İçeriğe Yönlendir

Motor Yağı Ile İlgili Sorular

Murat Keskinoğlu

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek
Emin Önal yazdı:

Aynen öyle. Ben Golf'ten önce hiç kullanmamıştım ama son 1 yılda tecrübe ettim ki, işe yarıyor ve yakıta fayda sağlıyor.

5 değil 1 metrede bile devrede.

Son satırdaki herşeye dikkat ediyor Golf. Ve en büyük artısı bence mild aküsü sayesinde marş sesi duymuyorsun diğer araçlar gibi.

Aynen böyle. Qashqai de tüm hesaplamaları yapıyor. 
Marş sesi ve gecikmesi de yok. 
Auto holdü sevmiyorum ben. Genelde kullanmıyorum. 
Frene göre devreye giriyor. Freni bırakınca motoru çalıştırıyor.  
Kırmızı ışığı yaklaşıp yavaşlamamı anlayıp önceden stop ediyor. 
Sıkışık trafikte Dur kalk yaptığımı anlayıp stop etmediği de oluyor.

Motor soğuksa, iç ısı istenilen sıcaklığa ulaşmamışsa, araç uzun süre yatmış be akü voltajı düşmüşse akü dolana kadar devreye girmez.   
Kullandığım süre boyunca keşke şöyle olsaydı diyecek bir şey bulamadım. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Arabayı çalıştırır çalıştırmaz ilk yaptığım şey ss kapatmak. 

Mertol Kip yazdı:

Motorun ömrü sadece arabanın katettiği km ile ölçülmez, saat ömrü diye de bir şey var.

İşte ben bu yüzden bundan önceki aracımın yağını 25 bin km de değiştiriyordum. Millet motoru yiyeceksin diyordu ama hep dedim istde 10 k yapan arabadan daha düşük saat çalışıyor bu diye. 

Ayvalıkta trafik yok ki. Eşim sabah 25 akşam 25 gidiyor 15 dk ancak sürüyor bir gidişi. Araba 200 k km ye yakındı gram da yağ eksiltmez, yakmazdı.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Emin Önal
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

kayışla çalışıyor değil mi? 

İşin teknik kısmı çok ilgimi çekmiyor :) bilmiyorum neyle çalışıyor ama güzel çalışıyor :p

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Emin Önal yazdı:

İşin teknik kısmı çok ilgimi çekmiyor :) bilmiyorum neyle çalışıyor ama güzel çalışıyor :p

hiç merak edip kaputun içine bakmadın mı :) Ben de golf’ü sürerken marş sesi yoktu. Alternatörde hareketli bi aksam var. İleri geri oynuyor. Garip bi parça. Marşı alternatörden alıyor büyük ihtimalle. 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

İlkay ben km yapsam zaten hiç dinlemem değişirim, şuan km de yok sadece yılı doldurdummu araba uyardımı değişirim dinlemem :tongue: yağ ömrü diye bişeyde var, motorda duran yağ....

aha yağ hazır ve nazır, süre dolumu bekleniyor :D

IMG-20241114-WA0001.jpeg.0775d09849b7f05a5875027d33242a7d.jpeg

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

hiç merak edip kaputun içine bakmadın mı :) Ben de golf’ü sürerken marş sesi yoktu. Alternatörde hareketli bi aksam var. İleri geri oynuyor. Garip bi parça. Marşı alternatörden alıyor büyük ihtimalle. 

Aynı sistem motosikletlerde var yıllardır. Alternatörü marş motoru olarak kullanıyor.

Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş
Mehmet Ozyurek yazdı:

Aynen böyle. Qashqai de tüm hesaplamaları yapıyor. 
Marş sesi ve gecikmesi de yok. 
Auto holdü sevmiyorum ben. Genelde kullanmıyorum. 
Frene göre devreye giriyor. Freni bırakınca motoru çalıştırıyor.  
Kırmızı ışığı yaklaşıp yavaşlamamı anlayıp önceden stop ediyor. 
Sıkışık trafikte Dur kalk yaptığımı anlayıp stop etmediği de oluyor.

Motor soğuksa, iç ısı istenilen sıcaklığa ulaşmamışsa, araç uzun süre yatmış be akü voltajı düşmüşse akü dolana kadar devreye girmez.   
Kullandığım süre boyunca keşke şöyle olsaydı diyecek bir şey bulamadım. 

Yanılıyor olabilirim.  Bi arkadaşın arabasında sanki ss aktif durur halde direksiyon dönüyordu. Clioda direksiyon dönmüyor yani eski tip hidrolikler gibi. Normalde elektrikli direksiyonlar dönse şaşırmazdım, sendeki durum nedir abi ?

Yorum bağlantısı
Emin Önal
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Gayış.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
İlkay Başaran yazdı:

Aynı sistem motosikletlerde var yıllardır. Alternatörü marş motoru olarak kullanıyor.

