlerini kullanmadım. Yani her giriş ve çıkış çifttir. Yani uluslararası standardı olmayan channel1-channel2 gibi tariflememiştim. Seri bağlantılı 2 çift toplam 4 hoparlör oluyor. Her hoparlör kablosuna 8 ohm dirençle oval hoparlörlerin nominal çıkış gücü toplanacağı için stereo ses alınabilir. Diğer hoparlör çıkış kanalına (çift çıkışa) mono seçimi ile (anfide varsa) sub bağlanırsa, bu fiyatlardaki hoparlör ve anfiden alınabilecek en mantıklı ses alınır ancak yine tekrarliim önemli olan hoparlörlerin montajındaki hava izalasyonu. Bu arada söz konusu connectin fotolarını görsek montajlı halini felan. Bu kadar döküyoruz değilmi Tansel kardeş. Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz 4 Ocak 2008 Paylaş 4 Ocak 2008 Elinizdeki malzemeler birbiri ile çalışabilir. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Ocak 2008 Yazar Paylaş 4 Ocak 2008 Spesifik olarak bu markaları alıp bağlayıp dinlemedim ama bağlantı şekli: Anfiye teybin hoparlör çıkışlarından ön ve arka olarak girilir. Bunun için anfide high input girişi yok ise araya adaptörler konur. Anfinin ön çıkışlarından sağ ve sola ikişer oval hoparlörler (benim tercihim) seri bağlanır. Anfinin diğer çıkışına mono köprü bağlantısı ile bass bağlanır. Anfide mono çıkış özelliği yok ise bass bağlamayın sadece 4 hoparlör bağlayın. Her hoparlörü ayrı ayrı tabii. Teypte bass ve tiz ayarı sıfırda iken anfide ses bas tiz ayarı yapılır (varsa). Son ayardan sonra anfinin ses çıkış ayarı bir tık geri alınır. Kolay gelsin. Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz 4 Ocak 2008 Paylaş 4 Ocak 2008 Spesifik olarak bu markaları alıp bağlayıp dinlemedim ama bağlantı şekli:Anfiye teybin hoparlör çıkışlarından ön ve arka olarak girilir. Bunun için anfide high input girişi yok ise araya adaptörler konur. Anfinin ön çıkışlarından sağ ve sola ikişer oval hoparlörler (benim tercihim) seri bağlanır. Anfinin diğer çıkışına mono köprü bağlantısı ile bass bağlanır. Anfide mono çıkış özelliği yok ise bass bağlamayın sadece 4 hoparlör bağlayın. Her hoparlörü ayrı ayrı tabii. Teypte bass ve tiz ayarı sıfırda iken anfide ses bas tiz ayarı yapılır (varsa). Son ayardan sonra anfinin ses çıkış ayarı bir tık geri alınır. Kolay gelsin. Mono çıkış özelliği bridge yapılabilen(neredeyse tüm ampliler bridge yapılır)amplilerin hepsinde vardır,sadece bazı marka-modeller üzerine stereo-mono switch koyarlar,bazıları hiç koymaz.Zaten köprü yapınca doğal olarak mono çalışması zorunluluğu doğuyor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts