İçeriğe Yönlendir

Motor Yağı Ile İlgili Sorular

Murat Keskinoğlu

Recommended Posts

Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Yandexleyen arkadaşlarda sıkıntı olur mu 

olmaz , aksine başımız üstünde yerleri var insanlık ölmedi

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

ölmedi

geçen hafta güneşte kalmış mavi hapların rengiydi ama konumuz :) 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

geçen hafta güneşte kalmış mavi hapların rengiydi ama konumuz :) 

tıbbi bilgi idi o renk tayfındaki srası falan

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Görkem Karakaş yazdı:

Yanılıyor olabilirim.  Bi arkadaşın arabasında sanki ss aktif durur halde direksiyon dönüyordu. Clioda direksiyon dönmüyor yani eski tip hidrolikler gibi. Normalde elektrikli direksiyonlar dönse şaşırmazdım, sendeki durum nedir abi ?

Denemedim.. bu günlerde yoğun olarak audiyi kullanıyorum. 

Deneyeceğim. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Mehmet Ozyurek yazdı:

Denemedim.. bu günlerde yoğun olarak audiyi kullanıyorum. 

Ne tesadüf ben de.

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Motora konulmuş yağın bekleme ömrü nedir millet? Lm ye göre açılmamış kutu içinde serin yerde güneş vs. görmeden 10 sene diyor ama başka yerlerde tüm yağlarda bu süre 5 e indirildide deniyor, motora girdimi ve ilk ısınıp soğuma sonrası 1 sene, sonra kimyası bozulur ve oksidasyon başlar deniyor, mantıklı zira tam sentetik yağlar daha hassas bu konularda, bu durumda her sene kullan kullanma değişmek lazım demekki, kesin bilgisi olan varmı acep?

aha kastrolde 1 sene demiş, bu durumda İlkayın 2 sene işi yatar :tongue: sadece hava ile temasta yok, motorun içinde ve kullanıyoruz üstelik...

Mobil ne demiş...

Raf ömrü – yağ hizmet ömrü karşılaştırması Depolanan ürünün ömrü ile kullanılan ürünün ömrü arasında önemli bir fark vardır. Depolama sırasında, paketlenmiş ürün çoğunlukla uzun süre hareket etmez, ürün döngüsel sıcaklık değişimleri ve titreşim gibi diğer çevresel koşullara maruz kalabilir, bunlar da formülasyon bileşenlerini etkileyebilir veya çevreden gelen kirleticilerin karışmasına potansiyel olanak sağlayabilir. Her ikisi birden ürünün performans özelliklerini etkileme potansiyeline sahiptir. Ancak, yağ kullanımda olduğunda yağlanan sistemin dinamik koşullarına (ör. dolaşım, sıçrama, çalkalanma, vb.) maruz kalır. Bir ürün kullanılmaya başlandıktan sonra sürekli kullanıma uygunluğu aşağıdakiler de dahil diğer etkenlerin işlevini yerine getirmesine bağlıdır: 

net dememiş ama motora konan yağ 1 sene sonra pert sanırım, beklese bile pert, birde kullanılıyorsa dahada kötü...

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Ali Cihangiroğlu yazdı:

Motora konulmuş yağın bekleme ömrü nedir millet? Lm ye göre açılmamış kutu içinde serin yerde güneş vs. görmeden 10 sene diyor ama başka yerlerde tüm yağlarda bu süre 5 e indirildide deniyor, motora girdimi ve ilk ısınıp soğuma sonrası 1 sene, sonra kimyası bozulur ve oksidasyon başlar deniyor, mantıklı zira tam sentetik yağlar daha hassas bu konularda, bu durumda her sene kullan kullanma değişmek lazım demekki, kesin bilgisi olan varmı acep?

aha kastrolde 1 sene demiş, bu durumda İlkayın 2 sene işi yatar :tongue: sadece hava ile temasta yok, motorun içinde ve kullanıyoruz üstelik...

Mobil ne demiş...

Raf ömrü – yağ hizmet ömrü karşılaştırması Depolanan ürünün ömrü ile kullanılan ürünün ömrü arasında önemli bir fark vardır. Depolama sırasında, paketlenmiş ürün çoğunlukla uzun süre hareket etmez, ürün döngüsel sıcaklık değişimleri ve titreşim gibi diğer çevresel koşullara maruz kalabilir, bunlar da formülasyon bileşenlerini etkileyebilir veya çevreden gelen kirleticilerin karışmasına potansiyel olanak sağlayabilir. Her ikisi birden ürünün performans özelliklerini etkileme potansiyeline sahiptir. Ancak, yağ kullanımda olduğunda yağlanan sistemin dinamik koşullarına (ör. dolaşım, sıçrama, çalkalanma, vb.) maruz kalır. Bir ürün kullanılmaya başlandıktan sonra sürekli kullanıma uygunluğu aşağıdakiler de dahil diğer etkenlerin işlevini yerine getirmesine bağlıdır: 

net dememiş ama motora konan yağ 1 sene sonra pert sanırım, beklese bile pert, birde kullanılıyorsa dahada kötü...

Reno clionun yurt dışı kullanma kılavuzunda ne yazıyor? 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Metin Uzunoğlu yazdı:

30 binde bir yağ değişin, Ali bey 10 binde diyor. Ali bey tr de yaşadığı içinmiş hocam. Bizdeki oksijen miktarı yüzde 40 kalan metan çünkü. Atmosfer farklı  :ninja:

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

10 bin değilde 1 yıl sonrası bozulur diyorlar, benlik bişye değil, ben değişirim bu durumda....

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Ali Cihangiroğlu yazdı:

10 bin değilde 1 yıl sonrası bozulur diyorlar, benlik bişye değil, ben değişirim bu durumda....

Beton mikserleri 30 bin km Ali abi bilirsin. Sabah 8 de çalışır akşam iş bitene kadar. Günün yarısı durduğu yerde kazan çevirir km saymaz. Doluyken hep tamgaz çalışır falan. Yağ konusunda çok rahatım ben. En iyi pazarlama (kekleme) sahası bence. Arabalarda fındık kadar motor aşırı besleme falan denecek de man tgs serisinde 8 litre motor var 40 ton yürütüyor. Araba motoru 2 litre 1500 kg. Hangisi aşırı.

Artık ağır araçlardaki motorlar da kendine göre fındık.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Metin Uzunoğlu yazdı:

valla reno net yazmamış, ülkeye göre kullanım durumuna, bekleme durumuna göre değişir diyor, kesin veri yok, kullanım klavuzuna baktım, bakım klavuzuna bakınız diye not var, o klavuzu henüz bulamadım....

bizde 20.000 de bir yada her sene mesela, araba böyle programlı ve ülkeye göre değişiyor, 20 bin hersene yazanda var 30 binde bir 2 senede yazanda var, bu durumda yabancılar ne yapmış diye baktım, çoğunluk bu km ler çok fazla her sene bakım değişim demişler, onlar bile böyle diyorlar, helede az km yapıyorsanız conta keçe vs. sertleşir vs. diyede yazmışlar, genel durumsa şöyle, herkesin ortak dediği; aracınızı garanti süresinden uzun kullanacaksanız bakım sürelerini 3 te 1 e indirin demişler, bunu diyenlerin ülkede bakım aralığı 30 bin km 2 senede bir hangisi önce dolarsa,  20 bin olan da yarıya indirin demiş,  sonuç olarak ortak nokta 10 bin km ve hersene değişime geliyor, uzun yıllar kullanacağım diyorsanız bunu yapın demiş hepsi, bu değişim süreleri belkide ülkedeki çevre yasaları geri dönüşüm falan bunlara görede değişiyordur, şu olacak diye renoda kesin yazamıyor sanırım....

en garantisi ve uluslar arası ortak sonuç ise1 sene doldumu değişim, bu durumda yine aynı noktaya geldik...

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
İlkay Başaran yazdı:

Beton mikserleri 30 bin km Ali abi bilirsin. Sabah 8 de çalışır akşam iş bitene kadar. Günün yarısı durduğu yerde kazan çevirir km saymaz. Doluyken hep tamgaz çalışır falan. Yağ konusunda çok rahatım ben. En iyi pazarlama (kekleme) sahası bence. Arabalarda fındık kadar motor aşırı besleme falan denecek de man tgs serisinde 8 litre motor var 40 ton yürütüyor. Araba motoru 2 litre 1500 kg. Hangisi aşırı.

Artık ağır araçlardaki motorlar da kendine göre fındık.

evet orasıda böyle, ben fazla garanticiyim birazda ve uğraşmadan durunca batıyor :D  sanırım en mantıklısı 20 binde bir - 2 senede bir hangisi dolarsa artık... mesela oto şanzımana reno ömürlük demiş ama yok öyle bir yağ, ömürle kastettiğide kullanım ömrü 10 yıl, sonrası araba hurdaya gidiyor adamlarda, ama normalde şanzımana 7 yıl yada 120.000 km diyorlar, ama bizde 60 bini geçirme derler mesela,  ben tüm bakım sürelerini yarıya indiriyorum, verdikleri maksimum süreler çünki, şanzımanı 3.5 sene 35000 km de değiştim çok daha iyi şuan, orjinalden daha yumuşak oldu, keza koyduğum yağ orjinal DW5 yağından daha kaliteli ve Ester katkılı, şimdi garantici adama batıyor bu uzun aralıklar arkadaş, birde böyle sonuçlar alınca...

Neyse malzemeler hazır, araba uyarı versin hele sonra kaşıntı tutarsa bakarız duruma, zira ben sık araba değiştiren biri değilim, birde bu devirde zor artık araba değişmek, iyi bakalım arabayada oda bize baksın...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...