Mantıklı. Bugüne kadar otomobillerde neden uygulanmamış acaba. Marş motorunda ısrar etmişler. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Mantıklı. Bugüne kadar otomobillerde neden uygulanmamış acaba. Marş motorunda ısrar etmişler. 

basit. dişli redüksüyon oranı sebep

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Ve çok sessiz. Ne ara çalıştı dedirtiyor insana. Arabada motora kayışla bağlı olduğu için belki soğuk iklimde patinaj vs ihtimalindendir. Motosiklette direk bağlı çünkü kranka. Kaçırma şansı yok.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Görkem Karakaş yazdı:

Yanılıyor olabilirim.  Bi arkadaşın arabasında sanki ss aktif durur halde direksiyon dönüyordu. Clioda direksiyon dönmüyor yani eski tip hidrolikler gibi. Normalde elektrikli direksiyonlar dönse şaşırmazdım, sendeki durum nedir abi ?

Hiç dikkat etmedim, deneyeceğim. 

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
İlkay Başaran yazdı:

İşte ben bu yüzden bundan önceki aracımın yağını 25 bin km de değiştiriyordum. Millet motoru yiyeceksin diyordu ama hep dedim istde 10 k yapan arabadan daha düşük saat çalışıyor bu diye. 

Ayvalıkta trafik yok ki. Eşim sabah 25 akşam 25 gidiyor 15 dk ancak sürüyor bir gidişi. Araba 200 k km ye yakındı gram da yağ eksiltmez, yakmazdı.

O da çok doğru bir yaklaşım sayılmaz. 10bin km ne kadar kısa ise 25bin km de o kadar uzun, 15-20 bin arasında anlaşalım  :)

Ali Cihangiroğlu yazdı:

İlkay ben km yapsam zaten hiç dinlemem değişirim, şuan km de yok sadece yılı doldurdummu araba uyardımı değişirim dinlemem :tongue: yağ ömrü diye bişeyde var, motorda duran yağ....

aha yağ hazır ve nazır, süre dolumu bekleniyor :D

Günde 50 km yol yapan biri ayda yaklaşık bin km katediyor demektir. 25bin km de bir değiştiriyorum diyor, o da iki senede bir demektir. Bence yağ ömrü 2 seneden çok daha uzundur.  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Mertol Kip yazdı:

O da çok doğru bir yaklaşım sayılmaz. 10bin km ne kadar kısa ise 25bin km de o kadar uzun, 15-20 bin arasında anlaşalım  :)

Günde 50 km yol yapan biri ayda yaklaşık bin km katediyor demektir. 25bin km de bir değiştiriyorum diyor, o da iki senede bir demektir. Bence yağ ömrü 2 seneden çok daha uzundur.  

Şu mesajda 3 balıkesirli bir arada olduk :)

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
İlkay Başaran yazdı:

Şu mesajda 3 balıkesirli bir arada olduk :)

oo davet kalablaık demek.. yok bu o konu değildi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Çağlar Bayur yazdı:

oo davet kalablaık demek.. yok bu o konu değildi

Ört ört

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
İlkay Başaran yazdı:

Ört ört

Konumu biliyorsun, hemen toplanalım orta yolu bulalım :D

Mertol Kip yazdı:

bencede olabilir, ben garanti olsun birazda iş olsun diye değişiyorum aslında, yada biraz zaman geçsin sonra değişeyim, yaza doğru hatta...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

basit. dişli redüksüyon oranı sebep

başka da var. Stop ederken krankı istenilen pozisyonda bırakıyor. Hava sıkışmış tabi. Çalışacağı zaman tek silindire yakıt püskürtüp ateşliyor. Kendi kendine çalışıyor. Ne kayış ne marş motoru. 

Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

başka da var. Stop ederken krankı istenilen pozisyonda bırakıyor. Hava sıkışmış tabi. Çalışacağı zaman tek silindire yakıt püskürtüp ateşliyor. Kendi kendine çalışıyor. Ne kayış ne marş motoru. 

bu birinde daha vardı.. ama hangi araçtı :umnik2: 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Alpay Sumer yazdı:

bu birinde daha vardı.. ama hangi araçtı :umnik2: 

insan olarak mı :) 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Çalışacağı zaman tek silindire yakıt püskürtüp ateşliyor. Kendi kendine çalışıyor. Ne kayış ne marş motoru. 

rusyadan gagıllaayan arkadaşlara not: fiziği matematiği unutun tabi

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Çağlar Bayur yazdı:

Rusya ile alakalı bir anı mı var abi? Dm den yazabilirsin yeminle aramızda kalacak bak. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
İlkay Başaran yazdı:

Rusya ile alakalı bir anı mı var abi? Dm den yazabilirsin yeminle aramızda kalacak bak. 

humanistim, ruslar da coğrafya dosrumuz , nepal soğuk

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

Yandexleyen arkadaşlarda sıkıntı olur mu 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Adriana Lima ya haber ucuralim seninki elden gidiyor kafayı Olga Kurylenko ya taktı diye :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...