Zafer Ofli 22 Kasım 2007 Paylaş 22 Kasım 2007 YAvaş yavaş soğumaya başladım artık arabadan.Şimdide kayıştan ses gelmeye başladı. Arabada arka cam rezistansını açtığımda özellikle cıyk cıyk diye ses gelmeye başladı Daha önceden rolanti düşmesi yapıyor diye forumda yazmıştım ama daha ona baktırmaya fırsat bulamadan şimdide kayıştan ses gelmeye başladı birde ışıklar açıkken ve rezistansıda açtığımda motorun çalışma seside değişiyor. Sanki vuruntu yapıyor gibi.Eğer yardımcı olabilirseniz sevinirim Çünkü yaptırdığımda hepsini bir arada yaptırmayı düşünüyorum(Bu arada kayışı değiştireli ancak 5000 km kadar oldu) Yorum bağlantısı
Zafer Ofli 22 Kasım 2007 Yazar Paylaş 22 Kasım 2007 anladığım kadarıyla ses V kayışından geliyor.bu kayışlar yıpranınca genişler ve ses yapar.aracın elektrik yükü arttığında(rezistans-rolanti düşmesi-far) akü zayıfsa kayış sesi artabilir.V kayışı eski ise değiştirin, yeni ise gergi bilyaları ayarlanarak ses kesilebilir.eğer v kayışınız görünür bir yerde ise ses yaparken üstüne biraz su dökün sesi kesiyorsa sorun az önce dediğim gibidir.eğer bu sorunu sürekli yaşıyorsanız üzerinden çıkan kayışın bir kaç numara küçüğünü taktırın.bu arada akünüzün de şarjını kontrol ettirin.bu işide fazla ertelemeyin çünkü kayış koparsa size daha fazla masraf çıkartır. Çok teşekkürler ibrahim bey Akü muhtemelen zayıfladı çünkü geçenlerde farları açık bırakmışım arabayı nerdeyse çalıştıramıyordum zor çalıştı Sorunu sürekli yaşamıyordum şu 3-4 günde ortaya çıktı ve belkide şarj dinamosu da tam şarj etmiyordur bunlarda kömür varmı bilmiyorum ama belkide varsa kömürlerinin mi değişmesi gerekir acaba? Yorum bağlantısı
Zafer Ofli 22 Kasım 2007 Yazar Paylaş 22 Kasım 2007 bence şarj sorunu olsa farları açık bırakmasanızda araç çalışmaz.muhtemelen akü sorunudur.birde eğer kayış çok gevşemişse tur atacağından olması gerekenden daha az şarj eder.kayışı değiştirip akü şarjını kontrol ettirmeniz yeterli olacaktır bence.... Kayışın markası dayco idi iyi hatırlıyorum çünkü bulmakta bayağı zorlanmıştım.Sebebide klima kompresörünün kasnağı kırılmıştı orjinal ebattakinden bulamamıştım bizde küçüğünden bulup kayışında bir küçüğünü takmıştım. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 24 Kasım 2007 Paylaş 24 Kasım 2007 Kayışı ters takıp bi deneyin.. (Yani yönünü değiştirin) Akünüzü şarj ettirin.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts